Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Microsoft Xbox One Wireless Controller (Xbox One/PC) (Original)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Microsoft Handkontroller (36)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.79)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har ägt PS3, Xbox 360 samt fått chansen att prova på kontrollerna till PS4 och Xbox One. Efter att ha ansett 360-kontrollen vara den skönaste som gjorts kan jag nu bara kapitulera. Microsoft har överträffat sig själva med sin nya spelkontroll.

  DESIGN
  Handtagen på One-kontrollen är inte riktigt lika kurviga som på 360-kontrollen. Det gör troligtvis sitt för den nya kontrollen vilar nu i händerna utan att greppet känns ansträngt. Eftersom den också är något lättare kan jag tänka mig att den vid långa spelstunder inte tröttar ut händerna lika lätt som 360-kontrollen.

  Home-knappen (den stora runda i mitten) har förflyttats mer uppåt på One-kontrollen. Därmed ingen risk heller att komma åt den av misstag, vilket ibland kunde ske på Xbox 360.

  STYRKORSET
  Styrkorset på 360 var en katastrof och utgjordes av en diskformad skiva som hade lätt för feltryckningar. På Xbox One är styrkorset distinkt med tydliga klick. En stor fördel i exempelvis menyer, kommandon i FPS eller sportspel eller i fightingspel. Inget att klaga på!

  SPAKARNA
  Spakarnas diameter är något mindre än på 360, där du hade en stor yta för tummen. Nackdelen med 360-kontrollen var dock att du lätt kunde "glida runt" med tummen, att den inte riktigt satt fast. Det problemet har man löst genom räfflade sidor och en mindre yta.

  Spakarna på One kräver dessutom mindre motstånd för att röra sig. Dessutom är det mindre dödyta innan siktet rör sig. När jag spelat t ex Titanfall har det varit en fördel vid behov av att kunna göra små precisa rörelser. Det känns därför som att One-kontrollen lämpar sig särskilt väl för FPS-spel.

  TRIGGERS OCH AXELKNAPPAR
  Triggers är de tryckkänsliga knappar på ovansidan som används när man gasar i exempelvis bilspel. Skillnaden mot 360-kontrollen är att dessa känns mjukare och mer följsamma när du trycker ner dem på One. På 360 känns det mer som att du trycker emot en spänd fjäder, du måste ta i mera med pekfingrarna och de känns lite mer stumma. Eftersom One-kontrollens triggers dessutom lutar på sidorna vilar pekfingrarna betydligt skönare på den.

  I Forza 5 känner man att trigger-knapparna skakar beroende på underlag man kör på. En rätt häftig känsla, lite besviken att inte Titanfall hade detta men kan tänka mig att i framtida Halo-spel kan det vibrera i fingertopparna när du skjuter.

  Axelknapparna som sitter framför når man med utsidan av pekfingrarna. Det är dock inte svårt att komma åt dem utan ungefär lika lätt som på 360-kontrollen, dock är det mycket bredare och längre.

  ABXY
  De fyra knapparna klickar något mer på One-kontrollen än på 360. De är också något plattare och inte riktigt lika stumma. Att försöka trycka in alla fyra knappar samtidigt med tummen är lättare på One eftersom de sitter något närmare varann. En fördel eftersom tumförflyttningen mellan X och B då inte är riktigt lika stor. Jag upplever ingen risk för feltryckningar.

  BATTERI
  Även om båda kontrollerna behöver två AA-batterier är One-kontrollens baksida helt platt, jämfört med 360-kontrollens batterilucka. På ovansidan av kontrollen finns en micro USB-ingång, vilket är toppen när du behöver ladda kontrollen. När du väl behöver ladda den så att säga, för batteritiden är riktigt riktigt bra...

  Det går att spela flera timmar i sträck i flera dagar utan att batteriet tar slut. Att behöva byta batterier på 360-kontrollen skedde betydligt oftare än vad jag hittills har behövt göra på Xbox One. Att inte behöva ha det som orosmoment känns tryggt.

  SAMMANFATTNING
  Nu har jag jämfört den gamla och nya Xbox-kontrollen sida vid sida och har i princip bara gott att säga om den nya handkontrollen. Det bästa berömmet man kan ge en kontroll är att inte behöv tänka på att den är där. Visst den kostar pengar, men den gör också det den ska, och den gör det med bravur!
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar utmärkt att koppla till PC:n med hjälp av microsofts usb-adapter. Spelar varje vecka med denna på datorn och har aldrig haft problem med uppkopplingen. Responstiden är snabb och tycker att kontrollen är ergonomisk och bra gjord.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Perfekt handkontroll!
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Rekommenderar inte denna till PC med sladd då kontakten till sladden (Micro-USB) är för ömtålig och kan börja glappa. När den väl glappar tar det några sekunder innan kontrollen fungerar igen.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fungerar riktigt bra och den har fortfarande en av marknadens bästa ergonomi och design. Kan störas av vissa RF sändare i närheten
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag har aldrig skrivit en recension i mitt liv men den här gången känner jag att jag måste. Efter ca 4 månader gick den ena av mina kontroller sönder, 2 månader senare även den andra. I bägge fallen var det den vänstra styrspaken som blev helt obrukbar genom att den fastande i ett visst läge. Har haft olika spelkonsoler genom hela mitt liv men aldrig har kontrollen varit av så dålig kvalité(kanske N64). Senaste åren har jag mest spelat NHL som både PS3 och Xbox 360s kontroller har klarat av utan några som helst problem.
  I övrigt älskar jag kontrollen, men jag hoppas verkligen att de åtgärdar det här problemet i framtiden.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  funkar fint till windows 10 med microsofts adapter
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Tycker inte nya Xbox One kontrollen överträffar 360 kontrollern. Den ligger inte lika skönt i handen och man kommer inte åt bumprarna lika bra som som man gjorde på 360 kontrollern som tyvärr förstör känslan en del.

  + Batteritiden
  + Forcefeedbacken

  - Bumprarna
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bästa kontrollen hittills
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket bekväm kontroll med bra batteritid! Har fyra stycken och inte ett enda problem.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  2st NYA har börjat "knäppa" i vänster stick, på en vecka med normalt användande. Vilket resulterar i att den inte alltid reagerar när man drar åt hållet det knäpper i !

  Annars känns den mycket behagligt.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  +Ett snäppet bättre än 360
  + Triggern är vansinnigt skön
  +sitter Perfekt i Handen
  + 60 timmar batteri tid (bättre än ps4)

  -Svår att komma igång med
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  + trådlöst för couch spel
  + bekväm att hålla
  + elegant
  + inbyggd vibrator. mer engagerande

  -inaccurate för FPS eller något annat som behöver mål
  -mushy face knappar
  -rechargeable batterier ingår ej
  -lack knappar. Omöjligt att hoppa, huka, strafe, attack och använda särskilda åtgärder samtidigt. Ruins några vansinniga combos och sänker skicklighet tak.

  Köpt för min high end PC för racingspel och tredje person spel. Gör bättre än mus och tangentbord i dessa genrer. Så illa i shooters (utan konsol auto mål) att det är faktiskt kul. Helt hopplöst i nästan alla andra genre av spelet (i förhållande till mus och tangentbord).

  Inklusive PC adapter och uppladdningsbara batterier, det kostar nästan lika mycket som min mus och tangentbord, bör xbox en styrenhet inte köpas av vem som helst som bara spelar FPS-spel på PC. Även begränsad i sin funktionalitet, kan rörlighet det tillåter vara värt priset om du antingen har en stor ånga bibliotek eller en Xbox One.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fantastiskt styrenheten!

  Fördelar:
  - Design
  - D-Pad
  - Triggers
  - Sticks
  - Batteri
  Nackdelar:
  - Ingen normal hörlursuttag
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bästa jag har provat!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kommer från 360-handkontrollen, det tog mig ett tag att vänja sig vid Xbox One controller som för en rad olika skäl: de triggers är mycket större och mjukare, stötfångare är alltför fast etc.

  Efter både vänja till styrenheten och bryta den i en bit, kan jag säga att Xbox One controller är den bästa controller jag någonsin använt. Jag känner att det är bara en fråga om att vänja sig, eftersom många människor trodde att original-Xbox controller S var bättre än 360-handkontrollen på release. Jag vågar dig att prova hitta någon som fortfarande tror detsamma. För mig är detta en liknande utveckling, om än inte lika omfattande som i original till 360.

  Den enda verkliga negativa jag har märkt efter 6 månaders användning är att konstruktionen är märkbart sämre än för en 360-handkontrollen och det finns vissa spel i den vänstra plastpanel på en av mina.

  EDIT: Nu d-pad är användbart eftersom det är Nintendo designen
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Riktigt solid styrenhet, gjort massor av fina små förbättringar som gör regulatorn stå ut
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket bra och passar ok