Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Microsoft Xbox One 500GB (inkl. Kinect)

 Lägg i lista  Jämför
Microsofts Xbox One är efterföljaren till Xbox 360. Xbox One har mer processorkraft och minne än sin föregångare samt Blu-Ray och HDMI passthrough vilket möjliggör TV-tittande via konsolen. Kinekt och molntjänster är än mer integrerat i Xbox One än tidigare Xbox 360. Lanseras 2014. Stäng
Microsofts Xbox One är efterföljaren till Xbox 360. Xbox One har mer processorkraft och minne än sin föregångare samt Blu-Ray och HDMI passthrough vilket möjliggör TV-tittande vi... Läs mer
Jämför pris på alla Microsoft Spelkonsoler (32)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.78)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Svårt att ge ett omdöme baserat på helhetsintryck eftersom många funktioner fortfarande är låsta för oss som importerat europaversionen. Men av det dom finns så är det mesta helt ok. Trivs bra med maskinen och det märks att den är gjord för av vara igång 24/7. Skiftar mellan spel och tvtittande på nolltid. Kinect funkar över förväntan. Handkontrollen ligger bra i handen och skakfunktionen i den är grym. Enkelt och smidigt att ladda ner spel över live. Visst finns det saker som kunde varit bättre, men det kommer dom nog att kunna rätta till fram till mars när stöd för svenska kommer.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Grymt bra konsol.

  Tyst som attan i både idle och full load. Hör nästan hårddisken arbeta högre än fläktarna.

  Grymt skön kontroll. Tycker dock att RB och LB kunde varit lite "mjukare". Den nya :"feedback" funktionen i "trigger" knapparna är rätt trevlig när man t.ex. bromsar hårt i Forza.

  Har Forza 5 och titanfall och grafiken är riktigt snygg. Fick en "wow" känsla när jag spelade Forza. Man kan tycka att de suger att vissa spel körs i lägre upplösning än PS4an pga hårdvaran men de märks knappt skillnad. Det är mest siffror som folk hakar upp sig på.

  Här kan vi snacka multitasking! Man kan komma åt "dashboarden" på nolltid genom att trycka xbox knappen vad du än gör: Spelar, surfar, kollar youtube etc. Och det går riktigt snabbt!

  Den drivs av den legendariska "tegelstenen" men jag fattar inte varför folk stör sig på detta. Göm den bara bakom tvn eller whatever. Detta ger Microsoft istället möjligheten att få konsolen tystare och svalare på samma gång. Smart tycker jag!

  Kinect ingår! Super nöjd över det beslutet för det gör att spel utvecklarna kan inplentera Kinect funktioner i sina spel för de vet att alla har en kamera hemma. Folk klagade i början på att Xone var dyrare för att de ingick en Kinect kamera men just nu (2 maj 2014) så är Xone billigare än PS4 faktiskt.

  En sak till! HDMI IN! Man kan koppla sin digital box VIA xboxet så man får tv kanalerna där istället vilket är en cool funktion i mitt tycke för då kan man t.ex. koppla sitt xbox till en annan tv som kanske befinner sig långt ifrån din "primary" tv så hänger kanalerna med automatiskt till den andra tvn via xboxet vilket är grymt bra.

  Tycker också det är rätt kul med Kinect funktionerna som t.ex. att man kan navigera runt och säga till den vad den ska starta osv. Funkar 80% av gångerna ungefär.

  Negativa är att Microsoft valde att släppa konsolen i begränsat antal länder vilket medför att Sverige releasen inte är förens i september vilket medför att vissa online funktioner (köpa spel digitalt eller add-ons t.ex.) inte funkar än för oss nordbor men de drar igång i september.

  Många bra spel på gång dessutom så köp bara!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Importerade den från Tyskland innan jul och har nu använt den i ca 2 månader. Har ställt in brittisk profil, konverterade mina gamla Xbox-poäng till pund vilket betyder att inte bara röststyrning utan även nedladdningar av spel och extramaterial fungerar alldeles utmärkt.

  En riktigt positiv överraskning var appen Kinect fit (som är gratis än så länge) med en massa kända träningsprogram (insanity, p90x, etc). Tror aldrig jag har blivit så motiverad att köra burpies som när stapeln för "män i din ålder" växte snabbare än min egen stapel.

  Det är lätt att bli bortskämd med att bara behöva säga "Xbox on" för att slå på både Xbox, TV och förstärkare, följt av ett "Xbox Watch tv" för att titta på tv. Och det är tur att det är så lätt att säga "Xbox turn off" för så tyst som fläkten i den är glömmer man lätt bort att den står på.
 • Alla omdömen

 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Seg och tråkig konsoll med mycket buggar, med mest en massa pc-konverteringar. Kinect blev en flopp, och därför plockade MS bort den. Köp hellre en Wii U, massor av äkta spelglädje, samt riktiga Exklusiva spel!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Nyskapande och bredare underhållning när den är som bäst. Saknar ett fåtal saker personligen. Men har annars stort utbud av spel . Riktigt nöjd
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Finns ingen anledning att köpa Kinect om du bor i Sverige. Du tvingas då ställa om Xboxen till Engelska, vilket i och för sig är OK för de flesta av oss, MEN, idiotin slutar inte där.
  För att använda Kinect måste du även byta plats för var du befinner dig och då ryker Microsoft Store, nedladdningsbart innehåll (de fria spelen) från Gold etc etc.

  Du kan komma runt via trixande från PC etc men faktum är att en Xbox i Sverige inte funkar med Kinect (det är ren lögn på Microsofts svenska sida som f.ö. verkar översatt i Google Translate??).

  Vad gäller själva Xboxen så kan ni läsa min Review för vanligt Xbox 500GB (kontentan är: köp PS4 som är en ärligare produkt).
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  fasen så roligt det är! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

  Varför -5 på mitt omdöme?? Ps-fans??

  Nu efter över 1år med konsolen så måste jag säga att den gett mig väldigt mkt glädje men är inte mkt för media funktionerna i den då den är så väldigt begränsad.

  Spelmässigt så är den mkt bra och stabil. Haft lite bekymmer med frysningar mm men i överlag helt ok. Värt att nämna att jag är med i preveiw programmet.
  Kontrollen är ju som vanligt från Xbox perfekt men nu med Sonys dual shock 4 så har dom konkurrens. Feedbacken i trigger knapparna är coolt att man känner i bilspel å när man skjuter i fps.

  Kinect funkar helt utan anmärkningar men så dåligt att tal funktionerna inte funkar när den står på svenska.

  Ljudnivån ur den är mkt bra. Man märker inte ens att den är igång. Det gör att storleken på den blir lite förlåten.

  Har ps4a nu med å känner nog att xboxet kommer bli lite bortglömt
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Väldigt bra konsol! Använder den som mitt mediacenter för mitt hemmabiosystem med kinect. Mitt surround system fungerar nu bättre än tidigare med Xbox. Märkt av det främst när jag kollar på netflix.

  Var lätt att sätta upp, är enkel att använda och fungerar över förväntan. Med en enkel "Xbox on" sätter den på min projektor, receiver, tv-box och självklart också Xbox. Annan röststyrning är också väldigt praktiskt.

  Har spelat Dance central och Halo, och båda spelen fungerar väldigt bra. Handkontrollen känns bra i handen och Kinect har fungerat fläckfritt när man dansar.

  Kan varmt rekommendera konsolen!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Halo var en stor anledning till mitt xbox köp! mycket nöjd med boxen so far.

  Väldigt glad att jag köpte xbox före PS4. Provade PS4 hos en kompis och till och börja med är ju interfacet så fult så man vill spy ! och handkontrollen var verkligen bara skit enligt mig. Gjort för händerna hos småbarn kändes det som!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Grym maskin som bara blir bättre!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Helt fantastiskt konsol!
  Kontrollen var också bättre en vad jag trodde. Det ända tråkiga är att jag inte använder kinect så mycket.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mer än nöjd så här långt! Inte haft några problem med vare sig mjuk- eller hårdvara. Microsoft uppdaterar med nya funktioner och fixar varje månad, baserat på konsolägarnas förslag och önskemål. Eftersom lanseringen förra året var en sådan fullständig PR-katastrof sliter dem hårt med att vända på skutan, och att ta till sig återkoppling på det här sätter visar att man verkligen tar det på allvar.

  + Handkontrollen är fantastisk, bra ergonomi och små förbättringar vad gäller känslan i knappar och spakar, samt en allmänt god kvalitetskänsla.
  + Interfacet blir ständigt bättre, och fungerar redan nu mycket bra.
  + Kinect fungerar verkligen den här gången. Inte perfekt, men röstkommandon (bara på engelska än så länge) känns väldigt smidigt att använda och förhöjer känslan av att jag köpt en "modern" konsol.
  + Nyligen prissänkt, så passa på ;)
  + Starka exklusiva titlar nu i höst (Sunset Overdrive, Master Chief Collection osv) och framför allt flera lovande titlar under 2015 (Tomb Raider, Halo 5, Quantum Break)
  + Det faktum att Microsoft gjort bort sig vid lansering gör att de nu sliter för att återvinna förtroendet hos alla som tvivlar. Ett faktum som leder till en mycket närmare kontakt med communityt och en lyhördhet som kanske inte alltid varit deras signum.
  + Personlig punkt, men att strömma film och serier via Plex på konsolen är verkligen toppen! Detta fungerar via inbyggda Media Player också, så vill man inte betala för Plex så går det utmärkt att strömma film ändå.

  - Objektivt några procent svagare hårdvara än PS4, vilket leder till lägre upplösning i vissa spel.
  - Inga Naughty Dog-spel - Last of Us, Uncharted - vilket givetvis är tråkigt.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Grymme
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bästa konsol jag ägt.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  XBOX ON! :D :D :D

  Längtar redan tills Next Gen Kinect kommer ut :)
  Hur grymt som helst, särskilt när man har massa spel till den :D
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Testade hos en kompis och min korta uppfattning: Grym konsol och fantastiska handkontroller men lilla nackdelen är att det är för lite spelutbud. Kommer lätt köpa tills Master Chief Collection släpps.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Förra generationen ledde Xbox stort över Ps3an. Tyvärr så är rollerna ombytta den här gången.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Väldigt nöjd. Gick från PS3 till importerad Euro version av XBone. Har testat kinnect på 360:n, men tycker att det har skett stora framsteg med denna modellen. Menyer och enkelhet är bra. Lite smidigare än PS3. Kan inte jämföra med PS4 då jag inte testat. Spelutbudet är fortfarande litet. Lite imponerade med Xbox One Glass som gör att jag via en app i mobilen kan styra volym på min receiver. Inget nödvändigt men coolt på samma sätt som XBone kan styra TV:n/boxen. Vissa barnsjukdomar har jag märkt såsom att man måste starta om ibland. Min känsla är dock väldigt nöjd och det ligger mycket tanke bakom design av interface och menyer och hur man interagerar med XBone.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Vad mer begär man
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fungerar perfekt med resten av Windows Familjen :D
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Xbox One i kombination med Titanfall är svårslaget! Så kul! Överlag överträffade Xbox One mina förväntningar. Några saker som sticker ut:

  + Extremt tyst (går inte att höra om den är på eller inte)
  + Grym handkontroll
  + Kinect funkar långt över förväntan
  + Att köra två program bredvid varandra funkar riktigt bra. Ganska kul då man kan spela Titanfall och se på sport samtidigt!
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Känns som konsolens OS inte är helt optimerad ännu. Titanfall är dock riktigt skojigt, bästa next gen spelet hittills.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Nöjd med denna import Xbox one
 • 7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Grymt nöjd med mitt xbox! Stod länge och vägde mellan xbox one och ps4 och det som tillslut gjorde att jag valde just xboxet var handkontrollen och speltitlarna. Ps4:ans speltitlar lockar mig helt enkelt inte lika mycket som dom till xboxet. Sen passar xboxets handkontroll mig mycket bättre än ps4:ans, som för mig är ren skit. Men det är väl en smaksak.

  Oavsett vilken konsoll man än väljer så gör man förmodligen ett stort uppköp till vardagsrummet. Men i mitt fall var det xboxet som vann och jag ångrar mig inte en sekund!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  En väldigt snabb och tyst maskin. All fungerar klockrent än så länge (en veckas annvändande).
  Det är ju inte officiellt släppt i sverige än så market är ju begränsat här, samt stöd för svenska men det kommer ju sedan :)

  Ett lite minus är microsofts röriga menyer. Det bygger väl på W8 samt tablets modellen.
  Jag tycker mest bara att den är rörig och trögnavigerad. Svårt att få överblick ibland.
  Men det är ju jag, andra tycker väl annorlunda.
  Sedan så är jag inte riktigt överens med bumpersen på handkontrollen. Den gamla 360's bumpers satt mycket bättre till. Nu får man flytta pekfingrarna för mycket för att nå dom.
  Annars så är handkontrollen skönare än 360's.

  Kinect verkar fungera bra men jag har inte användt mig av den så mycket. Trycker hellre på knapparna på handkontrollen istället för att sitta och prata för mig själv eller vifta med händerna :P

  Så för mig får konsollen en 9p. Blir säkert bättre när det utvecklats mer i framtiden med mjukvaran och förbättringar.
 • 7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har en importerad Europa version av Xbox One. Så länge är jag jätte nöjd. Med tanken på att konsolen är nyligen släppt så finns det ändå ganska bra utbud av spel och välja mellan. Själv köpte jag Forza 5 och BF 4.. jag är jätte nöjd och kineckt fungerar hur bra som helst. Gillar även handkontrollen.

  +operativsystemet
  +Funktionerna
  +kineckt
  +handkontrollen ( älskar den )
  + bra spel utbud

  - Konsolen är inte fin.

  Än så länge så är jag helt nöjd.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har en importerad Europa version av Xbox One och man märker verkligen att det är bättre hårdvara än föregångaren Xbox 360. Kinect har jag inkopplad men förstår inte varför folk tycker den är så märkvärdig, då va videon som ps4 visade med robotarna roligare. Förklara gärna vad ni tycker är bra med Kinect?

  Helt klart värd en 10a enligt mig och jag fick pröjsa 5500 för endast konsol med kinect.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte en gråimporterad box på Siba strax innan jul. Förutom att det var lite dyrt att köpa en importerad box så är jag helnöjd än så länge. Hårdvaran känns tung, robust, tyst och av hög byggkvalitet och Kinect-enheten är grym. Xbox One-gränssnittet känns riktigt fräscht och att kunna växla mellan appar och/eller pinna fast en app samtidigt som man spelar är väldigt trevligt. De saker som jag inte är helnöjd med är bara petitesser som Microsoft lovat förbättra redan, exempelvis gränssnittet för achievements. Det enda som behövs är fler riktigt bra spel. Kör mycket Dead Rising 3 och Forza, de är riktigt trevliga. Handkontrollen är som vanligt grym. I korthet: Mycket nöjd, ett köp rekommenderas.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  bästa konsolen
  rhittills är jag väldigt nöjd! Kinect fungerar verkligen jättebra o underlättar en hel del också faktiskt, speciellt vid byte av spel/ appar. Konsolen e mycket tyst o spelen är i mitt tycke i dagsläget mycket vassare än de till ps4, sett till exklusiviteterna
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt ok än så länge. Inte så fantastisk hårdvara men det har ju inte PS4 heller :-)

  Klockrent att köpa spel över live, kinect funkar oväntat bra

  Blir nog bra det här :-)
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har importerat ett Xbox One från Tyskland och har spenderat en vecka med den. Mest imponerad är jag av Kinect och röststyrningen som är hästlängder bättre än till Xbox 360.
  I spelväg så har jag Fifa14 till och det är grymt snyggt jämfört med sin föregångare.

  Det negativa att man inte kan spela Xbox 360-spel samt dom fina arkadspelen från 360 inte finns kvar.Har dock löst detta med att koppla mitt gamla 360 på HDMI-in och det funkar hur bra som helst.
  Negativt är också att appar som Viaplay inte har kommit än. Skulle även önska att Spotify, SVTplay och Dropbox hade släppts till Xbox One, men det kan man drömma om.

  Ger betyget 8/10 beroende på vilka appar man kommer släppa in på marknaden sen.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt ok maskin såhär i början, väntar tills alla funktioner börjar att fungera och de bra spelen kommer. Finns risk för en stark 10a då. :)
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Nöjd så långt. Har precis köpt maskinen och den levererar enligt förväntningarna. Betyg upp eller ner kommer spelen att diktera i framtiden.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Svårt o komma med ett rättvist betyg såhär tidigt men är hittills väldigt nöjd! Kinect fungerar verkligen jättebra o underlättar en hel del också faktiskt, speciellt vid byte av spel/ appar. Konsolen e mycket tyst o spelen är i mitt tycke i dagsläget mycket vassare än de till ps4, sett till exklusiviteterna. Den e snabbnavigerad o har ett fint interface. Kontrollen är även 10/10. Helt fantastisk. Är sjukt nöjd än sålänge
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Är mycket nöjd med mitt inköp.
  Röststyrningen i Kinect fungerar över förväntan. Lite sega installationer från skiva till hdd, förvisso snabbare än de till X360.
  Konsollen är mer eller mindre knäpptyst efter att man installerat spelen.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  - för de förhoppningsvis tillfälligt långa nedladdningstiderna om man köper spel online, i övrigt gillar jag den starkt och tycker att allt är bättre framför föregångaren.
  + handkontrollen
  +kinect
  +ui:t
  +smidigheten i menyerna och möjligheten att gå ut till dashboarden utan att behöva avsluta spel.

  Kvalitén har jag ingen uppfattning om efter en vecka i min ägo men den känns mer välgjord än vad x360 var vid release så förhoppningsvis har ms lärt sig något efter rrod och allt annat som existerade förra generationen.