Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Optoma NuForce AVP-18

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Optoma Surroundförsteg (1)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har nu haft min Nuforce AVP 18 i ett par veckor nu. Och tänkte ge er ett kort omdöme om den.
  Har tidigare haft en Onkyo TX-SR806. Den har fungerat bra och jag har varit nöjd med den. Men en uppgradering har funnits i tankarna under en längre tid.
  När jag tittat lite på AVP 18 så kändes den som ett klart bra alternativ. Den har inte en massa, för mig onödiga, ingångar. Behovet var att koppla in TV box och Bluray spelare.

  Jag har kopplat in dessa via HDMI och en HDMI till min TV.

  När källorna och högtalarna var inkopplade så gick jag in i menyerna och knappade in det som ska göras. Sedan körde jag Nuforce autoEQ med den medföljande micken. Det gör endast en mätning.
  Sedan till lyssning. Det blev en klar förbättring mot min gamla Onkyo. Allt blev klarare, tydligare och mer sammanhållet. Det känns som om allt finns med.

  Manualen som följer med är inget att ha. Men jag tycker att menyerna är så pass tydliga så den inte behövs heller.

  Om jag ska hitta något negativt så är det att den inte har några analoga ingångar. Men det kan man lösa på annat sätt. AVP 18 är ju helt igenom digitalt.

  Jag rekommenderar verkligen denna apparat. Och för det låga priset så är den ett fynd. Enligt mig.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  En grym enhet för pengarna. Minimalistisk med mkt bra ljud och enkelt handhavande. Det finns bättre självklart och Nuforce rår inte på dyrare enheter som Marantz AV8801 som jag sett skrivits. Bra för pengarna? Utan tvekan! Du får ett ljud som är stort i alla ledder, bra separation och fin detalj.
  Inget för den som älskar finesser men det är väl ljudet som är viktigast, eller? :-)

  Ska tillägga att den upplevdes aningen buggig men med senaste uppdatering har den uppfört sig.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Denna hel-digitala HD processor har, till viss del, överträffat mina förväntningar. För det första är det uppfriskande med en enhet som helt koncentrerar sig på det viktiga - nämligen ljudet. Personer som kräver finesser och lull-lull har inget att hämta här, något jag personligen välkomnar. Med AVP-18 behöver jag inte betala för en uppsjö in- och utgångar jag ändå inte använder, dyra licenser, bildprocessorer och en mängd andra funktioner intryckta i en och samma enhet som eventuellt bara kompromissar med prestandan. Detta är i stora drag endast en dekoder med DAC, ingångsväljare och volymkontroll. Samt en funktionell EQ med mätmikrofon. Inget annat. Enkelheten själv att installera, styra och använda.

  NuForce filosofi verkar vara att processorn inte behöver vara en överambitiös enhet i din anläggning. Tekniken utvecklas med rasande fart och att byta mot nya processorer fullproppade med finesser blir extremt kostsamt i långa loppet om man regelbundet vill hålla sig up-to-date. AVP-18 är istället tänkt som en prisvärd lösning som erbjuder endast det mest essentiella i en digital tidsålder. Tanken är att denna då ska kopplas samman med ett påkostat och kapabelt slutsteg som du kan leva länge med, och under tiden byta till nya prisvärda processorer vartefter. Smart, tycker jag. Valuta för investeringen, med andra ord.

  Prestandamässigt saknar jag inte mycket med AVP-18, även om inte allt är tipp-topp. Ljudspår på film (ihop med slutsteget MCH-300SEC7 och Monitor Audio Apex 5.1 högtalare) låter extremt öppet och skarpskuret, man hör detaljer och nyanser i ljudspår som aldrig förr och storleken på ljudbilden är väl tilltagen. Med lite absorberingspaneler i mitt lyssningsrum tror jag 3D-realismen blir än mer påtaglig, jag märker att potentialen finns där. Helhetsljudet är väldigt 'direkt' utan att vara ansträngande, och man kan spela både högt och lågt med god behållning. Subbasen i mitt system låter bättre än jag vågat tro och är både kontrollerad och kraftfull. Renheten och kontrollen bjuder självfallet in till högre volymer, vilket är härligt. Det är ett bra flyt i filmljudet och det finns en fin balans. I sin helhet är detta avsevärt bättre än min före detta Denon-receiver, som för 4 år sedan var en toppmodell. Å andra sidan kostar min NuForce duo tre gånger priset, så det kanske inte är så konstigt.

  NuForce till synes enkla kalibreringssystem AutoEQ (likvärdig Emotiva Emo-EQ Gen2) kompenserar för vissa brister i rummets akustik och fungerar överraskande bra. Har varit beroende av Audyssey MultEQ i flera år men även testat lösningar från Pioneer (MCACC), Anthem (ARC) och Yamaha (YPAO) där inte någon av de sistnämnda tilltalade mig och mitt högtalarsystem. Endast Audyssey har imponerat på mig, men gav dock något av en loudness-effekt som ibland kunde bli lite för mycket. NuForce AutoEQ är lika bra, fast ändå bättre - ljudet är inte färgat och någon loudness-effekt existerar inte eftersom det inte behövs. Med AutoEQ får jag en homogen och sammanhängande ljudbild som inte låter "digital", "uppsvälld" eller "artificiell", utan bara transparent och naturlig. Högtalarna hänger ihop riktigt fint och det är liv och närvaro i surroundkanalerna. Här behävs ingen efterbehandling med DSP för att få ljudet att låta levande och balanserat.

  Allt är dock inte perfekt (finns det någon ljudlösning som är det?). Ren musik tycker jag låter lite för ljust, tunt och på gränsen till ettrigt på visst material. Den där ärliga och öppet transparenta karaktären hos NuForce blir nästan lite för mycket för mig för att ren musik ska låta så där underbart medryckande som vid film. Självfallet kan detta ha att göra med den neutrala karaktären hos NuForce slusteg. När jag lånade hem a/v förstärkaren Primare SPA22 för ett tag sedan spelade den musik så där härligt organisk och färgstarkt - stor skillnad jämfört med samma musik via NuForce, alltså. Men Primare lät å andra sidan inte övertygande vid film. NuForce hanterar dock musik i film på blu-ray väldigt bra, där till exempel en musikal som "Moulin Rouge" eller livekonserter låter galant - kanske för att ljudspåren alla är högupplösta, till skillnad från musik från CD (?). Det är inte direkt dåligt på något sätt, men jag hade förväntat mig mer. Kanske behöver min NuForce kombo en annan 'typ' av högtalare än mina Monitor Audio Apex för att göra musik full rättvisa?

  Positivt
  + klart, detaljerat ljud med god kontroll och skyhög upplösning med blu-ray
  + effektiv Auto EQ
  + exakt volymkontroll
  + hyfsat flexibla inställningsmöjligheter, även manuell EQ för den som kan sånt
  + enkel och intuitiv

  Negativt
  - saknar lite värme och engagemang med renordlad musik
  - något seg synk av digitala ljudspår emellanåt
  - inga balanserade XLR utgångar
  - mikrofoningång och usb på baksidan
  - ingen oberoende justering av högtalarnivå per ingång/ljudläge