Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Beyerdynamic DT 990 Edition 250ohm

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Beyerdynamic Hörlurar (80)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.94)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Används tillsammans med Schiit Magni hörlursstärkare och Schiit Modi DAC.

  Lurarna är väldigt komfortabla och lättlyssnade. De är allround och audiofil-klass, ungefär som Sennheisers HD600/HD650, som var alternativet jag kikade mest på. Vissa andra lurar, t.ex. AKG K701 var för ljusa/tråkiga i karaktären, där HD650 blir lite roligare men där jag tycker att DT990 är både roligare och håller högre klass rent tekniskt. Öppna lurar så förvänta dig inte den värsta basen, även om de går djupt ner i frekvens så är det ett mer luftigt ljud. En nackdel som jag upplever även på många andra hifi-lurar är att de måste spelas på högre ljudvolym för att komma till sin rätt.

  Tungdrivna så passar inte så bra utan hörlursstärkare, har dock funkat bra med en extern DAC/förstärkare till min telefon, men de är inget jag skulle ta med mig utanför hemmet.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Använder dessa inkopplade i Woo audio förstärkare> Music Streamer II> Dator och ljudet är riktigt bra.

  Mycket sköna att använda vilket är väldigt viktigt.

  Hur prisvärda dom är vet jag inte riktigt eftersom jag inte testat så många olika sorters hörlurar men jag är helt klart nöjd med dom.

  Köptes genom utländsk butik där de är mycket billigare

  Uppdatering, kan säga att om någon letar efter ett par bra hörlurar för musik kommer jag definitivt rekommendera dessa. Det finns en billigare modell som just nu(2015-11) kostar ca 1400kr. Att jämföra med har jag Beyerdynamic T-90 som jag tycker om lika mycket men kostar betydligt mer, 990 har mer bas och "ögon godis" medan T-90 är mer neutral och spelar allt väldigt bra.
  Med det sagt så gick mina 990 faktiskt sönder vilket drar ner en stjärna , men det var efter ett antal år.
  När mina T-90 ger upp så kommer jag titta efter ett par 990 igen
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bästa lurarna jag någonsin har ägt.

  Öppna, klara, tydliga, mycket bra rumskänsla och varma i ljudet. Dock så behöver dessa en hörlursförstärkare (250ohm) och det har jag inte än så det ska bli kul att komma med en uppdatering sen här på det ljudet!

  Komforten är löjligt bra, sitter perfekt. Mjuka och luftiga på huvudet. Jämförde dom emot mina gamla AKG K240 Mk2 på skoj, och dom kändes som ett par colaburkar i jämförelse, både i känslan på huvudet och ljudet.

  Det enda negativa jag kan komma på är att dom kändes lite väl vassa på en av de högre frekvenserna alldeles i början, men det är inget jag hör idag.

  Om ni liksom jag använder hörlurar för att göra musik, så var inte rädd för att lägga ut några extra slantar på ett par bra.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har nu gått igenom totalt 6 hörlurar som alla passade in på vad jag sökte.

  Värt att notera är att i början av testet tolkade jag högre diskant som också mer klarhet och detalj. Det visade sig dock snabbt att 'ven här kan det bli för mycket för öronen precis som med för mycket bas.

  Testen är gjorda med följande :

  - Logitech Z-5500 kopplad till stationär dator av finare slag
  - Yamaha RX-A1020 kopplad till Intel NUC
  - Mp3(hög kvalité), och Spotify

  Beyerdynamic DT990 ohm - Lät till början bra, relativt tung bas och klart diskant, en klar V karaktär på ljudet. Efter ett tag insåg jag dock att diskanten är så vass att det skär i öronen tidvis. Vi test av andra lurar kunde man konstatera att även ljudet i detta register höjdes och lät något onaturligt. Ljudet i dessa lurar är dock extremt klara men man bör som vanligt lyssna innan man köper. Omfånget på ljudet är enligt mig bland de bästa i denna prisklass, d.v.s man kan urskilja fler ljud.

  Dessa lurar är väldigt lätta att ha på sig längre stunder!

  Bygg kvalitén är på top och man kan byta ut så gott som alla delar. Dock märkte jag lite "klickande" när man rörde runt på själva kåporna men inget att hänga upp sig på. Sladden är ganska tjock och lång.

  Det går bra att driva dessa lurar med Samsung S3 men ljudet blir inte lika fylligt.

  Beyerdynamic DT880 250 ohm - Helt klart mer neutrala i ljudet. Detta gav det mest naturliga ljudet enligt mig. Dock så fanns det så gott som ingen bas, med EQ får man dock upp det rätt bra. Man ska dock inse att detta är ett par ganska ljusa lurar även om de inte kommer i närheten av DT990 vilket också innebär att de spelar väldigt klart. Man kan uppfatta lurarna som lite tråkiga utan EQ men är man ute efter detalj så är de svårslagna om man nu inte kan leva med den skärande diskanten som finns i 990. Omfånget på ljudet är enligt mig bland de bästa i denna prisklass, d.v.s man kan urskilja fler ljud.

  Dessa lurar är väldigt lätta att ha på sig längre stunder!

  Byggkvalitén är precis som med 990 på top.

  Sennheiser HD598 - Ganska lättdrivna lurar med okay bas och diskant men tyvärr är mellaregister väldigt svagt för mig, det låter mer instängt. Priset på 1700 kr är de inte värda i min mening.

  Kvalitén på dem är okay men inte mycket mer.

  Sennheiser Momentum - Mycket mindre än vad jag trodde och det medför också problem när man sätter på dem på huvudet. Öron(iallafall mina som troligen är normalstorlek) ligger inte fritt vilket medför att efter 45 min så blir öronen röda och värker lite, tydligen inget ovanligt.

  Detta är slutna hörlurar och därmed är inte ljudet alls luftigt som i DT880 och DT990 men det or dock ett välbalanserat ljud men lagom bas och diskant.

  Kvalitén känns riktigt bra, designen känns dock väldigt "hemmasnickrade"

  Philips Fidelio X1 - Extremt bas tunga lurar! och detta gäller hela registret. Det innebär tyvärr också att lurarna spelar väldigt dovt, d.v.s väldigt lite klarhet jämfört med övriga lurar.

  Philips har valt öron pads som inte går att byta vilket för mig är ett extremt dåligt val, inte bara för naturen utan även för mig som konsument. Går en pad isönder så måste man mer eller mindre köpa nya lurar och de är ju inte de billigaste lurarna direkt. Jag har pratat med Philips en hel del om detta och det finns inga reservdelar. Dock så har nya versionen X2 avtagbara pads så mycket möjligt man kan passa dem på X1 versionen.

  Kvalitén är helt klart bland de bästa och de sitter verkligen skönt på huvudet. De kan dock uppfattas som något tunga

  Philips Fidelio L2 - Dessa har något mindre bas än X1 och lite mer diskant\klarhet. De låter dock fortfarande som väldigt slutna lurar och det känns som att de saknar en hel del detaljer i de övre registren. Efter som dessa lurar förstärker basen kraftigt så kunde vissa bastunga låtar bli helt förstörda av basen. Men ibland var det också WOW känsla även om det fortfarande inte var ett naturligt ljud. Man får se på dessa lurar som kul lurar och inte någon audiofil lur.

  Kvalitén på dessa är också på top men trotts att detta är den nya versionen så har de ändå valt att limma fast padsen och återigen så kan inte Philips ordna fram reserver om ex hunden skulle bita isönder en. För mig extremt dåligt för lurar i denna prisklass.

  Som vanligt är ljud högst individuellt och är utan tvekan en smaksak. För mig föll valet på DT880(neutral) och DT990(lite roligare).

  Hoppas detta kan hjälpa er lite
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  En lur med en härlig närvarokänsla och dynamik. Väldigt detaljerat ljud. Ge den massor av inspelningstid. Kan låta ganska ettrig i toppen i början men det försvinner efter rejäl inspelningstid.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Otroligt sköna och välljudande lurar. Köpte dessa begagnade så har ingen koll på inspelningstid och liknande, men kan bara hålla med alla andra omdömen att dessa låter fantastiskt bra.

  Använder de till min dator och driver dessa med ett Xonar Essence STX. Tyckte att de lät lite platt innan jag införskaffade det ljudkortet men efter uppgraderingen och sett till att lurarna får extra mycket ström låter allting fantastiskt. Till och med Spotify (ej premium) låter bra. Klarar mycket hög volym utan att "dista" det minsta.

  Klart och kraftfullt ljud. Skulle inte kunna tänka mig att gå tillbaka till vanliga lurar. Har ett par AKG 518 DJ-lurar sedan tidigare, och som jämförelse låter de som om de vore byggda av wellpapp ungefär.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Mycket bekväm lur med kraftfullt ljud. Lite loudnes karaktär men en bra allround lur. AKG 701 är mer korrekt med större soundstage men tyvärr obekväm i längden.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  jag har haft mina i runt två år. Jämförde med ett tjugotal andra lurar och de stack ut ljudmässigt med ett öppet, varmt och detaljerat ljud ned bra basstöd. Detta trots att en del andra lurar var betydligt dyrare.

  Tillsammans med min Brocksiepen earmax lirar de musik helt enkelt.

  Vackert. Rekas varmt.

  En stor fördel är att de är så rackarns bekväma och att det alltid finns reservdelar på BD. Det fick jag i alla fall påtalat för mig i butik.
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Jag köpte dessa för snart 1,5 år sedan och nu kommer omdömet.

  De är värda pengarna de kostar.

  De är mycket bekväma för öron och huvud och är lätt att ställa in beroende på storleken på hjässan.

  Byggkvalitén på lurarna gör att jag tror dessa inte kommer gå sönder de närmaste 10 åren iaf. Jag använder dem varje dag i snitt 2-3 timmar.

  Ljudet är härligt lent mjukt. Inte överdrivet mycket bas utan mera "korrekt" ljud.

  Dessa lurar passar förmodligen bäst till akustisk musik så som klassiskt, opera, jazz osv osv, men trots det så går de heller inte fel i de många mer basiga elektroniska låtar som finns på marknaden.

  De spelar med en luftighet och öppenhet som man kan förvänta sig av hörlurar i den här prisklassen.

  Kort sagt så är jag mycket nöjd helt enkelt.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Precis som jag vill ha det. Dom är analytiska ner i minsta mikrodetalj samtidigt som dom är 100% musikaliska och har en dynamisk och kraftfull bas som påminner om att lyssna på vanliga högtalare. Dom har inte samma fina "skimmer" i de övre registren som elektrostater har, i övrigt saknar jag inget. Jag har haft dom i två år och tycker bara att dom blir bättre och bättre.
 • Utmärkt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Riktigt bra ljud, om än lite mycket bas i vissa bastunga låtar och ett anings tillbakadraget mellanregister.

  Riktigt sköna att ha på sig med, det enda riktigt dåliga är väll att de inte låter så särskilt bra ut ur en mp3a/dator direkt utan behöver verkligen en amp.

  En solklar 9a för priset!
 • Utmärkt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Toppen lurar! Lyssnade på den hyllade Sennheiser HD650, Grado SR325i samt dessa DT990.. Sennheiser var oskön på huvudet, lite mörk ljudbild. Grado var riktigt trevlig faktiskt, men vart är basen? Beyerdynamic är nog bäst av dessa 3 om man gillar elektronisk musik, otroligt bra djup och dynamik! Diskanten har en mycket bra lyster och rymd, jag har tidigare lyssnat på referensen 880 men då dom har lite för vass diskant för mig fastnade jag för dessa helöppna 990. Är super nöjd! Dessutom har dom inte den skruvade kabeln som finns på 880 vilket är skönt, den var jobbig och för kort.
 • Perfekt
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan
  Svårt att hitta någon bättre lur enl mig, den är
  ännu bättre än DT880!

  Man kan ej låta bli att stampa takten eller sjunga med när man har dessa lurar på sig, hur trevliga som helst 100% njutning.

  De spelar musik helt enkelt, precis som det skall vara men kanske med lite extra bas.

  Måste höras!!!!!!
 • Perfekt
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan
  helt underbart bra hörlur med ett rejält fylligt ljud! varje gång jag kopplar dem till line-out utgången på min iriver h320 blir jag faschinerad över hur bra det låter! ljudet är riktigt bra med en klar diskant som klarar att leverera de ljusaste tonerna, ett mittparti som ger en klar och skarp ljudbild och en helt fenomenal bas som fördjupar musiken så att det blir riktigt bra. jag fastnade direkt när jag fick lyssna på dem.. har haft mina i ungefär en månad, och jag är riktigt nöjd, både musikmässigt och prismässigt. det här är riktiga hörlurar.. ; )
 • Utmärkt
  15 år sedan
  Uppdaterat: 15 år sedan
  Låter väldigt bra tycker jag... ett stort lyft mot mina gamla AKG. Men dom är lite trögdrivna och sladden är lite väl kort, men den kanske blir bättre med tiden. Det är en spiralkabel på den.
 • Perfekt
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan