Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ohm

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Beyerdynamic Hörlurar (76)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.06)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har genom åren slitit ut flera hörlurar trots att vissa kostar kring 1000 kr, de spricker på diverse olika ställen efter en kort tid. Jag var övertygad att det beror på att jag har ett stort huvud (>xxl) och därför blivit negativt inställd till hörlurar.
  Men för 6 år sedan så bestämde jag mig för att ge DT990 Pro en chans. Finns inget att klaga på, underbar passform och underbart ljud. Anledningen till att jag skriver denna recension 6 år efter mitt inköp är för att "öronkuddarna" har blivit så stela att öronen börjat ömma och jag har beställt nya.
  Trots att dessa har använts flera gånger i veckan under 6 år så finns det inga synliga tecken på användning förutom de hoptryckta öronkuddarna.

  Jag rekommenderar dessa hörlurar!
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har dessa och tycker att de låter helt fantastiskt. Basen är djup och den bidrar till en varm och ljuvlig ljudbild. Jämfört med AKG Q701 så kan dessa även få sämre källor att låta som musik. Jag kan uppleva att mellanregistret är lite svagt jämfört med basen och de högsta frekvenserna. Men inte så att det stör, det ger istället en mer lättlyssnad och trevlig musikupplevelse.

  I början tyckte jag att ljudet var lite "plingigt". De ljusa tonerna gav ifrån sig ett plingande ljud som upplevdes som störande. Jag vet inte om jag vant mig vid ljudet eller och de försvunnit med inspelningsfasen men nu stör det inte mig längre.

  De kan spela alla sorters musik och få det att låta bra.

  Min setup för lyssning har för det mestadel varit Spotify premium, cd-skivor och FLAC via en Macbook pro utan hörlursförstärkare. Har även testat med att lyssna via en hörlursförstärkare (matrix m-stage) som går till ett ljudkort (Asus Xonar Essence STX). Tycker skillnaden i ljudkvalitén har varit marginell. Inte så att det motiverar ett köp av en dyr hörlursförstärkare för att få ut maximalt av denna lur. Min Macbook orkar driva upp dessa lurar i en tillräckligt hög volym för att det ska kännas att man spelar lite väl högt och man lägger sig ofta på en lägre ljudnivå för att få en mer behaglig volym.

  Komforten är helt underbar. De skönaste lurarna jag haft på mig någonsin.
  De är byggda som om de var menade att ha med sig i krig. Känns gediget och som att de verkligen har byggt dem för att de ska hålla så länge som möjligt. Hela bågen är i metall, kåporna är i plast men av en väldigt tålig och stark platssort.

  Sladden är "coiled" dvs den är skruvad och kommer att sträckas ut och man drar i den.

  De isolerar bra. Inte mkt ljud kommer in utifrån och man kan skruva upp volymen högt innan ljud börjar läcka så omgivningen kan höra vad det är man lyssnar på.
 • Alla omdömen

 • Bra
  8 mån sedan
  (Används i studiomiljö så recenserar ur den synvinkeln)
  *potentiellt en 4.5:a

  Väldigt bra lurar som kan vara lite läskiga om man inte är beredd på hur oförlåtande de är. Dessa lurar är väldigt avslöjande i de övre registrena och lämpar sig bra för mixing och mastering.

  De är lätta och väldigt bekväma att ha på sig. Komforten är top notch. Kuddarna Är velour och mysiga, det enda negativa är att dom blir dåliga relativt snabbt och bör bytas minst vartannat år. Sladden är coilad och väldigt trevlig att arbeta med, kan bli lite "trasslig" med åren men håller bra.

  Jag skulle absolut inte säga att hörlurarna är neutrala, de har en tydlig bump mellan basen och de lägre mellanregister, sedan en scoop i mellan till högre mellanregistret för att sedan avslutas med en ganska ordentlig boost i de övre registrena. En klassisk beyerdynamic kurva och ingenting överraskande.

  Den öppna designen gör att du lätt kan placera instrument och ljud i stereobilden och lätt separera dom. Dessa är helt öppna så glöm att kunna använda dom för tracking.

  * Med hörlurskalibrering från sonarworks så blir lurarna lätt en 4.5:a och passar perfekt i studion men omdömet är skrivet ur originalsynpunkt då mjukvara som är dyrare än lurarna inte kan förväntas hemma hos alla.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Dåligt tryck i de lägre frekvenserna.

  Skärande i de högre frekvenserna.

  I överlag helt ok för priset, men rätt dåliga jämfört med måttligt dyrare lurar.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Helt fantstiskt sköna med bra ljud och bred ljudscen! Ljudet blir speciellt bra om du har en amplifier, något låg volym med mobiler och laptops men det går bra så länge du inte vistas i en miljö med hög ljudnivå. (Något jag heller inte rekommenderar då de släpper in och ut väldigt mycket ljud).

  Något tillbakalutad på de lägre frekvenserna och lite höga highs (5000-8000hz) vilket inte passar alla men detta kan enkelt regleras med en riktig eq.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Helnöjd! Observera dock hur dessa är tänkta att användas. Ingen ljudisolering så man måste sitta i tyst rum. Använd bra ljudkort med kraftfull stärkare för drift m.m. de är utmärkta för sitt smala behov. Ljudredigering, mixing, mastering och "kritiskt lyssnade". För andra användningsområden skulle jag välja en annan lur som är sluten.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  + Fantastiskt soundstage och rumskänsla i datorspel.
  + Trevliga till körsång.
  + Fungerar utan problem på ASUS B450-F moderkort.

  - För gäll diskant och lite för klent mellanregister/manssång för min smak. I början höjde jag volymen massor för att försöka få det att låta som jag ville men diskanten och basen i Overwatch blev enormt påfrestande då, trötta öron och ringningar i öronen en lång tid framöver fast jag har sänkt volymen sedan dess.

  Det går att använda dem på lägre volym och de är fortfarande toppen för att få rumskänsla i datorspel.

  - Jag tycker kuddarna trycker lite för mycket runt öronen, jag blev varm om öronen fast de är öppna när jag spelade men kan ju bero på att man är så i gasen och kabeln är inte löstagbar men annars säljer väl BeyerDynamic typ alla möjliga reservdelar så det är väl ändå ok.
  - För klena portabla enheter blir det kanske svårt att få till volymen, för portabelt bruk släpper de givetvis in omgivningsljud och lägger man dem runt halsen har man ju två stora kåpor som ligger över skuldrorna så för portabelt bruk finns det nog bättre val.

  Jag skickade tillbaka dem för att jag kunde och för att jag tycker diskanten är för stark men jag skulle kunna köpa igen för att de är grymma för datorspelande om jag nu inte hittar något annat som duger lika bra. De kostar ju inte mycket och är jättefina för Dolby Atmos.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har ägt ett par i 6 år och det enda som jag kan klaga på är, att öronmuffarna blir platta efter en tids användande och att nya kostar dryga 500 lappen. Men ljudmässigt som studiohörlurar är dom grymma ifall du ska sitta länge och mixa. Dom är dock helt öppna så det gäller att ha tyst omkring dig. Ljudmässigt är dessa knivskarpa med väldigt ärlig ljud. Tyvärr har mina gått sönder men tänker köpa ett par nya inom kort. Men dom är riktigt sköna att ha på sig en väldigt lång tid.

  Enda anledningen till att dom inte får fullt betyg är att öronmuffarna blir väldigt platta och obekväma efter ett tids användande.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Hur sköna som helst. SuperB ljud!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Som någon som kom från gaming headset kunde inte skillnaden varit större. Har haft dessa under tre års tid nu och har säkert lyssnat närmare 5000 timmar på dem nu för alla tänkbara olika ändamål och genre. Allt från spel så som Battlefield, hård edm och lugn klassisk musik och de har lyckats leverera i alla kategorier. Med tanke på antalet timmar jag älskat dem kan jag varken klaga på komforten eller ljudkvalitén. Driver lurarna med Focusrite Scarlett Solo och även om detta kanske inte är det bästa ljudkortet för just uppspelning tycker jag båda har fungerat bra. Tycker dock 250 Ohm versionen kräver en kraftigare förstärkare än den som ofta finns i en laptop eller på ett moderkort, men då lyssnar jag nog på högre ljudnivåer än vad majoriteten gör samt musik som är effektkrävande.

  Att tänka på är att de är öppna lurar så använd dessa på en lugn tyst plats där det inte stör någon, för att ta med dessa på spårvagnen är verkligen inte ett alternativ.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Har använt eller försökt använda dom i många år nu.

  Mycket bra ljud, upplösning, återgivning av mikodetaljer, närvarokänsla med mera - egentligen ett toppbetyg.

  Men har en våldsam diskantpuckel i frekvensgången, vilket gör att mina öron säger stopp efter ett tag, får högfrekvens susningar i öronen typ tinnitus,och obehag om jag lyssnar mera.

  Diskanten får ett rejält tillskott på runt 10 - 12 db med peak runt 10 KHz, fullt hörbart, ger kanske luftigare ljud och känslan av att höra mera detaljer.

  Dock irriterade öron efter lyssningssessioner.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt bra lurar!
  Bred ljudbild, bra med bas men tar inte över...
  Är du ute efter helt neutrala lurar ska du nog titta åt annat håll men vill du ha ett par lurar som går mixa med men samtidigt har lite liv så kolla på dessa.
  Jag är helnöjd!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Otroligt ljud och otroligt sköna. Dessutom är byggkvalitén on point.
  Om det finns nåt jag skulle kunna klaga över så skulle det vara att man blir lite öm om öronen efter några timmars användning.

  Jag har nu haft lurarna i ca 1.5 år, och byggkvalitén håller fortfarande bra.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har precis i denna stund hämtat dessa från posten, här kommer ett kort omdöme så länge.
  Nils Lofgren - Acoustic Live låter underbart, stort ljud med en livfull ljudbild.
  Drivs med ett Asus Xonar Essence STX ljudkort i 60-300 Ohm.
  Gudomligt sköna, skönaste lurarna jag har provat (till mitt huvud).
  Inköpta för 1300 - värd vartenda slant.
  Har även testat lite Trentemöller - låter finfint och gröm baws!

  Uppdatering:
  Bra ljud, men alldeles för vass diskant för mig... synd! Bra lur och väldigt bekväm för övrigt!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Det här är ett första intryck från en dags användning.

  Pros:
  Väldigt bekväma, brukar få ont i öronen efter en dag men inte märkt något alls. Har ganska stora öron.

  Bra byggkvalitet.

  Levererar bra ljud. (Är inte en audiofil men älskar musik.)

  Ser bra ut.

  Väldigt trevligt att se på förpackningen "all parts replaceable". Garantin är på två år är också trevligt.

  Har haft hörlurar i lägre prisklasser och de har gått sönder för lätt. Så då är det där en väldigt trevlig syn.

  Cons:
  För dom som bryr sig så läcker dom ljud men det var förväntat och inget jag bryr mig om.

  Är inte så bekväma att ha runt halsen.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  + Bekväma och lätta.
  + Väldigt naturligt ljud i film, spel och musik
  + Bra för lite större öron (Bäst om man kan testa före ett köp)
  ++ All Black Edition är grymt snygg!

  +/- Lång rak sladd. Inte utbytbar. (Är en smaksak)
  +/- Beroende på ljudfil så kan diskanten va lite vass i house/techno. Samtidigt som då basen inte är ett par överdrivna Dr Dre.. (Skulle inte rekommendera dessa för bassheads alls då dessa framhäver mer riktiga instrument bättre)

  Men till en bra film med Dolby Sound är t ex ett "flopp" ljud från en helikopter en mäktig käftsmäll för öron. Måste upplevas! Med rätt utrustning av ljudfil och ljudkort så levererar verkligen dessa!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Inhandlades på DJ Store för 1395 kr. Luftig och engagerande ljudbild med ganska mycket bas. Diskanten kan dock vara en aning vass. Bra komfort, även om trycket från kåporna är lite för stort för mig. Hade även föredragit en rak och löstagbar kabel. Använder mina till musik, film och spel och driver dem med med en FiiO E10K. Gillar no-nonsensedesignen, det märks att resurserna lagts på ljudkvalité och komfort. Kul att de är byggda i Tyskland dessutom!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fantastiskt sköna lurar med otroligt bra ljud. Rekommenderas varmt.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  + Jättebekväma att ha på många timmar
  + Superbra ljud (även om jag skulle vilja ha lite mer bas, men det är smaksak)
  + Snygga
  + Priset

  - Släpper lite väl mycket ljud, då jag sitter i öppen kontorslandskap är det inte att rekommendera att ha på maxvolym, men hemma fungerar de bättre
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Troligen dom bekvämaste lurar jag haft. Trycker inte ihop emot huvudet och blir inte varma. Kan inte klaga på ljudet, väldigt klar och neutral ljud. Lyssnar mycket på podcasts och dylikt och det låter nästan som man befinner sig i samma rum. Köp till en ModMic för gaming/voice chat och lev lycklig i resten av dina dagar.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Att man kan UPPLEVA ljud och alla dess olika nyanser till detta pris är oslagbart! Man får verkligen en WAOW-upplevelse.

  Komforten är löjligt bra, det finns inte många lurar som är skönare att ha på huvudet och ljudet är grymt.

  Men ljud är omöjligt att beskriva med text. Så ge dig iväg till närmsta HiFi-återförsäljare och provlyssna själv. Du kommer förmodligen att åka hem därifrån med ett par Beyerdynamic!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har åkt runt och provat olika hörlurar ett par dagar nu-för att ge andra hörlurar en chans!
  (hade mer eller mindre bestämt mig för dt 990 pro). Provade sennheiser,bose,ultrasone m.m
  ingen av de lät så där wow, så då återstod bara att lyssna på dt 990.
  Kan säga att jag blev hänförd och kär direkt, vilka lurar!

  + Luftigheten i ljudet
  +Bra och rapp bas
  +Härlig diskant som tar fram tonerna (tycker inte att den är skarp!)
  +Passformen är gudomlig
  +Snygga....
  +Priset ( gav 1385:)

  - Absolut ingenting

  Kan tillägga att de används med xonar essence stx , känns som det är en bra kombo
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Inte nog med att det är bra pris på dessa de låter mycket bra. Ljudet åt det neutrala utan ngn färgning.
  Ingen dunka dunka lur mao
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fantastiska lurar! Föredrar ljudet i dessa framför HD600 och de kostar dessutom bara hälften så mycket.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt otroligt ljud och ljudbild för pengarna, betydligt bekvämare på huvudet än dt770. Som alltid är konstruktionen robust som ett kassaskåp.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  STX + Dt990......jävligt nöjd

  (Har ett stort huvud och glasögon)
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Fantastiska hörlurar! Mycket bra komfort och ljud. Jag föredrar dessa över många dyrare hörlurar, t.ex. AKG K701 och Sennheiser HD650. Köpte hörlurarna för 1400 kronor och hade varit nöjd även om dom hade kostat dubbelt så mycket.
  Sitter samma högtalare i Pro-versionen som i den dyrare consumer (hörlurarna utan Pro i namnet och silverkåpor), det samma gäller även för DT-770 och (tror jag) DT-880.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Kan inte ge dessa lurar annat än full pott. Har ägt ett par DT990 (Inte PRO) i snart 6 år och dem har får spela ex antal tusen timmar musik och givetvis börja dem ge vika på dem övre registren till slut.

  Har använt dessa främst i produktion och ljuddesign men är ypperliga för att ha när man bara kollar på film och lyssnar på musik.

  Nu när det var dags att uppdatera till ett par nya så har jag åkt runt och testat ett antal dyrare lurar från bla. AKG, Sennheiser och populära audio technica men dessa klådde dessa lurar på de flesta plan i min mening.

  Så det blev till slut dessa DT990 Pro som är en fröjd för örat och detaljrikedomen är underbar, bra med mids och behaglig bas. Funkar mycket bra som referens lurar.

  Sitter bra på skallen, mycket lätta och gedigen konstruktion i aluminium där andra använder plast (Trots att dem kostar det dubbla). Klämmer lagom med tjocka sköna kuddar i sammet så blir inte svettigt som med andra där det är plast eller skin.

  Sladden är tvinnad "telefonsladd" som gör att man inte trasslar in sig och tar inte onödig plats.

  Att tänka på dock är att dem är ganska tröga att driva med sina 250 Ohm.

  Så låt dig inte luras av priset för jag hade lätt betalat det dubbla och tyckt dem var värt det.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  supernöjd. sitter tevligt på öronen och kan sitta där länge länge
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Sköna att bära, öppet fint rent ljud. Den som vill ha ett ärligt återgivet ljud med god kvalitet och vill ha en prisvärd lur bör absolut lyssna på dessa. Ett minus för fast sladd.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Sitter åt en aning men är sköna att ha på sig, mjuka muffar som är... tja, mjuka. Bra ljud, det verkar som om dessa lurarna har en ganska ärlig återgivning. Känns robusta och hållbara. Öppen konstruktion. Enda nackdelen jag sett så här långt är att sladden inte är utbytbar och jag är ingen fan av snurrad sladd. Bäst pris hittar du hos Thomann, jag gav 1800 kr inkl frakt för mina.
 • Perfekt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Detaljrikt ljud. Mycket komfortabla!
  Utklassar Sennheiser