Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

The Sims 4 (PC)

 Lägg i lista  Jämför
Uppföljaren till The Sims 3 med ett större fokus på det emotionella tillståndet hos dina simar och en ny designad simskapare för att få mer mångsidighet. Lanserat 2014
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (3.73)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Usel

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Inga pooler, Inga barn, Inga städer, Inget utforska, Laddningstider, Inget nytt, Mindre grejer än Sims 3, Fördummat, Enklare, Ingen sopbehållare, Högt pris, Allt material som borde vara i spelet säljs senare, EA har förstört ytterligare ett spel. Snälla köp inte!

  EA bryr sig inte om dig det minsta! De bryr sig bara om en fet hög med pengar. Resultatet: Sims 4. Samma händer med Sim City.

  Jag varnar dig från att köpa detta spel. Du kommer bli besviken!

  Folk säger:
  Ja men EA är ju snälla och släpper massa expansioner och fixar allt som fattas i spelet.

  Mitt svar på det:
  Ja, för 300 kr/st. Det kommer komma ca 20 expansioner. Det är 6000 kr till för ett spel som redan kostar 600 kr. Du kommer alltså betala 6600 kr för något som borde vara med från början i de 600 kr du betalar. Detta är 4:e generationen Sims och spelet bara kryper för varje gång. Vad får vi i The Sims 5 om vi tillåter denna modell? 4 väggar, sen får du köpa till varje gubbe för 7 kr? Varje möbel för 7 kr? Varje färg för 7 kr? Varje ... Ja ni förstår. Dit är spelet påväg och hela spelindustrin. Tråkigt att alla inte inser det.

  Snälla för spelvärldens skull. Bojkotta EA och ge dem inte dina pengar! Låt EA gå i konkurs och lära sig en läxa. Man kan inte sälja ett spel i 21 upplagor för att få hela. Speciellt inte för 4:e gången.

  Spelet kommer uppdateras i 50 expansioner och man kan köpa enskilda föremål för 5-25 kr. Alla expansioner är planerade. Räkna med minst 200 kr/expansion. Du är snart uppe i över 10.000 kr för detta spel.

  INTE ACCEPTABELT FÖR ETT ENDA SPEL!
 • Usel

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Tycker verkligen inte att jag har fått valuta för pengarna. Bygg läget är bra men allt annat är så snålt.
 • Usel

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Rätt kasst om man är van att spela tidigare utgåvor. Spelet är fortfarande dyrt och massor av funktionalitet saknas. The Sims 3 var mer komplett vid release.

  Också stött på en hel del märkliga buggar, simmar som fryser och man måste starta om spelet. Ologiska rörelsemönster som att man måste sätta sig på en stol för att stoppa in något i kylen. Nästan ett år efter release är det fortfarande inte färdigt...
 • Alla omdömen

 • Usel
  2 år sedan
  EA och deras snuskiga marknadsstrategier kombinerat med halvfärdiga spel är en skam för hela spelmarknaden. Detta gäller alla deras titlar under de 5 senaste åren.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  superkul!
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  +Lätt på datorns resurser
  +Kraftigt förbättrat bygg- och köpläge (det är numera kombinerat) som dessutom innehåller ett praktiskt filter för föremål

  -Ingen mer öppen värld, du kan bara röra dig inom det nuvarande grannskapet. LADDNINGSSKÄRMAR för att besöka andra bostäder/tomter...till och med de som är bredvid ditt eget hus.

  -Innehåller på sina ställen det Värde/Kulturliberala ordet h*n, ni vet det där med ett e i mitten (översätts till höna på engelska) Onödig politisering av ett spel anser jag, det sista man vill bli påmind om i ett spel som det här. EA/Maxis...vad är det som är/var så farligt med att använda det mer neutrala DEN(NE)...ett ord som har använts i hundratals år...som i när din Sim har så kan din sim eller...din Sim så kan DEN... Inget för oss med mer Värde/Kulturkonservativa värderingar. (Går att komma ifrån det här genom att installera den engelskspråkiga versionen)

  -Kräver DRM i form av Origin

  -Detta skall endast ses som ett begränsat basspel, för att det skall bli någorlunda skoj så kommer det att krävas flertalet Expansionspaket, Spelpaket (Game Packs) och Prylpaket (Stuff packs) som i slutändan kommer att få dig att betala flera tusentals kronor...är det värt det?

  -Nytt är inte alltid bättre, det är numera begränsat med hur mycket du kan variera personliga egenskaper jämfört med The Sims 3
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Totalt värdelöst.

  Typisk EA, så fort något går bra ska det malas sönder och grävas ner.
  Ska man spela sims, så är det 3an isåfall.

  Bojkott av 4an.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Många klagar på spelet, men vet ni vad alla haters som säger att det inte finns pooler småbarn husdjur o.s.v nu finns det pooler! Och förrästen så är Sims 4 ett väldigt stort och välgjort spel som inte varit ute lika länge som Sims 3 ! Kan ni inte fatta att om det ska finnas nya saker tillexempel djur så skulle det vara så att de skulle behöva gör nya rörelser för simmarna och TUSENTALS med djur! Och rörelser för dem! Ni borde förstå att man inte bara kan komma och klicka på en knapp så är det klart! Förrästen så tar det pengar att göra nytt och det måste godkännas och bla bla bla, så det måste vara folk som köper det för att få det att bli mer och mer uppdateringar och tillägg ! Och grafiken och massa buggar och sådant har förbättras mycket sedan Sims 3.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Alla säger att the Sims 4 är sämre men det är den inte. The Sims 4 har inte varit ute lika länge som the Sims 3 så alla saker finns inte än. Jag tycker att det var värt pengarna och att alla som gillar the Sims 3 borde köpa the Sims 4.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Varför EA, varför? Ni kan göra bra spel, det vet vi. Kom igen, döda inte alla era spelserier. Älskar EA pga NFS serien, men nu börjar det spåra ur. Kom igen, förfan. Ge oss de spelen som ni gav oss för 10 år sedan.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Så jävla snålt! De är företag som EA som gör att man vill tanka ner spel istället för att betala
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Det enda som förbättrades från trean är interaktionen men dina sims och människorna runt om i din värld. Allt annat känns som ett kliv bakåt och fördummat jämfört med Sims 3. Det är i dagsläget ett mycket bättre spel. Kanske denna tar sig om några år när det släppts femtioelva expansions-pack. Troligtvis inte.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Lånade spelet av en vän och försökte verkligen tycka om det men det gick verkligen inte. Det finns ingen anledning att köpa det här spelet som det är idag över 3:an. Har ägt samtliga tidigare The Sims spel men kommer nog bojkotta hela denna serie.

  Känns som det kommer krävas många expansioner bara för att spelet ska kännas acceptabelt...

  Gör dig själv en tjänst, köp inte. I alla fall vänta tills expansioner har kommit och köp ett Deluxe paket eller liknande.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  EA standarden är så förbaskat låg. Dåligt spel och långa laddningstider för vad?
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har spelat typ 8 timmar när det släpptes och inte en stund hade jag direkt roligt. Har inte spelat det sedan dess. Kändes som att spela Sims 1 med lika lite innehåll men med Sims 3-grafik, för speciellt mycket förbättrat är det inte. Stor flopp!
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Tyvärr inte värt pengarna. Laddningstiderna skulle jag kunna leva med om det resulterade i ett bättre spel, men det gör det tyvärr inte. Spelet är laggigt, grafiken ibland direkt anskrämlig (saknar detaljrikedom, ser ut som sims 2), och simmarnas "känslor" är bara...gäsp. Alla förstår att bas-spelet omöjligtvis kan innehålla allt som Sims 3 med expansioner innehöll, men detta är löjligt avskalat. Pooler, småbarn, teleskop - core features som funnits sen bas-spelen till ettan och tvåan, är nu borttaget. Color wheel finns inte heller kvar. Spelet känns överlag som ett hafsverk, de borde lagt ett till år på att utveckla det.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag minns att folk klagade när 3:an släpptes att 2:an med dess expansioner hade mer innehåll. Det är ingen som hade förväntat sig ett fullpackad spel i 4:an vid release... men EA har gått för långt den här gången. Allting är bortplockat.

  Girigheten vet inga gränser verkar det som. Spelet får en 3:a, musiken är bra och interaktionerna mellan simmar känns fräsch. Byggläget roligare än förut. Dock fortfarande ett spel som saknar content och borde kosta 199:- och heta "Sims 4 Starter Edition"....

  Det som förbluffar mig mest är hur de har helt tagit bort open-world. Hela konceptet kastat i soptunnan. Grafiken är okej men texturerna är väldigt lågupplösta, även på högsta settings ser spelet "cartoonish" ut och inte alls samma realism som i 3:an.

  Update: Installerade Sims 3 igen för att göra någon sorts mer rättvis bedömning av upplevelsen... visst, menyerna är lite föråldrade och klumpiga, och shadingen/ljus/skuggor är finare i Sims 4, men grafiken på karaktärerna och alla texturer är skarpare och trevligare för ögat (även utan mods). Ja, spelet hackar en del när man scrollar över kartan även om spelet är installerat på en SSD, och antagligen anledningen till att de kasserade open-world för att low-end datorer inte pallade med... men de borde ju kunnat optimera om motorn och spelkoden på nytt. Att de inte skulle ha råd med duktiga programmerare känns ju måttligt långsökt. Jag ser ingen legitim ursäkt att de tagit ett sådant stort kliv bakåt i utvecklingen av serien.

  Sims 4 är (kanske...) ett "bättre" Sim-spel i grunden. Men problemet med en massa loading-screens som förstör immersion vart man än går och gör lär finnas för alltid. De har designat spelmotorn fel, och tagit bort allt content, trots att det är ett fullprisspel.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Det är verkligen något som saknas, jag har tyckt om samtliga utgåvor av Sims hittills, och även om de varit DLC-tunga så är det inget jag direkt stört mig på; förrän nu. Sims 4 är så nerskalat att det lika gärna kunde vara ett mobilspel, och det är pinsamt uppenbart att anledningen till detta är just DLC. Om du kan komma över det för under 400 kr som jag gjorde (gamecard) så _kanske_ spelet är värt pengarna. Att ta 600 spänn för detta spel är dock ett skämt, och jag misstänker att EA kommer få utstå ännu en skitstorm av negativa recensioner efter detta släpp. Sim City var illa nog, detta är ännu värre.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har läst mycket negativt om spelet men kan inte säga att jag tycker att spelet är dåligt alls. Det är lite som trean fast bättre, ungefär som jag väntat mig.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  1 år sedan
  Tips för alla, sims 4 är gratis på ursprung några dagar!
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Att jämföra Sims 4 till tidigare spel från denna franchise saknar innehåll. Även om det är ett basspel, tänker jag knappast att spela utan expansion. Tack och lov, EA släpper ut gratis innehåll en gång i taget - pooler, källare, småbarn och terrängverktyg kom med gratis uppdateringar. På andra sidan är grafik (och övergripande estetiker) definitivt bättre. Jag gillar också det nya byggnadsläget - det är så mycket lättare att göra ett anständigt hus nu. Sammanfattningsvis är det inte dåligt men det finns ett rum för förbättring.