Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Rotel RA-1570

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Rotel Stereoförstärkare (8)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Mycket nöjd
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket nöjd
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den här recensionen behandlar inte förstärkarens ljudmässiga egenskaper eftersom jag inte hör någon skillnad på olika förstärkare. Jag köpte den för att jag ville ha
  1. hyffsat bra med effekt (alltså inte för att få bättre "kontroll i basen", utan för högre SPL-kapacitet någon gång i framtiden tillsammans med högtalare med låg känslighet).
  2. delbarhet mellan för och slutsteg
  3. display så jag kan läsa av volymen

  Punkt två minskade urvalet i prisklassen till NAD C 375BEE och den här Rotel-pjäsen. Punkt tre avgjorde till Rotels fördel. Annat fanns väl också med i ekvationen, men dessa punkter var viktigast.

  Jag köpte den online och hade faktiskt inte läst in mig på alla små detaljer som jag ibland gör, med kravspecen fanns det liksom inte så mycket att välja på så det fick bli den här oavsett, typ. Jag ångrar inte köpet men en helt annan (dyrare) lösning med separat försteg och slutsteg hade kanske kunnat övervägas noggrannare om jag kände till svagheterna som är...

  1. Den vidrigt starka blåa LED:en vid on-off knappen. P.g.a. den kan jag bara inte lämna förstärkaren i stand-by läge eftersom den fortsätter lysa efter att man stängt av förstärkaren med fjärrkontrollen. Nej, det är till att snällt gå fram och bryta strömmen helt.. Det är lite komiskt att det finns en dimmningsfunktion (vissa vill ha det mörkt och fritt från störningar när de lyssnar) men den dimmar bara själva displayen. Alla LEDs försöker fortfarande bränna ut ögonen på dig om du tittar lite för länge på dem.

  2. Apropå displayen. Texten är för liten. Min korrigerade syn är ok, inte superbra men jag är övertygad om att _många_ hade uppskattat en tydligare display. Känns dumsnålt att inte lägga några fler tior på en bättre display.

  3. Knapparna på fronten där man väljer ingång är bland det sunkigaste jag varit med om. Verkligen noll (0) i kvalitetskänsla. En skitsak men likväl dåligt. På en no-name cd-stereo för 499 som man köper på ICA Maxi hade det varit ok.

  4. Placeringen av Pre-out och Main-in anslutningarna. Alla fyra borde ha varit placerade tillsammans så RCA-kablarna kan dras på ett snyggare/smidigare sätt.

  6/10 kan tyckas hårt. Men dessa saker hade varit så lätta att göra bättre och påverkar (min) användarupplevelse på ett påtagligt negativt sätt. Jag kan leva med dom, men det hade inte behövt vara såhär.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Neutralt ljud vilket gör att högtalarna verkligen får bekänna färg!
  Bra kraft och bra med ingångar.
  Trevligt med inbyggd DAC via USB, perfekt för en Rpi med RuneAudio eller Volumio om man enkelt vill komma åt sina FLAC-filer.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt neutralt och trevligt ljud
  välbyggd
  bra inbyggd DAC och hög ljudkvalitet i streaming med B.T
  Passar väldigt bra med Canton 509 högtalare med bra kontroll i basen.
  Efter firmware uppdatering fick man avstängnings-timer.

  -efter strömavbrott slår den till för att inte stänga av sig, känns 90-tal
  -varför har den inte HDMI switch utan man måste hamna i hembioträsket för att få det
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  För pengarna en mycket bra förstärkare. Va lite tveksam från början p.g.a. alla funktioner för det relativt låga priset. En förstärkare som driver allt och samtidigt har en mjuk och följsam spelstil. Dessutom väldigt snygg. Rekommenderas.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket nöjd med denna förstärkare!

  Förstärkaren driver ett par B&W CM9 utan problem. Väldigt god kontroll även vid höga volymer. Väldigt neutralt ljud vilket jag föredrar.

  Eftersom den har digitalingångar kan jag koppla Sonos, CD, TV samt Blueray digitalt vilket är mycket positivt. Även gott om analoga ingångar, även balanserad samt ingång för vinylspelare.

  Menysystemet har en hel del inställningar om man så önskar.

  Volymreglaget är graderat från 0 till 100 men det börjar hända grejer först vid 70 så utväxlingen är således lite låg men samtidigt kan det vara bra om man skulle råka stöta till volymratten.

  Sammanfattningsvis en snygg och gedigen förstärkare som klarar av att driva det mesta för ett moderat pris.

  Rekommenderas varmt!