Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sennheiser HD 555

 Lägg i lista  Jämför
Öppen dynamisk HiFi-hörlur, sammansatt av endast de bästa komponenter, ger en optimal ljudupplevelse som passar lika bra för hemmabion som för den vanliga stereon. Fungerar självklart även till bärbara ljudkällor!Urustad med E.A.R. (Eargonomic Acoustic Refinement) som ser till att ljudvågorna från hörlurarna når örat på ett "naturligt sätt". Stäng
Öppen dynamisk HiFi-hörlur, sammansatt av endast de bästa komponenter, ger en optimal ljudupplevelse som passar lika bra för hemmabion som för den vanliga stereon. Fungerar självk... Läs mer
Jämför pris på alla Sennheiser Hörlurar (257)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.79)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Sennheiser HD555 kan konverteras till HD595 enbart genom att modifiera insidan av hörlurarna. Ni kan läsa mer här: http://mikebeauchamp.com/misc/sennheiser-hd-555-to-hd-595-mod/
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Edit: Mina hörlurar fungerar fortfarande. Används varje dag. Plasten är söndrig och jag har löddat på ställen innuti. Men de fungerar. Sedan testade jag "modden" alla snackar om och den sög. Bättre med skumgummit än utan.
  ------------------------------------------------------------
  Underbara hörlurar. Är audiofil och har testat ett par olika sorter. Är riktigt nöjd med dessa. Har inte ägt dom så länge så kvalitémässigt vet jag inte hur det förhåller sig (jämför med philips skräphörlurar som rasade isönder efter en veckas användande på flera olika ställe).
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft dessa i 5 år. Tappat dem, kört över dem, och de fungerar fortfarande. Detaljerat ljud, fin diskant, men fattig bas.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Nedan betyg tål att upprepas. Genom en MYCKET enkel modifikation kan man få samma ljud i dessa som betydligt dyrare Sennheiser HD595:

  http://mikebeauchamp.com/misc/sennheiser-hd-555-to-hd-595-mod/

  Har haft mina lurar sen 2006 och är grymt nöjd.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fantastiskt prisvärda lurar, luftiga och med verkligt stor och mjuk ljudbild - behaglig diskant och helt OK bas, inga monster men absolut godkända. Lättdrivna, funkar med telefon eller liknande även om de helt klart låter ännu bättre drivna av min Fiio E10.
  Enda som är dåligt är att de är rätt känsliga i konstruktionen då flera viktiga delar är i hårdplast om spricker och går sönder... Så de håller inte i 10 år men när de håller så är de helt suveräna!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag köpte mina på maxfps.se för 2 år och 3 månader sedan för 1029:- och dom funkar lika bra idag som när dom var nya.
  Måste dock säga att det är ironiskt att dom säljs för ett dyrare pris idag mot när dom var nya på marknaden.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt okej hörlurar, används för musik/film/spel vid datorn till ett ordentligt ljudkort. Nu efter 6års användning har det snart gjort sitt, plasten har börjat spricka och fått missfärgningar.

  Basen hade också kunnat vart lite bättre.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Inne på sitt sjätte år nu, låter minst lika bra som när jag köpte dem. Tyget är lite slitet och plasten glappar lite men allt sitter ihop.
  För pengarna finns inget bättre, fast nu finns det ju någon uppdaterad modell iofs.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Haft i 4 år nu. Lite tejp, lite sprickor... men alla andra headsets jag köpt runt tusenlappen har antingen hamnat i nån låda eller lämnat tillbaka. Verkar va på väg bort nu, men finns att köpa på Amazon.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Gick till dessa från ett Creative Fatal1ty headset, det bästa valet jag gjort gällande IT-produkter kan jag nog gå så långt att säga.

  Underbara hörlurar som ger en anledning till att spotta på Spotify och köra .flac format istället. Även .Mp3 lyfts ju såklart med dessa hörlurar, men den största skillnaden ligger i .flac formatet skulle jag nog säga, men återigen, de ökar ljudkvaliteten på i princip allt ljud, inte så stark bas dock, men KORREKT ljud.
  Du som vill höra gitarrsträngarna bendas, trumcymbalen skaka och ha korrekt ljud ska köpa dessa.

  Byggkvalitén är även den mycket god och man känner att det ligger arbete bakom dessa, sladden är rejäl och robust, likaså hela hörlurarna.

  Även spel fungerar bra med dessa, visst är kanske 5.1 att föredra till spel men det behövs ärligt inte, då dessa ger en ganska bra positionering utav ljudet ändå, men det är nog det enda minuset som gör att de inte når upp till den där fina 10an.
  Allt detta kommer från en "icke audiofil" med integrerat ljudkort (ska nog köra Xonar DG senare dock, då de har hörlursförstärkare), men jag varnar er, köper ni dessa kommer ert behov utav .flac filer att öka! ;)
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Sitter väldigt bekvämt och har bra kvalitetskänsla.
  Ljudet är åt det ljusare hållet och är väldigt detaljerat något som ibland kan vara en nackdel.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Haft dessa lurar i snart 2-3 år nu, är inte säker på hur länge men länge har jag haft dem.

  Jag har kört över sladden 50-150 gånger minst, utan att överdriva, och inget har hänt med ljudkvaliteten.

  Basåtergivningen är helt ok, kan vara bättre, kan vara sämre.

  Riktigt sköna, sitter bra på huvudet och man kan lätt ha på dem flera timmar i sträck utan att få ont i huvudet som på andra budgetlurar.

  Jag köpte dessa lurar för ca 750kr~ från onoff när de hade riktigt bra pris på dom, men det var ju som sagt ett par år sedan. Jag förstår inte varför de inte sänker priset? Ganska horribelt dyrt nu, jag hade aldrig köpt dessa för 1000kr tbh.

  Annars är jag helnöjd med lurarna, det enda negativa jag vet är att de spricker vid Sennheiser-loggan på sidorna.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Helt Suveräna hörlurar
  Detaljerat o öppet ljud. bekvämt ljud, går att lyssna på musik i flera timmar utan obehag.
  Sitter mycket skönt på huvudet. lagom tryck mot öronen.
  Bra kabel,
  Enda nackdelen är att dom läcker mycket ljud runt om kring då dom är av öppen konstruktion.
  Ljudet blir mycket bättre efter cirka 50 timmars inspelning med. Lite stelt ljud i början.

  Bättre får du inte för pengarna!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har haft dessa sedan 2006 nu och är och har varit mycket nöjd. Dom sitter bra och det känns som ett väldigt stabilt bygge då dom fortfarande fungerar felfritt, och då har jag till och med tappat dom i golvet ett antal gånger.

  Kan tyvärr inte kommentera ljudet då jag inte är så insatt, vad jag vet är att skillnaden var enorm (till det bättre såklart) emot mina tidigare billiga och slutna lurar.

  Vad jag kan klaga på är att kuddarna färgade av sig emot kläderna om man hängde dom runt nacken i början, detta händer dock inte längre och det gick bort i tvätten.

  En liten notis (kan möjligen vara en nackdel för vissa) är att 6,35 mm-kontakten är den som sitter fast i sladden och så följer det med en adapter om man vill använda 3,5 mm vilket gör att det blir en rätt så lång/stor och otöjbar klump som sticker ut vid uttaget om man använder 3,5 mm.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Dessa hörlurar ger en mycket fin ljudbild och fungerar till allt jag kör.

  Jag har haft dem i drygt fem år och använt dem varje dag. De fungerar minst lika bra nu som när de var nya. (vilket jag inte kan säga om många andra hörlurar jag testat)

  Nackdelen kan vara att basen många gånger är en aningen klen. Men för detta priset får man knappast bättre ljudåtergivning i övrigt.
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ok för det priset.

  Duger bra för film och spel men jag kan inte lyssna på musik med dem.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bra ljud, inte bäst kanske... Men helt klart prisvärt
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bra till att lyssna på musik samt att ha på sej när man ser på BD filmer
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  har själv ett par creative fatality , detta egentligen min farsas lurar dom är grymt sköna bra ljud. Det dåliga med dessa lurar är att dom läcker ljud som fan
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Grymt ljud och sköna att ha på sig. Prisvärda!
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket bra lurar. Har inga tidigare erfarenheter av så här dyra lurar. Levererar ett öppet och luftigt ljud. Något klen bas till en början men efter att ha lyssnat på dom ett tag så kommer basen kanske inte så kraftig som i ett par in-ear lurar. Ljudet är dock bra balanserat så enligt mig är basen alldeles tillräcklig.
  Det som drar ner betyget är att vid långa användningsperioder trycker på ett obehagligt sätt så jag får ändra position på dom med jämna mellanrum.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Efter att ha lyssnat ett tag och pillat med EQ blir jag lite besviken på lurarna. Blev att lämna in dom mot ett par Sennheiser HD595 som sägs ha bättre diskant och framförallt bas.
 • Ganska bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Besviken på dessa.

  De är inte så bekväma som jag trodde. Ljudet är inte heller så bra som jag hade förväntat mig utan endast OK.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Underbara!

  För under 1000:- inkl. fraktkostnader så är dessa lurar de mest prisvärda du kan hitta på marknaden! Jag använder dessa till en förstärkare och ljudet är fantastiskt. Basen med förstärkare blir MYCKET bättre och du kan dessutom göra ett mod på dessa så att basen blir lite rappare och behagligare. Surroundkonstruktionen på dessa gör det ultraskönt att lyssna på musik och och ja, allt. De sitter mycket skönt runt öronen och efter 10 minuter glömmer man att man tagit på sig dem. Funderar du på nya lurar så köp dessa! Du kan inte bli missnöjd, även om du är något av en extrem audiofil eller vad du vill kalla det.

  Edit: Nu har jag haft dessa ett litet tag och kan säga med handen på hjärtat att de låter till och med lite bättre. Absolut de bästa jag haft, och jag har haft ett par för 2500:-
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Till priset sett en fantastisk hörlur, men saknar bas och kräm för att göra lyssningen riktigt rolig. Tydlig och skön att ha på sig med magnifik ljudbild.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Ljudbilden helt ok. Otroligt bekväma. Basen är något underdimensionerad.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Om du vill ha ett par otroligt bra hörlurar för en billig peng ska du satsa på dessa. Funkar finfint för både Musik/Film/Spel.
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Otroligt sköna. Har gigantisk skalle så de passar väldigt bra. Ljudet är bra fast mer tryck i basen hade varit att önskat. Men vilka lurar!??!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  De Icemat Sibera lurar som jag ägt i ca 3 år nu är inget i jänmförelse med dessa underbara hörlurar.
  All musik har fått ett helt annat liv, även om Siberia inte är några dåliga lurar i sig.
  HD555 är bara helt enkelt i en klass för sig.
  800kr på elgiganten gjorde inte köpet svårare heller.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bra pris, bra ljud och framförallt oerhört bekväma. Kvalitén kan jag inte klaga på, men att tappa dessa i golvet några gånger sätter helt klart sina spår. Inte klumpighetssäkra med andra ord.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  För priset är de helt otroliga använder dem till all min kvälls lysning. Jag älskar dem !
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Kick ass!!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Riktigt bra ljud för pengarna körde dom via det inbyggda ljudkortet på moderkortet. Nu kör jag dessa med ett asus dx kort och kan inte bli mindre än 10/10 riktigt bra ljud för pengarna.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Sitter superbra, låter bra i förhållande till priset. Kan uppfattas som något stelt och kallt ljud. Passar inte alla musikstilar. Saknar botten.

  Kvaliten är super, har haft mina i 6½ år utan problem.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket prisvärda lurar om man ser till den klara ljudbilden.
  Passformen slår ju faktiskt allt. Vill du ha skiten på dig 12 timmar i sträck så finns det inget som kan hindra dig. Till själva ljudet så är det fantastiskt bra ljud för pengarna inom vissa typer av användningsområden:

  De är väl mest anpassade för film egentligen och musik med mindre tryck.

  Vill du leka Dr. Rock och pressa lurarna till metalmusik/hårdrock eller annat tungt. I mitt fall Cannibal Corpse så kan du räkna med ett par spräckta lurar väldigt fort då du kommer att fiska efter basen tills du märker att det knappt fanns någon samt att de börjar prassla. Basen är väldigt eller rättare sagt otroligt tight och snygg men den är nästan obefintlig i ljudtryck. Har du dock inte allt för fet hemmabioanläggning/stereo till film och använder dessa kommer de få dig att tro att du befinner dig inuti filmen, de har fångat den magin.

  Sammanfattningsvis så är dessa prisvärda och låter bra. Dock lyckades inte Sennheiser göra en kompromisslösning var det gäller partyfaktorn/"high end" Hifi vilket är synd. men det har nog ingen annan tillverkare lyckats med heller i den här prisklassen då det alltid finns saker att klaga över =).
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Prisvärda lurar.

  Gillar dom bättre än mina gamla AKG-240. Inte lika kräsna med drivkälla, mer lättdrivna.

  Rekommenderar att dom provas innan köp, en del tycker att dom klämmmer ganska hårt på huvudet.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Fick de mycket billigt och de motsvarar priset ganska hyfsat.
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Efter att ha haft dessa lurar i ett halvår så är jag lite besviken.

  Musik blir verkligen tråkig med dessa, basen har verkligen inget tryck i sig och känns knappt av.
  Att dom ha tryckt på en 6.3mm-plugg istället för 3.5mm gör inte direkt saken bättre.

  Dessa lurar duger som spel-lurar men nu jag jag beställt ett par BeyerDynamics DT770 istället.

  Ett plus är att dom är rätt sköna samt att dom är rätt lättdrivna och funkar bra med portabla spelare, sen att spelaren antagligen blir dubbelt så lång p.g.a. den gigantiska pluggen är en sak :)
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Grymma lurar. Sitter bra, grymt ljud för en billig slant.
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  För sitt pris är dessa helt okej. Dock finns en risk att man blir besviken om man ska lyssna på musik med dessa då de är riktigt tråkiga och basen är nästintill obefintlig önskar de hade mer spelglädje men det är verkligen en bristvara, dessa duger dock utmärkt till spel & film.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Blev väldigt positivt överraskad av dessa lurar. Sitter väldigt bekvämt på mitt huvud. Bra ljud utan boombass (många verkar tycka basen är klen men enligt mig är det lagom med bas) men dock aningen rörig ljudbild. Ljudbilden kommer väldigt nära och högt. Väldigt prisvärda lurar!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har nu ägt dessa hörlurar i ca 6 månader, kan bara säga att jag är väldigt nöjd med dem. Tycker det känns som om att det är bra kvalitet, har tappat dem åtskilliga gånger i golvet utan åverkan. Sitter skönt på mitt huvud, kan dock vara lite jobbigt om man vill ligga på sidan i soffan då blir det ganska obekvämt pga storleken men så är det väl med alla öppna hörlurar.
  Som tidigare omdömen håller jag också med om att ha en 3,5 mm hane med en 6,3mm adapter vore smidigare för mig då jag i stort sett endast använder 3,5 mm uttaget.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mina första riktiga hörlurar jag haft i min ägo.

  Sitter perfekt och dom låter jättebra.

  Köpta på Siba för 990kr, hade inte kunnat vara mer nöjd.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Ända bra hörlurar jag har ägt, fick dessa av min sambo. Tycker det är riktigt bra ljud i de och passformen är fantastisk.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  +
  Sköna
  Riktigt bra ljud
  Lång sladd
  Grym surroundkänsla

  +/-
  Inte speciellt snygga

  -
  Lite plastiga, och började spricka i sidorna och glappa efter upprepade tappningar i golvet, men tar på mig det till fullo.
  Att ha en 3.5mms-hane och en 6.3mms-adapter till den hade varit smidigare än tvärt om för min del.

  Trots inte enbart plus så väger det över stort och jag ger 9/10, behöver bara ersätta min trasiga modell med en ny nu då jag vill fortsätta äga denna lur. :)
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bra hörlurar med bra ljud. Kunde suttit lite skönare på huvudet dock.

  Har tidigare ägt ett par siberia-lurar men hd555 har lite bättre ljud även om jag tyckte att siberia satt lite skönare på huvudet.

  Köpte hd555 för 1000kr och tycker nästan att siberia var mer prisvärda då det endast kostade 600kr och man dessutom får med en riktigt bra mick.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Gillar de starkt, bra ljud både med Xbox 360, min dator och min MP3, ingenting att ta med sig dock då 3.5 adaptern gör kontakten lika lång som mitt pekfinger. ^^ Fick bra pris (runt 900kr på Siba).
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bra lurar, men lite tunna i ljudet. Hoppas på en uppgradering fram igenom.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Min har hela tiden funkat bra, men brorsans gick sönder efter typ två månader. Han använder den varje dag.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Grymt bra ljud för det överkomliga priset.

  Har tidigare haft diverse mediokra Sony-lurar med också Koss Porta Pro, Sennheiser PX100 och PX200.

  Sennheiser har aldrig svikit mig, utan är förhållandevis hållbara lurar med grymt bra ljud för priset.

  Även HD555 imponerar stort. De sitter bra (ej för hårt och mycket justerbara) och den sköna velouren runt öronen får mig att nostalgera mig tillbaka till när jag vilade huvudet mot mammas velour-tröja på 80-talet.
  Och så det viktigaste. LJUDET är grymt med superb återgivning även vid låga frekvenser med mycket bas.

  Det enda negativa hittills är att hörlurarna levererar sådant bra ljud att jag nu inte tycker Spotifys ljudbild är helt tillfredsställande, utan tvingas väl nu istället sitta med FLAC i fortsättningen. ;)

  De får "bara" 9/10 då jag ännu bara haft dem en kort tid och därför inte vet hur hållbara och lättskötta de är.

  Rekommenderas starkt om ni idag kan få dem för under 900 kr!
 • Ganska bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  +
  Utseende och ergonomi
  Sladden är lång

  -
  Ljudet är grötigt och detaljer gör sig inte alls bra. Basen är inte tillräckligt kraftfull.

  Jag kommer att lägga på en tusenlapp nästa gång jag handlar hörlurar så man får något bättre.

  Men helt klart ett mycket bra alternativ för folk som inte är kräsna.