Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

HRT Stage

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla HRT Datorhögtalare ()
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska dålig

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  nu kom jag äntligen hem från stage-demon. jag har massor att skriva, och kommer att skriva allt så enormt ärligt jag bara kan.

  jag och en polare var som sagt idag och lyssnade på hrt-stage, och vi lyssnade på våra egna referenslåtar som vi vet och känner till, som fickan på våra byxor.
  "rummet" vi hörde på var ett öppet ett. det var öppet i båda riktningar, nästan så att man skulle kunna säga att det var en semikorridor. säkert tre meter öppet åt ena hållet och 5-6 meter åt andra hållet. bakåt var det kanske 4 meter, och vi stod ungefär 2.5 meter ifrån stage. stage var uppställt utan dämpning nära bakvägg.

  första låten drog butikskillen igång. det gav egentligen ingenting mer än att man kunde höra och uppleva ljudet lite. vete fan hur det ska låta. creedens var det iaf.

  nästkommande låt var en låt som jag brukar testa diskanter på, och som jag rekommenderar till alla:
  Mrs. Robinson av Jake Shimabukuro.
  det här är en riktigt riktigt ren inspelning på en ukulele. två ululeles tror jag nog närmare bestämt, men sak samma.

  det lät rätt bra, det tycker jag absolut. jag sa till min kompis att jag upplevde stage som lite avrullade i diskanten. ja, var det det så stämde det ju rätt bra tyckte han också. en liten avrullad diskant, i alla fall i jämförelse med det jag har hemma.

  efter det så ville jag höra på:
  Temple of the King med Blackmore's night.

  det här är en låt som har mycket sköna medeltida influenser och är imo kanske den bästa versionen av den här klassiska rainbow-låten.
  här lyssnar jag faktiskt på midbass, och där måste jag säga att stage spelade väldigt bra. midbass och högbas klarar stage av fint imo. igen så märkte jag av den kanske lite störande avrullade diskanten, och kanske lite tillbakadraget mellanregister.

  nästa låt.
  ägaren drog igång michael jacksons thriller. denna låt behöver inte presenteras. man brukar köra den på små system eftersom man tror att basen är djupare i systemet än vad den är och visst lät det bra. jag ska även säga att han kunde spela rätt så jädrans högt på den här låten utan att jag själv upplevde någon dist i diskanten, och detta är faktiskt ett stort plus. överraskande kanske, men som sagt, bra volym. förvånansvärt bra volym. men för 10.000 kr så ska man väl kunna spela 90db distfritt kan man tänka. nåväl...

  trentemöller och the forest!
  jotack, det är åter igen bra bas, men nu beter sig diskanten märkligt. det är inte riktigt att den är avrundad. den låter... som att den inte riktigt sträcker sig nog högt. den låter avkapad. knäppljuden ska låta klart rakt uppåt, det presterade inte stage. här sa min kompis att han tror att det är en dynamisk akilleshäl i högtalaren, dvs att den inte spelar dynamiskt. den spelar inte avrundat, den är halt. ja, kanske det. här om någonstans märktes det att det var något annat än att diskanten var avrundad.

  vi fortsatte med en personlig favorit.
  sognu av Amaury vassili. en otroligt bra semiopera som verkligen använder ett fullt register (minus djupbas) i inspelningen. låten stegrar hela tiden och har en magnifik avslutning. detta låter sagolikt på bra anläggningar!
  det märktes även här att diskanten var... avrundad. men... nej, nu märktes det något annat. eftersom det här är min absoluta referenslåt så märkte jag av det som min polare tyckte sig höra tidigare. diskanten är inte avrundad. diskanten spelar inte högre. mellanregistret är tillbakadraget.

  här kom det. diskanten är inte avrundad. stage är ett system som är kraftigt dynamiskt begränsat. det var på den här låten jag verkligen klippte det och kunde sätta fingret på diskanten som var märklig. ja, den här låten är som sagt... jag vet EXAKT hur den ska låta. och stage presterade LÅNGT ifrån vad exempelvis mina volent gör, men även vad exempelvis sa's aura-serie gör. stage är riktigt riktigt dålig på att få fram detaljerna som finns med på den här inspelningen. det är inte bara diskanten som är begränsad i att ta fram detaljerna som är så tydliga på bra högtalare, även mellanregistret blir grötigt. jag hör knappt vibraton i rösten. oj, det här var illa.

  vi körde sen en låt som jag inte känner till över huvudtaget, min kompis. här kommenterar han exakt samma sak som jag tyckte på operan. stage är grötig, har ett tillbakadraget mellanregister och en dålig (ja, dålig) diskant).

  vi körde även nils lofgrens näst intill uttjatade keith dont go, och jag måste säga att den inspelningen verkligen lyfter fram den dåliga diskanten. den dynamiskt kompresserade diskanten.

  ja, där hade vi vår demo av stage. och det jag har att säga är att det faktiskt är en rätt stor besvikelse. med tanke på att jag hört system för både en och två miljoner, högtalare för över en miljon. kef blade (referensen) för en kvarts mille. och allt där under. vad har jag att säga? jämföra med 100.000? 200.000? inte alls. inte en chans.

  stages fördel är att den i det korta loppet imponerar med att det kan spela rätt högt och det kan även spela förvånansvärt mycket bas med tanke på hur små elementen är. väldigt förvånande mycket bas. jag tycker även att fördelningen mellan bas (som är lite hissad) och övriga register är bra. eller, ja, att basen är lite boostad, det är bra. imo.

  men när det kommer till det neutrala ljudet så är det pannkaka. det finns knappt detaljer över huvudtaget. jag kan jämföra det lite med att droppa lite mjölk i ett glas vatten, eller att ha ett skynke framför sina högtalare. stage är KRAFTIGT dynamiskt bekränsad, kan absolut inte förmedla detaljer i mellanregister eller diskant och diskanten är rentav dålig. mellanregistret är för tillbakadraget, eller så är det helt enkelt för grötigt, men man hör inte naturliga delar i röster, speciellt inte i sognu.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Låter helt underbart, smidigt med inbyggd DAC. Kör airplay via en Raspberry Pi med Raspyfi kopplad via USB.

  Ljudet är roligt och svängigt med Hi-End kvalité bra punch och en hög detaljnivå och det är svårt att tro att man kan få så bra ljud från detta lilla system.
 • Alla omdömen

 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Uppdaterat omdöme sedan jag hört slutprodukten:

  Stage är ett mycket trevligt system som spelar mycket bra för sin lilla storlek. Jag gillar konceptet med att allt är klart, det är bara att packa upp, koppla in och börja spela. Till och med högtalarkablar ingår. Ett system med stor potential och ett ljud som är lätt att gilla (mainstream?). Saknar dock helt djupbas men har utgång för subwoofer.

  Däremot tycker jag att HRT Stage är en produkt som konkurrerar i fel produktkategori och i fel prisklass. Marknadsföringen är kaxig och framåt: HRT Stage trotsar fysikens lagar och ger high-end anläggningar för upp till 200.000 kronor en match. Jag ska ta tillfället i akt och svara på den marknadsföringen såhär: Nej.

  Byggkvalité och finish är lite tråkig då hela systemet är tillverkat av plast, men känns ändå valbyggt.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte också ett par Stage. Har kört systemet dels från datorn men lurar nu försteget med en 2A USB-laddare och tar signal från en Sonos Connect via en extern D/A-omvandlare som är kopplad till analoga ingången. Kör mest Wimp Hifi och egen lossless.

  Rätt placerade ger det här systemet ett ljud på ofattbart hög nivå och det är ingen överdrift att påstå att systemet kan konkurrera med avsevärt dyrare anläggningar. Jag har tidigare haft anläggningar för mer än tio gånger priset för Stage och inget jag tidigare ägt har spelat på den här nivån. Lite kul att jag satt hos hifihandlaren och lyssnade på en Nagra/Avalon/Jorma- setup för dryga 700.000:- dryga timmen innan jag kopplade upp Stage hemma och insåg att det här är musikåtergivning och detaljer på samma nivå. Annorlunda ja, men inte på något sätt sämre.

  Självklart kan systemet inte leverera ljudtryck som ger vare sig näsblod eller hjärnblödningar, men om man tar i beaktande vilken lyssningsvolym den normalt intresserade och kanske även lägenhetsboende ljudnörden utsätter sig för så räcker det förmodligen gott och väl till.

  Hifi handlar för mig om musik och bara musik, inte tunga dyra prylar som tillfredställer ögat mer än örat. Tack HRT för en fantastisk produkt!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Att det går att köpa så mycket musikalitet och spelglädje för 10.000 kr är mycket imponerande.Stage är lättlyssnad och levererar en äkta live-känsla. Basen hos Stage är stor och fjädrande utan minsta tendens till att bli svullen eller okontrollerad och dynamiken är inget för den räddhågade.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Det i särklass bästa system jag har hört i denna prisklass!

  Det enda negativa jag har att säga är att du måste mata systemet med ström via USB även om du bara vill använda analoga ljudingången.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Grymma!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Låter riktigt bra, stort och mäktigt ljud ur dessa små burkar. För priset utan tvekan en 10P.
  Hoppas en sub kommer snart som är minst lika bra.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag var en av dom som hade äran att få ett hembesök av distributören av HRT Stage i början på året, då den första prototypen fanns för testlyssning.
  Hade hört mycket gott om systemet, bl a de intryck som getts efter introduktion på amerikanska CES mässan i början på året, där folk bl a i början fick gissa, med systemet bakom ett skynke, i vilken prisklass det spelade, och många gissade på ett system i klassen en god bit över 50.000:-. Jag var skeptisk till hur dessa högtalare, som närmast såg ut som ett par billiga 700-kronors Logitech högtalare, skulle kunna konkurrera med mitt system för drygt 50.000:-. Det första som slog mig när vi började spela var hur naturligt, oansträngt och dynamiskt det lät, också med god bredd, gott djup och fin 3D-känsla. Det saknades lite i basen dock, men så är ju mitt rum också ganska stort (en matchande basmodul skall komma i ett senare skede), men det fanns kvaliteter hos denna prototyp som definitivt hämtar kvaliteter från långt dyrare system och högtalarna trotsar definitivt fysikens lagar vad gäller den ljudbild de målar upp i förhållande till sin storleksklass och, inte minst, prisklass.
  Jag la snabbt en beställning, och nu hoppas jag att de kommer dyka upp i september, då de blivit försenade på grund av ett antal förbättringar och komponentbrister.
  Om du fiskar efter ett stereosystem i 10.000:--klassen, så gör du dig en stor otjänst om du inte lyssnar på detta system först. Tidningen HiFi&Musik höjde det ju också till skyarna i en test för några månader sedan.
  HRT har innan knäckt det mesta av konkurrensen med sina USB-DACs, och nu är de tydligen inne på samma bana i högtalarvärlden.
  Blir 8 av 10, dels för basen jag inte riktigt fick grepp om, dels för att jag vill skapa mitt slutliga omdöme när den färdiga produkten anländer. Dock är jag mycket tveksam att det finns något system för eller under 10.000:- som kommer kunna slå detta på fingrarna.
  Uppdatering 17/10-2013: Efter att initialt ha haft en inställning i systemet fel, så ger jag det nu en solklar 10-poängare. Tills någon kan överbevisa mig, så finns det inget 2-kanalssystem som spelar så här neutralt för prislappan. All ens musik lyfts fram fullständigt ofärgat och det är en fröjd att bara höra musiken och inget annat.