Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

WD Elements Portable USB 3.0 2TB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla WD Externa hårddiskar (146)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.77)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Snabb och liten, inte så mycket mer att säga. Tyst, som de flesta andra 2.5" enheter.

  Tjockleken är dock ca 50% högre än motsvarande 500 och 1000Gb enheter, främst pga att den interna hårddisken har fler plattor vilket bygger på höjden.

  Fortfarande otroligt mycket smidigare att ha en sånhär 2.5" enhet än en 3.5" enhet som väger säkert 3ggr så mycket och är 3 ggr så stor, + att man till denna inte behöver någon separat strömförsörjning. Allt drivs via usb.

  Den interna disken har en usb 3.0 anslutning och det går således inte att montera ur denna ur dess chassi och köra som intern sata disk i datorn (då den har usb 3.0 direkt på kretskortet). Påverkar inte betyget alls, men kan vara bra att veta för de mer teknisk intresserade som brukar göra så med sina diskar.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En grymt snabb hårddisk.
  Bra med USB3.0.

  Billig i inköp från Tyskland
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar precis som utlovat, ger bra överföringshastigheter och funkar perfekt för att ha som lagring för plex server.

  Jag rekommenderar denna produkt.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Något tjockare än Passport Ultra, köpte den utomlands för ca 600 SEK. Snabb, tyst, inga konstigheter.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte denna begagnad för att ha till en liten server, där den skulle vara en av diskarna i en RAID1-konfiguration i Debian Jessie 8.3.

  Har kört den i någon halv vecka nu och till skillnad från den liknande Toshiba 2TB-disken jag tidigare inhandlade så försätter sig denna inte i omöjliga vilolägen. mdadm i Debian har inga problem med att använda disken i RAID-konfiguration över USB 3.0. Snabb är den också, runt 100 MB/s över USB 3.0.

  Temperaturerna är bra också, under en natts belastning steg den upp till runt 42-45 grader i ett rum på runt 20 grader. Med en extern 80mm-fläkt som blåser på den så ligger den på runt 33 grader under spinnande inaktivitet och stiger upp till runt 41 vid längre belastning.

  Disken är även riktigt tyst. Har sovit i samma rum som den gått under medelhårt arbete utan problem, känns som framtiden när IT-utrustningen håller klaffen.

  Prövat den i Debian Jessie 8.3, Windows 7 och Windows 8.1, fungerar som önskat.

  Ska man klaga på något så vore det bra med något form av gummifodral för att skydda den mot stötar och repor. Sladden som följer med är mjuk och hyfsat lång, men vinklad kontakt hade inte varit fel från början, köpte in en sån från eBay (det är vanlig micro-USB 3.0-kontakt) vilket underlättade inkopplingen.

  SMART-värden går att kolla på både i Windows via CrystalDiskInfo och i Linux via smartctl -A -d sat /dev/sd[XY]. Disken verkar inte ha någon G-sensor, i alla fall kommer det inte upp något sådant värde varken i Windows eller Debian.

  Har dock några dåliga erfarenheter av WD. En bekant hade en WD My Passport som efter några studieår blev felaktigt riktigt trög (filöverföringar trögade ner till några kilobyte per sekund). Sen har jag haft 4 st 3.5-tums 750GB-diskar i RAID, varav 2 fick fel som fick hårdvaru-RAID-kontrollern att neka dem. Så kommer ha denna disk under uppsikt - litar inte helt på WD.

  Men summa summarum, en arbetsvillig liten bärbar hårddisk som lämpar sig väl till den lilla hobbyservern.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte denna för ~1 år sedan och den funkar fin fint. Snabb överförning och inget att klaga på.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Snabb liten och tyst. Fungerar utmärkt tillsammans med AE och backup via Time Machine (OS 10.10.4). Formaterad som Mac OS Extended (Journalförd)/GUID.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Efter ca en veckas backup-användning (Time Machine) tillsammans med en ny Macbook Pro 15" (2014) har jag inte kunnat använda hårddisken. Varje gång jag pluggar in den i någon av datorns USB-kontakter så hänger sig datorn direkt. Samma resultat på hushållets samtliga Mac-datorer (Macbook, IMac). Har inte upplevt detta problem med mina övriga externa HD (Freecom, Samsung, Lacie).

  Däremot: Omformaterad (i NTFS) på PC-dator (Win7) fungerar hårddisken utan problem, och fungerar med den formateringen även på Mac-datorerna.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Instämmer helt med guos89.

  Den är liten, tyst och lite tjockare än sina mindre syskon.

  Mycket smidig och prisvärd!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Liten och snabb! Enda nackdelen är den udda kontakten (även om den återfinns på en del andra diskar), som gör att man måste ha sladden med sig för att vara säker på att kunna använda disken.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fungerar klockrent!

  Liten och smidig.

  Har dock inget extra för de extra "backup" program som levereras med