Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Fjällräven Kånken

 Lägg i lista  Jämför
Klassiker sedan 1978. Slitstark vinylon, stort huvudfack, två öppna sidofickor och en stängbar ficka på framsidan. Enkel att bära i handen. Finns i ett stort antal färger. Stäng
Klassiker sedan 1978. Slitstark vinylon, stort huvudfack, två öppna sidofickor och en stängbar ficka på framsidan. Enkel att bära i handen. Finns i ett stort antal färger. Läs mer
Jämför pris på alla Fjällräven Ryggsäckar (100)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  *Uppdaterad 29 februari 2020*
  Jag använder min väska fortfarande. Den är mycket mjukare nu och färgen är grådaskig. Jag har handtvätt at den några gånger med gott resultat, men riktigt svart blir den inte. Å andra sidan har jag haft den på stranden, i solsken och proppar den full. Har fått en liten reva men den verkar inte bli större.

  *Uppdaterad 8 februari 2014*
  Har en svart och älskar den! Ryggsäcken är en perfekt väska för skolan, jobbet, en kortare resa eller en shoppingtur på stan (stoppa i alla påsar i ryggan!).

  Fördelar:
  - Snygg och tidlös!
  - Ett sittunderlägg följer med, mycket smart. Har man t ex ömtåliga papper kan man förvara dem intill underlägget eller ta ut det.
  - Bra material. Min är ny och styv, men den blir mjukare med tiden.
  - Bärhandtag. Perfekt när man reser med kollektivtrafik.
  - Förhoppningsvis håller den länge.
  - Lätt att se vad som finns i ryggan tack vare att dragkedjorna går runt hela säcken.
  - Den är lätt vilket gör den till en perfekt väska att packa ner när man reser. Jag reser ofta med enbart handbagage. Kånken är för liten för mig, jag väljer i stället en större ryggsäck, men eftersom Kånken väger så liten kan den lätt packas ner och användas som en dagsryggsäck.

  Nackdelar:
  - Ytterfacket är lite väl litet, men sväljer mycket grejer=stökigt och svårt att hitta det man söker.
  - Lite fler fack hade inte skadat på denna modell.
  - Sidofacken är behändiga, men de hade gärna fått vara lite större så man lättare kan slinka ner en vattenflaska. De är också lite för djupa för småprylar, svårt att fiska upp dem då fickorna är smala.
  - Om du kommer att bära runt på en fullproppad Kånken kommer nog remmarna skära in i axlarna och vara obehagliga. Se tipset från "punk4arn" för en fix, annars kan man köpa till "shoulder pads", kostar ca 250 kr. Jag kan dock bära ganska mycket saker (ej böcker) utan att den är obehaglig, tvärtom.
  - Dyr i inköp. Räknar man med att den håller länge är den billig, avverkar man väskor fort blir den dyr.

  Tips: Behöver du extra skydd för din laptop, kolla då in Kånken laptop (finns för 13-, 15- och 17 tums-skärmar). För barnet är Kånken mini bra, för den som vill ha en större ryggsäck är Kånken Maxi ett alternativ. Fler roliga Kånken accessoarer: "Chest strap", en bröstrem med visselpipa, "Photo Insert", en insats med plats för kamera, objektiv mm.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Ävde en gång i tiden en Kånken från en släkting som haft den i många år. Hade den själv dagligen i ytterligare ett antal år innan jag glömde den på tåget.
  Visst syntes det att den var använd men ingenting var trasigt vilket får betraktas som ett gott betyg på en tjugo-trettio år gammal, välanvänd väska.
  Bortsett från den närmast outslitliga kvaliteten är den dessutom lätt, praktisk och okomplicerad. Dragkedjan går att öppna över tre sidor så att man får en utmärkt god åtkomst av innehållet. Släpar oftast runt på en laptop bland annat.
  Ytterfacket lagom stort för nycklar, plånbok, almanacka, mobiltelefon och annat lösöre.
  Köpte för fem år sedan en ny, efter den borttappade och saknade, och den förefaller ha samma goda egenskaper som den tidigare.

  Priset är definitivt ingenting att orda om med tanke på den extrema avskrivningstiden. Kånken är billig, även om den kostar många kronor.

  Roligt med en produkt som står sig så under alla år: tio poäng!

  EDIT: Detta var inte bra, dragkedjan på väg att ge sig och tyget tycker jag känns mer slitet än vad det på min gamla 70-talskånken någonsin blev. Kan vara inbillning men nog tycker jag att kvaliteten sänkts(?). Fortfarande inte dålig, använder den varje dag, men den är inte värd 10 stjärnor längre. Det var bättre förr...
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Oslagbar. Billig, enkel, lätt, snygg. tips: tejpa fast rämsor av liggunderlag på insidan av remmarna för ökad komfort.
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Väldigt lätt ryggsäck när den är tom. Tycks va någorlunda slitstarkt material.
  Tyvärr ofodrad vilket kan va till en nackdel om man ska förvara något ömtåligt. Jag gör så att jag lägger en gammal tröja i botten som dämpar eventuella stötar om jag ska ha något ömtåligt i väskan. Alternativ kan man lägga det ömtåliga långt upp såvida det inte går ut över viktfördelningen i för stor utsträckning.

  En annan positiv egenskap är att ryggsäcken är ganska disrket, beror förstås på vilken färg man väljer, efter att ha avlägsnat fastsydda märken inkl bärhandtagen.