Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Brother DCP-9020CDW

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Brother Multifunktionsskrivare (105)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.62)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Innehåll och uppackning:

  Det är en rejäl pjäs som väger modiga 23 kg och utan större konkurrens dominerar ett vanligt skrivbord. Själv har jag placerat min i klädkammaren. Lite förbryllad blev jag när jag försökte följa instruktionen på kartongen tills jag insåg att den beskrev hur man packade ned skrivaren och inte upp den ... Med skrivaren följer s.k. introduktionstoner med en kapacitet på 1 000 sidor.

  Anslutningar, gränssnitt:

  Det går att ansluta till skrivaren via trådat och trådlöst nätverk, USB samt TWAIN och WIA. Skrivaren kan nås via ett webbgränssnitt, i vilket man får detaljerad information om status på förbrukningsmaterial, antal utskrivna sidor etc. Det enda användbara språket på webbgränssnittet är engelska.

  Pekskärmen går att få på svenska och är tydlig och logisk men tyvärr ganska oresponsiv.

  Konfiguration:

  Under hela installationen har jag aldrig behövt använda någon datakabel; allt har gått att sköta via pekskärmen och webbgränssnittet. Även firmware gick att uppgradera utan kabel.

  Utskrifter:

  Utskriftsresultatet är inget att klaga på. Fotoutskrifter når naturligtvis inte upp till bläckstrålekvalitet, men det är inte dess huvudsakliga syfte för min del. Plus i kanten för dubbelsidig utskrift och inbyggd möjlighet att skriva ut flera sidor på en.

  Skanning och kopiering:

  Skanning och kopiering fungerar bra för en multifunktionsskrivare i denna prisklass. Många andra skrivare med skanningsfunktion kräver att man skannar från ett datorprogram, vilket ju är ganska opraktiskt om skrivaren inte står i samma rum som datorn. Det går naturligtvis med denna skrivare också, men dessutom finns möjligheten att via pekskärmen skanna direkt till bl.a. FTP och nätverk (utdelad mapp i valfri Windows-dator) eller via e-post. För mig var detta en av huvudanledningarna till att jag köpte just denna skrivare. Favoritinställningar som används ofta går att lägga till som genvägar i pekskärmsgränssnittet.

  Det går utmärkt att skanna dokument från dokumentmataren, men genom att lägga originalet på glaset kan man få högre upplösning. Notera att det alltså endast är utskrifterna som blir dubbelsidiga; den automatiska dokumentmataren kan bara läsa in enkelsidiga original vid skanning och kopiering.

  Det enda jag saknar är möjligheten att skanna till sökbar PDF via pekskärmen. För detta krävs tyvärr en bundlad programvara jag hellre hade varit utan, Nuance PaperPort.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  En absolut grym skrivare.

  + Automatisk dokumentmatare
  Gör att du slipper mata varje enskilt pappersark för hand. Istället lägger du den bunten du vill ha behandlad i ADM-facket och låter skrivaren sköta resten. Otroligt bekvämt.

  + Full Duplex.
  Dubbelsidig utskrift och dubbelsidig inläsning vid kopiering.

  + Touchdisplay
  Stor display med enkelt gränssnitt. Reagerar utmärkt på tryck sett till att det faktiskt är en skrivare och inte CSIs svävardator år 2040.

  + Smidiga funktioner
  Själv använder jag mest "Scan->E-mail" där du scannar in upp till 35 ark (70 sidor) åt gången, och sedan får det skickat som PDF till valfri e-mejl. Kompatibel med Dropbox, Google Drive, Microsoft OneNote & Microsoft OneDrive.

  + WLAN
  Det smidigaste av allt är naturligtvis att den är trådlös. I början kan det vara trixigt att komma i gång. Följer man den medföljande guiden är det dock inga som helst problem.

  + AirPrint
  Ladda ned "AirPort" från App Store och logga in på din basenhet. Tryck på lägg till WPS-skrivare. Välj din skrivare och vips är du redo att skriva ut från alla Apple enheter som är uppkopplade till det aktuella nätverket. Otroligt smidigt.

  Vad bör man jobba på? Egentligen inte så mycket. För 3000 kr är det här otroligt mycket maskin för pengarna, dock har den några uppenbara brister:

  - Fotoutskrifter
  Vid större fotoutskrifter bör du inte förvänta dig mycket. Dock gäller detta för i princip alla lasermaskiner <30 000 kr. Om du vill skriva ut egna bilder, köp en bläckstråleskrivare och byt toner varje vecka. Laserskrivare är inter byggda för sådant. Hur som helst klarade den av att skriva ut flera examinationsuppgifter jag hade skrivit, vilka innehöll bilder som var ca en halv A4-sida i storlek, med "knivskarpt" (för att vara laserskrivare) resultat. När jag skrev ut en högupplöst bild från Photoshop, bara för att testa, gick det dock mycket bättre. Visade sig att man är tvungen att trixa en hel del med färgprofilerna manuellt innan man får till det. Dock räknar jag fortfarande fotoutskrifter till maskinens sämre sida, alltså inte dålig, utan sämre jämfört med övrig kvalité.

  - Attribut
  Maskinen väger dryga 20 kg, vilket inte låter mycket men ett hett tips är att vara två som bär lådan från butik, då den är större än en normalstor flyttkartong och dessutom mer otymplig. Maskinen tar naturligtivs upp en hel del plats också i uppackat tillstånd, men det är något man får ta om man absolut nu ville ha alla 23544298 funktioner som den erbjuder.

  BEDÖMING
  Än så länge kan jag inte påstå att jag har upptäckt några brister, inte ens små, som jag inte kände till innan köpet. Helt klart en prisvärd maskin för den seriösa hemmabrukaren alt. den som har ett behov av att skriva ut mycket.

  Eftersom en lasertoner håller avsevärt mycket längre än en bläckpatron sparar man snabbt in de pengar man har varit tvungen att punga ut med i inköpskostnad. Dessutom är de medföljande tonerna goda för minst 900 sidor.

  Maskinen gör allt förutom att laga middag åt familjen, i övrigt är det inte mycket den inte klarar. Otroligt prisvärd med mycket kvalitétskänsla - KÖP.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  1 månad sedan
  Katastrofal skrivare. Används på mindre kontor (där användning är begränsad pga allt görs digitalt). Skrivs ut på 2-3 gånger i veckan och/eller scannas något. Den är oerhört långsam vid utskrift. Scanningen är opålitligt då den ofta blir out of memory. Känns som en 80-talsskrivare.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte denna för 3 år sedan! Bästa jag gjort! Slösade så mycket pengar på bläckpatroners! Det är 2018 och laserskrivare är livsviktigt som Internet för ett felfri IT-miljö för hemmet!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bästa skrivaren jag haft! Billg, Dubbelsidig utskrift, Bra tonerekonomi, och rejäl.
  Förut köpte jag HP men slutade med pga skenande tonerkostnader. Samma sak med Samsung. Nu har jag bra färg, bra tonerekonomi och dessutom den underbara dubbelsidiga utskriften på köpet.
  Deras kassetter är i två delar, en för toner, och en för trumma, vilket i sig ger bättre
  ekonomi. Sedan ber inte denna skrivare om ny toner hela tiden.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gick sönder efter exakt ett år. Den vill ha en ny trumma men hur många gånger jag än bytte så gick den nya trumman sönder på bara några veckor (varje ny trumme kostade 1000 kr). Annars gick den fantastiskt bra.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Värsta skitskrivaren jag nånsin haft: efter ett halvår ger den grå "smudge" i bakgrunden. Provat rengöring , prövat trumbyte. Orkar inte släpa tillbaka skiten - det blev soptippen. Aldrig mer Brother laser. Som någon föregående skrev: tunna ränder när man skriver färgbilder. Dessutom tappar den kontakten med routern ibland när man försöker skanna o spara på PC. Uruselt.
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag köpte denna skrivare för ca ett år sedan och lämnade tillbaka den för att den hade två för mig oacceptabla brister. Den första var att rött inte är rött utan mörkt orange. Den andra var att färgutskrifter var randiga och såg urvattnade ut.

  I övrigt är det en fin skrivare med vettig (och liten) programvara (Mac) och tydliga släktband till min befintliga och s/v multiskrivare DCP-7065DN vilken jag är mycket nöjd med, och som jag också givit omdöme om här på PJ.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  En skrivare som har nästan allt men saknar kvalitet. Jag köpte en skrivare först och testade den och så länge man skriver "vanlig" text så funkar den galant, men eftersom jag vill ha en skrivare som hela familjen kan nyttja så funkar den inte för oss.

  Testade att skriva ut foto i högsta upplösningen i A4 format, både med vanligt papper och fotopapper, men resultatet blev det samma. RANDIGT, även när jag pratade med Brother och skrev ut deras egna test sidor med varje färg för sig, så blev Cyan, Svart och Magenta randiga.

  Jag provade även att kopiera framsida på en färgglad tidskrift i högsta upplösningen, färgerna kändes dassiga och även här blev det tydligt randigt, mest på blåa fält, den svarta färgen kändes mycket grådaskig, dålig svärta.

  Testade skrivaren med att byta ut alla toner, rengöra rullarna och trådarna men fortfarande samma resultat.

  Bytte skrivaren till en helt ny, men samma resultat. Jag ska lämna tillbaka den för jag tror tyvärr DCP-9020CDW är för dålig att återge tillräckligt bra kopior och foton för att man ska kunna vara nöjd.

  I övrigt med dubbelsidig utskrift, WiFi och snabbhet så funkar den förträffligt.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra allaround skrivare/Scanner och extra plus för att den kan skriva ut på båda sidorna
  Pekskärmen fungerar sådär
  Hög upplösning och realtivt snabb
  Tyvärr är den väldigt tung så inget man enkelt flyttar på
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket bra, allsidig skrivare. Funkar väldigt bra att både kopiera och skriva ut, startar snabbt från viloläget. Tycker den är kompakt och smidig formfaktormässigt med tanke på allt den klarar av. Lätt att komma igång med den.

  Har bara använt den med några datorer på nätverket, inte från någon mobil.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket bra skrivare har haft den 2 månader just nu och den är en väldigt allsidig skrivare. Har inte skrivit ut några bilder men dukumet och likande i både svart vitt och färg blir bra och så går det snabbt tar cirka 10 sec tills pappret är utskrivet då från att den är i viloläge och jag skriver ut trådlöst från dator eller mobilen.

  Den mobila appen som medföljer är mycket praktisk min moder som inte är så inne på teknik lycades skriva ut utan någon hjälp själv...

  Det enda jag har anmärkningar med är Cloud Print som jag inte lycas sätt upp rikigt fast det funkar i bland efter att jag börjat andända skrivaren med google drive, försår inte hur det funkar och en massa googling har inte läst det problemet heller fast den ska klara det.

  Sen måste sägas att den är väl stor för att ha som en hemma skrivare ja den är ju dubbla storleken minst mot en vanlig hemma skrivare...

  + allsidig
  + snabb
  +bra kopiator
  + smidig att få igång

  - får inte till Cloud Print på ett bra sätt