Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Novation Bass Station II

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Novation Synthar (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Rätt okej. Ingen synt för utforskande direkt, det är en ganska snäv ljudpalett som funkar och låter bra. Man kommer snabbt till territorium där det låter dåligt, filtret låter fult, det distar eller skrapar på ett ett fult sätt. FM låter inte så skoj heller.
  De ljud som väl "funkar" låter riktigt bra dock.

  Har även haft Moog Sub37, BS2:an kan komma i närheten på vissa ljud, men paletten är extremt mycket mer begränsad. På Sub37:an var det sällan eller aldrig man kom till ljud som lät dåligt, detta händer hela tiden med denna. Filtren är inte alls lika bra på BS2:an heller.

  För pengen rätt bra men det finns rätt mycket syntar i denna prisklass där ute.

  Ett extra plus för att Novation är duktiga med uppdateringar och har lagt till en mängd saker, to.m flera år efter att den släpptes.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Rationellt funktionell. Riktigt bra känsla i tangenter och rattar. Det förnuftiga valet.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Dunder synth för runt 4000kr, inte mycket att klaga på här, Såklart är den kapabel till riktigt djupa och feta bas ljud av diverse slag, men också lika bra på lead ljud etc. ADSR erbjuder riktigt långa envelopes, vilket jag inte hade förväntat mig på en mono synth som denna, så även mer ambienta och experimentella saker kan rattas fram. Även om en Moog Sub 37 erbjuder mycket mer kapabla envelopes och moduleringar etc så skulle jag inte klassa denna synth som en fattigmans Sub 37, utan ett fullgott alternativ (anledning till jämförelse är att de i månt och mycke fjärtar fram någorlunda liknande ljud).

  2 LFOs, 2 Envelopes erbjuder modulering av det mesta på synthen. Att man ändra hur vårformerna för LFO ser ut/fungerar är en kul sak (t.ex ändra "slope" på en square, vilket rundar the skarpa vinklarna nästan hela vägen till en sinus vågform om man vill, vilket har en drastisk effekt på hur ljudet som modulernas av den LFOn låter). Riktigt djup synth när man börjar gräva lite.

  DCO....Jag ser det som positivt. Allt är fortfarande analogt, men mycket mer stabilt. BS2 låter onekligen varm och fet oavsett.

  Enda minus är att man switchar mellan OSC 1 & 2 via en switch, och använder alltså samma rattare för båda. Ytterst litet minus dock, dels då man blir mer eller mindre van vid det, samt vid detta pris och formfaktor är det definitivt godtagbart.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Väldigt mycket synt för pengarna. Lättjobbad, hands-on och fett ljud; djupbas som heter duga, brett och fylligt med 2+1 oscillatorer och rejält bett i filtret.

  Kan med andra ord betydligt mer än bara bas, även om det är Bass Station's primära syfte. Leads, effektljud och analoga trummor funkar bra det med - fast så klart med begränsningen att synten är monofonisk.

  DCO:erna är stabila som DCO:or ska vara och varma som analoga oscillatorer ska vara. Har länge saknat min Juno 106:a som jag var dum nog att sälja, men känner igen karaktären från Junon i BS2:an, så saknaden har minskat något. Annars påstår många att den dels liknar Roland MC-202 och dels (iaf borde) likna EDP Wasp, då det är samme man som står bakom filterkretsarna.

  Oavsett vad Bass Station 2 låter som, så låter den onekligen bra och betydligt mer och bättre än vad prislappen skvallrar om. Förhoppningsvis (otestat) ska den fungera bra som midikontroller också.

  + Ljudet
  + Priset
  + Filtret (Trevligt med två olika typer av filter)
  + Stor cutoff-ratt
  + Storlek och vikt. Liten och nätt

  - När man startar synten är det alltid Preset 0 som laddas. Skulle vara bättre om den kom ihåg vilken patch man senast hade i minnet.
  - Inget(?) stöd för att ändra filter-kbd-track.
  - Lite jobbigt att rattar och switchar och så inte följer med till rätt position när man byter Preset (Å andra sidan hade man kanske fått lägga till en nolla till priset för sådan funktionalitet)
  - Skulle önska att man kunde stänga av/bypassa LFO:erna helt med en enkel switch. Tycker ofta det smyger in sig lite långsam LFO, fast man tycker sig ha skruvat allt till 0.
  - Storleken. 2 oktaver kan bli lite väl lite ibland.

  Alla minus är ganska små minus, och vissa kanske lätt kan lösas med en firmware uppdatering. Summerat så gillar jag Novation Bass Station 2 skarpt. Köp en!

  ...eller två...