Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

AKG K240 Studio

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla AKG Hörlurar (54)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.28)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Det är några som skrivit att dessa är "klassiker sen 70-talet", men efter att ha jämfört ett par gamla K240 Monitor med de nyare Studio så måste jag säga att det är som två olika hörlurar. Det enda gemensamma är utseendet.

  K240 Studio är fortfarande riktigt bra och prisvärda lurar, och framförallt är de mer lättdrivna än de gamla. Men de har inte alls samma raka frekvensåtergivning och diskanten är inte lika detaljerad. Däremot upplever jag en tydligare återgivning av basen. De lämpar sig mer för att lyssna på musik än att jobba med musik i min mening.
  Grymt prisvärda lurar hur som helst!
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Köpte dessa tillsammans med en separat Mod mic 5, för att ersätta Sennheiser PC-360 och 363 gaming headsets.

  Klockren setup till en PS4 med en Astro Mixamp Pro.

  Slår de flesta så kallade gamingheadsets på fingrarna.

  Mer än nöjd.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte mina 2004 och de håller än.
  Har fått köpa nya öronkuddar för något år sedan och resåren i huvudbygeljusteringen börjar bli lite uttöjd nu efter ca 14 års användning men inget jag har blivit lidande av ännu.
  Sitter väldigt skönt. Kan ha dem på i timmar utan ömmande öron eller huvudknopp, även ihop med glasögon.
  Fint ljud men lite platt och lite klen bas men föredrar denna ljudbild över DJ-lurar.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Sitter skönt, bra ljud
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fick dessa i julklapp av min bror (han är musiker).
  Jag själv använder hörlurar till att lyssna på musik och till datorn.
  Tycker dessa har skönt ljud och sitter mycket bra på huvudet.
  Tyvärr gick de upp i sömmen efter bara drygt 1 år och det går tydligen inte på garantin.
  Såvida jag inte hade ett måndagsex så drar det tyvärr ner betyget då de annars är mycket bra, men jag sitter nu med hörlurar som är fullt fungerande, vill inte köpa nya och stoppningen hoppar ut på de jag har.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Kommer från ett par Sony MDR-ZX600, och kan säga att ljudet i AKG hörlurarna är bättre på alla punkter förutom basmängd och ljudisolation, dock fullt tillräckligt för min smak. De är även något mer trögdrivna, vilket gör att telefonen (Nokia Lumia 1020) inte riktigt orkar driva dessa fullt ut.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bestämde mig för att investera i ett par lurar som skulle hålla ett tag denna gången, och efter ca 2 månaders användning har jag hittills inte märkt några problem alls.

  + Otroligt bra byggkvalité.
  + Mycket bekväma.
  + Klart, varmt ljud.

  +- Lång sladd, kan vara lite störande ibland.
  +- Utseendet är ganska speciellt och kan ses som fult av många. Jag tycker att de ser bra ut när de inte sitter på huvudet, men inte så mycket när de gör det.
  - Lite svagt på basfronten, men inte så att man stör sig på det.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Klart och tydligt ljud, ingen blurrig och överdriven bas som en del lurar har. Dock är ljudet tunt, utan tryck. Det hjälper inte att höja volymen rejält, jag upplever fortfarande ljudet som något platt. Detta beror inte på att basen saknas, utan gäller hela registret. Jag är långtifrån någon audiofil, men hade väntat mig lite mer. Särskilt när man läser recensioner här som höjer luren till skyarna.

  Luren sitter riktigt skönt på huvudet, den är lätt och trycker väldigt lätt på öronen. Plasten/lädret känns dock lite svettigt efter ett tag. Byggkvaliten är ok, dock är ser materialen ut att vara riktigt billiga, särskilt bygeln som är gjort av två hoppressade plastbitar. Även här hade jag förväntat mig lite mer, det är ju ingen super billig lur direkt.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har inte så mkt att jämföra med men jag upplever dessa som något klena i basen.
  Om jag först mixar i dessa och sen spelar upp resultatet på mina logitech 2.1 högtalare blir ljudet burkigare men basen mer dominant.

  Tycker mellanregistret är bra. Använder dom till DAWs musikproduktion.

  - för sladden som jag tycker är för lång
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktigt bra ljud, sköna att använda, hög byggkvalitet, riktigt prisvärda!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ljudet är ljuvligt verklighetstroget över hela registret, så den är inget för de som vill ha hårt dunkande bas och skärande diskant för nattklubbupplevelsen av ljud. Hörlurarna är inte spektakulärt trögdrivna, så man får faktiskt ljud ur en smartphone, men de är verkligen avsedda för stationärt lyssnande... även om den tre meter långa sladden ger en ett löst koppel. Den överdrivet långa sladden går dock lätt att byta ut då den är fäst i luren med kontaktplugg.

  Anledningen till att K240 Studio inte får 10 poäng är att muddarna blir svettiga efter någon timme, och att de spricker efter några år. Men det är ett absolut betyg. Om man istället ser till vad man får för pengarna skulle jag sätta betyget 15 av 10.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  En klassiker sedan, vad vet jag, 70-80 talet?
  Använder dem när jag mixar/masterar.
  Väldigt slät EQ-kurva - återger en perfekt bild av hur ljudet egentligen låter.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Hah!

  LÄTT!

  Jag har haft dessa lurar i ca tio år. De är inte så fräscha längre men ujuj... De låter fortfarande perfekt. Sladden gick sönder efter en bilresa då kompisen i baksätet hade lurarna (3 meter kabel i baksätet på en bil är opraktiskt) somnade och drog sönder den. Annars har de funkat klockrent.

  Jag mäter allt annat jag lyssnar på mot dessa lurar. Frekvenssvarskurvan ska vara platt om jag minns rätt, därav namnet "Studio". De har en mycket djup bas och en kristallklar diskant, mellanregistret är platt och vackert. Lurarna avslöjar detaljer i musiken som jag inte hört med andra lurar eller högtalare.

  Det här är de bästa hörlurar jag känner till. När jag köpte dem för ca tio år sedan kostade de 1250 kr och de har varit värda varenda krona.

  Det enda som är negativt är:

  * att de isolerar värme lite för bra så det kan bli lite svettigt om man är varm
  * att de läcker ganska mycket ljud utåt (öppen design) så man spelar även för omgivningen. Av samma anledning är de opraktiska att ha till sånginspelning, eftersom ljudet från hörlurarna går in i mikrofonen. Detta är dock självklart med en öppen design så jag tycker inte att detta drar ner betyget.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Sitter skönt och ljudet är riktigt bra, släpper ut mer ljud än vad jag trodde dom skulle göra.
  Men i det stora hela är jag sjukt nöjd med dom
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag har hört gott om K240 i många år och valde att satsa på dem denna gång. Jag kände mig trött på att lägga ut tusenlappar på plastiga lurar från Logitech och Sennheiser år ut och år in som trots underbart ljud har bågar som går sönder i skruvskarvar och andra ställen pga en dålig konstruktion.

  Hittils är jag nöjd av det jag hört från lurarna. Det finns inte så mycket att klaga på förutom att det är lite sämre tryck i basen gentemot ovan nämnda lurar för dryga tusenlappen. De är inte särskilt snygga heller, men det är ju en smaksak. Som någon skrev så är ljudet väldigt ofärgat vilket är bra. Man uppskattar det klara ljudet i dagligt bruk. Men jag hoppas ingen tror att det inte märks någon skillnad på dessa och ett par riktigt kvalitativa studiolurar för 4-5k. Såå bra är inte dessa, men jag är nöjd. Jag ska försöka uppdatera recensionen om något år för att se om byggkvalitén är så bra som den känns som idag.

  + Klart och rent ljud över både diskant och mellanregister
  + Materialval och byggkänsla på lurarna
  - Lite för anonym bas utan särskilt mycket tryck
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Dessa lurar sopar mattan ur mina gamla Sennheiser HD 595, som då kostade betydligt mera.
  Ljudet är helt ofärgat. Detaljrikt, fantastiskt mellanregister. Jag tycker precis att basen är lagom.
  Det finns bra tryck i basen, beror med på vilken kvalite du har på låten. Jag är väldigt kräsen på ljud. Dessa lurar är helt underbara för den lilla peng de kostar. Man hör en massa ljud i låtarna som man aldrig har hört förut. Diskanten är aldrig för påfrestande. Grymma lurar för priset. Jag rekommenderar dessa lurar varmt. Tro inte att dyrare lurar från kändisar och andra lyxmärken låter bättre. Ni förstår nog vad jag menar. ( vill inte nämna några namn här). Bli inte lurade av hörlurens design. Visserligen kan man nog tycka att de är fula, men ljudet är vackert. Det är väl det som är huvudsaken.

  Lurarna är även mycket bekväma om man bär glasögon.

  +utbytbar kabel
  +Otroligt bekväma
  +Hållbara
  +Lätta
  +Bra komfort

  Enda minuset, är att man kan bli lite varm om öronen efter ett par timmar.

  Efter ett par veckors användande, köpte jag en Hörlursförstärkare. Musical Fidelity.
  Den väckte ännu mera liv i lurarna. Då kommer dessa lyrar verkligen i sin rätt.
  Rekommenderas varmt.
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bra hörlurar för priset. Klart det finns bättre men dessa duger åt mig. Gillar att sladden är utbytbar med min-xlr i ena änden. Sitter bra och jag kan ha dem långa stunder utan problem
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Superbra lurar. Haft dom i tre år nu och bytt kabel en gång. Använder dom till musik, film, spel, inspelning och när jag övar elbas och elgitarr. Upplever frekvensgången som rak och rättvis. Som kräsen musiker kan jag inte säga något negativt om ljudet.

  Lädret i muddarna har börjat spricka lite och det känns när man haft på sig lurarna i ett par timmar, men jag skulle aldrig påstå att de är obekväma.
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  De här lurarna låter bra. Men det är ingen "WOW-effekt" i dem. Jag tycker basen är för svag, nästan obefintlig. Mina Koss Porta Pro är bättre bas i, och det är ingen överdrift. Jag personligen gillar utseendet och de sitter bra på huvudet, men slutomdömet blir ändå "nja" från mig.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Nu kan jag äntligen sluta leta hörlurar! Jag har funnit min hörlurs Graal! Sanslöst sköna att ha på huvudet, sitter fast men klämmer inte kring skallen (även fast man har huvud modell större).

  Trots intakt hörsel plockar jag lätt ut alla instrument ur musiken och effekter ur filmer. Väldigt detaljerade och får mig att skriva nya högtalare som nästa inköp, dessa lurar får mina högtalare att skämmas.

  Dem är väldigt snyggt konstruerade. Känns rejäla, inte något plastigt dussin fabrikat. AKG känns otroligt gediget!
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Snygg, skön, stryktålig, utbytbar mini XLR-kabel.
  Otroligt bra lur för pengarna!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Klassiker. Sitter bra och gör det dom ska. Lite tunna i basen kanske.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Betydligt bättre ljud & komfort än dyrare "designlurar" från mediokra fabrikanter som inte har hörlurar som sina primär-områden.
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Riktigt bra ljud, basen är inte så bra dock.
  Trycker lite för hårt på öronen för mig.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Jag använder dessa lurarna till min elgitarr tillsammans med en Marshall 50w kombo transistorförstärkare, en Boss BD-2, Boss DS-2 och en Dunlop Crybaby och det fungerar utmärkt.

  Ljudet är riktigt bra till gitarrbruk och lurarna sitter helt underbart. Bågarna är flexibla (passar även de med lite större huvud), kuddarna till kåporna är av väldigt hög kvalité och är ruggigt bekväma. Till gitarrspel fungerar de alldeles utmärkt med väldigt få undantag. Ibland känns det nämligen som att något saknas, som om lurarna inte förmedlar signalerna maximalt.

  Ska man istället använda dem till mp3/cd så är det ett par fenomenala hörlurar. Ljudet är otroligt och utan tvekan det bästa jag någonsin hört i hörlursväg.

  Jag rekommenderar AKG K240 varmt till alla som är ute efter kvalitét.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Grymt bra ljud, Sitter skönt om öronen och bra byggda.
  Stort plus för att man kan byta ut kabeln om de skulle behövas.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Underbart ljud, fint djup och bra dynamik. Man kan utan problem ha dem på sig i flera timmar utan att det blir alltför obekvämt. Full pott!
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Älskar dem. Har testat och ägt lite allt möjligt i varierande prisklasser, och de här spöar allt annat hittills. Hade ett par ruttna Sennheiser för över 2.000:- innan (glömt modellbeteckningen nu, dumt nog). De var enbart skräp i jämförelse, inget tryck, usel dynamik osv.

  Nackdelar då? Tja... smaken är ju skårad, men de är verkligen fula som stryk. Sköna som skam dock.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Grymt bra för sitt pris.. Klart nöjd å sitter bra..
 • Utmärkt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Bra lurar men dyrt nypris. Hade tur som hittade ett par på en loppis.
 • Bra
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan
  Måste tyvärr sänka betyget efter en stunds användande. Ljudet är kalas, men de sitter för tight, samt att en av byglarna gick av utan någon som helst anledning.
  Får byta till 701:an ^^
 • Utmärkt
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan
  Fantastiskt ljud.
 • Utmärkt
  16 år sedan
  Uppdaterat: 16 år sedan
  underbara använder dom dagligen
 • Utmärkt
  16 år sedan
  Uppdaterat: 16 år sedan
  Närapå referensklass. Detta är den mer lättdrivna (55 ohm) varianten, de har ju en på 600 ohm också. Men så luftigt, detaljera, kraftfullt och balanserat som tänkas kan. Kanonljud på nätterna :-)
 • Perfekt
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan
 • Perfekt
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan
 • Ganska bra
  15 år sedan
  Uppdaterat: 15 år sedan
 • Perfekt
  16 år sedan
  Uppdaterat: 16 år sedan