Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Noctua NH-U14S

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Noctua CPU-kylare (32)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.30)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Tänker uppdatera min review från 2013. Efter 7 år(!) funkar den fortfarande helt felfritt! Håller min nu I7 7700k sval och fin. Är enormt imponerad av Noctua som verkligen har lyckats med att ge allting man förväntar sig, prestanda, bra pris, kvalité och en tyst fläkt som håller grymt länge!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Knäpptyst, kyler orimligt bra. Jag ligger på 65°C vid hög belastning med min i7 6700K överklockad till 4,5GHz.

  Väldigt enkel installation.
  Ägt den i 3-4 år och fungerar fortfarande lika bra

  Det enda negativa är att den är stor och ful. Men med resultaten den ger så kan jag inte ens överväga att köpa något annat märke till nästa dator.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Perfekt, tyst och kyler riktigt bra.
  Kör den tillsammans med min Ryzen 2600X. Detta funkar inte direkt ur lådan utan man behöver en adapter. Adaptern beställde jag på Noctuas hemsida och kostade ingenting.

  Helnöjd!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Perfekt med undantaget av färgvalet på den medföljande fläkten.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tyst som graven! Köp!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Från första stund då man öppnar boxen får man intrycket av en mycket välgenomtänkt och välgenomförd kylare. Allting du behöver inklusive ett stjärnskruvmejselsverktyg för den som saknar skruvmejsel ingår. Tre enkla instruktionsmanualer baserade på LGA 2011 LGA 115x och för AMD är de enda papprena att hålla reda på. Eventuella resterande behov täcks av Noctua's 6-års garanti.

  Kylaren är smart designad med ett enkelt plastskydd istället för en "klistrad plastremsa" över kontaktytan och kan därmed lätt kan tas av och sättas på igen, kylaren var också oerhört enkel att montera direkt i min låda utan att jag behövde plocka bort vare sig grafikkort minnesstickor eller annat. Dock rekommenderar jag att sätta i fläktkontakten först innan du monterar fast kylaren.

  Jag har en Carbide 300R låda som har hyfsat med utrymme och bra värmeavledning men som definitivt får klassas som ett budgetchassi och hade därför inte enorma utrymmen att svänga mig med då jag valde kylare. Noctua NH-U14S får plats i min låda utan problem och med mer utrymme över än jag hade förväntat mig.
  För de som har väldigt kort avstånd mellan processorsplattan och minnesstickorna men med extra utrymme i höjdled kan fläkten fästas högre upp på kylaren (på valfri höjd) för att gå fri från de senare.

  Jag har haft tur med silikonlotteriet då det gäller processorer och plockade upp en i7 6700k skylake som min gamla luggslitna CoolerMaster Hyper 212 Evo lyckades driva stabilt i 4.7 ghz med värmetopp för processorn på 84 grader i prime95 samt i Witcher 3 (mitt primära testspel). Efter installation av Noctua's kylare sänktes detta värde i prime95 till 72 grader och 69 i Witcher 3. Jag lyckades även pressa processorn upp till 4.8 ghz och hamnade då på 81 grader i prime95 och 71 grader i Witcher 3 maxvärden. Jag är med denna kylare snarare begränsad av volt än värme då det gäller överklockning.

  Kylaren är väldigt tyst i 1200 RPM men är hörbar i 1500 RPM (de två standardlägena den opererar i, 1500 aktiveras vid 80 grader med standardinställningar i mitt bios), dock inte mer än att det stängs ute till 100% med ett par over-ear hörlurar. Det går att köpa till en extra fläkt och montera på baksidan av kylaren för push-pull konfiguration. Noctua rekommenderar då att man skaffar en 1200 RPMs fläkt för baksidan snarare än en extra kopia av den NF-A15 fläkt som ingår i kylarpaketet.

  Överlag ett strålande resultat i mitt tycke med en luftkylare som om än den kan klassas som high end inte är top end i sitt slag utan är en billigare mer kompakt/kompatibel version av sina storebröder. Högsta betyg.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Körde tidigare amigaonex1000 och specialmoddad för tysthet. Nu när man gått över till pc var det givet och köpa denna processorfläkt då alla vänner rekomenderade den. Helt tyst i min nya pc :)
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  utmärkt kylare som klarar 5ghz på min skylake 6700 :)
  om fläkten hade varit i andra färger hade den fått fullt betyg
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Full pott för denna kylare.

  Jag hade problemet att datorn brummade igång så fort man t.ex. laddade ett spel eller ett packade upp ett stort .rar-arkiv eller motsvarande (i7 3770 med stockkylare) och förstod att det troligen var kylaren som var flaskhalsen som ledde till detta. Efter att jag bytte till denna är det knäpptyst i såväl idle som load.

  Tänk om alla prylinköp lämnade en så självklar nöjdhet efter sig som detta...
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Grymt bra!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fantastisk kylare, går otroligt tyst - och då menar jag fantastiskt tyst, i praktiken ljudlöst. Om du har plats i ditt chassi, och har 700kr över så är det här en investering. Monteringen är lätt med medföljande instruktioner, allt känns högkvalitativt, kylingen är så bra och tyst att jag råkade ställa RPM till 0 ett tag. Hörde ingen skillnad.

  Ett minus för att det nog går att hitta mer prisvärda fläktar där ute.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  +Enkel att montera
  +Vacker
  +Tyst
  +Kyler bättre än min Nepton 280L
  +Noctuas service
  +Kvalité

  Inget negativt.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Går knäpptyst och kyler mycket bra. Minus för aningen stor och otymplig samt priset.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  ok gör jobbet ,man får vara försiktigt när man spänner fast den om man aldrig meckat med att sätta på egen fläkt på cpu den är väldigt stor vilket gör det lite otympligt enligt min mening.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  + stor fläkt (140mm)
  + lätt installation
  + tyst som en mus (400-500rpm idle)

  - dyr
  - två stålpinnar som gick rakt igenom kylflänsen rassla som fan, fick böja kanterna så den blev stabil
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Ger normalt ett minus för det jag upplever som högre priser, även om det gäller kvalitetsprodukter. I detta fall bortser jag från det och det faktum att färgen är grymt otidsenlig. Det här är en topprodukt!

  POSITIVT:
  - Perfekt funk, kylningen är excellent. Med min i7-4790K processor vid Intels stresstest och max belastning är temperaturen nu 60-61 C=ca 27-28 C svalare än Intels standardfläkt i mitt fall (temperaturen blev som mest 88 C med Intels standardfläkt). Idle temperaturen föll från 39-40 C till 29-34 C (rumstemperatur 24 C) och fläkten har ett mycket lågt ljud (självklart ställbara RPM i egen ASUS mjukvara).
  - Perfekt passform på mitt LGA 1150 (ASUS Maximus Ranger VII). Nuddar nästan sidan RAM men kolliderar inte med mina Kingston Hyper X vilka är både högre och bredare än standard (första minnesmodulen kan sitta kvar i minnesfack 1, dvs närmast fläkten).
  - Mycket enkel installation med en FÖREDÖMLIG manual (faktiskt den bästa jag sett någonsin).
  - Mycket stark kvalitetskänsla hos såväl produkt som emballage.
  - "Extra allt" levereras med i paketet, t.ex. extra silent kabel, kylpasta och extra infästningar för eventuell eftermontering av en andra fläkt.

  NEGATIVT:
  - Högre prissatt än somliga andra märken, dock likvärdigt med andra märkesvaror.
  - I mitt tycke ful färg (70-tals brun-beige).

  SLUTSATS: KÖP! Det är verkligen bara att köpa detta om du vill ha en prestandakylare till en högpresterande processor. Jag är inte bara nöjd utan även glad att denna typ av superprodukt finns att köpa för denna högst rimliga peng.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Grymt stor, grymt bra, grymt tyst.
  Använder till en intel i7 4770K i en Fractal design define R4
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fantastisk, kyler 4790k riktigt bra med en låg ljudnivå.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte min för ett par månader sen, kan bara säga jag är supernöjd. Jag hade tidigare en Zalman vattenkylning men den var stor och klumpig så jag byte mot denna, monterade en extra fläkt och nu ligger nivåerna bättre än min vattenkylning.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Hade en Antec 620 vattenkylning innan som rasade.
  Bytte till denna och den är verkligen mycket tystare och kyler bättre.
  Som vanligt med Noctua så verkar detta vara en riktigt bra kvalitetsprodukt.
  när man maxar cpun (i5 3570k, klockad runt 500mhz) så går tempen upp till runt 60 grader och fläkten går på 20% en varm dag. Bra potential för o klocka mera.

  Alla delarna i fästet är i stål och inte i plast som på Antecen.
  Man behöver heller inte limma fast mothållet på baksidan som på Antecen.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  En av de bästa investeringarna i hela mitt liv. Denna ihop med Asus Fan Xpert 2 och ett tyst grafikkort, och jag kan inte höra min dator. Processorn går på ca 250 rpm, alla andra fläktar (4st chassi-fläktar) går på 0 rpm, och processorn (4770k) ligger stadigt runt 30 grader C under normal belastning! Har försökt mäta ljudnivån, men allt annat i rummet har högre ljudnivå, har till och med lagt mätaren 1 dm från chassit och allt annat låter mer för mätaren.

  För övrigt är kvalitén toppen. Det som skulle kunna dra ner lite är väl att den var lite irriterande att montera på moderkortet. Men all möda och varenda krona har vart värt det!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft denna kylare i två veckor nu och är helnöjd. Det enda som drar ned betyget från max är att fläkten låter en hel del vid maxhastighet (endast vid max, väldigt tyst annars). Den låter inte mer än andra kylare, men för att marknadsföras som en tyst kylare så kan jag inte riktigt sätta maxbetyget. Har man en fläktkontroller, eller om man hindrar fläkten från att gå upp i max via Bios så är den grym på alla sätt och vis.

  Precis som många kylare beståendes av en kylfläns så är den rätt stor, kolla om den får plats i ditt chassi innan du beställer. I ett Fractal Design R4 är det inga som helst problem. Går att monteras både horisontalt och vertikalt. Produkten andas kvalité i allt från förpackning, till montering och material.