Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Uncharted: Drake's Fortune (PS3)

 Lägg i lista  Jämför
Grafik (8/10): Väldigt vacker och stämningsfull för det mesta. Animationer av världsklass. Tråkig karaktärsdesign, ansiktsuttryck från Kalle Anka och livlösa ögon drar ner betyget något.
Spelkänsla (7/10): Varierar kraftigt med olika partier av spelet. Vattenskoterdelarna är nere i en fyra, i vissa strider är det uppe i en sjua, men högre når det aldrig. Trots bra grafik, kontroll, ljudeffekter och passande spännande musik.
Varaktighet (7/10): Det tog ungefär åtta timmar för mig att klara spelet och då orkade jag inte leta efter blänkande skatter i banorna eller försöka klara de rewards som finns inlagda. Lagom långt, lagom svårt på mellansvårighetsgraden.
Slutsats (7/10): Jag blir aldrig riktigt engagerad i Uncharted. När det är som mest spännande väljer Naughty Dog helt fel väg. Det blir aldrig bättre än "bra" och det finns alldeles för mycket små och stora brister. Jag hade väntat mig mer än så här. Stäng
Grafik (8/10): Väldigt vacker och stämningsfull för det mesta. Animationer av världsklass. Tråkig karaktärsdesign, ansiktsuttryck från Kalle Anka och livlösa ögon drar ner betyget... Läs mer
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.94)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köppte den för 3 år sedan och det är så kul! KÖP!
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra spel..............
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Första delen i en legendarisk speltrilogi. Jag har spelat i "fel" ordning, tvåan, trean och sist ettan. Nåja. Kostar 149 kr att ladda ner från PSN. Köp!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fantastiskt spel ett "måste ha"

  +storyn är underbar, känns som film känsla
  +miljöerna, otroligt äventyr
  +gameplay
  +Kontrollen är lätt komma in i fort
  +På svenska

  -enda jag kan tänka mig är kameravinklarna som man hade önskat något bättre vissa enstaka lägen men inget som direkt påverkar betyget
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Uppdatering: har nu klarat spelet, HELT FANTASTISKT! bästa jag spelat på ps3 hittills! längtar tills man börjar med Among Thieves!
  KÖP !

  WOW!

  Var börjar man? Köpte till slut detta efter att bara ha läst positiva saker om spelet, och det stämmer ju helt.

  + Grafiken. Fantastisk i mina ögon, riktigt, riktigt bra. Vattenfallen, lavan på stenarna, och många andra detaljer känns väl genomarbetade.

  + Storyn. Den stora delen såklart, kommit till "Tullhuset" hittills, riktigt bra handling så här långt.

  + Mellansekvenserna. Också mycket bra i mina ögon.

  + Variationen. Mycket olika saker som måste göras, och det blir en del tänka. Små tips kan underlätta efter en stund.

  + Musiken. Tycker den passar in riktigt bra.

  - Kommer inte på nåt just nu!

  Säger bara en sak: Har du PS3, KÖP DETTA! Jag är helt såld på detta spel efter att ha spelat ett tag nu, fantastiskt rakt igenom. Och många säger att 2:an är ännu bättre!
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Spelade först 3:an i serien (Drakes deception) och var tvungen att spela 1 & 2 med.

  Nu är jag klar med 1:an och Drakes Fortune är även det ett riktigt bra och snyggt spel!

  Dock inte riktigt lika bra som 3:e spelet.
  Mycket pga av ibland lite jobbigt med kamera vinkeln.
  Men man ska nog tänka på att det är några år nu också.

  Men ett måste spel helt klart!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  (2010-11-14)
  Gillar spelet skarpt. När det släpptes kändes det smått inspirerat av Tomb Raider. Att hoppa, klättra och skjuta skurkar till en historia och videosekvenser som för handlingen framåt på ett imponerande och älskvärt sätt gör att det känns som en snudd på perfekt kombination av tevespel och film.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Uncharted är ett riktigt filmiskt äventyr i spelformat, Grafiken är bra och karaktärerna är sjukt verklighetstrogna, Dock får jag lite problem med kameran ibland men det är ytterst sällan, spelet i sig är riktigt svårt om man spelar på det svåraste. Spelet får en solid 9:a av mig.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Inte lika bra som tvåan men ändå ett oerhört bra spel. Är du ett fan av uncharted så är det grymt att ha. Inget multiplayer läge dock.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag spelade ju tyvärr 2:an först, så jag såg ju skillnaden på grafiken och annat. Men jag tycker att det är ett fantastiskt spel med en bra story och mycket sköna miljöer att spela i. Anledningen till att det här spelet inte förtjänar full pott är för att det är lite klumpig styrning när man ska sikta och skjuta (detta förekommer ej i 2:an). Jag tycker även att det känns som om motståndarna har fem skyddsvästar på sig. Man får ju skjuta dem i en halvtimme innan de dör. Fantastiskt spel! Unchartedserien är de bästa spelen genom tiderna!
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Det här spelet är som Terminator när Terminator 2 finns. Behöver man se Terminator som är lite daterad (fiender i vågor för att förlänga spelupplevelsen, få olika miljöer) när Terminator 2 (många miljöer, allt är bättre etc) finns?

  Men fortfarande riktigt bra dialog och sköna karaktärer. Mycket bra skrivet! Men, bara djungel? Ja. Kämpa igenom det här innan det ultimata spelet, Uncharted 2 om ni känner för det.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Grymt spel. Måste ha varit toppenbra detta när det kom, spelar tvåan nu efter och visst det är bättre men jag ger det här ändå toppbetyg. Ett av dom bästa spel jag spelat.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Nybliven ägare av PS3 och fick rekommenderat att detta spel skulle köpas. Fy satan vad bra grafik, story, spelkänslan. Går inte att jämföra mot Assassins Creed så det här är ett spel i sin egen klass. Köp.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  fantastiskt !
 • Ganska bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Gjorde ju tabben att jag lirade 2an först och det var ju helt fantastiskt.

  Ettan däremot är mycket taffligare, men ändå värt att lira.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Ett väldigt snyggt och bra spel
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  10
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Snyggt, filmiskt vilket känns lite sådär ibland.
 • Dålig
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Besviken. Det är för mycket hurtig indiana jones över spelet. Grafiken är relativt dålig. Skogen t.ex. har jättekostig grön färg, ser inte alls naturligt ut som Far cry 2 t.ex.
  Kontrollen är absolut inte tight, utan sladdrig, blir inte klok på vissa kameravinklar och även om man försker styra vinkeln med höger spak så blir det inget flow i spelet utan bara klumpigt. Har t.om. tricksat med känsligheten i inställningarna för kontrollen i spelet men det är inte bra ändå. Sen tycker jag man ska kunna koppla ur idiotiska sixaxis-rörelsefunktioner. Det är inte riktigt bra än för ps3. Bara jobbigt att kasta granater t.e.x.
  Musiken är också störande, nån slags mystisk panflöjtshistoria med snabba ner och uppgångar, låter mysko.
  Nu har jag spelat ca 4-5h bara men man märker snabbt om ett spel lyckas fånga en eller inte.
  kanske kul för mjölktands-gamers men inget man underhåller sig med efter man smakat på ljuva titlar som dom nämnda nedan.
  Nej Res ev. 5 och killzone 2, där har du bra spel.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Grymt bra action spel, det är pangpang från början till slut, hade trott det skulle vara mer äventur men tydligen inte. Tog slut fortare än man trodde så ska man spela igen är det för trophys men det är kul.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Ett riktigt bra spel.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Riktigt bra, skön old-school känsla.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Riktigt bra spel till PS3. Välbalanserat mellan skjuta, lösa puzzel och filmsekvenser.
  Svårighetsgraden ökar på ett behagligt sätt. Kan rekommendera detta spel!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Riktigt roligt och varierande spel
  härlig kontroll och snygg grafik
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Spelet har en bra story förutom en del av den. trevliga miljöer och några "Indiana Jones" stunder.

  Tyvärr så snurrar storyn ut lite på slutet vilket faktiskt drar ner poängen låt säga att spelet tog en riktning jag blev förvånad över.

  Kontrollerna är okej dock lite konstiga på visa ställen ibland lyckas man få tag i en kant man inte ens ser och ibland väljer karaktären att näh fan jag hoppar hit istället och trillar ner och dör smått irriterande när det händer.

  Väldigt många "ahh är vi här igen" stunder och tråkigt många "hur kom ni hit före mig när ni inte ens har kartan och detta stället var man tvungen att lösa konstiga pussel för att låsa upp och ta den hemliga gången för att komma hit". Okej jag förstår att dom gjort det för att det ska vara lite pang pang genom hela spelet men ibland känns det bara löjligt istället.

  Annat minus är att det ibland är otydligt där man ska klättra och ibland snurrar man runt i några minuter innan man fattar att ahh jag ska hitåt. Okej vägen ska inte alltid vara så tydlig men ibland känns det som dom gjort det så bara för att man ska bli irriterad. Detta är dock också ett plus på ett sätt eftersom man får lite utrymme att leta goodies.

  Hitboxen är otroligt jittrig när man väl träffat en fiende skjuter man dom i bröster och dom börjar snubbla runt så ibland får man tömma ett mag i deras riktning för att dom ska dö oftast när jag råkar träffa dom i bröstet med ett maskingevär så vet jag att ähh ingen ide att slösa kuller och man sliter fram pistolen istället och sätter en kula i huvet på dom för att göra det kort. Slutar ofta med att man inte skjuter mer än ett par skott från ett maskingevär innan man åter går till pistolen. Enda anledningen till att ja använder andra vapen än pistolen är för trophies och ibland får man slut på ammo.

  Pistoler, pistoler och mer pistoler jo man kan även använda andra vapen som t.ex M4, Uzi, någon sniper och andra gevär och hagelbrakare men om man vill ta död på fienden som står på andra sidan kartan med ett headshot så använder jag nästan heldre en av pistolerna än att dra fram ett maskingevär. Sniper är absolut bäst för detta men pistolerna slår gevären i allt förutom run and gun vilket bara känns fel.

  Några andra minus är trupperna som springer runt med granatgevär som ibland har omänsklig hörsel och siktar så bra att dom skulle kunna skjuta av vingarna på en fluga 50 mil bort i en snöstorm medans dom har båda händerna bundna bakom ryggen och håller granatkastaren med tänderna och har byxerna fulla med myror. Allt för ofta händer det att man tittar fram bakom ett hörn och sedan ser ens kropp rotera och bilden börjar tappa färg och man fattar att man yterligare en gång fått en granat i nyllet.

  Oförlåtande timing i närstrider när det kommer till att trycka knapparna i en specifik ordning måste man ha en vis rytm vilket ibland är svårt att få till när man har dåligt med liv och en hel del bad guys att ta hand om. Även när man öppnar dörrar och drar i spakar får man ibland problem med detta otroligt störande.

  Även om jag bara tagit med negativa saker här så är det endå ett helt okej spel och jag spela det från början till slut på två dagar jag hade annat för mig än att hänga framför tv och ps3:an hela dagen. en stabil 7:a får den hade varit högre om kontrollern hade varit mer pålitlig i alla sekvenser och storyn inte tagit en sån vändning. Detta spelet kommer troligen stå och samla damm ett tag nu för jag har ingen lust att köra igenom detta en andra gång på ett bra tag för det var både en plåga och ett sant nöje att klara av det.

  Väntar med spänning på tvåan.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Favoriten bland playstaion 3
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Helt klart fantastiskt, bästa spelet jag spelat på PS3!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Underbart spel
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Klockrent äventyrspel med makalösa miljöer och bra story! T o m tjejen som annars är skeptiskt har varvat det i tre omgångar...
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Gillar du spel med en bra story?

  Här är ditt spel, oerhört medryckande, man vill inte sluta spela.

  Det är just därför det inte når upp till en 10:a, det är för kort och man vill bara ha mer när det är över.

  Men det är defenetivt värt varenda krona för den speltid man får, du ÄR hjälten i en film i detta spel.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Toppenspel och underhållande, har lyckats ta platina-trofén här nu :)
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Toppenlir för en billig peng!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Givet köp för alla PS3 ägare! =)
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Kan bara hålla med här.. Fina miljöer o en bra story.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Förvånansvärt roligt spel, gör inget direkt nytt men av någon anledning är det fruktansvärt roligt. Ett av de mest underhållande spelen på senare år. Spelet är ganska kort men de är minst lika roligt andra (och 5:e) gången man spelar det.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  En av de bättre spelen hitills på ps3:an. Snygga miljöer och bra story. Enda negativa är väl isf lite för många fiender som är lite för korkade. Rekomenderas varmt.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Snyggt och mycket bra spel.

  Som vanligt dock vissa passager där fingerfärdighet och inte klurighet avgör, och det stör mig. Jag vet vad jag ska göra MEN fingrarna hänger inte med eller marginalerna i spelet är för dåliga. Det ger tråkiga repetionsmoment som drar ned betyget ett hack.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Riktigt bra spel, ser snyggt ut och har en bra story, bra röstskådespeleri också vilket är ovanligt i tv-spel ;)
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Grymt bra spel, för alla som älskar äventyr är detta ett perfect spel
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Grymt bra spel
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Klart efter ca 13 timmar...
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Lätt ett av världens bästa spel. Anledningen till att det inte får en tia är att jag inte känner för att plocka upp det igen. Har man klarat det en gång så spelar man igenom det max en gång till.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Otroligt bra spel, gillade storyn och grafiken är underbar. Kunde dock varit lite längre, men speltiden var helt okej ändå. Kommer definitivt spela igenom det en gång till minst.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Lagom långt, rätt lätt, indiana jones-stuk. Underhållande!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Gillar man tombraider så älskar man uncharted.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Riktigt filmiskt äventyr!
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Kanonspel. Underbar story. Min typ av spel.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Naughty dog kan faktiskt göra annat än Crash spelen. Och här har de verkligen lyckats fånga den där äventyrliga känslan. Skämten och humorn i allmänhet i spelet är grymt B:iga (extremt roliga skämt om andra ord) För en som älskar Prince of persia så är det den moderna tappningen. KÖP!!
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Väldigt snyggt o roligt spel, kan klart rekommenderas ifall du inte spelat det. Enda nackdelen är att spelet är lite kort och går ganska snabbt att klara men nu med uppdateringen finns det Trophies och det tycker ju visa om att samla. Men går ju att köpa billigt nu så köp om du inte spelat!
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Undeerbart spel rekommenderas starkt
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Har precis klarat ut spelet och måste säga att det var riktigt kul, äventyr ala indiana jones som någon annan skrev här under. Mycket fin grafik men det flyter inte hundraprocentigt, men det är inget som stör. Speltiden varierar lite, det finns nämnligen olika skatter placerade på banan, genom att hitta och samla på dessa så får man Trophy's till sin ps3 profil. Det är faktiskt ganska kul att hitta dessa.. Det tog mig runt 10timmar att klara ut spelet vilket jag tycker är okej. Måste säga att Story'n faktiskt är riktigt bra och slutet är lite överasskande. En 9'a