Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

TP-Link Archer C7

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla TP-Link Routrar (111)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.96)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Haft denna router i en månad nu och är super nöjd med dess prestanda och stabilitet. En stjärna åker bort pga web gränssnitt som kunde vara lite mer användarvänligt och kunde göras bättre utan stora ingrepp.

  Ett exempel: man måste växla mellan flera sidor för att reservera LAN IP adresser och binda de till MAC adresser. Min gamla D-Link DIR-655 hade en mycket bättre implementering där man kan på en och samma sidan se vilka MAC adresser är uppkopplade och binda dem direkt.

  Gillar möjlighet att ändra MAC adress på WAN porten, rätt så användbart om internet leverantör filtrerar dessa ;-)

  Det verkar att alternativa firmware kommer så småningom men det är lite för tidigt för det än:

  https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=44201&p=1
 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Också suttit med routern i ungefär en månad och måste säga att jag är positivt överraskad av TP-Links lilla makapär. Upplever det trådlösa som stabilt, snabbt och med hyffsat bra räckvidd. Inga omstarter så här långt (förutom de som behövs för att göra inställningsändringar förstås).
  Gränssnittet må vara lite enkelt och brist på ajax-användning gör det lite stelt interaktionsmässigt, men å andra sidan är det rappt och efter att man lärt sig vart det mesta ligger så kan jag inte säga att jag stört mig på gränssnittet nämnvärt.

  Är van vid Tomato från min föregående router men ser inga behov av att kunna köra det på den här routern än då funktioner och gränssnitt som sagt ger en fullgod upplevelse för mina ändamål.

  Uppdatering:
  Tröttnade på problem med 5GHz-bandet. Båda mina utbytta. Nyare revisioner har dykt upp sen jag handlade, vi kan hoppas att de åtgärdat problemen på dessa. Synd då hastighet och stabilitet i övrigt var mer än godkänd.
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Fugerade fint det första året men krånglar nu konstant. 5ghz bandet droppar trots att jag uppdaterat firmware
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Denna router (v2) upplevde jag som "ok" givet priset så länge den funkade. Tyvärr började den efter något år bli otroligt instabil och tappade internet oftare och oftare. Trots uppdateringar, omstarter, justeringar av inställningar m.m. Till slut helt obrukbar. Köpte en ny Asus efter det (AC2900) och det var STOR skillnad i prestanda och stabilitet. Kan inte rekommenderas då jag förstått att det är många som också upplevt liknande problem.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Köpt ver 5 av denna router. Väldigt lätt att komma igång med.
  Har allt jag behöver. Bra täckning över wifi. Vissa modeller av denna router går inte att uppdatera med ny firmware. Det som imponerar på mig är följande; De äldre modellerna behöver 2500mA adapter medan denna 600mA och förblir sval. Imopnerande!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Köpte en V4 av denna modell och får allt säga att jag är nöjd. Den va dock ingen idé att flasha med dd-wrt eller openwrt för då blev både wifi och lan prestandan rejält mkt sämre. knappt 250Mbit lan och 180Mbit 5ghz wifi med den telefonen jag testade med. Med tp-links firmware är den dock riktigt snabb och klarar näst intill 1Gbit thruput (931) och med wifi 259Mbit Bland dom mest prisvärda med 1000Mbit portar.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sämre räckvidd och hastighet på det trådlösa än med min gamla rt-n56u. Även sämre throughput wan till lan. Enkel att ställa in men väldigt begränsade inställningsmöjligheter. Lämnade tillbaka den efter ett dygn.
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft routern nu i 2 veckor och är väldigt nöjd med stabilitet av WIFI. Webgränsnittet är OK och liknar alla andras, dock tycker jag att mobilappen borde ha fler funktionen så man kunde styra mer därifrån. Har v.2 routern.

  Efter 1 månad började routern att krångla, mina enheter tappar wifi fast wifi syns, då är det bara att starta om men det tar ca 30 min innan man kan koppla på igen. Detta började till slut hända varje dag, sökte lite på nätet och märkte att jag inte var den enda med problemet, så efter 2-3 månader reklamerade jag varan... Och köpte en C9 istället!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Gör sitt jobb, bra hastighet och helt okej räckvidd på såväl 2.4ghz som på 5ghz bandet.

  För priset inte mycket att klaga på, motsvarande asus-routrar kostar några hundralappar till för egentligen ingen nytta enligt diverse fristående tester.

  Det jag störde mig på vid köp var att routern har problem med spotify connect enheter, men en ny firmware fixade det problemet.

  Noteras kan också att jag köpte routern (av komplett) i år mitten av 2016 och fick då version 2, trots att version 3 funnits ute sedan länge. Inga egentliga skillnader mellan v2 och v3 annat än att v2 har externa antenner på 5ghz bandet men interna antenner på 2.4ghz bandet medan v3 har externa antenner på båda banden (genom samma 3 antenner). Hade jag fått välja hade jag valt v3 för att haft även externa antenner på 2.4ghz bandet för potentiellt lite bättre räckvidd på detta band, men aja...det funkar fint ändå.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hade den en vecka men pga något som gjorde så den låste sig hela tiden så den åker tillbaka.
  Tydligen ett ganska vanligt fel om man läser på internet.
  Passade på att uppgradera till
  asus ac66u.
  Men hade den inte låst sig hade den varit "lagom", inget jag blev imponerad av iallafall.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra fart och räckvidd när den är uppe. Något instabil, behöver startas om 3-5 gånger i veckan.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har V2 och köpde den för 800kr under en kampanj.

  Inte flest funktioner, inte snabbast, inte bästa webbgränssnittet, men oj vad bra och stabil prestanda den levererar i förhållande till vad den kostar.

  Hastigheten är utmärkt för alla enheter (upp till 10) i våran 4-rumslägenhet. Jag kan inte göra annat än att rekommendera denna.

  Fördelar
  * Mycket bang for the buck i from av 2.4Ghz och 5Ghz med N och AC för under 1000kr
  * Inget krångel

  Nackdelar
  * Spotify Connect på min Pioneer förstärkare fungerar inte med den inbyggda brandväggen i denna router
  * Webbgränssnitter är inte snyggt
  * Saknar avancerade funktioner som OpenVPN mm
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Sämsta skiten jag nånsin köpt direkt efter netgear och dlink!

  Lämnade tillbaka min idag på webhallen efter dryga 1.5 år.
  På 5ghz bandet så tappar den kommunikation efter någon vecka. Då får man rycka strömin och vänta någon minut för att sedan starta den. Detta har varit min verklighet sen första dagen jag köpte den!

  Har väntat på uppdatering av detta problem men inte!
  Sen har dom inte släpp någon firmwire på sen mitten på 2014, också under all kritik.
  Jag hade version 1 och det skall finnas 3 versioner.

  Söker man på nätet så kan ni hitta hur många trådar som helst i olika forum om wifi problem med denna router.

  Lägg era pengar på något som håller måttet.
  Det jag kommer kolla på nu är antingen en Asus eller Linksys.

  Ett stort tack till Sveriges bästa butik Webhallen Sisjön!
  Har aldrig haft problem med att lämna tillbaka varor även efter ett tags användande.
  Det är vad jag kallar för Support!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Gränsnittet fungerar, men är bättre utformat hos vissa tillverkare, Å andra sidan ställer man oftast bara in routern en gång, och blir inte lidande av det.

  Prestandan är utan tvekan riktigt bra för pengarna! Snabb, kraftig räckvidd, upplever ett att den är mkt stabil.

  Sammanlagt, om man kikar på inköpspris, och vad man får är det klanderfri.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  För mej var denna router ett rejält lyft har comhem och netgear cg3100 100/10 med netgear router fick jag ca 40 Mbit/s trådlös sen kopplade jag in jag in tplink efter netgear routern och nu har jag 95-100 Mbit/s trådlös så jag är mer än nöjd
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fungerar hur bra som helst, lätt att installera och man slipper starta om routern stup i kvarten som jag fick med min förra router.
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Besviken. Ingen dålig router, men TP-links gränssnitt är betydligt mindre kompetent jämfört med Asus, som jag "uppgraderade" från (n66u). Hårdvaran medger heller inte att man byter firmware till t.ex. dd-wrt. OpenWrt ska funka men bara på 2,4 GHz i skrivande stund, så det går naturligtvis bort också.

  Räckvidden över 2,4 GHz är sämre (integrerade antenner) och 5 GHz-prestandan (antennerna på bilden) är ganska medelmåttig även på 5 meters avstånd med bara luft mellan sändare och mottagare.

  Sammanfattningsvis: Jag är definitivt ingen router-expert, men har använt ett par produkter från både TP-link och Asus och föredrar utan tvekan den senare tillverkaren.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Äntligen stabilitet ! Gick från en Netgear WNR3500L till denna, och nu slipper jag slita mitt hår i stycke av ostabilt och svajigt internet.
  Kan inte bli bättre!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fungerar bra, snabb på 2,4ghz och 5ghz. Bra styrka på wifi signalen. Provade asus rt-ac56u innan denna. Tycker den här routern fungerar bättre. Ett bra köp. Bra pris.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Riktig bra router, får trådlöst runt 220 mbit/s på 250 lina.(2 meter ifrån)

  Mycket bättre hastigheter mot Asus AC66 som jag hade köpt först men lämnade tillbaka pga dålig prestanda.

  plus:
  +täcker hela lgh
  +bra hastighet på 5ghz/2ghz lina.
  +inga problem med iphone
  + stabil går aldrig ner

  minus:
  -5ghz täckning kunde varit lite bättre
  -Droppar connection när micron är på i köket när man sitter i köket och några väggar i mellan:)

  Tips:

  Använd den näst senaste firmware. Inga omstarter, inga drops.bra hastighet.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft den i ett dygn. Väldigt mycket högre fart och räckvidd än den gamla 802.11n-routern som ersattes. Testat det trådlösa med en sony mobiltelefon Xperia Z, en äldre macbook pro, en ny macbook air och en äldre thinkpad, alla funkar bra. Att göra inställningar i webgränssnittet är enkelt och rättframt.

  Det enda som inte fungerade var dynDNS-klienten, får återkomma när jag vet mer.

  Uppdatering: dyndns fungerade inte pga att dyndns trunkerar lösenord. har nu kört med produkten några månader och funkar alldeles utmärkt.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  För detta pris är det en riktigt bra router!

  Många som skriver att de har problem med sina Apple prylar med denna, inte jag i alla fall.
  Får lite minus att de är bara USB 2.0 och inte 3.0. Annars har den allt jag behöver!
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Får uppdatera betyget. Det var fortfarande problem med att få denna att samarbeta med Apples utrustning. Ska ha kommit en ny hårdvaruversion nu, men problemen löstes inte fullt ut av supporten för de som hade den gamla versionen. Kompatibilitetsproblemen är kända av TP-Link, och man hade inget datum för en mjukvaruversion där dessa ska vara åtgärdade. Efter en tid återlämnade jag routern och gick över till Asus.

  --------------------

  Mycket bra router. Gör vad den ska utan omstarter. Mindre funktioner, men har tyvärr bara USB2 (liksom "klassledaren" AC66), vilket bara är ett problem om man inte har en NAS. Fungerar bra som printerhanterare.

  Hade uppkopplingsproblem på 5GHz bandet med iPAD2 i början, men fick snabbt en Beta firmware från supporten och nu fungerar det klockrent (Nya firmwaren ska strax släppas). 5GHz bandet är snabbare på kort avstånd och är lika snabbt på längre avstånd jämfört med AC66. Eftersom antennen för 2,4 GHz, sitter internt är räckvidden där något kortare än AC66.

  Ser man till att det är drygt halva priset mot ASUS så anser jag valet vara lätt. Vill man köpa en med mer lull-lull (t.ex. mer avanserad QoS) kan man göra det senare då AC-routrarna gått ner i pris.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra och prisvärd router!
  Designen är inte så lyckat, och speciellt med de stora antennerna, men min sitter inne i en skåp så det spelar ingen roll.
  En rolig detalj, routern kommer med en nätverkssladd som är CAT 5. Hur har de tänkt att man kopplar en gigabit router med en sladd som är knappt godkänt för 100Mbit?
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Enormt nöjd med denna router såhär långt. Haft den i 4 dagar nu och kört tester på den varje dag. Testat torrents, streaming och surf trådat, trådlöst 2,4GHz och 5GHz samtidigt via 3 olika datorer och den har levererat utan att tveka. Får till och med ut något högre hastighet på min 100/100 lina än med min gamla router (DIR655). Gränssnittet har alla funktioner jag kan önska och det är överskådligt och rappt.

  Rankad som den näst bästa AC1750 routern på smallnetbuilder, endast överträffad av den 700kr dyrare Asus RT-AC68U. Grym pris prestanda, kommer rekommendera denna till alla så länge den fortsätter leverera.
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Tänkte utöka räckvidden genom att brygga en Archer C7 med min WR-3420.
  Tyvärr tappade Archern förmågan att dela vidare DHCP adresser till sina LAN portar (3420an var DHCP server) då den startades om, och jag kunde inte koppla upp mig mot den i byggat läge med min iPad2 via WiFi ( googlade och hittade tips om WMM disable samt kanalbyte men vem orkar labba med sånt?)
  Routern hade vanilla firmware.
  Köpt som en returprodukt på NetOnNet för 690:- (möjligtvis var den felaktig redan vid köp?)
  Blir retur på denna även för mig, hoppas att det var ett måndags ex. Är annars mycket nöjd med min andra (WR-3420) TP Link router.
  Testar förmodligen att brygga med en annan TP Link modell istället.