Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sennheiser HD 25-1 II

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sennheiser Hörlurar (270)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.19)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  13 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag har haft min lurar i bra många år och är trots allt jättenöjd med dom. Ljudet är väldigt bra för att vara slutna lurar. Att de håller så bra är otroligt för jag sliter normalt sett mycket hårt på mina grejer. Det mesta som slits går att byta ut, dock kostar en del av delarna väldigt mycket. Nu till det mindre bra. De satt hårt det första året, därefter satt de lösare och lösare. Dessutom halkar de ner från det hack man sätter dom på. Tillsvidare tejpar jag bygeln så att den blir tjockare. Annars får man köpa nya kapslar men de kostar 1000 kr paret. De första höll ca ett år... Stiften till varje lur glappar så att man får vicka för att få ljud. Irriterande. Har bytt sladd flera gånger utan att det hjälpt. Sennheisers svar på detta var ungefär: jaha... Att de glappar och halkar ner beror inte på att jag slitit hårt utan på dåligt materialval i kapslarnas färstanordning till bygeln. Glappet har funnits sen jag fick dom. Flera polare har exakt samma problem. Tycker det är dåligt av Sennheiser att inte ta till sig kritiken. Det kan förhindra fel i framtida modeller. Jag tror jag haft extra otur med mitt exemplar men trots dessa fel så gillar jag lurarna skarpt. Det märks inte minst när man lånar någon polares lurar.
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  1 år sedan
  Brukar gilla Sennheiser hörlur men dessa klickade aldrig för mig.
  Inte jättedåligt ljud, det går "ok" till allt musikaler, visor, pop inte bra till nått men "ok" till allt.
  -Sitter inte bra på mitt huvud heller, blir inte varma.
  +Man kan lyssna länge med dem utan att bli "trött"
 • Perfekt
  1 år sedan
  Haft dessa sedan 2012. Kan bara hålla med tidigare talare - det blir (i prisklassen) inte bättre än såhär. Har periodvis hanterats väldigt hårdhänt vilket har resulterat i att jag nu, efter alla dessa år tvingats byta ut sladden (ca 300 kr för orginalsladd). I övrigt inga som helst bekymmer. Har sovit med dem, haft dem i regn och rusk, på stranden, löprundor, till tv-spel.. Kristallklart ljud i från både telefon och laptop i alla lägen. Tyvärr inte haft möjlighet att testa dem i förstärkare.

  Minns att de i början kunde upplevas som att de satt åt mot öron efter ett par timmar. Beroende på storlek på huvud. Detta lättar ju mer de används.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Sennheiser HD 25 är nog det bästa köpet jag någonsin gjort. Bra ljud och enkel konstruktion som håller. Jag införskaffade mina 2003 och ljudet är fortfarande riktigt bra. Under långa perioder använda flera timmar per dag, inne som ute, i solsken som snöfall.

  Hörlurarna är lätta att driva, dvs det är enkelt för klen elektronik (så som mobiltelefoner) att leverera starkt ljud genom lurarna.

  Har köpt nya sladd en gång och bytt överdragen vid öronen några gånger.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har använt dem för att lyssna både via laptop och via mobiltelefon i ca: 2 år. Ljudet är bra, inga klagomål.

  Det jag vill poängtera till någon som vill köpa denna hörlur är att de sitter åt ganska hårt. Jag har inget stort huvud, men ändå får jag ganska ont i öronen efter 2+ timmar på grund av hur hårt hörlurarna trycker. Jag får då byta till andra hörlurar. Så den som planerar att sitta längre perioder >2h ska nog pröva hörlurarna i affär innan.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har ägt dessa lurar sedan 2011. Över lag finns det rätt mycket positivt att säga om dom. För det första tycker jag dom är prisvärda. Grym hållbarhet, OK komfort och helt OK ljud. De är dessutom rätt lättdrivna och prestera hyffsat redan med en iPhone. De är rätt neutrala. Möjligtvis saknar de lite sting och krispighet på toppen samt ljupare bas. Men mellan det gör de den mesta musik behagligt rättvis. Det är dock en sluten lur så den ger inte särskilt stort rum eller öppen ljudbild. Kopplad till en bra hörlursförstärkare växer lurarna. Har på senare tid spelat dom lite med en HFime Sabre och de växer märkbart! Allt blir bättre! Mer detalj, fylligare bild och framförallt med engagemang! Inte så dumt med tanke på att den lilla USB-DACen är typ gratis och funkar med in iPhone.. Men det saknas lite för att jag ska få en woow-upplevelse.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har nu ägt dessa hörlurar i cirka 4-5 år. Ljudet är lika fantastiskt än idag. Om dessa KAN gå sönder, så kommer jag köpa nya utan att titta på något annat. Fantastiskt bra hållbarhet och ljud. Om du inte köper dessa så undrar jag varför.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Efter 7 års användande nästan varje dag så kan jag inte annat än lyfta på hatten. Helt sjukt hållbara! Ljudet har inte blivit märkbart sämre. Använder dom mest till mobilen eller laptopen numera, men dom låter klart bättre via förstärkare. Dock så spelar dom hur som helst bättre än andra lurar jag testat med telefonen. Som tidigare talare påpekat så spelar dom väldigt neutralt, inte kryddat med sUperBASS2k4-syztemz som vissa andra tillverkare kör med (läs beats).
  Musiken låter som producenten vill att det ska låta (förmodligen kör han/hon lika lurar).

  Om dom mot förmodan skulle gå sönder i framtiden så kommer jag mest troligt köpa ett par likadana. Eller kanske reservdelar eftersom det faktiskt går att köpa alla delar separat!
  Supernöjd!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fantastiska lurar. Dessa har fungerat mycket bra i 5 år. När jag fick dem var de glappa och jag är väldigt teknik intresserad så jag valde att försöka fixa dem själv. Nu kommer jag inte riktigt ihåg vad jag gjorde men kommer ihåg att man var tvungen att vara väldigt försiktigt när man lagade glappet. Särskilt med att öppna dem också.

  För att det är en väldigt smal tråd (kabel) som låg fel där man sätter i bygeln när man öppnat hörlurarna och den fick inte rätt kontakt från början. Kanske finns någon bra guide på internet. Men sedan jag lagade dessa har de funkat problemfritt. Nu fem år efter så har jag beställt ett par nya kuddar för de gamla blivit lite slitna.

  Dessa lurar har följt med mig i alla situationer och gett bäst ljud. De kan avge lite för hög basfrekvens vid topparna runt 40-70hz och det är oftast de jag väljer att mixa i högtalare istället. Annars är det väldigt rena i ljudet. Om de någon gång går sönder igen så kommer jag lätt köpa dem igen. Anledningen till att det inte får 10 poäng är för att sennheiser borde tillverkat bygel honan bättre, om det inte redan är fixat?

  Grymma Lurar!
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag har bara ägt lurarna i några dagar men är lite ivrig att dra iväg ett snabbt omdöme.
  Kan inte ha monitorer i min lilla mancave på 2x2m så efter tips från kollegor i branshen och alla omdömen här fick mig att slå till på dessa.

  Äkta & ärligt ljud, vilket jag måste ha för det jag håller på med (leta fel i mastrat/icke mastrat m.m.) Saker som jag tidigare har missat pga. andra lurar hör jag tydligare med dessa - jubel!

  Det enda negativa jag egentligen har att komma med, och det säger mina kollegor också som äger dessa, inte mer än 2-3 timmar straight sen behöver öronen vila en stund pga. trycket/dom små och relativt hårda muffarna - Inget som tydligen släpper med wear & tear genom åren så ha detta i åtanke. Det behöver inte bli så för alla men det är är tråkigt att slänga ut massa pengar på något som gör ont efter ett tag, då kanske AKGs modeller kan vara något som täcker hela örat.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har ägt lurarna i ett år nu. Använt de nästan dagligen till och från jobbet, haft med mig dem på semestrar i 40 gradig värme och lånat ut dem till sambon ibland. Jag har tappat lurarna i golvet ett par gånger och fastnat med sladden i diverse saker ett par gånger också.

  Ljudet är bra, välidigt bra. Känns neutralt och inget man blir lyssningstrött av. Fungerar till all sorts musik anser jag. Lurarna isolerar bra, både från att ljud skall läck in som ut. De känns stryktåliga och mina är som nya än.

  Lurarna verkar vara gjorda av någon form av industriplast, ungefär samma material som stripes görs av. Känns som ett gediget bygge. Jag gillar också att sladden som man ansluter till källan är "säkrad" på lurens bygel med en klämma, vilket gör att om man fastnar i något så rycks in kontakterna ur kåporna och gör att de, eller sladden, slits eller bryts av. En funktion som räddat mig ett par gånger redan:).

  Designen är på något sätt ganska snygg i sin enkelhet och funktion, lite funkis nästan?

  Nackdelar? Kan inte komma på några så här på rak arm men det kanske uppenbarar sig efter mer användande. En del verkar ändå få problem med glappande kontakter och att kåporna inte sitter faast på bygeln riktigt, inget jag upplevt än dock. Visst finns det bättre lurar, men för pengarna är dessa otroligt bra!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ett ord - Underbara.

  Använder dem när jag DJ:ar och ljudet känns så fruktansvärt ÄKTA!
  Väldigt isolerande, har mina monitorer nära och även när jag kör på säg ca. 100 dB eller mer så läcker itne ett dugg igenom hörlurarna.

  Väldigt bekväma.
  Finns inga nackdelar, har för visso inte haft dem längre än 3 månader men jag älskar dem.
  Kör hårt!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mina första High-end lurar ska sägas och detta är en otroligt bra lur, men du kan aldrig mer gå tillbaka till en in-ear plugg efter dessa. Jag tillbringar ca 7-8 h varje dag i mina Sennheiser och njuter av varje minut. Kristalklart och spänstigt ljud hela dagen lång. Har ägt mina i ca 1 år nu.

  Även om de ser och känns lite rangliga så är de av väldigt god kvalitét. Lurarna är helt intakta trots ibland en något tuff behandling, bl.a. av en 2-årig dotter.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Var helt övertygad om att jag redan recenserat dessa, men jag måste ha drömt.

  För prislappen - Perfektion.

  Efter att ha blivit grovt besviken på AKG K451 (recension finns på produktens sida), började jag se mig om efter bättre alternativ.
  Eftersom jag i många år använt de briljanta Sennheiser HD600 hemmavid tog jag beslutet att inte kompromissa så mycket och inhandlade ett par HD25-1 II.

  Dessa lurar spelar i en helt annan liga än K451.
  Basen är djup, fast och stenhård utan att vara överdriven. Mellan och diskant är öppna och detaljerade. Diskant och bas känns aningen hissade i jämförelse med HD600, men med tanke på skillnad i konstruktion och pris är detta ingen större överraskning.
  Som väntat är de utmärkta på att både stänga ute oljud från omgivningen samt behålla ditt välljud för dig själv.

  Trycket över öronen är ganska högt och kan upplevas som obehagligt för glasögonbärare, men jag har inte känt av några problem.

  De må inte besitta samma bling som andra lurar i prisklassen, eller inneha samma antal funktioner (även om ställbart tryck över öronen är ovanligt), men vad de gör, gör de med bravur.
  Kort och gott ett par fantastiska lurar som mycket väl kan vara de bäst ljudande under 2000kr.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Perfekt lur för bärbart bruk, stänger effektivt ute störande ljud och hindrar dessutom omgivningen från att störas av musiken. Dessutom håller de riktigt bra byggkvalitet. Att designen inte ser ut som något för folk med rosa skjorta och kotlettfrilla ser jag som ett stort plus, bättre att betala för ljudkvalitet än för socker.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Dessa lurar köpte jag efter att ha läst alla goda omdömen och jag är INTE förvånad att dessa lurar är de legendarerna de är!
  De tar fram en ny klarhet i all min musik som jag inte trodde var möjlig.
  Dessa lurar är en investering som kommer hålla i många år!
  Solklar 10/10!
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket fina lurar. Ger en fin ljudbild, och för mig med ganska så amatörmässiga öron för ljud märks en skillnad i klarheten på ljudet. Andra hörlurar kan ge mer bas, men bli betydligt grötigare.

  Ett minus är att de inte är så sköna. Har man glasögon får man mycket ont i öronen efter ett kort tag. Annars vänjer man sig rätt snabbt. (Har du glasögon bör du kolla på några som inte lägger sig på öronen som dessa).
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Dags att publicera omdöme efter fem års hårt användande.

  Hörlurarna imponerar på mig dagligen, helt otroligt bra byggkvalitet och ljud. Har använt de i löpspåret och de sitter som en smäck. Har satt mig på dem, klivit på dem, använt dem under cirka 20 DJ-spelningar - använder de dagligen var vanligt lyssnande.

  Tyckte kanske de var lite linjära i början men nu bara älskar jag att de inte har någon loudnesskaraktär.

  På nedsidan är främst att de tenderar att börja glöppa i fästet in till hörlurskåpan. Lite kontaktspray och lite mekaniskt slitande brukar råda bukt på det. Sammetskåporna börjar lukta lite efter ett tag men de är bara att ta av och tvätta med tvål.

  En nybliven kärlek är att para ihop de tillsammans med NuForce uDac - ytterligare en dimension plockas då fram ur hörlurarna. Gått om luft mellan instrumenten, lite bredare stereobild mer definition i basen.

  Det är inget snack - köp och du kan ha de för alltid!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fantastiska hörlurar. De bästa jag har haft någonsin. Dessa är inget att tveka på!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Otroligt ljud och isolerar även från störande omgivningsljud, läcker också minimalt med ljud.

  Gillar du att spela högt? Dessa pallar trycket, garanterat. Jag tycker att lurarna fixar både massiv bas och mycket hög klarhet (även när man trycker på med rejäl volym).

  Rekommenderas!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bäst.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fantastiskt bra lurar, kan bara applådera Sennheiser som gjort de perfekta lurarna för mig. Enormt bra bas, diskant, mellanområde. Sitter suveränt bra på huvudet och blir inte obekväma. Bra kvalitetskänsla är det också. Drivs också väldigt bra av min Samsung Galaxy S3. Rekommenderas!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Ger en trevlig ljudbild i diskant och mellanområdet. Har inte blivit lyssningstrött, alltså inget påträngande ljud. Fin bas utan att att det blir för mycket av det heller. Haft dem mer än 1år och de används rätt ofta. Lurar som funkar bra hemma och ute. Solid byggkvalitet.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  I bought them 7 years ago, they have been in A LOT of video recordings, made music and DJ'd a lot, use them daily with my iphone. Best sound, never get tired. The ear muffs got trashed pretty quickly but you can buy new ones for no money.

  Only minus? Cable is super short.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycke bra
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Håller vad den lovar.

  2 års användning
  Riktigt slittålig. Värt varenda krona.
  Ett av mina bästa köp!

  *En nackdel kan väl vara att man börjar inse vilket dåligt förstärkeri det finns i mobiler och diverse mediaspelare...
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Som vanligt så levererar Sennheiser. Riktigt bra lurar, rekommenderas skarpt!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Riktigt bra och hållbara portabla lurar från Sennheiser. Diskanten kan vara lite vass och mellanregistret är lite tillbakadraget, vilket ger lurarna en lite skarp och inte så fyllig ljudbild, men överlag så låter det ändå riktigt bra.

  Dessutom är HD25 väldigt hållbara och man kan själv ersätta i princip alla delar. Detta betyder att man kan fortsätta använda dem i årtionden efter man köpt dem.

  När det gäller ljud så föredrar jag Audio Technica ES10, men då dessa nästan är dubbelt så dyra och inte går att köpa i Sverige, samt att titaniumkåporna kan få repor och att man själv inte kan byta kabel, så har HD25 en definitiv plats i min samling och på mitt huvud.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Grymt ljud och grym kvalitet! Isoleringen är grym och ljudkvalitén är bra för att vara stängda lurar, som en del sagt innan så är basen tung på lite bekostnad av mellanregistret men inte alls på ett grumligt sätt. En del klagar på att de blir obekväma men det har jag inte alls känt av. Dem läcker inte heller särskilt mycket ljud, lever upp till sitt namn och sina tidigare omdömen. Är populär som DJ-lur, dem kan spelas riktigt högt med utan att distorta. Utvecklade för high noise enviroments. Overall så är det en skön portabel hörlur som leverar sjukt bra ljud och har många användnings områden, kan verkligen rekommendera dessa lurar!
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Känns lite plastiga först men mina är fortfarande som nya efter några års användning. Ljudet är rent men bastungt (många gillar nog det) och mellanregistret aningen frånvarande. Standardlurar bland tv- och filmteamen sedan många år eftersom dom isolerar bra och är lätta men stryktåliga.
  Trycker dock en del och kan bli lite obekväma att bära. Kanske marknadens bästa lurar för professionell ljudinspelning utomhus.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Utan tvekan de bästa lurarna jag någonsin ägt, tar fram alla detaljer och ger en riktigt bra närvarokänsla i ljudet. Svårt att beskriva men ljudet _känns_ verkligen, tar fram de djupaste tonerna och de ljusaste delarna i musiken. Klockrena! Tveka inte.. KÖP!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Har ägd dessa i snart 3 år. Helt sjukt bra kvalitet!
  Ser knappt att jag använt det...
  Något som är dåligt dock, är ljudingångarna på hörlurarna, de tenderar att glappa lite. Men det är lätt fixat, så inget man stör sig på nämnvärt, det är något man fixar på 2 sek.

  Ljudet är riktigt bra, och de isolerar från ljud bra också! Får ta av mig dom när jag skall lyssna på någon, för att de isolerar så bra, annars hör jag bara mummel.

  De bästa hörlurarna jag ägt, och kommer gråta när de går sönder.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Riktigt bra ljud. Bästa jag ägt.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Det bästa ljudet jag någonsin hört i ett par lurar
 • Perfekt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Bästa lurar jag någonsin ägt!