Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Final Fantasy XV (PS4)

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag ville inte skriva något omdöme innan jag hade klarat spelet och fått alla trophies.
  För alla som vill och kommer att spela det här spelet: Börja med att se filmen Kingsglaive. Den ger extra information och underlätta berättelsen i början av spelet. Vill man även ha en bättre förståelse/bakgrund om huvudkaraktärerna, se då anime serien Brotherhood.

  Final Fantasy XV är ett JRPG i en öppen värld som påminner om ett MMO-spel med inslag från realismen. Spelet har en stor inspirations källa från väst-världen. T ex gamla bilmackar från USA, städer som påminner om Venedig, öken landskap som påminner om Australien och skogsområden från norr m.m.
  Berättelsen handlar om 4st killar som ska och åka på en roadtrip för att huvudkaraktären Noctis ska gifta sig för att förena kungadömena Lucis och Niflheim. Men handlingen tar en dramatiskt vändning som gör att gänget måste ändra sitt mål.

  + Grafiskt sett, så är spelet utmärkt. Miljöerna är ett mästerverk i sig och är väldigt unika.
  + Huvudkaraktärernas unika beteende är något man verkligen kan älska. Deras små prat sinsemellan med vardagshändelser, skitprat samt att göra narr av varandra m.m.
  + Som vanligt handlar FF inte om att bara klara av main storyn. Spelet är fullt av skatter, dungens, hunts, sidouppdrag, mini-spel m.m.
  + Musiken från Yoshitaka Suzuki & Yoko Shimomura är perfekt utformade för det här spelet, samt att du kan lyssnad på nästan 300 låtar från föregående spel/filmer från Square-Enix.

  ± Grunden för stridssystemet är baserat på Kingdom Hearts system. Jag gillar att få frihet och använda miljöerna till min fördel. Det här systemet ger mig den friheten. Tyvärr finns det vissa brister. Men dessa förbättras ju mer man spelar och ju mer förmågor man låser upp.
  ± Main storyn: För att ha arbetat med den här titeln så länge, så tycker jag att storyn kunde varit bättre (samt längre) än vad den var. Den är inte dålig men den är inte heller på topp. Jag vet att Square-Enix kommer att ändra och lägga till cut-scens vid ett senare tillfälle. För att förbättra storyn och bakgrundsberättelserna.

  - I vissa delar av spelet fick jag framedrop. Det var inget allvarligt, men irriterande
  - Ett av main storyns kapitel var ur tråkigt/jobbigt/irriterande att spela och passar inte in i spelet. Det här kapitlet kommer att uppgraderas och ändras av Square-Enix vid ett senare tillfälle.
  - Några av bi-karaktärerna såg ut som de hade en design/utformnings model som var 5år gammal eller mer. Jag vet inte om det här är en grafisk miss från utvecklarna. Men jag hoppas att de fixar dessa modeler eftersom de inte såg så bra ut.
  - Svårighetsgraden var alldeles för lätt för min del. Det gick bara att välja Normal eller Easy. Jag vet att det ska komma mer svårighetsgrader vid ett senare tillfälle.
 • Alla omdömen

 • Bra
  2 år sedan
  I början så trodde jag inte så mycket på spelet. Men jag blev väldigt indragen i slutet, rent känslomässigt.

  Visst, den har många brister, sidequesten är tråkiga och väldigt mycket go fetch (extra jobbigt att man måste tillbaka till questgivaren jämt!).

  Men att det är open world, finns wanted monsters, extra svåra dungeons och ett supermonster (adamantoise) så gör det spelet mer intressant.

  Men det allra bästa var den känslomässiga resan som verkligen blommade i slutet. Även om jag inte förstod allt så känner jag idag, flera månader efter att jag klarat det att jag känner för att starta spelet igen och bara träffa folket.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Provspelade och det känns laggigt, segt och märkliga strider. Inge FF-känsla. Fördummade strider med Button-smash. Jag har gillat alla FF från 1-10 och har väntat på ett open world FF hur länge som helst. Jag var besiviken på linjäriteten i 13... Jag trodde detta skulle blir bra... Men Nej.

  Uppdatering: Nu har jag spelat många timmar och spelet blir bättre. En FRUKTANSVÄRT dålig start där man inte fattar nåt och striderna är katastrof blir snabbt en OK strid (förutom i trånga utrymmen och när det är många fiender).

  Mycket att utforska och det finns mycket att hitta.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Spelet är ett bristande mästerverk. Alltså är det ett högst omtyckbart lir men som ändå har sina brister. Ytterst objektiv 8.5/10
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag är kluven... Spelet peakar väldigt snabbt och först när jag klarat det och börjat googla på handlingen, så inser jag ganska snabbt att spelet inte var färdigt när det släpptes. Square Enix har medvetet utelämnat hål i handlingen för att i efterhand kunna sälja DLCs som täcker upp hålen. Det gör att själva storyn inte håller måttet. Spelet har utvecklats sedan början av 2000-talet. Någonstans på vägen insåg dom att det här kunde bli en kassako om de medvetet stympade spelets handling och sålde delar separat. Hade jag vetat att det låg till på det sättet hade jag väntat... Jag hade hellre pröjsat 1000:- och fått ett fullständigt spel om jag visste att det låg till på det här sättet. Men vi fick inga förvarningar eller liknande, utan det är något som börjar gå upp för en när man inser att man inte har en jävla aning om vad det handlar om. Samtidigt var det underhållande... Jag har kört ca 200 timmar. Därför är jag kluven och känner mig lurad. Hade hoppats på en bättre och mer sammanhängande story. Det finns massa cutscenes på youtube som klippts bort från spelet och som helt enkelt borde ha varit där. Vet inte vad square enix planerar att göra med materialet riktigt. Ett tips däremot är att se filmen Kingsglaive: Final Fantasy XV innan ni kör spelet.

  Just nu tröstar jag mig själv genom att köra FFVII igen. Vet inte om det är nostalgi eller ej, men tycker fortfarande att det är bästa rpg-spelet som någonsin gjorts.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Sammanfattning: Tycker spelet är episkt och tycker alla som gillar den här typen av spel borde köpa!

  Uppdaterad!
  Spelet växer mer och mer gillar det starkt. Nytt stridssystem som är "realtid" men går även att slå på waitmode. Tack vare det nya systemet är det lättare att undvika strider också. Man slipper "påhoppningen" som i de tidigare FF spelen. Dock så blir det en del påhopp i dungeons. Tog ett tag att vänja sig med stridssystemet och även om jag föredrar det gamla så är det helt ok.

  Otroligt snyggt och grym musik. Mycket nyheter men fortfarande FF-känsla.
  Har hittills lätt varit värt pengarna.

  Tycker det buggar ibland när man ska köra action button för att plocka upp saker m.m.
  Stötte också på en bugg i början som hängde hela spelet.

  Jag får spela vidare och komma med ett slutgiltigt betyg.

  Tips: Kör klart alla sidequests du kan på dagen innan du åker till hamnen i början och ska åka färja. Där får man sova på hotell och får dubbel XP.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Roligare än jag väntat mig. Trodde strids systemet skulle vara kasst men detta är ju mer varierande än gamla. Väldigt bra o underhållande
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag älskar FF spelen och har väntat på detta i många år.

  Spelet är riktigt riktigt bra, underhållande och det nya stridssystemet är roligt och intressant. Vissa sektioner av spelet är lite mindre roliga (stealth sektioner) men överlag en stark 9/10.

  End game content finns det gott om och har nu cirka 80h i spelet och har nästan 100% det.