Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung Galaxy S4 LTE GT-i9505 16GB

 Lägg i lista  Jämför
Samsung Galaxy S IV eller S4 är Samsungs flaggskeppsmodell år 2013. Upplösingen är 1920x1080 och kameran är på 13 megapixlar. Den främre kameran är på 2 megapixlar och modellen kan fås med 16, 32 eller 64 GB lagringsminne. S IV klarar även minneskort upp till 64 GB. Bakstycket är i plast och man kan precis som på S3:an byta batteri om det skulle behövas. Modellen som lanseras i Norden har en Snapdragonprocessor från Qualcomm och stöder LTE. Stäng
Samsung Galaxy S IV eller S4 är Samsungs flaggskeppsmodell år 2013. Upplösingen är 1920x1080 och kameran är på 13 megapixlar. Den främre kameran är på 2 megapixlar och modellen ka... Läs mer
Jämför pris på alla Samsung Mobiltelefoner (214)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.89)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Riktigt grym lur! Det finns lite saker man kan göra för att optimera den däremot:
  * Stäng av eller reducera "onödiga" animationer
  -» Sök efter "Galaxy S4 Lag Fix Makes it 10 Times Faster!" av MADDtec på Youtube
  * Stäng av hemknappen för S Voice
  -» To do this, load S Voice, then press the menu key and hit "Settings." Next, uncheck "Open via the home key."
  * Om man råkat ut för rödtonsproblem (se nedan) - uppdatera till senaste mjukvaran!
  * Om man råkat ut för "smearing" - uppdatera till senaste mjukvaran!
  * Se till att kalibrera batteriet rätt. Här finns olika varianter, men alla handlar i princip om att man ska använda mobilen tills batteriet dör, ladda fullt (helst avstängd mobil), och sedan dränera igen, ladda fullt.
  -» Googla "battery calibration university"

  Det jag har att säga i övrigt om den än så länge är:
  + Samtalskvalitén. ÄNTLIGEN! Ljudet har inte varit bra sen Galaxy S som hade Wolfson ljudchip. Sög i S2 (Yamaha) och bättre igen i S3 (Wolfson igen), men nu så! Tror den kör Qualcomms inbyggda ljudchip nu.
  -» GSM Arena har en review av detta. Googla!
  + Skärmen givetvis!
  + Mycket skärmyta på mobilens frontyta. Avståndet mellan kant och display är nu så tunn så att övriga mobilen faller bort när man tittar på skärmen.
  + Snabb som attan.
  + Kameran. Grymt snabb och tar bra foton.
  + 50 GB Dropbox. :)
  + Utbytbart batteri.
  + IR-diod. Retro surprise! Lite nostalgikänsla som på gamla Casio-klocka-tiden då man hade en fjärrkontroll på sig hehe.
  + Laddaren som medföljer är på 2 A till skillnad från de tidigare laddarna som var på 1 A. 0-100% går på 2 timmar. Inte illa.
  + Samsung verkar jobba hårt med att få ut uppdateringar till sitt nya flaggskepp.

  ~ Efter ett par laddningscykler mer erfaren så är batteritiden klart godkänd (c:a 25-30 h). Klarar mig igenom dygnet vid lagom bruk utan problem. Återstår bara att se hur batteriet åldras.
  ~ Byggkvalitén hade kunnat vara något lite bättre kanske. Den är inte lika vridstyv som min gamla S2, men tunnhet och lätt vikt har väl sitt pris.
  ~ Hade kunnat vara snyggare (HTC One är mil läckrare), men skärmen på S4...nuff said!

  - [LÖST] Råkade först ut för ett exemplar som hade en svag bakgrundsbelysning som drar åt rött för svart (drabbat vissa versioner av XXUAMDE). Löstes ganska så snart därefter av en uppdatering.
  - [LÖST] Vissa exemplar drabbades av "smearing", vilket betyder att bildelement "släpar" när de rör sig på skärmen. Detta problem är däremot åtgärdat i senaste uppdateringen. För att åtgärda smearingproblemet (om du lider av det) är att först och främst uppdatera till senaste mjukvaran. Annars kan man installera appen Screen Adjuster av Netman och sätt kontrasten från -0 till -10. Funkade finfint! Det ska däremot påpekas att man tappar 100% svärta då (inget du märker i dagsljus). Jag har satt till -6, för då tappar jag ingen svärta och smearingen reduceras ok. En bra medelväg i mitt tycke. :) Jag kör faktiskt detta även efter uppdateringen och det ger bättre resultat tycker jag.
  - Bakstycket känns lite plastigt och är världens fingeravtrycksmagnet. Föredrog den på svarta S2 som hade struktur.
  - Baksidan ger ingen stabil liggyta, utan den sviktar fram och tillbaka när man trycker på skärmen om den ligger på bordet. Lite irriterande.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Gick från Iphone 4s till Galaxy S4 och tycker att skärmen är grymt bra och upplösning på 1080p gör webbläsning så mycket lättare, enda problemet som jag har är att jag måste vänja mig vid en betydligt större skärm jämfört med iPhone 4s.

  Kameran är också väldigt bra, där det finns möjlighet till ta och fota både med främre och bakre kameran samtidigt. Man kan montera ett micro SD (upp till 64GB) och att den har löstagbart batteri.

  S4 ser inte lika exklusiv ut som t ex iPhone 5 eller HTC One p g a sin plast, men den känns stabil att hålla i handen och känns inte plastig som den ser ut att vara.

  Det enda negativa är att det är väldigt många bloatware appar (appar som användaren inte efterfrågat) som ingår i en Galaxy S4 som är betydligt sämre än dem apparna som redan finns på Google Play. Skulle personligen önskat att Samsung höll sig borta från mjukvara och satsade mer på hårdvara.

  Sist jag använde android var när jag hade S1 då var androids OS slött och segt, men man märker att Google har skärpt till sig och skapat ett stabilt OS som flyter på lika smidigt om inte bättre än apples iOS.

  Så är ni ute efter en smartphone med stor skärm med mycket kraft, möjlighet till mer lagringsminne och avtagbart batteri så är denna mobilen den ni vill ha. Är ni ute efter en snygg mobil som ser mer påkostad så hade jag kollat in HTC one.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Kan inte säga annat än att jag är riktigt nöjd. Fick en enhet utan nå problem och allt i den känns nivåer bättre än min tidigare S3:a. Luren känns väldigt kompakt och ordentligt byggd men den är riktigt hal. Har man torra händer och greppar telefonen så är chansen stor att den glider ur greppet.

  Skärmen, skärmen och skärmen. Den är så otroligt vacker att beskåda. Videos, bilder och spel är riktigt snygga på denna skärm.

  Processorkraft har jag bara testat i 2 spel hittils (GTA och Need for speed MW) och telefonen hanterar båda dessa galant.

  Slutsatsen men mitt omdöme är att jag är riktigt nöjd!
 • Alla omdömen

 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket problem med denna redan från start. Nu ägt den i över två år och måste skaffa mig en ny telefon man kan lita på. Återkommer med mer information.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  haft den i mer en ett år. köpte begangnad och var lite kantstöt, men det påverkade inte nåt. den presterar bra. skärmen är bra. kameran är bra. bra batteritid men efter en programuppdatering blev batteritiden usel och den låser sig ibland. men den har vart bra.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har använt denna mobil i snart ett år, uppgraderade från s3:an.

  Det är en väldigt trevlig mobil, men det finns saker som jag tycker om, och saker som jag tycker mindre om.

  - En sak som jag inte tycker om är alla appar som man får till när du köper telefonen. (Till exempel S game center, S accounts, och allt vad dom nu heter) Jag hade inte brytt mig om apparna ifall man hade kunnat ta bort dem, men det kan man tyvvär inte.

  - En annan sak som jag inte gillar är att mobilen blir väldigt varm. Den blir inte bara varm, den blir även laggig när den är varm, vilket är störigt.

  - Batteriet laddar ut väldigt fort, vilket inte är så bra ifall man måste ha mobilen med sig om man till exempel ska gå ut på bio eller något sånt.

  + Utséendet. Jag tycker om utséendet på mobilen. Kanske något plastig, men den är ändå snygg.

  + Vikten. Mobilen är väldigt lätt, det enda som väger något är batteriet.

  + Skärmen. Mobilen har en stor skärm, vilket är trevligt. Skärmen har också en bra
  upplösning.

  + Storleken. Helt perfekt enligt mig!

  + Hållbarheten. Jag har tappat mobilen i trappor, från byggnader, i vatten och ja, överallt. Men skärmen har hållt! Jag tror att skärmen har hållt p.g.a aliminiumramen som mobilen har runt sig. Visst, den är tunn, men den skyddar!

  En trevlig mobil, kan dock förbättras. Rekommenderas absolut!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Laggar lite väl mycket men annars skitbra.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter lolipop uppgradering kraschade allt!
  Jag är väldigt besviken på samsung som skickade ut en värdelös programvara.
  Just nu går det inte ens att använda telefonen som telefon utan att starta om den.
  Men det är inte bara telefon funktionen som inte fungerar. Finns mer att läsa här: https://www.androidpit.com/galaxy-s4-lollipop-problems-and-how-to-fix-them
  Jag är inte personligen drabbad av alla problem men att jag inte ens kan ringa är ren skandal! Så fram tills att samsung uppdaterar är detta inte en telefon utan en liten surfplatta! Jag kan inte ge en telefon utan funktionen att ringa bra betyg.

  Jag skriver detta för att varna er som har fått frågan att uppdatera, gör det inte! Än så länge finns det inget som gör det värt uppgraderingen!
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Dålig kvalite!
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktig skräptelefon, tonvis med bloatware förinstallerat. Onödiga funktioner som man testar en gång och sen har avstängda.

  Byggkvalitén är under all kritik, började tappa bokstäver från loggan på baksidan efter bara någon månad, nu har alla åkt av. Silverramen runt skärmen tappar lack trots att den inte har tappats.

  Fick en svart fläck på kamerans bildsensor som nu syns på alla mina bilder.

  Vägrar visa bilder i Windows när man ansluter med USB, Samsung Kies är lika kasst som bara hänger sig. Resultatet är att jag inte kan få över mina bilder utan Dropbox.

  Batteriet är inte alls imponerande. Klarar sällan hela dagen utan att ladda.

  Aldrig mer Samsung, detta var den första och sista jag köpte. Dags att gå tillbaka till HTC.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Inte haft några problem med mobilen och är riktigt nöjd!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har allt jag vill ha och behöver i en telefon. Kommer tyvärr blir svårt att motivera att byta ut den.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft den i ett par dagar bara men den verkar mycket lovande!
  +Snabb som attan (märkbart snabbare än min xperia z)
  +skärmen klara fina färger och väldigt responssnabb
  +Tillbehören finns i oändlighet verkar det som! (och till bra pris)
  +Funktionen med s-view gillar jag (spar batteri)
  +kul att man kan ha den som multifjärr (funkat sådär med den app jag prova dock, var en del funktioner man inte kunde använda)
  +Inställningsmöjligheterna har nog allt man behöver och lite till
  +Smarta funktioner för samtal, till ex har du en kontakt framme så bara lyfta luren mot örat så ringer den upp.
  +Eyepause va en bra funktion när barnen avbryter en om man kollar ett filmklipp så man inte behöver göra mer än att vända bort blicken för att pausa!
  +S health verkar som en bra grej om man är mycket för kontrollerad träning
  +liten i förhållande till skärmstorleken

  ~kameran är som alla andra mobiler (bra för att vara mobilkamera, men kan inte mäta sig med snabbheten från en bra "riktig" kamera)
  ~ batteritiden verkar vara ungefär som dom andra i toppsegmentet (finns dock tjockare baksida med större batteri på 5600mah att köpa på fyndiq), man klarar sig över dagen vid "normal" användning iaf enligt mig (hade iphone 4 och fick ladda minst två ggr vare dag innan då är ändå skärmen 1,5" mindre på den)

  -ganska dyrt om man vill ha trådlös laddning (tror inte man kan ha s-view cover då heller)
  (-Priset 4890kr på elgiganten gav jag, dock kostar ju alla andra telefoner med liknande prestanda typ dom pengarna med)

  -batteritiden kunde givetvis vara bättre dom borde kunnat få i runt 3000mah batteri i luren utan att den blivit större
  -laddkabeln är lite kort tycker jag, det blir svårt att kunna prata i telefon när den ligger på laddning (detta gäller väl dom flesta telefoner)

  ska försöka uppdatera detta när jag kommer på mer, men hittils kan jag säga att jag iaf är nöjd med den och rekommenderar den!
  - spricker lätt och färgen på ramen släpper när dom varit med ett tag, man förväntar sig bättre kvalitet för dom pengarna!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Utmärkt telefon med bra kamera suverän skärm både kvallitets och utseendemässigt kollar på film surfar och gör allt i den har även trådlös hdmi anslutning till tvn med hjälp av en samsung allsharecast dongel screen mirrorning mottagare :)
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft denna ett år ungefär nu.
  Ok lur, men otroligt mycket bloatware och program som man inte har nytta av.
  Men efter att ha inaktiverat de program som inte används så är det en helt klart ok lur med mycket bra batteritid (alla bloatware och samsungprogram drar mycket batteri).
  Men nu när den är ett år ungefär så är det mycket hängningar och omstarter som krävs.
  Ser snabbt gammal och skadad ut då plasten är mjuk och är vit under lacken/folieringen. Skärmen är dock väldigt reptålig och klarar sig väldigt bra i fickan med nycklar osv.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  En bra lur som håller länge när det pratas om prestandard. Kameran är riktigt bra enligt mina krav iaf.

  Byggkvalitén är väl inte den bästa.. ramen runt telefonen är extremt känslig mot stötar!

  Batteriet försämras snabbt.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra och snabb telefon, uppgraderade från en S3, så det var inte så stor uppgradering men den kändes ändå värt det.

  Skärmen är helt fantastisk och prestandan är nog bra för att kunna se Full HD upplöst film och använda alla spel och program man kan tänkas behöva.

  Ett litet minus är att den är ganska bloatad med program man inte alltid har så stor nytta av, och det tar upp en hel del av telefonens värdefulla utrymme, då det inte är alla applikationer som kan installeras på SD kort.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag har haft denna telefon i över ett år nu och har varit nöjd med den. Den har trevlig storlek och den har plats för minnekort.
  Dock bytte jag nyligen till en LG G2 och insåg vad jag gått miste om då LG:s telefoner har ungefär samma hårdvara men betydligt mindre bloatware. Det är nämligen så att en Samsung Galaxy S4 är full med Bloatware som INTE går att avinstallera om man inte rootar telefonen. Bloatware-grejjerena slöar ner telefonen rejält, tar viktig lagringsplats och dränerar batteriet. Usch och fy Samsung - gör om gör rätt.
  Jag har rootade vid ett tillfälle telefonen och installerade en rom baserad på S4 Google Edition - vilket fart det plötsligt blev i telefonen, det var som en helt ny telefon.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Grym telefon som har allt man behöver. Hade Iphone 4s innan och skillnaden är enorm. Stor underbar display och snabb som sat*n. Är sjukt imponerad hur mycket bättre android är jämfört med Ios...
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Funkar perfekt och rekommenderar denna telefon.
  Har tidigare haft följande mobiltelefonen Samsung S2 och S3, Iphone 4S och använder en Iphone5C i jobbet.

  Det som jag gillar bäst med Samsung S4 är:
  - låg vikt
  - fantastisk skärm
  - snabbheten
  - gott omm tillbehör
  - senaste version av android
  - bra kamera
  - gott om tillbehör på nätet som skal, batterier mm
  - löstagbart batteri

  Sämre med S4:an är:
  - onödigt mycket förinstallerade progam, undra när Samsung ska inse att det finns bättre 3:e parts appar
  - ej vattentålig
  - plastig
  - ingen wow effekt efter flaggskeppet S3
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra mobil och snab.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Riktig super bra telefon. Grymt snabb. Snabbare än min galaxy s1 lol. Absolut 100% prisvärd!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra mobil!
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fruktansvärt dåligt ljud om du kopplas till bil, basen försvinner och renheten är urdålig. iPhone slår den med hästlängder!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Funkar fint!
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kanon stor o fin skärm.Hal som en tvål om du inte har den i ett skydd.
  Katastrofal batteritid tyvärr.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Funkar helt okej, dock skulle jag hellre välja Nexus 5 om jag skulle ha en telefon med Android.

  Plus:

  - Grymt bra skärm.
  - Är överlag en riktigt snabb telefon.

  Minus:

  - Kameran är helt värdelös när ljuset är dåligt. Det blir enormt mycket brus i bilderna.
  - Är inte alls lika "rapp" som telefoner med Windows Phone 8, iOS eller Vanilla Android. Min Nexus 7, som på papperet är en mycket sämre enhet, känns mycket rappare.
  - Fullt av irriterande småbuggar. Ringer upp fel kontakt, skärmen släcks när telefonen ringer upp även om den ligger kvar på bordet med högtalarfunktionen på, skärmen tänds inte efter avslutat samtal osv...
  - Ganska dålig Wifi-prestanda. Får ca. 20/20 Mbit på mitt 100/100 nätverk, mina övriga trådlösa enheter får runt 40 - 50 Mbit i vardera riktning.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  för ömtålig

  Samsung är bäst men vrf så ömtåliga älskar mobilen men den sprack av ett fall ner på marken min brorsa tappade sin s3a och den sprack så använder min 2 års s2a nu och den håller så mycket bättre än denna så får väl hoppas s5an blir bättre det är uselt att tillverka sånt hära material i era mobiler samsung skärpning s5an vil jag blir en klar förbättring jentemot s3 och s4 detta är för dåligt kvalitetsmässigt men funktionsmässigt inga problem
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Snabb som bara den. Men seg och dålig kamera.

  Batteritiden är så himla dålig så Samsung borde skämmas! Batteriet är svullet, precis som många många andras. Klarar mig en halv arbetsdag max utan att stödladda.

  Gör om, gör rätt. Och rätt hade varit att gå ut med en återkallning och smidigt ersätta med nya korrekta batterier. Finns liksom inte på världskartan att man ska behöva skicka in mobilen och va utan lur i ett par veckor pga ett sådant stort produktionsfel!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Top of the line! Men redan omsprungen av nyare modeller!
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Otroligt bra och snabb telefon, stor fin display med fina färger.
  Har haft min sen Oktober men ska faktiskt byta tillbaka till Iphone. Det känns som att Iphone är mer ordentlig,rejäl,lyxig. Jag tycker att samsung känns lite budget...
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag stod i valet och kvalet mellan iPhone 5S och Galaxy S4 och även om jag är en sucker för iOS's flow och, så tyckte jag att 5S hade allt för lite nytt att erbjuda, så det fick bli en S4 den här gången och vad ska jag säga... Som tidigare ägare av Apples lurar (3GS och 4), så måste jag ändå få påstå att jag inte är missnöjd över mitt byte till Androidlur :D
  Så skönt att slippa jailbreaka för att få tillgång till så gott som alla funktioner i telefonen!

  - Placeringen av powerknappen. Den sitter mitt emot volymknappen vilket gör att det är lätt att råka knäppa till den när man ska sänka volymen. Inget stort problem direkt dock. Det är ju bara att vänja sig vart den sitter, så ska man nog kunna navigera runt det problemet.
  - Telefonen är lite för stor för att använda med en hand

  Bortsett från detta är allt bara jävla bra :) Stor och blixtrande snabb lur med fantastisk skärm. Grym kamera och skitbra ljud.

  Jag är helnöjd!
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Rätt bra lur men inte perfekt.

  Många plus som folk redan skrivit om. Riktigt stort plus för SD-kort. Utan det hade jag förlorat alla kort och filmer på min dotter når S4:an krashade. Mina minus är att batteriet redan dött (svällde) efter drygt tre månader... Samsung har ingen lånetelefon under tiden. Dessutom är det en massa tyska rootkits/bloatware installerat som inte går att bli av med om man är rädd om garantin.

  Nöjd men inte helt...
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bästa Smartphone :-)
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Tummen upp!
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Varning för den här skittelefonen. Tonvis med bloatware inlagt och efter ett halvår började min strula och har nu hävt mitt köp efter 3 reparationer. Kommer aldrig köpa Samsung igen.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bästa telefon jag haft
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har tidigare haft iPhone men min pojkvän har varit på mig hela tiden om att gå över till Android. Måste erkänna att jag inte var helt nöjd till en början. Men efter jag spenderat flera veckor med telefonen så känns den mer min än Iphone 4s någonsin gjorde. Alltså man kan göra så mycket mer.

  Mycket bra hårdvara och efter lite arbete är mjukvaran ännu bättre.
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Inget för mig, gillar inte interfacet (android) laggar för mycket, känner mig dessutom låst till applikationerna.
  Kameran är väl det ända positiva. bra bilder och videor.
  Ganska kass batteritid. Lite Facebook och instagram på morgonen och aftonbladet på lite musik i bakgrunden så sjunker batteriet 10 procent lätt, och det från och med att den va fulladdad.
  Ett stort minus för mig var att den hade en dröse onödig funktioner som man aldrig lär använda.
  Antagligen ingen dålig mobil men kände att den inte passade mina behov.
  Sökandet fortsätter.
  Hoppas det hjälpte.
  mvh
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  mycket bra lur, hade iPhone i 3 år och ångrar inte att jag bytte till S4an, HEYA SAMSUNG HEYA JellyBean 4.3
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Edit efter ett par månader:
  Det är en grymt bra telefon. Dessvärre har jag drabbats, liksom många andra, av att batteriet gett upp. Symptom som instabilitet, omstarter, plötslig förlust av batteriivå, svullnad av batteriet med mer än 1mm så det trycker på skärmen etc. Googlade runt lite och det verkar som många har problem med batteriet till s4:an, så illla att även Samsung sagt att de kommer byta batterierna. Det visade sig lättare sagt än gjort att få det bytt så det slutade med att jag bekostade ett eget nytt batteri. Då funkar telefonen prima igen. Sänker betyget något då jag förväntar mig bättre från en high-end mobiltelefon. Om denna typ av problem dyker upp borde Samsung lösa det utan trassel för sina kunder. I övrigt bra telefon!

  Originalbetyg:
  Tycker det är en kanontelefon, men inte perfekt. Lite lätt sammanfattat enligt mina erfarenheter:

  + Fantastisk skärm, verkligen något extra
  + Bra kamera
  + Snabb, bra med minne!
  + Bra batteritid
  + S-view (cover), fräck!
  + Har det mesta av funktionalitet man kan tänka sig i en modern mobil
  + Kanonhastigheter över wifi och 4G (ca 80mbit/s på wifi, 20mbit+ på LTE. Praktiska hastigheter under bra förutsättningar.)

  - Problem med wifi för ett par typer av routrar (framförallt ett par gamla d-link-,modeller), känns lite illa för en premiummodell. Fick köpa ny router pga. detta...
  - Krävs att man startar om någon gång då och då när saker inte riktigt lirar längre. Dock handlar det kanske om någon, eller ett par, gånger i månaden för min del. Däremot att man kör en "free all memory" eller liknande process är rätt vanligt. T.ex. för att lösa buggar med lock-screen widgets.
  - Krånglar ibland när den kopplas via USB till dator. Kan ta ett par försök innan man får rätt anslutning att fungera (datatransfer, develop, laddning,...).
  - Mycket programvara installerat default som man gärna skulle vilja kunna välja själv huruvida den fanns där...

  Ofta påpekas det att den känns/ser ut att vara "billig", men jag håller inte riktigt med. Tycker den känns helt ok. Inte direkt lyxig, fine, men inte illa heller.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Gick från ett flerårigt iPhone användande. Skärmen är förbannat stor i jämförelse på gott och ont. Android är inte lika lätt navigerat som ios i mina ögon men i varje fall öppet vilket man inte kan säga om ios..
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har gått från S2 till S4 och haft telefonen ett par veckor nu. Den är bokstavligt talat bättre än S2 på allt, vilket kanske är väntat men det innebär också att det är en väldigt bra telefon. Har än så länge inte haft några problem med någonting, och vande mig ganska snabbt vid den nya looken som många är skeptiska till.

  + Skärmen, givetvis, bättre blir det inte.
  + Formatet: storleken är absolut perfekt för att precis kunna hanteras i en hand och få plats i en ficka, kombinerat med maximal skärmstorlek och en tunn telefon.
  + Hårdvaran, även om det av principskäl tar emot lite att Note 3 är snäppet bättre på det mesta.
  + Kameran
  + Batteritiden! Jag var lite orolig för hur den skulle klara sig, men den är ungefär dubbelt så bra som på min S2 (Med extended battery kit). Vilket innebär upp till två hela dagar vid sparsam användning.

  Ang bloatware; ja det är irriterande och onödigt först, men det är ju faktiskt möjligt att avinstallera alla uppdateringar och stänga av apparna helt så att dom varken körs, syns eller tar upp mer än någon enstaka mb. Det tar max fem minuter så är det problemet borta.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Vad ska man säga... Två månader höll batteriet och efter lite googlande märker man att man är långt ifrån ensam. Usel kundservice dessutom, att Samsung inte försöker rädda ansiktet och ge alla drabbade ett nytt batteri är en gåta. Tillbaka till iPhone blir det istället.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Suverän skärm, snabb och förhållandevis smidig att stoppa ner i fickan, trots stor skärm. Batteritiden är dålig, man måste stänga av GPS etc för att det inte skall dra ur batteriet för snabbt
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jättebra telefon. Men när jag köper en mobil som ska motsvara det företagets bästa så förväntar jag mig bättre kvalitet och kundbemötande. Batteriet började svälla och mobilen dog efter 3 månader. Samsung ville ha in telefonen i 3 veckor för felsökning. Jag löste problemet själv med ett nytt batteri och nu funkar den igen.
  Köp den gärna men var beredd på att få byta batteri på egen bekostnad.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Gick från iPhone 3GS till Samsung S4, det var ju ett "litet" kliv kan man säga ;)

  Saknar vissa grejer med iphonen, just med enkelheten och användarvänligheten. Men i stora hela så är det jäkligt skönt att kunna ställa in det mesta som man vill ha det men tyvärr får man tumma lite på användarvänlighet.

  Annars helt suverän mobil med grym skärm, riktigt bra kamera och snabb som attan!
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Inte särskilt impad. Plastig och hal som en ål - så skal är ett måste - men då försvinner ju poängen med den smäckra storleken?

  Dåligt man beställer en S4 svart så får man vita hörlurar & usb-laddare med? dumsnålt samsung för dom pengarna. - f.övrigt så sög lurarna, åtminstone i mina öron.

  I övrigt? - en riktig kraftmaskin och trevlig att jobba med/multitaska. Skärmen är grym och bilderna blir ok - Ångar dock jag inte köpte HTC one - enbart pga av byggkvaliten
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Haft mobilen några månader och bytte från en Iphone 5 och kunde inte va mer nöjd!
  Visst kunde batteriet hålla längre men att ladda den varannan dag gentemot Iphone som jag var tvungen att ladda varje dag vinner S4an med hästlängder.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  På det hela taget mycket nöjd. Samsungs bloatade programvara for ut omedelbums. Med CyanogenMod 10.2 är det en helt annan telefon. Maskinvaran är synnerligen kompetent, och telefonen blir ju vad man gör den till. Samsung har lyckats igen.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Sjukt bra telefon

  *Ljudkvalitén vid samtal (äntligen!)
  * Grym skärm
  * Otroligt snabb
  * Bästa mobilkameran jag haft

  Enda nackdelen jag kan se är den lite hala baksidan, jämför med LG 4x och Nexus 7 som har gummiklädd-baksida som jag gärna skulle sätt även på S4an
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Denna telefon rekommenderar jag inte till någon. Jag kanske har fått en "måndagsex" men här kommer i alla fall ett svidande omdöme...

  Den hänger dig vid samtal, det går alltså inte att lägga på utan att stänga av telefonen (genom att hålla in strömknappen).

  En tjänst som kallas "drmserver" laddar ur batteriet med 10% på en timme varje morgon.

  Automatiska uppdateringar från Play Butiken får inte kontakt med filerna som ska laddas utan stannar i hämtaläge vilket resulterar i en "vaken" telefon som äter batteri.

  Det händer att telefonen ljuder och vibrerar till precis som om man fått ett meddelande. kollar man telefonen så visas inget sådant. Tar man tag i telefonen efter någon minut så är den väldigt varm. Startar man om telefonen så kommer meddelandet fram.

  Fick tillbaka telefonen (igår) för andra gången från reparation och de har bytt moderkort. Det första som händer är att skärmen återigen har hängt sig efter ett samtal och resulterat i 15% batteritapp på 25 min.

  Kameran är dock bra men programmet till den är usel! Det enda som finns är förprogrammerade "Mode" vilket begränsar kreativiteten avsevärt.

  Nu till något positivt. Då telefonen fungerar är den väldigt snabb och skärmen är förträfflig. Inget lagg i något program och 4G är grymt bra, ibland även snabbare än WIFI.

  Men vad är en telefon som inte klarar av att ta emot samtal eller meddelande!

  Blir till att skicka in eländet igen och begära en ny telefon...

  Idag ska jag skicka iväg telefonen för 6:e gången på tre månader...
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket bra telefon!
  Bytte från en Galaxy S3 vilken jag också var mycket nöjd med. Jag hade tidigare en iPhone 3GS vilken känns antik i jämförelse med de två Samsung telefonerna (visserligen lite orättvist att jämföra en gammal iPhone).