Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung UE40F6515

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung TV (369)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Sammanfattningsvis mycket bra bild och ett överraskande bra ljud.

  Med tanke på föregående recensents omdöme angående clouding skriver jag om hur jag upplever den: Clouding är ljusare stora fläckar som kan synas när tv-bilden ska visa en mycket mörk (helsvart) bild. Denna tv uppvisar en del clouding med fabriks-inställningarna, men man får hoppas att folk förstår att ställa om bilden för ett mer behagligt tittande, än standardinställningen, som aldrig är lämplig på en ny tv. Ställ om till bildläget "FILM" och sänk backlight (till c:a 12, tror jag). Med en sådan inställning blir cloudingen marginell. Experimetera själva och öka på film-lägets kontrast e.d. för att få den aningen mindre matt. Det finns ju alltid en factory reset, så att ni kan återgå till ursprunget om ni ångrar er och inte minns vad ni ändrat.
  I råd & röns test fick denna modell bästa möjliga betyg (9) på just clouding (d.v.s. ingen clouding), vilket man får säga är litet anmärkningsvärt. Troligen skiljer sig olika partier eller t.o.m. apparater så mycket åt att detta betyd i deras test blir irrelevant.

  Ljudmässigt blev jag överraskad och hade förväntat mig ett något mer mediokert ljud. Det är det svårt att begripa hur såpass starkt och tydligt ljud kan komma ur högtalare som inte ens syns. Kan dock tillägga att jag inte är någon audiofil.

  Onödigt med två fjärrkontroller. Samsung borde inse att folk inte vill ha mer av denna vara.

  För oss som kör internet i nätverkssladd och inte vill ha en massa trådlösa nätverk i ONÖDAN, borde det finnas en tydlig avstängningsfunktion för tv:ns trådlösa nätverk... WIFI OFF. Det finns inte och det är tveksamt huruvida tv:ns trådlösa funktioner är igång eller ej. Enligt filmer (https://www.youtube.com/watch?v=skfDtN63XD4) och tidningsartiklar sätter Samsungs Smart-tv igång sitt trådlösa nätverk hur man än går, och man måste dra ur en sladd (inne i apparaten) för att avaktivera det, något som kanske inte är så lätt att hitta att göra själv. Samsungs support bekräftade även att så var fallet. Detta gäller uppenbarligen samtliga Samsungs Smart-tv-apparater och inte enbart denna.

  Smart-tv-funktionerna fungerar bra. Vissa flash-knappar/länkar (eller ev. någon annan teknik som gör dem annorlunda?) kan vara problem att klicka på i webbläsaren, så att filmer inte startar e.d. i något enstaka fall, men SVT Play och Öppet arkiv etc fungerar att köra via den inbyggda webbläsaren, något som vi inte var säkra på att det skulle göra. YouTube m.m. finns som separata program i tv:n, ungefär som för mobiltelefoner.

  En tv som jag tror är ett fullgott alternativ till denna är UE40F6655. Prissättningen på UE40F6655 är för närvarande troligen felaktig, då den ligger så många tusenlappar under 6515 som modellmässigt ska vara den billigare av de två. I Råd & Röns test ska ljudet vara aningen bättre på 6515, men bilden aningen bättre på 6655.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  +Fina färger
  +Snygg
  - Betraktningsvinkeln
  - Stora problem med clouding (som inte täcks av någon garanti).