Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Melitta Aroma Signature DeLuxe

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Melitta Kaffebryggare (57)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.59)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Valde framför Moccamaster. Inte p g a pris utan känns mindre plastig. Färre delar som ska av och på vid varje bryggning. Tog svart, väldigt elegant. Finns flera varianter men enda skillnaden är funktioner och färg. Gör otroligt gott kaffe. Kör med kvarn. Ett enda litet minus är droppskyddet som inte är perfekt.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Riktigt gott kaffe. Lätt att fylla på utan att spilla. Smart funktion för lite långsammare bryggning vid 3-6 koppar. Lätt att dämpa eller stänga av signalen (hade en SMEG med fruktansvärd volym tidigare).
  Känns som bra kvalitet - 5 år utan problem nu.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Mycket nöjd med denna bryggare. Haft den i ca 9 månader och den är snabb och brygger bra kaffe. Valde den över Moccamaster pga snygga designen och fick den för halva priset på en rea. Den håller den korrekta temperaturen (då den är ECBC-märkt). Decalc-lampan tändes nyligen och påminde om att jag skulle avkalka.
  Min har ingen speciell kanal som låter vatten bypassa kaffet i filtret. Däremot har den en överfyllnadskanal som undviker att bordet blir översvämmat med kaffekask och varmt vatten om något skulle hända med dropplås eller om man köper dåliga filter som inte släpper igenom vatten.
  Tips, ha inte extra mått kaffe för att få starkare kaffe. Köp en starkare rost istället, då sparar ni pengar.
  Som sagt nöjd ägare och skulle köpa en för fullpris nu när jag vet vad den går för.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Brygger riktigt gott kaffe och extrafunktionerna är värt priset och kan jämföras med Moccamaster i kvalité
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kommer inte upp i mer än 75 grader vid bryggning.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Så, nu retar jag säkert upp någon.
  Men, faktum är att Melitta Aroma Signature Deluxe har en konstruktion som gör att kaffet blir svagt ( i mitt tycke) oavsett hur mycket kaffepulver jag har i.
  Det beror på deras konstruktion av utloppsarmen och filterhållaren. Utloppsarmen har ett hål för vatten straxt innanför kanten av filterhållaren där en hel del vatten rinner ner i ett litet utrymme i filterhållaren som är utanför filtret! En hel del vatten rinner således inte direkt genom det malda kaffet.
  Nu har jag tittat på utloppsarmen på en Aroma Signature (utan deluxe) och där saknas den "funktionen".

  I övrigt funkar bryggaren bra, men den känns väl sladdrig/plastig vad gäller locket till vattnet och filterhållaren med lock.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Krånglar en del, och bryggningen är lite för kall för priset.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jättegott kaffe. Folk reagerar verkligen på hur gott det är (beror väl i och för sig även på bönor, malning, filter osv). Gick sönder efter två år. Fick en ny av elon på garantin.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har samma erfarenheter som martin76. Gick sönder efter två månader. När den funkar brygger den gott kaffe ?.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft denna bryggare i mindre än två månader när den plötsligt slutade fungera! Inväntar nu svar från Melittas kundtjänst ang. reklamation sedan tre dagar och hoppas på en snabb lösning på problemet.
  Var ganska nöjd med bryggaren innan men ogillade de många lösa delarna.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  den ger mycket varmt och gott kaffe. Dock lite förvirrande med knapparnas funktion och med lite luddig info. Men efter att läst några gånger och testat funkar allt utmärkt
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  bra bryggare. snabb. gott kaffe. snygg. Saknar mätare på kannan så man kan se hur många koppar man vill hälla i. saknar även klocka. men det är småsaker. rekommenderar.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har buzzat denna produkt och måste säga att jag är mer än nöjd! Gott och smakrikt kaffe är resultatet med denna bryggare, att den sen är snygg att se på gör ju inte saken sämre! =))
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Den är snygg, brygger gott kaffe, har en funktion att den låter när kaffet är klart, smart idé med lampa som tänds i vattenbehållaren när du börjar hälla i vatten, automatisk avkalkningsprogram! Ja vad mer kan man önska?!
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag är nöjd förutom att kaffehållaren inte har markering så man vet hur mycket vatten man behöver ha i, tycker inte om att behöva fulla på eller tömma ut vatten. Och att det är så många delar.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Gott och varmt kaffe. Bra med lampan i vattenbehållaren så det är enkelt att se vattennivån. Hela bryggaren är snygg och känns gedigen. Ibland känns det lite bökigt med att det är så många lösa delar, men det känns som ett litet problem i sammanhanget.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Lagar varmt, gott kaffe. Snygg design och bra byggkvalitet. Värt att nämna är belysningen i vattenbehållaren som lyser upp precis så mycket som krävs för att fylla på vatten en mörk morgon. Bra funktioner, såsom avkalkningsvarnare och en ställbar ljudsignal när kaffet är klart. Hade funderingar på att köpa en Moccamaster, men denna är minst lika bra.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Brygger gott kaffe.
  Stökig att hantera med onödigt jobbig tratt och svårhanterat kannlock.
  Belysning i vattenmagasinet är praktisk för mig eftersom jag brygger i ett mörkt hörn i köket.
  Tar för stor plats, min förra kaffebryggare klarade jobbet på mycket mindre yta.
  Men alltså, kaffet blir gott oavsett antal koppar jag brygger.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har aldrig smakat bättre kaffe än med denna Kaffebryggaren så en massa plus bara :)
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fin design, många bra och praktiska funktioner. Blir gott kaffe!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Tycker bryggaren (den svarta med fin metall finish på många delar) är snygg att titta på. Det blir inte sämre av att vattenbehållaren lyses upp av vit led lampa, ser coolt ut i mörkret.
  Bra funktioner och bra bryggare, känns klockren.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag är också nöjd, gott kaffe och varmt. Tycker också att det enda man kan klaga på är de flertal lösa delarna. Gillar att det lyser i vattenbehållaren.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Gör fantastiskt gott kaffe och har bra funktioner. Bra med ljus i vattentanken och låsfunktionen på filterhållaren. Allt är dessutom maskindiskbart! Det enda negativa är att gradering på kannan saknas. Upptäckte att om vattnet inte rinner ner ifrån tanken i "sugröret" när man fyller på vatten så går bryggaren inte igång, men då ser man också att lampan i tanken är släckt. Antingen häller man nära röret eller så rör man lite på bryggaren så det rinner ner, kommer bubblor och lampan tänds.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Den här kaffebryggaren har certifierats med Guldbönan, vilket innebär att den klarat de högsta europeiska kvalitetskraven för kaffebryggning, ni hör ju. Den är energisnål med Eco-Switch, automatisk avstängning efter 30, 60 eller 90 min, kalkindikator med inställning av vattenhårdheten och avkalkningsprogram, led-lampa i vattentanken som tänds automatiskt då du fyller på vatten, tjuter som ett ånglok när den är klar (går som tur är att stänga av för att inte få hjärtat i munhålan i arla morgonstund, gäller både folk och katter).

  Guldbönan garanterar ett perfekt bryggresultat:

  Optimal bryggtid, 4-6 min. för optimal smakextraktion.
  Bryggtemperatur 92-96° för utveckling av smakämnen i kaffet.
  Varmhållning 80-86° i max 30 min gör att bitter smak inte utvecklas.

  En hel vetenskap med andra ord. Vi har testat första kopparna ur den nu och vi alla tycker att kaffet smakade mycket godare än ur den "gamla" termosbryggaren vi hade innan. Beror det på priset? ;) Mer och starkare smak trots mindre skopor kaffe och perfekt värme direkt för att slippa skålla tungstackarn. Så än så länge är jag supernöjd, snygg är den också. :)
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Denna bryggare producerar ett fantastiskt gott kaffe! Men vad hjälper det när kvaliteten haltar? Vi köpte vår bryggare på Elon i Malmö den 28 oktober 2013. Den 3 februari 2014 var den stendöd. Då förhållandevis kort tid förflutit sedan köpet gick Elon med på att byta mot en ny bryggare. Snyggt!

  Häromdagen slutade även den nya bryggaren att fungera (9 oktober 2014). Lamporna lyser och blinkar som de ska, men inget vatten flödar genom apparaten. Suck. Denna gång bad Elon att få sända in bryggaren till Melitta. Återstår att se vad domen blir.

  Det jag reagerar på är att Melitta i sina annonser för 'Melitta Aroma Signature DeLuxe edition' påstår att bryggaren är en premiumbryggare där kvaliteten känns i varje knapptryckning. Något som alltså inte stämmer enligt våra erfarenheter. Jag har bryggt kaffe på olika bryggare i 25 års tid och även de billigaste bryggarna har fungerat i åratal utan problem.

  Kan därför inte sätta mer än en 3:a i betyg på bryggaren. Vi avser kontakta Melitta om kvalitetsproblemen. Kanske är de åtgärdade i nyare exemplar och då kan betyget höjas.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har denna fast modellen "style" vilket endast skiljer då den är kromad ist. för denna med "ren" metall.
  Utomordentlig bryggare som brygger minst lika bra som en Moccamaster KB741.
  Märker ingen skillnad på bryggkvalitén mellan MockaMaster och denna med samma sorts kaffe på samma bryggmängd.
  Upplever denna som att kaffet håller sig aningen varmare på "plattan" än MockaMastern.
  Melittan är även mer robust, kompakt och enklare att mata med kaffe och vatten än MockaMastern.
  Den fiffiga lampan och ljudsignalen vid klarbryggning gör att denna slår MockaMaster på fingrarna...bara å köp om du funderar på en bryggare i toppskiktet.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jämfört med Mockamaster är denna mer välbyggd, varmare kaffe och bättre funktioner. Smaken går ej att skilja.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Snygg bryggare som gör gott kaffe. Dessutom är den väldigt snabb. Den har bra funktioner som exempelvis en lampa som tänds när man fyller på vatten och inställning för få koppar. Dessutom kan man säga till hurdant vatten man har, så den inte varnar lika ofta för avkalkning om man ex. har mjukt vatten. Att den stänger av sig själv efter ett tag är också ett plus.

  Den är enkel att plocka isär och diska.

  Min enda invändning är att den kan vara lite meckig när man ska göra kaffet, då det ofta känns som någon del är i vägen (T.ex. skulle jag vilja kunna smidigt svänga bort "vattenarmen", men det kanske är en vanesak.)