Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung UE55F8005

 Lägg i lista  Jämför
Samsung UE55F8005 är en smart LED-TV på hela 55" med en upplösning på 1920x1080 och kamera för Skype. Modellen har 4 HDMI-ingågnar och har dessutom två fjärrkontroller: en standardmodell samt en med touchfunktion och mikrofon för röstnavigering. Stäng
Samsung UE55F8005 är en smart LED-TV på hela 55" med en upplösning på 1920x1080 och kamera för Skype. Modellen har 4 HDMI-ingågnar och har dessutom två fjärrkontroller: en standar... Läs mer
Jämför pris på alla Samsung TV (496)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.74)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Konstigt nog haglar det titt som tätt kommentarer på Samsungs 7-8 serie LED i stil med...
  Finns mycket bättre tv, Clouding m.m. ändå har 8005 varit högst upp på prisjakts lista (om man sorterar på popularitet) 3 år i rad!

  Fick den här tvn idag efter över 3 månaders strul med Samsung. Min Gamla UE55ES8005 reparerades 3ggr utan att lyckas. Stor eloge till Giganten i Helsingborg som tog tbx min tv och erbjöd mig en F8005 i utbyte.

  ES8005 var en bra tv men detta är tveklöst den bästa bilden jag skådat (mitt tycke)

  Har då även kollat på Panasocis 55" VT60. Plasma passar inte mig/min familj riktigt.

  Om man har i åtanke att det rör sig om en kantbelyst LED så presterar den här tvn en svärta som är helt makalös. Cimema Black som dämpar/stänger av belysningen vid letterbox är bland de bästa funktionerna jag varit med om. Kollar man en film med svarta bars uppe/nere och det visas en svart bild med text så är det omöjligt att se övergången till letterbox sträcken, allt är kolsvart. När det inte är en svart bild som visas är inramningen helt perfekt!

  Hade jag haft ett mörkt dedicerat rum att se på film i hade jag antagligen köpt en 55" VT60 ist. Nu har jag som 90% av alla andra människor TVn i allrummet som nyttjas av fler än mig (fru o barn ränner där hela tiden) och då tror/vet jag att F8005 är ett bättre val.

  Hade gärna haft en bra projj som komplement till den här tvn också men av flera anl

  1. Vet inte vart jag ska placera tvn om jag sätter upp en duk
  2. Har precis köpt Tv och Dator för över 30k och ekonomiavd tillåter inte fler investeringar.

  Hursomhelst... Det här är en riktigt bra TV.

  Detta året höjde samsung lanserings priset till över 27papp, lite dyrt kan tyckas men den har faktiskt sjunkit rekord fort och man kan nu köpa den för strax under 20k

  Har ni råd så köp!
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte F8005 den 19/9 2013, för 16990 kr, kampanj på Elgiganten. Min andra TV av samma modell. Den första köpte jag när den kom för nästan 30 kkr.

  Min slutsats: Sjunker kvalitet på TV:n med priset? Gör Samsung någon "fuling"? Läs det "negativa".

  Positiva:
  Chassi: Smaksak, men jag anser att den är jättefin. Foten är (snygg men) helt värdelös och kräver sin möbel. Om Ni inte ska ha den på väggen bör Ni fundera över om den verkligen får plats.

  Bild: Superbild, otroligt fina färger. Bästa 3D på en Led-TV just nu i mitt tycke. Referenskvalitet på bilden om ni orkar ställa in. Inputlag: runt 50 ms i spelläget, funkar tillräckligt bra för xbox och ps3. - OM NI FÅR ETT BRA EX, ANNARS VÄRDELÖST SKIT -

  Ljud: Imponerande. För att vara så lätt och tunn, fantastiskt ljud.

  Smart-TV: bäst. Riktigt smidigt - som en stor surfplatta.

  Negativa: - TYVÄRR ÄR DETTA EN "DEALBREAKER" FÖR MIG VILKET RESULTERADE I ATT JAG LÄMNADE TILLBAKA TV:n - TRE GÅNGER "hittills".

  Min första TV som jag köpte i början av året är helt perfekt på alla sätt. Jag har inget negativt att säga om den förutom möjligen att foten är för stor. Jag har den dock på väggen så det spelar ingen roll. MEN.....

  Min andra TV är en jävla katastrof. Den släpper igenom ljus i hörnen något så fruktansvärt... det enda man ser så fort bilden blir mörk. Obeskrivligt störande. Jag är inne på tredje TV byte nu, men samma skit med alla i varierande omfattning och position. Gemensamt är att hörnbleedingen är oacceptabelt mycket på samtliga ex. samt svaga clouding moln på slumpställen (beroende på TV). Speciellt i 3D, jösses alltså.... fattar inte vad Samsung har gjort på senare produktioner. Dem sänker priset och säljer "left-over" skit till oss?

  Elgiganten: seriöst, jag skulle inte köpa en TV någon annanstans. Vilken otrolig service! Hatten av till dem på alla sätt! Dem har bytt TVn utan några som helst problem. Jag hoppas verkligen att dem får kompensation från Samsung. Detta börjar bli gränsfall pinsamt och jag tycker synd om dem. Jag kommer att lämna tillbaka 3:e TVn också och köpa sen Sony w905.

  Som konsumenter ska vi inte acceptera sånt här skit när vi köper en TV av deras sk. ref. modeller. Jag tycker att Ni ska köpa TV:n, men har ni minsta fel lämna tillbaka eller byt ut så att Samsung lär sig att det inte lönar sig att fuska och släppa dåliga ex på marknaden.

  Betyg: 1 av 10 eller 10 av 10 beroende på om ni har tur eller inte.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  RLindhaga skriver och ger bottenbetyg utan att nämna ett ord om hur bilden är.
  Jag vill bara korrigera detta. Detta är utan tvekan en tv med marknadens bästa bild.
  Om man har synpunkter kring funktioner så sänker det inte mitt betyg på bilden. Smart TV fungerar riktigt bra. Streama film eller lyssna på spotify är inga problem. Det ställer säkert krav att man har ett nätverk som fungerar. Så innan man börjar gnälla på tv'n så kolla upp nätverket. Övrigt: 3D är underbart! 2D är underbart!
  Har man ES8005 så är det inte värt att uppgradera, köp till evolution kit i så fall. Har man tankar på helt ny tv och har råd så är detta bästa köp runt 18.000kr. Har man inte pengarna så titta på Philips 7 eller 8 serie. De ger denna tv en ärlig match men kräver mer av användarens kunskaper. Men med tanke på RLindhagas beskrivning så ger jag inte mycket att gemene man klarar av att ställa in tv på ett bra sätt. Lysa starkast är inte lika med bra tv!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  4 mån sedan
  8 år+ och fortfarande kanon.

  Enda gången jag sett någon försömring vart när jag hade på ett vinterlandskap via youtube, då kunde man se viss skilland i kanterna men inget man ser i vanliga fall.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag köpte min tv 2013 för ca: 20.000kr kampanj på Elgiganten....

  Jag har haft den ca: 7år nu och jag är fortfarande nöjd som jag var dag 1 med tvn, jag har aldrig haft problem med den och den är fortfadande "up to date" så att säga , den har alla funktioner som behövs och en bra appbutik och modellen stödjer alla appar som man behöver för streaming samt IPTV o.s.v
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bästa tvn jag haft! Fungerar perfekt och har underbar bild. Dock verkar den ha utgått ur sortimentet nu.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag älskar denna tv!

  Design:
  Den tunna ramen och den stilrena foten får tvn att agera som möbel när den är avstängd, väldigt snygg till skillnad från alla andra modeller och märken som envisas med att tävla i "fulast fötter vinner"

  Ljud:
  Då jag är van med att ha extern ljudanläggning till tv så har jag bara lyssnat på dom inbyggda i några få sekunder. Jag vet inte var dessa står sig mot konkurrenter, men fakta är att externa högtalare är ett måste oavsett modell eller märke, punkt.

  Bild:
  Jag kan inte klaga här. Svärtan kan självklart inte mäta sig med plasma men den är ändå väldigt bra! Det finns många valmöjligheter för inställningar för att hitta den bilden du vill ha. Jag använde mig av råd&rön's rekommenderade inställning för att sedan finjustera efter mitt öga och smak. Färgdjupet är bra men det är lite för ljust out of the box. Studiolampornas sken i håret gav ett helhetsintryck som gav minnen från "kvinnofängelset". Men med lite rattande i inställningarna så kommer du få det som du vill ha. 3D har jag inte hunnit testa ännu förutom en väldigt kort sekvens om 5 min. Glasögonen som följer med är lätta och känns knappt, minus är att dom inte är heltäckande på sidorna. Jag kommer att leta efter nya för det ändamålet.

  Smart-tv:
  Utbudet av appar är begränsat men jagkänner att det jag behöver finns redan. Plex är utan tvekan den mest värdefulla för mig. Med den kan du streama film och musik från dator till tvn och förstärkare och du har dessutom ett väldigt snyggt interface med filmomslag och info om dina filmer tex. Röststyrning och kameran är avstängd då jag inte finner någon som helst funktion för dessa. Fjärrkontrollen (smart-kontrollen) är bra men saknar några få knappar som du har på den andra.

  Helhetsintrycket av denna tv är mycket positiv! Jag ångrar inte en sekund att jag köpte denna och rekommenderar den verkligen!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Ville ha en snygg och bra TV. Valet föll på denna 55" i Samsungs 8-serie. Rekommenderar verkligen denna produkt!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag har alltid vurmat för plasma-tekniken. För ett par år sedan gjorde jag ett försök med en LCD-TV men den packades ner i kartongen omgående. Nu fick jag möjlighet att byta från min några år gamla LG 50PK950 som jag varit otroligt nöjd med.
  Samsung-TVn är (enligt mina okalibrerade ögon) bättre på allt förutom betraktningsvinkeln. Jag är sjukt nöjd!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kom äntligen till skott och beslutade mig för att köpa en Samsung. Nöjd? Supernöjd.
  Jag refererar till Bild & Ljuds recension som är sanningsenlig. Det är en toppen TV!

  Provat plasma och några olika LED men denna ger en komplett upplevelse och bilden är riktigt riktigt bra! Inte ett spår av clouding.
  Jag har följt några anvisningar dels via Råd & Rön men sedan via nätet på bra inställningsguider. Konstigt att tillverkarna fortsätter att skapa konstgjorda inställningar när ingen vill ha det???

  Använder två olika inställningar en för SD material (normal) ComHem digitalsändning och en för HD och Film (Film mode). Grym upplevelse framförallt då du kan ställa in svärtan exceptionellt bra. Och som sagt ingen clouding så långt ögat når. Min gamla Sharp led av det rejält.

  Smart TV funktionen fungerar smärtfritt och snabbt med denna processorkraft. Sedan lever inte alla appar upp till användarvänlighet men det ligger framför allt på bl a producenterna som Viaplay att utveckla. Den appen är inte riktigt användbar. De borde kopiera Netflix som är lätt att använda för alla i familjen. I övrigt saknas SVT Play app.
  När kommer bankapparna?

  Skype funkar grymt bra
  Rörelsestyrning fungerar faktiskt över förväntan men behöver ljus i rummet då den styrs av kameran

  Inspelning till USB klockrent men lite svårt att starta programinspelning intuitivt....ändras kanske med uppdatering framöver man måste klicka en del innan rec börjar för planerade program. Time shift busenkelt att hantera.

  Tittarupplevelsen är grym och till och med sd sändningar är bra med rätt inställning. Själv älskar jag den fina HD kvaliteten.
  9/10 pga egna inspelningar gränssnittet haltar lite och att man inte kan se/spela in flera kodade kanaler samtidigt. Min ComHem box fixar ju detta men inte TVn. Vill helst skrota boxen o bara köra TVns gränssnitt.

  Snygg som attan och andas kvalitet. Benställningen tar lite plats på djupet och fick köpa ny bänk men det var det värt.

  Med andra ord JÄTTENÖJD! Passa på innan denna modell tar slut. Funderar på att köpa en även till andra våningen i huset som idag har en Panasonic Plasma.....
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Clouding clouding clouding. Efter cirka 4 år med sin edgeled-teknik bör problemet vara löst. Nej juste, det är ju inte ett problem, för dom...

  Blev ett återköp och en Sony W905 istället. Ingen clouding/bleeding eller andra "fel" vad jag kunnat se än.

  För övrigt en grym smart-tv med grym bild och design, men vad gör det när all clouding förstör bilden i mörkare scener.
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Efter månader och väntan eftersökning på bästa TV man kan få tag på under 20.000 så kom jag fram till efter att ha cruisat runt butiker och läst massor om TVn, att UE55F8005 skulle vara TVn för mig trode att det var folk som skrivit lite i ondo om TVn och dess problem i ren avundsjuka.

  Har haft den nu sedan den 10:e Februari TVn och bytt den redan 1gång den 14:e Februari och det är dags för den andra eller göra återköp då jag inte tror det kommer bli bättre av att bytta den emot en annan från samma batch/serie från butiken.

  Har varit i kontakt med Samsung fick till deras service skickade bilder på problemet och avfärdade det som Banding direkt och skall inte täckas av garantin och jag skulle kontakta VOC (Voice Of Customer) hos Samsung om jag ville göra mera med det. Jag svarade att då kommer jag häva köpet och lämna tebax denna TV med och välja en av deras konkurenter!

  Possitiva:
  Mycket fina spec's och mycket funktioner och fineser samt utlovade saker.

  Negativa:
  Skärmen ser bra ut och allt från clouding och ingen horrible vertikal banding som folk beskrivit utan mitt problem är att det är två fula horizontela linjer ca: 1.5cm tjocka up och ned till på skärmen som är ljusare än övriga bilden och det är inte heller torchlight svårt att beskriva vad felet, är tänk att ha ruta och sedan en svag tonad film på och den täcker inte riktigt ordenltligt och lämnar en kant upp och ned till på 1.5cm. Samt Banding ser det inte ut som heller då det är ett vertikalt problem och inte horizontelt.

  Samt TVn slår på sig själv lite random och röst och rörelse kontrollen är helt värdelösa med, och jag har stängt av dom funktionerna och ja, det är en sorglig historia!

  TVn är inte värd dom pengarna för det problemet jag har fått utstå och kommer därför att häva köpet och välja en konkurent!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Grymt nöjd, stod i valet och kvalet över denna och en Panasonic Plasma men gillar trycket i bilden.
  De fortsätter släppa firmware uppdateringar vilket jag gillar så produkten lever och sen ju möjligheten med att uppgrader med ett Evolution kit i framtiden.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har ägt den här TVn i ca 8 månader, och först nu känner jag mig redo att ge ett betyg jag kan stå för.

  Observera att folk kan få olika bra exemplar, och allt jag skriver kanske inte stämmer in på just ditt exemplar.

  Det här är min första Samsung, och helt ärligt var designen, och SMART HUB den stora dragningen för mig. Jag är egentligen en plasma-kille, men det fungerar inte riktigt med plasma i vår lägenhet då vi inte kan mörklägga tillräckligt, vilket är anledningen till att det blev LED.

  Efter att ha gått igenom diverse "nörd-forum" för LED i flera månader, bestämde jag mig för att det skulle bli en Samsung, och när F8005 släpptes kände jag att det var dags.

  Jag har inte ångrat mig en sekund.

  Bilden är helt underbar. Absolut inte som en plasma, men för en LED är det här något av det bästa du kan få (OM du vet vad du gör med bildinställningarna).
  Jag är extremt petig med kvalitet, och är noga med att stänga av alla onödiga funktioner som faktiskt bara försämrar bilden vid filmvisning. Det här är en TV som är bäst om du är tillräckligt insatt för att förstå att du måste stänga av, eller sänka mycket av standardinställningarna för att få en riktig bild. Stäng av alla värdelösa "wow-inställningar", de förstör allt vad kvalitet heter.

  Smart hub är riktigt trevligt, vi kör på ett internt kort för att slippa box, och TV-guiden är helt okej. De 2 apparna jag behöver (Netflix och PLEX), funkar precis som de ska och har aldrig strulat.

  Mitt exemplar har inget ljussläpp i hörnet, men enligt en person nedan ska detta tydligen ha kommit i exemplar av den här TVn som är släppta mer nyligen. Mitt "gamla" exemplar, har helt ärligt inget ljussläpp alls i hörnen. Sen är det dock absolut ingen plasma-svärta när bilden är helt svart.

  Negativt för den här TVn (gäller de flesta TV-apparaterna):

  - 3D. Varför finns det ens? Lägg pengarna på svärta istället.
  - Alla hemska "finesser" som bara förstör bilden (dynamisk contrast, motion flow och allt vad det heter, stäng av det och du får genast en mer "äkta" bild, utan den hemska "såpopera-effekten".
  - Den nya fjärrkontrollen, är lite fattig på funktioner, man kommer inte åt allt man vill göra. Som tur är så skickar Samsung med även en gammal vanlig fjärrkontroll som funkar bra.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktig bra tv, bilden är helt duglig men trodde nog den skulle vara ännu bättre än vår gamla tjock tv. Smart funktionerna är helt gudomliga och menyn är enkel. Ljudet är bättre än väntat. Har inte märkt av någon cluading.

  +
  Ljud
  Smart funktionerna
  Enkelheten
  Smart fjärrkontrollen

  -
  Röststyrningen funkar hur den vill
  Bra bild men trodde på bättre
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Hej! Jag har köpt mig en Samsung UE55F8005 och när jag kollar på sport så är ja lite missnöjd med bilden. Hoppas och antar att det finns några inställningar man kan göra så att det blir bra.

  Ett exempel på det jag menar är när jag tittar på en fotbollsmatch och det det är någon som slår en långboll så blir bollen lite blurrig typ, man ser lixom nästan som två bollar. Samma sak om ja ser på hockey, så blir pucken blurrig när det är snabba passar.

  Någon som kan hjälpa mig?

  Annars är jag mer än nöjd me mitt köp, och fixar jag bara mitt problem så blir det 10 stjärnor från mig!

  mvh
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  En väldigt bra TV. Har en Samsung 6xxx 46" och från 2012 och denna är bättre på alla punkter. Bilden är utmärkt. Jag har inte upplevt några problem etc (jag är inte typen som granskar under lupp, är det bra så är det bra).

  Bra processor så man kan faktiskt tänka sig att använda apparna. Ljudet är lite mindre dåligt än jag hört på andra modeller (svårt att säga att det är "bra" om man jämför med en riktig ljudanläggning, men det funkar).

  Röst- och geststyrning är inte särskilt bra. Man kan prata svenska med den, men det funkar "sådär" upplever jag. Det är snabbare att använda tangenter (vare sig det är fjärr eller tangentbord).

  Jag vill ha en tv som a) har en väldigt bra bild b) inte ser ful ut rent estetiskt och c) fungerar utan irritationsmoment. Denna uppfyller dessa tre punkter.

  Kan nämna att jag inte sprang runt i massa affärer och jämförde (det är ändå så annorlunda jämfört med min hemmiljö), så kan inte avgöra om denna är "prisvärd" gentemot andra tv-apparater i olika prisklasser.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpt 14/12 -13. Är i det stora hela nöjd med köpet.

  Bilden:
  Jämförbar med min 2.5 år gamla LG plasma (upplevs något mindre naturlig dock). Något sämre i lågupplöst material. Högupplöst är bra. Ändrade från standard till naturlig bildinställning. I övrigt har jag inte trimmat några bildinställningar.

  Ljudet:
  Ganska bra. Plockar istället ut digital signal till extern D/A omvandlare, förstärkare & högtalare. Har vid vissa tillfällen haft problem med bild/ljudsync, men tror att problemen försvann när jag disablade de interna högtalarna och endast kör externt. Finns även justering för ljud delay i inställningar.

  Fjärrkontroller:
  2 st följer med. En vanlig IR och en blåtand med touchplatta. Jag började använda IR fjärren, men blev irriterad på att pilknapparna satt för tätt och tryckte ofta fel. Använder nu mer och mer blåtand fjärren som inte heller är känslig för att man siktar mot TVn.

  Funktioner:
  -Twin Tuner. Man kan spela in en kanal och titta på en annan. Man kan även köra bild i bild med två tv-kanaler. Finns dock en stor begränsning! Endast en kodad kanal i taget kan användas.
  -Timeshift/Inspelning: Fungerar klanderfritt. Satte i en 32GB minnessticka med tillräcklig bandbredd. Endast en knapptryckning behövs till skillnad från min Sony LCD.
  -Röst/Rörelsestyrning. Stängde av denna funktionalitet efter att ha provat i 5 minuter. Känns omoget. Inte alls i klass med Xbox Kinect.
  -Appar. Brett urval. Flyter på bra. SVT play finns inte. Dock kan man logga in som utvecklare och ladda ner en alternativ version som funkar bra. Webläsare flyter på relativt bra. Att scrolla på websidor fungerar hjälpligt.
  -Extern IR sändare. Har inte testat än, men tänkte använda denna för att styra volym på min förstärkare med TV fjärr.

  Tillbehör:
  Köpte tillhörande blåtandtangentbord. Fungerar fint. Bra med sök funktionen/sökknappen. En sak som är super irriterande, apparna har inte fullt stöd för tangentbordet (t.ex. youtube & netflix).... Går inte att skriva med bokstavstangenterna när man vill söka efter något från en app. Kanske har jag missat något...?
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Någon som har optimala bildinställningar till denna alternativt kan länka till expertis inom området?
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Stämmer detta?

  utlåtande från ljud & bild:
  http://www.ljudochbild.se/test/samsung-ue55f8005

  8000-serien har den senaste generationen av Samsungs Micro Dimming-teknik, som ger bättre ljuskontroll och svärta. Samsung har bland annat löst problemet med ljusa fält ovanför och under skärmen.

  har köpt en UE65F8005 som har ljust parti på hela övre och på underkanten (ca 7-8 mm hög). Det syns vid ljusa partier.

  Åkte till giganten och såg samma fenomen på alla storlekar 65, 55 och 46", så det verkar vara fel på alla i f8005 serien.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte den på Webhallens rea för 13 990 kr. Hade en LG 50" PS8000 innan och första intrycket var konstigt nog "fan va bra bild min gamla LG har trots 4 år på nacken!". Visst Samsung är bättre på alla sätt, men det var ingen revolution när det kommer till bildkvalité iaf. Dock en rejäl Evolution. :-) Denna LCD har nog trots allt den bästa bilden jag har sett på en platt-TV.

  Älskar SmartTV och fjärrkontrollen (-erna). Röst och handstyrning verkar bara vara en gimmick. Måste köpa en ny TV-möbel pga den enorma foten.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bland de bästa tv apparaterna på marknaden, knivskarp bild, super smart och helt fantastiska funktioner. Rekommenderar den här Samsung

  +
  Bild
  Smart tv
  Snabbheten vid sport tittandet
  fantastisk vid spel
  snygg

  -
  ljudet är endast okej
  vanliga kontrollen är lika dålig som man får till vilken tv som helst

  Annars riktig bra tv
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  En snygg TV med bra bild!

  Vissa har klagat över bleeding/clouding men jag har fått ett bra exemplar (det går att forcera fram lite ljusgenomsläpp i kanterna om jag maxar bakgrundsbelysningen men då blir bilden i övrigt kass). Ljudet är bra för att vara en Samsung-LED. Men inte tillräckligt bra, så surrondsystemet används. Smartfunktionerna har jag knappt testat, tycker mest det är trams. Man har ju en dator, inte sant?!

  Ett stort minus är att alla anslutningar sitter bakom en löst sittande lucka, och när man kopplat in digitalbox, optisk ljudkabel, blu-ray, xbox m.m så blir det inte snyggt. Dessutom svårt att få kablarna att gå ned rakt bakom TV:n.

  Jag gav 16 799:- för min TV och är nöjd!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ser mindre ut än den är tack vare, eller på grund av, de tunna ramarna. Bilden däremot är det inget fel på. Till och med bilden från WII-konsollen är fantastisk i jämförelse med Panasonic VT55. Även bilden som Netflix ger från den inbyggda appen i SmartHub är otroligt bra. Svärtan kan man klaga lite på, men det är inget som stör. I övrigt är denna TV helt ljudlös (inga fläktar) och den blir inte speciellt varm heller. Bland det bättre man kan köpa just nu helt enkelt för rimliga pengar.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Duger helt klart som vardagstv, men nån sorts referensbild eller motsvarande är det ju inte.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fick tvn igår efter att jag hittat ett "kap" på blocket. En kille sålde den efter att ha ägt den i 3mån med kvitto och alla tillbehör (3d glasögonen inte ens öppnade), allt var i topp skick.

  Lite kommentarer om Tvn:

  Positivt
  + Snygg tv helt klart, alla som sett den kommenterar på hur fin den är (redan haft många gäster hemma)
  + tar väldigt lite plats med tanke på storleken
  + Fin bild, bra färger och skarp bild
  + Snabb mjukvara (av det jag hunnit testa)

  Negativit
  - Svärtan
  - Betraktningsvinkeln är värdelös, hamnar man lite snett så blir svärtan/färgen betydligt sämre

  Jag har tweekat med inställningarna väldigt mycket, satt ungefär i 2h. Bilden blev mkt bättre, även svärtan.

  Slutsats: Det är en väldigt bra Tv, dock hade inte jag köpt den för det priset som återsäljarna säljer den för. Jag hittade som sagt ett kap på blocket, betalade 13.000kr. Annars hade jag nog köpt Panasonic Plasma, antigen VT60 eller ST60 beroende på hur mkt pengar man vill spendera. Men jag vill återigen understryka att det är en väldigt bra TV och jag är nöjd (utgår från det jag betalade)!

  VIKTIGT: Det är jätte viktigt att ni kalibrerar tvn, blir så mycket bättre än standard bildinställningarna som finns på tvn.
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Foton blir jättefina, även spelkonsol. Men på film så har den en kass svärta om man jämför mot konkurrenterna. Har för skarpa konturer och ser onaturlig ut. Saknar värme i bilden.

  + många funktioner
  + bra för fotovisning/demofilmer

  - kall oäkta bild
  - dålig vid filmvisning (allt ser billigt ut)
  - dåligt ljud
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Intryck efter drygt tre veckor och med tanke på att jag betalade 16800 kr:

  Positivt
  + För det mesta bra bild
  + Okej kvalitet på 3D
  + Många användbara features, såsom playkanaler i webbläsaren, och Spotify.
  + IR-dongel (?) på kabel medföljer. Den ligger framför min förstärkare så nu kan jag ändra volymen med TV:ns fjärr.
  + Finns en inställning för att släcka belysningen i kanterna uppe och nere när man ser på film. Då blir det svart på riktigt där det ska vara svart. I själva filmen är det dock inte fullt så svart, mer om det nedan.

  Negativt:
  - Verkligen ingen dramatisk skillnad i bildkvalitet mot min fyra år gamla 46" Samsung som jag gav 22k för. Fortfarande problem med ljusinsläpp i hörnen. Och grådaskig svärta. Dock har jag ingen clouding på mitt exemplar.
  - Foten. WTF, Samsung. När foten är bredare än TV:n har man verkligen låtit form gå före funktion. Inte för att foten är så himla snygg, men ändå... (Jag har för smal bänk och har fått köpa en fot med VESA-fäste separat.)
  - Svärtan måste nämnas också. Jag har ställt in bilden enligt en brittisk nätsida, men jag har inte experimenterat med alla inställningar än. Den som påstår att bilden är "kolsvart", "som plasma", "bästa någonsin", etcetera, försöker nog mest försvara köpet för sig själv. För svart är det ta mig tusan inte. Är väldigt tydligt i mörka scener.

  Skulle jag köpa den igen?
  - Kanske inte. För <15000 skulle det kännas okej. Nu är jag lite besviken.

  Rekommenderas?
  - Nej. Det här är I N T E en premium-TV. Tyvärr.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Elgiganten tar 15000 för den i Danmark (12999 DKK) så den är helt klart för dyrt prissatt i Sverige.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ja herregud vilken TV - bilden är extremt bra, knivskarp, oslagbar svärta och fina inställningsmöjligheter.
  Sen är ju TVn grymt snygg - vilken "möbel", eller mer Konstverk!
  Allt fungerar klanderfritt och känns precis så lyxig man tänker dig.

  Hade en 6 serie 40 tum tidigare, skillnaden är enorm!
  Jag är väldigt nöjd med denna pjäs, även om jag inte ens hunnit testa alla finesser.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Otroligt fin bild. Kom från en LG 47" (LED) och denna ger en aning bättre bild. TVn är otroligt snygg.
  Har man pengarna så tycker jag absolut man bör kika på denna.
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  en fin TV, men en mycket dåligt "smart" TV

  Jag köpte TV:n för en månad sedan. Om man vill ha en bra Tv eller en snygg Tv, det är en klok val. TV:n är långt från "smart".

  Om jag startar TV:n och går direkt till app som Youtube, det ger felmeddelande hela tiden utan undertag: network connection failed, check your network settings. Efter testa många gånger, upptäckte jag att jag tvingas titta på vanlig tv för några sekonder först och går till smarthub start youtube. Allting funkar som det borde vara.

  Om jag vill titta en film från mediaspelare, bild ser fit ut men det är tyst utan ljud. TV:n måste startas om för att få in ljud.

  App på TV:n är väldigt krångligt att använda. Som Youtube, det går forward eller backward bara 10 sekonder på klick. Jag måste klicka 180 gånger för att hoppa 30 min. Glöm 1/2/4 gånger snabb-forward, det går inte.

  Röst/rörelser-kontroll är mer som leksak, inte riktigt användbart. Måste försöka många gånger för att låta TV:n göra vad jag vill.

  Jag köpte den för 19490 kr (aug 2013). Det kostar för mycket för en sådana Tv.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Är mycket nöjd med min 55"-are. Jämn bakgrundsbelysning på mitt ex. Har min i vardagsrummet med viss belysning från fönster bakom tittpositionen. Detta stör inte trotts att det speglar sig i TV:n för filtret ser till att bilden inte tappar i färgtryck.

  Testade den i min TV-grotta där tidigare en Panasonic plasma PV-60 huserade. Med helt bäckmörkt rum och utan ströbelysning presterade den en svärta i samma klass som plasman men inte bättre. Man ser skärmen emot den svarta omgivningen men det gjorde jag med plasman också. Dagens plasmor är säkert svartare men i vardagsrummet med bara några ledstickor lysande bakom TV:n så är svart svart.

  Rekomenderar denna skarpt. Snart släpps även en app till Telias digitaltv och då slipper jag en fjärrkontroll till :-)
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har alltid varit plasma anhängare men kände ledde tv var mogen val nu. Och jag blev inte besviken!

  Den ser läcker och liksom de tunna kanter runt så att du känner att bilden inte har en otäck tjock ram. Stativet är opraktiskt om du har en liten tv bänk. Du måste ha sterobenk minst 14o cm. Nu om du inte hänga den på väggen. Fabriksinställningarna på TV: n är på nosen så här att du måste ansöka online på inställningarna också justera lite senare. Tänk på att bilden måste sättas i LED-lampor några veckor att få klar och ger en rättvisande bild. Ljudet är överraskande bra. Skärpan är bra och blödningen inte om att ställa rätt. Den svarta nivån är ok. Tänk på att signalen du får från kabel-eller satellit-TV är annorlunda. Titta i hd Skavlan eller rösten ser du snabbt vad denna tv kan erbjuda. Färg och skärpa slams mot dig på ett underbart sätt. Smart TV-funktioner är överlägsna och som gjorde det vann EISA 2013/14. Inga problem med att titta på Netflix och andra program. Den nedladdade lynkjapt och tv wi fi är super.
  Plussidan: Smartfunskjoner som fungerar, skärpa, ljud, färger, anslutningsmöjligheter, wi fi,
  Minus: tv stand, hand-och röstfunktioner, fabriksinställningarna, svart nivå