Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Philips 55PFL6678S

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Philips TV (198)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kan inte streama från varken Dator, Ipad eller Iphone! Omöjligt att hitta någon typ utav guide hur man kopplar ihop allt med varandra!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Första intryck: Långsam!
  Men läs gärna vidare och välj inte bort denna tv direkt.

  Det hände att tvn kunde hänga sig titt som tätt, dock åtgärdat med en uppdatering.
  Smart-tv-delen är rent skräp för att den dels är långsam och för att den ibland inte ens går att få igång, dock ingenting jag använder.

  På plussidan har den dock riktigt bra bild och 3d fungerar precis som jag förväntade mig, mycket trevligt.

  - Uppdatering -

  Har nu funderat på saken ytterligare och står fortfarande fast vid att den är riktigt långsam.
  Smart-tv-delen hoppade igång men är för seg för att ens orka navigera i, men det är inte hela världen för min del.
  Jag kan fortfarande byta ut tvn (öppet köp, gäller tydligen även om man använt tvn) men kommer troligtvis ha den kvar då bilden är så pass bra och kommer inte kunna få lika bra pris på något liknande.
  Visar den ytterligare tecken på problem så byter jag men annars så är problemen hittills sådana jag kan leva med (lite bitter över segheten dock).

  Bilden är naturlig och har inga överdrivna färger som exempelvis samsung brukar ha.
  Har inte haft något problem med clouding heller och tvn har bra svärta, verkligen helnöjd med den biten vilket ändå får anses vara det viktigaste med en tv.

  Ljudet i tvn kan jag inte uttala mig så mycket om eftersom jag knappt använt det, men det lilla jag hört så låter det helt okej för att vara tv-ljud. Finns inbyggd subbas i tvn.
  Jag använder dock eget ljud med extern förstärkare vilket inte riktigt kan jämföras rättvist.
  Jag märkte dock att det är en liten fördröjning mellan tv-ljudet och förstärkaren, dock okänt vad som orsakar det, kanske är vanligt.

  Ändrar till ett högre betyg eftersom det troligtvis inte finns bättre bild för de 9990kr jag gav för tvn på mellandagsrean. Det enda man behöver vara beredd på när man köper denna tv är att den är seg och smart-tv kan man glömma, annars en mycket trevlig tv för pengarna.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Uppdatering 2013-10-13
  Höjer betyget från 4 stjärnor (knappt godkänd) till 8 (mycket bra).
  Några firmware senare så:
  - är hängningarna borta, behöver inte dra ur strömmen mer.
  - Natural Motion startar inte sej själv längre!

  Nu gillar jag TV'n igen :)
  Hade bara hanteringen av mörka scener fungerat bättre skulle jag ge toppbetyg.

  ------------------------------
  Uppdatering 2013-08-18
  Sänker betyget från 9 (mycket bra) till 4 stjärnor (knappt godkänd).

  Orsaken till sänkningen är följande:
  - Har upptäckt att local dimming har stora problem med scener som är mycket mörka men har en svag ljuskälla (t.ex. en lykta på ett bord i ett mörkt rum). Den mörkar då ner hela bilden så det knappt går att se något. Har testat att stänga av dimmingen och då är ljuset rätt men med priset att svärtan försämras avsevärt (där det ska vara mörkt) och man ser ljusinsläpp från bakgrundsbelysningen i hörnen.

  - Problemet med att natural motion startar sig självt varje gång man sätter på TV'n är kvar, trots 2 firmware-uppdateringar och fabriksåterställning. Verkar dock vara isolerat till bildvalet "personlig".

  - Efter senaste firmwaren är TV'n dessutom nästan hopplös att starta normalt. Ofta hittar den inga input-källor, blir bara ett litet blått streck som far fram och tillbaka en kort stund på skärmen. Alternativ så händer ingenting när man försöker starta TV'n från standby med fjärrkontrollen, stendöd. "Lösningen" är att dra ur strömmen till apparaten, sen fungerar den kanske en hel kväll. Har fått möblera om så skarvdosan som TV'n sitter i är lätt åtkomlig eftersom det nästan är varje dag som strömmen måste brytas.

  + Ska man nämna något positivt så finns Netflix nu...

  ------------------------------
  Uppdatering 2013-05-04
  Elgigantens 30 dagar "prövotid" har gått ut och jag har valt att behålla TV'n. Är på det stora hela nöjd, ser inte vilken modell som skulle kunna vara bättre inom min budget (max 15 000 vilket var vad jag betalade för Philipsen).
  Betraktningsvinkeln stör mig inte längre. Smarttjänsterna är ett skämt, men behövs inte. Dock saknar jag Netflix men den ska ju enligt supporten komma i en senare uppdatering.
  Det enda som riktigt irriterar är att bildförbättringarna som slås på varje gång, men jag är ganska snabb nu på att stänga av det och felet måste gå att lösa med en mjukvaruuppdatering.

  ------------------------------
  Uppdatering 2013-04-10
  Sänker betyget till 6 p.g.a. mjukvaruproblem:

  Jag har stängt av alla s.k. bildförbättringar som ger en bild jag blir åksjuk av (kallat SOE, såpoperaeffekt). Problemet är att när tv'n varit avstängd så är allting påslaget igen! I inställningarna ser det fortfarande ut som de är av, men jag måste välja av en gång till och trycka ok. Omständigt och irriterande. Ska kontakta Philips, måste gå att fixa med en uppdatering.

  En annan sak - som hittills bara hänt en gång - är att TV'n är stendöd. Går inte att starta den. I och ur med strömsladden flera gånger, inget hände. Inga lampor lyser. Till slut av okänd anledning valde den att hoppa igång igen...

  ------------------------------

  Här är mina första intryck efter några dagar med TV'n. Sammanfattningsvis är jag så här långt överraskande nöjd! Den här modellen är för övrigt (som jag förstår) Elgigantens variant på 55PFL6008S.

  + Bilden. Fina ej överdrivna färger. Djup svärta, inga konstiga "halo" effekter av local dimmingfunktionen. Skarp (med HD-material).
  + Nästan inget bakgrundsljus läcker igenom vid kanterna
  + Fjärrkontrollen. Tangentbord på baksidan (inga å ä ö), smidigt! Behöver inte rikta fjärren mot TV'n, använder någon sorts radiokommunikation (ej IR). Gyrostyrd markör! Framgår inte särskilt tydligt i marknadsföringen, men man kan alltså "vifta" runt en markör Wii-style i smartmenyerna med fjärrkontrollen (på samma sätt som LG har med sin Magic Remote). LG har mer genomarbetat koncept, på Philipsen fungerar det nästan bara i huvudmenyn, sen får man knappa sig fram med piltanger.
  + Ljudet från de inbyggda högtalarna duger gott för vanligt TV-tittande. Sitter en liten "sub"på baksidan.
  +Ambilight är riktigt trevligt. Nytt för mig och inget jag hade förväntningar på, snarare "det där stänger jag av...". Men det har jag inte gjort, gillar det.

  +/- Clouding finns (men har sett mycket värre) och svärtan försämras avsevärt om man stänger av local dimming, men eftersom den fungerar så bra finns ingen anledning att göra det.

  - Betraktningsvinkeln är inte den bästa. Kommer man några grader ut åt kanterna så vaskas färger och svärta ut en del. Får se om jag stör mig mer på detta, är enskilt största anledningen till att ev. lämna tillbaka den.
  - Netflix appen finns inte än. Ska enligt Philips support komma i en uppgradering under juni/juli.
  - Uppdaterat! [Fjärrkontrollens gyrofunktion vill sällan vara med. Fungerade första timmarna men nu går det nästan aldrig att "vifta" runt i smart-menyn]. Fel av mig! Det fungerar, man måste dock vila ett finger på ok-knappen för att aktivera viftfunktionen...
  - SD material (digitalt comhem) är knappt godkänt. Varierar från kanal till kanal, en del är ok. Prövade en LG 55LM860W under ett tag och den skalade upp bättre.

  Återkommer med reviderat betyg när den använts mer.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Helt super bra tv