Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Philips SHB4000

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Philips Hörlurar (128)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Jag tycker dessa lurar är guld! Jag köpte dem för att jag ville ha väldigt lätta lurar som dessutom skulle vara sköna att ha på sig. Plast blir ofta väldigt varmt och svettigt men dessa lurar har tygmuffar som släpper igenom värme, så de är väldigt behagliga att ha på sig och de är så lätta att de knappt märks när man använder dem. Det som drar ner betyget lite är att de funkar mindre bra för bluetooth. När de används för samtal hörs det inte så bra för mottagaren, och när man lyssnar på musik via bluetooth hackar det ibland i ljudet. Jag köpte dem dock huvudsakligen just för komforten och jag använder dem nästan enbart till att lyssna på musik och Youtube-filmer. Ljudet är helt okej och batteritiden är oväntat lång, har bara behövt ladda dem två gånger på flera månader. Visst, jag lyssnar inte så ofta, men de har säkert räckt minst tio timmar på varje laddning, och standbytiden verkar vara väldigt lång. Jag är helnöjd med detta köp! Har haft lurarna i ett år och upplever att det är bra byggkvalitet.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Helt OK lurar, men fungerar mycket dåligt att använda som headset till telefon/skype, då ljudkvaliteten blir väldigt dålig i både hörlurar/mikrofon.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Med tanke på det låga priset priset så får dessa ett högt betyg av mig. Har haft mina över två år nu och de har varit med i ur och skur (på riktigt alltså). Numera är de dessutom prydda med ett antal olika kulörer målarfärg. :)
  Ljudet är väl inte hundraprocentigt (det är absolut inte dåligt heller) men man får vad man betalar för. Jag skulle faktiskt säga att man får mer än man betalar för men ni förstår vad jag menar.
  Jag drar av en stjärna för att det är drygt att behöva hålla in power-knappen 5 sek för att slå på/av. Det kanske inte låter så drygt nu, men efter 2000 gånger...
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket smidiga o lätta lurar. För priset så är ljudet vad man kan vänta sig. Det som saknas mest är bas men i övrigt så är ljudet detaljerat o klart. Lite skrikigt kan det dock bli när man drar upp volymen.
  Jämfört med mina trådade Sony in-ear i liknande prisklass så går det tyvärr inte att jämföra alls. Brukar köra en SBH-20 tillsammans med mina in-ear och då står sig Philips SHB4000 slätt, men å andra sidan så är denna lur mycket enklare att bara sätta på huvudet och lyssna direkt.

  Eftersom det är en öppen lur så hör man även omgivningen, på gott o ont.

  Har för mig att jag köpte ett demo-ex för 249kr men även för 299kr är dom prisvärda
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Rekommenderas! Riktigt bra ljud och funktion för priset. Perfekt för mobil eller surfplatta, för att se tv, serier, film, för ljudböcker, telefon- eller IP-/whatsapp-/skype-samtal, osv. Funkar också alldeles utmärkt för aktivt musiklyssnande, även om de inte är super-hifi-klass direkt. Inget att tveka på, tycker jag, bara att köpa. Skulle köpa ett par till om vi behövde några.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Lätta och bra
  Ljudet är inte tung-gung eller superhifi. Alltjämt bra och tydligt ljud som får med allt.
  Men lurarna är lätta och sitter på plats.
  Funkar bra några meter från mobilen. Lätt att ansluta till Bluetooth.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte förvisso dessa till dotterns surfplatta, och tanken var väl att de skulle användas av henne, till den. Butiken hade inget demoexemplar så det blev lite grisen i säcken, i hopp om att bygeln skulle passa hennes sexåriga skalle någorlunda. Facit då? Med den något justerbara bygeln i sitt tajtaste läge funkar det, om än knappt.

  Nå, till min egen erfarenhet. Nån gång, som t.ex. just i skrivande stund, har jag lyckats förlägga mina ordinarie hörlurar ( http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1365332 ), vilka även dem ligger i det undre prisskiktet för Bluetooth-lurar. Hursomhelst, för vad jag tror kan vara första gången har jag, som är långt ifrån audiofil, faktiskt märkt skillnad. Oavsett om jag lyssnar på Svenska hits från 80-talet eller en modern dänga med Katy Perry eller ett remastrat album med Guns 'N' Roses så liksom skär ljudet i öronen. Sylvass (i negativ bemärkelse) diskant som känns på vippen att klippa över, hur volymen än är inställd.

  Lurarna påminner ljudmässigt om sådana billiga trådburna lättviktiga hörlurar som satt i maskinerna under nittio- och tvåtusentalets datorsalar i landets allra flesta grund- och gymnasieskolor.

  Hjälp, vilket obehag i öronen. Tror jag slår av musiken nu och sätter på e.g. SR Dokumentär istället. Lurarna fungerar nämligen betydligt bättre att lyssna på röster med, har jag märkt.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fick den här produkten 27-01-2015 som en aning försenad födelsedagspresent från storebror. Jag hade redan i lång tid innan läst och produkten och känt att det var något jag skulle vilja behöva ha och efter cirka tre veckor användning kan jag säga att mina förväntningar har uppfyllts.

  Produkten är extrem användbar och praktisk vid t.ex. när jag borstar tänderna på kvällen och vill lyssna på musik och slippa alla sladdar, men även när jag är ute och cyklar och behöver lyssna på musik. Produkten är även användbar när man sitter i soffan/framför datorn och pratar i telefon samtidigt för då slipper man hålla mobilen i örat eller något liknande.

  Problemen som jag har stött på är att när man har den på sig när man är ute så är det i princip omöjligt att ha den kvar på huvudet när man ska ha på sig sin luva från jackan för då glider dom ur och det är riktigt jobbigt. Jag hade gärna sett att de konstruerat den så att den hade ett mer fast grepp om huvudet när man väl har den på sig.

  Sen tycker jag användarmanualen från Philips var extrem bristfällig, Den enda informationen i den var hur man kopplar ihop den med sin telefon och hur man ska göra om man ska återvinna den. Inget om hur långt batteriet räcker, hur lång tid det tar för den att ladda osv. så jag fick googla fram informationen. Men på Philips hemsida står det att det 4 timmar att ladda den och 3 timmar att använda den.

  Fast på cdons hemsida(därifrån min bror köpte den) så står det att man ska använda den till upp till hela 9(!) timmar. Jag kan dock säga att jag känner inte ens att den kommer upp i 7 timmar. Kan dock säga att jag har använt den, utan laddning, till och från sen jag fick den för tre veckor sedan och det är först nu som batteriet tog slut så att jag behöver ladda den. Så på ett sätt är jag ändå nöjd med batteriets längd. Ska nämnas att även produktens lätta vikt och storlek gör den till en absolut favorit.

  Produkten är Perfekt, men den bristfälliga manualen drar ner betyget med en stjärna. Därav får den 9/10 av mig.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Inköpta i början av januari 2014. Har används nära dagligen på pendeln. De blev snabbt mitt val av ljud-on-the-go p.g.a. deras lätta vikt och avsaknad av sladdar. Har använts i både +30 och -20 grader utan märkbar påverkan. Rekommenderar dessa till alla som inte står ut med hörlurskablarna.

  + Pluspoäng
  Priset (under 500kr)
  Batteritiden (12-15h)
  Trådlöst (Blåtand med bra räckvidd)

  - Minuspoäng
  Oböjliga (Svåra att packa ner i väskan)
  Bräcklig plast (Känns väldigt billigt)
  Blinkande lampa (Indikerar anslutning hela tiden)
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Känns lite bräcklig i plasten, men lätta att bära utan något tryck mot huvudet. Dock kan man fundera på om skumgummit håller i längden. Lätt att parkoppla, och enkel att använda om man nöjer sig med att reglera volym och svara/lägga på samtal. Vill man mer så får man lära sig knapparnas flerfunktioner. Inget problem egentligen då man faktiskt kan ta upp tfn ur fickan och styra som vanligt. Ljudet är helt ok om man klarar sig utan bas, vilket jag inte gjorde (returnerade av denna anledning).
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Plus:

  Helnöjd.

  Blåtanden funkar bra och är relativt strulfri. Den tappar kontakten med telefonen efter att den legat oanvänd ett tag, men jag antar att de är bra då den väl sparar batteri. Bra räckvidd från källan. Batteritiden känns lång...Volymnapparna sitter välplacerade. Jag har heller inget att invända mot micen, mottagaren hör mig bra!

  Några små minus:

  * störig ljus-diod som blinkar lite bland (har tejpat över med liten svart tejp)

  * Sitter inte jättesnyggt på huvudet (kanske mej de är fel på)

  * Känns lite plastiga...

  * Lite jobbigt att behöva "koppla ihop" telefonens blåtand med hörlurarnas inför varje användning (är kanske min telefon som gör de krångligt med lite för många extra klickanden)