Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Goodyear EfficientGrip Performance 205/55 R 16 91V

 Lägg i lista  Jämför
Goodyear EfficientGrip Performance är ett prisvärt däck med bra egenskaper i vått väglag samt förhållandevis hög drivmedelseffektivitet. Performance genererar även en något lägre bullernivå jämfört med Goodyear EfficientGrip Compact. Stäng
Goodyear EfficientGrip Performance är ett prisvärt däck med bra egenskaper i vått väglag samt förhållandevis hög drivmedelseffektivitet. Performance genererar även en något lägre ... Läs mer
Jämför pris på alla Goodyear Sommardäck (1288)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Usel

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ett riktigt dåligt däck när det gäller hållfastheten. Stommarna är väldigt tunna. Har kört punktering två gånger nu på ett par veckor. Samma orsak båda gångerna. Det har gått hål i de grova längsgående mönsterspåren. Däcken tål ej körning på ojämnt underlag. Den ena gången vid infart på en parkeringsficka där det låg en del lösgrus. Den andra gången vid mycket långsam körning på grusväg med lite vassare nylagt grus där det större gruset inte låg nedbäddat utan kunde komma upp i spåren där det skar rakt igenom corden. Efter lite efterforskning visade det sig att två bekanta som haft likadana däck har haft exakt samma problem. Två respektive tre punkteringar vid normal körning på grusväg.

  Däcken är i övrigt jämförelsevis tysta, rullar lätt med bra bränsleekonomi samtidigt som de har bra våtgrepp enligt tester. Mjukt gummiblandning och lågt rullmotstånd alltså. Det är lite svåra egenskaper att få till i samma däck och tydligen är det med tjockleken på gummit på stommarna som man kompromissat. Trist! Jag är besviken.

  De fungerar dock väldigt bra på slät och felfri asfalt. Var jättenöjd med däcken så länge jag uteslutande körde på fin asfaltsbeläggning inne i stan och på E4.an, d v s innan de började punktera. Tyvärr bor jag i norrland. Här ska man ha andra däck. Blir inte dessa däck nästa gång
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Ljudnivån är lägre än mina gamla Goodyear Efficient Grip!
  Komforten är överhuvudtaget mycket bra. Däcken rullar mycket mjukt men frågan är hur livslängden blir...

  Efter en resa till Tyskland (ca 280 mil totalt) är jag fortfarande mycket nöjd. Inga problem på motorväg i skyfall och däcken känns mycket pålitliga.

  Uppdatering: Livslängden verkar bra och däcken tål omild behandling. Jag råkade svänga för snävt och slog i en vass gatsten men ingenting hände. Inte en punktering sen jag köpte däcken...
  Uppdatering: Efter 4 år är mönsterdjupet fortfarande lagligt men det blir att köpa nya till våren. Jag är mycket nöjd med däcken.
 • Dålig
  2 mån sedan
  Dålig kvalité. Mjuka tunna stommar som får bulor, spricker eller rivs sönder. Ska du ha däcken länge så köp inte dom här.
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Vi har en Kia Ceed SW som har ökänt högt vägljud. Förra året bytte vi däck bak till dessa med en markant ljudminskning som följd och i år blir det framdäcken.
  På premiumbilar kanske det finns bättre men lider bilen av vägbuller så är dessa en bra lösning.
 • Dålig
  1 år sedan
  Däck med 6.5 mm mönsterdjup från fabrik borde inte få säljas.
  Tvärslut efter två säsonger.
  Vad spelar det då för roll om de hade bra egenskaper som nya??
  Efter tusen mil är de skräp.
  Köp nåt som håller.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Rullar lätt och tyst. Lite mer flytande känsla än mina tidigare däck, man får ligga och passa på ratten känner jag. Tidigare hade jag Nokian black vilka höll i asfalten mycket bättre men bullrade kanske något mer, väldigt subjektivt omdöme.
 • Usel
  2 år sedan
  Har kört på dessa tidigare och som många andra skriver upplever jag att det är väldigt lätt att få punka på dessa däck. 3 av 4 däck punkterades innan jag slitit ut dom.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Säkert jättebra i alla tester men jag fick en bula i sidan på mitt däck efter ca 50 mils körning. Antagligen på grund av potthål sa reklamationsavdelningen. Visst det kan så vara men jag inte ens märkt det i så fall. Riktigt kasst.

  När jag läser andra omdömen förstår jag att fler haft detta problem.
  Lite synd att ett sådant här företag som Good Year nyligen flyttat tillverkningen från Tyskland till Polen. Kan det hänt något i denna flytt kan man undra? Däcket får ju bra betyg över lag.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Grymma däck. Samt punka garanti 1 ett år. Så till alla som gnäller, ni får ett nytt om det går i sönder om man köper dom av en riktig verkstad. Tåliga eller ej, bra med garantin och då kostar det inget förutom monteringen. Inte däckets fel om man kör på spik o kanter
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  4 av 4 däck blev det punktering i efter kort tid. Vid två tillfällen var lösa skruvar anledningen och de tillfällen vart det sidan på däcket som det blev hål i (troligtvis pga trottoarkanten). Alltså är de inte de tåligaste däcken på marknaden men har däremot bra komfort och köregenskaper.
  Trots punkteringsfallen köpte jag 4st nya däck som rullar på bra för tillfället.

  Updatering:
  5te däcket har nu fått punktering på sidan av däcket. Sidorna på däcken är väldigt tunna och ömtåliga.

  Alltså, undvik dessa däck!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra väggrepp särskilt på vått underlag. Mina bromsar är svagaste länken i kedjan, inte däcken. Testvinnare i Teknikens Värld och Råd & Rön 2014. Känns dock som det riktigt låga ute ljudet gör att jag får in ett svagt lamell ljud i bilen istället.

  + Rullmotstånd: B
  + Våtgrepp: A
  + Ljudnivå: 68 dB - Ute

  - Lamell ljud inne i bilen - drar ner betyget