Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha RX-V775

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Yamaha Surroundförstärkare (33)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.73)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag tänkte lägga upp mina första intryck efter 3-4 månader med min 775.
  Jag Kör den i biorummet, Hade först tänkt att köra min Marantz SR5007, men kör den som stereo istället för Yamahan är så bra.

  Valde den för att den har 7 separata förstärkare och verkade seriöst byggd. Den hade även 7.1 pre-out vilket är Outstanding i prisklassen.

  Första intrycken är mycket bra. Efter en snabb manuell installation och konfigurering av högtalarna så tycker jag den låter bra. Har tittat på bl.a Avatar Bluray.

  Jag kör frontarna Cerwin Vega CLS-215 Bi-ampat på Ett separat slutsteg och XLS-6C som center. 4st Bakkanaler och Front High kör jag direkt på Yamahan. Denna lösning gör att anläggningen får ett fantastiskt kraftfullt ljud.

  Ljudet är dynamiskt och kraftfullt, Bra med flera analoga anslutningar då målet med anläggningen är spel m.m. jag kör Nintendo NES 8-bit, WII och PS2.

  Jag har inte märkt något direkt negativt med den ännu utan den gör det den skall på ett bra sätt. Priset är utmärkt. så den får 9/10 så här långt.

  Uppdatering: Jag har nu haft den i ett år och den är så bra att jag höjer till 10p. Den fungerar perfekt, och låter riktigt bra. tar hand om allt jag kör igenom den. oavsett om det är 3D, Bluray, från HTPC, Spel eller Chromecast. Kan varmt rekommendera. Finns ingenting för samma pengar idag som är lika bra!

  Uppdatering 160830
  Jag har börjat ta tag än mer seriöst i akustikbehandlingen av mitt biorum, och har börjat jobba med yamahans YPAO och EQ.
  Detta har faktiskt gjort mig ännu mer imponerad över denna relativt Billiga förstärkare. att kunna filtrera och ta hand om svagheterna i mitt rum är otroligt värdefullt när man strävar efter ännu bättre ljud. Att kunna ställa filtren noga och med olika branthet efter mina mätningar är otroligt läckert. Jag har tänkt att jag vill uppgradera för att jag "bara" har en Yamaha. Jag har tänkt om. Den dag jag uppgraderar så är det för att jag vill ha 11 kanaler istället för 7. För att köra Atmos och DTS:X. Fram tills dess så är nog den här oslagbar, speciellt med tanke på att den var så pass "billig"

  Faktum är att jag fick en programuppdatering till den nu i Augusti 2016. två år efter inköp. HEJA YAMAHA!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Vi är sjukt nöjda med denna. Den går att styra med app i mobilen och streama Spotify direkt från mobilen till stereon.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Alltså för pengarna är denna väldigt värd köpte den för runt 3000kr! Hade tidigare en RX-V673 men ville ha två hdmi out. Även den köpte jag billigt och den var riktigt bra den med så såg ingen anledning till att byta till något annat! Driver ett Canton GLE 496 5.0 paket med den samt så kör jag en xtz 10.16 sub till! Verkligen bra ljud och fina inställningsmöjligheter. Akta er bara för att låta YPAO-micen ställa in främre högtalarna då den tar bort allt var bas heter. Kung grej! Btw spotify connect är typ bästa uppfinningen hittills!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte denna pjäs för 3290:- på Dustins Weekend Rush för att ha i sovrummet. Sålde efter ett tag min vardagsrums pjäs som var Avantage A2020 då jag planerade inköp av en Marantz 7009. Hängt på slutsteg för frontarna och sen vart det inget Marantzköp då jag är ruskigt nöjd med denna. Gör verkligen inte bort sig i en 7.0 rigg med en andra zon till köket. Har det mesta de flesta behöver och till skillnad från A2020 så funkar även Spotify klanderfritt med denna. För priset jag betalade kan jag inte ge den annat än en 10a.

  Rekommenderas!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte för 3990:- på Elgiganten (gillar verkligen deras "prisgaranti" :))

  Min andra receiver någonsin efter en 7 år gammal Centrum som blev så varm så man kunde steka ägg på ovansidan.
  Så man blir ju ganska lätt imponerad.

  Det första jag la märke till är att bilden på min Sharp tv blev...um..skarpare!?
  Vilket är jätte bra men kanske lite märkligt då jag ställt in att receivern inte ska processa bilden men jätte bra iallafall.

  Jättebra ljud, Spotify connect och DLNA fungerar som en dans.
  Spela musik över DLNA med yamahas AV Controller är ändå lite halv segt att bläddra fram.
  Tänkte lägga in alla mina 300-400 CD skivor på en hdd på datorn och spela därigenom så småningom.

  Döfränt att ligga i sängen på morgonen och dra i gång Radio/spotify så tjejen tror det spökar i lägenheten haha.

  Det enda jag kliar mitt huvud på är Komponent ingång från xbox 360- receiver- hdmi- tv. Fungerar inte :(
  Det ska tydligen fungera om man ställer in 576i (eller va det nu är) upplösning på Komponent kablarna men ska testa mer senare.
  Enligt en tabell i manualen ska 675:an klara att översätta 720p från komposit till hdmi?!

  Sen skulle jag gärna hitta et enklare sätt att se på TV samtidigt som jag lyssnar på Spotify/ musik. Då man nu manuellt får gå in på spotify ingången och välja den hdmi som TV är på. Nästa gång vill jag spela Wii u när jag har spotify på... så ett manuellt inställande på ingångar som jag aldrig kommer få min bättre hälft att klara ut, är lite meckigt.

  Samma sak när jag kopplar en gitarr multieffekt och vill se på t.ex tv sammtidigt. In och mecka bland hdmi 1 (där tv boxen är) och ändra ljud spår (som då sparas och nästa gång man ska se på tv med ljud måste man bläddra tillbaka).

  Borde kunna lösas enklare med förinställda "slots" så man kan korsa bild och ljud ingångar hej vilt typ TV. TV med Spotify ljud, TV med DLNA ljud, Wii U med Spotify ljud o.s.v

  Lite spontana tankar men överlag grymt nöjd.

  Film skall ses redan i kväll och kommer vara nöjd med det med det kan jag garantera

  Edit: Kan nån förklara varför spotify connect fungerar över 3g också och inte bara över wi-fi?
  Det medför att jag av misstag sätter i gång förstärkaren när jag inte ens är hemma och skrämmer livet ur folk som är hemma
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpt på "våryran" på BRL för 3490:-

  Driver ett par Canton GLE 490 med denna, fungerar utmärkt!
  Spotify Connect är helt underbart! Äntligen ett vettigt och enkelt sätt för oss med Android att trådlöst kunna spela upp spotify-musik på ljudanläggningen.
  Använder Yamahas App för att styra förstärkaren vart man än är i huset/lägenheten.

  Mycket nöjd! Rekommenderas.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte för 3400kr på Dustin.

  Smidig installation.
  Spotify connect fungerar extremt bra. Som att köra i telefon men med mycket bättre ljud. Styr volym från Spotify appen och slår på förstärkaren med Wake on lan.

  Yamaha Appen bra men jag föredrar webgränssnittet i förstärkaren.

  Ja, och ljudet är mycket bra för prisklassen.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Min första Yamaha stärkare. Har varit sony hela tiden innan, senaste var en 1200 es.
  Tycker att den är lätt att ställa in med ett klarare ljud än sony. 5 hdmi bak är på gränsen till vad som räcker till. Har ett litet hdmi handshake problem med Telias digital box. Stänga av på funkar ju alltid.
  Spotify connect funkar bra.
  Helt ok stärkare inte missnöjd men inte överlycklig heller. Blandade känslor helt enkelt. Nästa gång får det bli en i den högre klassen.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Den här Surround-förstärkaren har precis allt det jag efterfrågar, bra ljud, skapar bra dynamik i rummet vid 5.1-material och en otroligt neutral och ren klang. Klart prisvärd!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket bra receiver med alla funktioner man kan behöva. Älskar verkligen det nya Spotify Connect stödet! Har de flesta funktionerna som de dyrare apparaterna har till ett väldigt överkomlig pris!

  Hade kunnat vara något starkare om man har tunga högtalare men då får man lägga ett par tusen till isåfall!

  För priset mycket bra!