Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony MDR-RF840RK

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Hörlurar (131)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.87)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt ok lurar. Skorrar en del, men när man vant sig vid det märker man det knappt.
  För övrigt mycket bra ljud (när dom väl är inspelade...)

  En annan nackdel är att dom tar väldigt lång tid på sig att connecta till mottagaren... Väldigt irriterade vissa gånger.
 • Usel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Dessa hörlurar har fått oförtjänt höga betyg!
  - skränig ljudåtervinning: basen saknas nästan helt, diskanten skär i örat och mellanspannet finns inte
  - dålig passform, jag har ett "mindre" huvudomfång så hörlurarna sitter inte alls tätt om huvudet(undrar hur stora huvuden försökspersonerna hade?)
  - så fort man rör hörlurarna, avsiktligt eller inte, hörs ett gnisslande plastljud som man inte kan göra nånting åt, väldigt irriterande
  - knapparna sitter inte alls på något användarvänligt ställe, de är "klyddiga" om man säger så
  - nej, fy för böveln, detta var ett av de sämre köpen nånsin, tur att de inte var så dyra(typ 700kr) annars hade jag blivit ännu mer förbannad över mitt usla köp
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Sitter i lite bullrig kontorsmiljö och behöver kunna koppla bort pöbeln. Har inte någon tidigare erfarenhet av trådlösa lurar.
  För en hyggligt oinsatt tycker jag ljudet är välbalanserat, visst kan basen vara lite klen, men jag tycker inte att det är så störande. Det går att vrida upp så man får ont i huvudet ändå ;-)

  + Bra ljud så länge man inte lyssnar på väldigt låg volym (en svag brusmatta finns)
  + Smidigt laddställ/hållare + Medföljande batteripaket 550 mAh a la sonyspecial.
  + Kan köras på vanliga AAA om det krisar. Frågan är om nimh kommer laddas eller om det paketet som följer med styr laddningen (stod i manualen att vanliga batterier inte laddas).
  + Dubbla ingågnar (RCA + 3,5mm)
  + Auto-start vid inkommande signal
  + Hörlurarna har strömbrytaren inbyggd i "huvudbandet" (Får se hur långe det fungerar)

  - En svag brusmatta finns
  - Något plastig känsla där högtalarna ledas.
  - Något tunga (jämfört med sladd dito).
  - Svag insignal detekteras dåligt
  - Placeringskänslig basstation, kan komma med skräp om den ställs nära annan (störande) elektronik.

  Betyget en 7'a mest för att jag inte riktigt gillar bruset. Men det är kanske svårt att komma ifrån på RF-lurar.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Håller med föregående kommentarer; Bra lurar som har ett snyggt format. Snyggast lösning på marknaden; är man ute efter att ha en smidig och snygg lösning är dessa att rek. Väldigt lågt brus trots RF. Hade fått en klar 10:a om basen varit en aning starkare men ljudet är oklanderligt till TV och Spel. Har 40mm membran som i de flesta h.lurar på marknaden.

  + sitter bra
  + klart skönaste lurarna jag testat
  + bra register
  + snyggaste basstationen

  - inte mycket...
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Riktigt nöjd med lurarna, sitter ruskigt skönt, saknar lite bas bara men det spelar inte så stor roll.
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Måste ta och revidera mitt betyg en aning. Gav dom först en 7:a men får höja till en åtta.

  Anledningen till att jag först gav dom enbart en 7:a var att ljudet är lite klent på basfronten. Men efter att ha lyssnat ett par timmar så måste jag säga att det är bättre än jag först tyckte.

  Det saknas visserligen lite pondus, men, och detta är ett stort men, det är även en fråga om smak. Ljudet är inte direkt dåligt, snarare är det ett jämnt register, och där jag vanligtvis önskar lite mer bas, fattas det. Detta kan justeras på de flesta källor (tv, förstärkare, radio osv)

  Sedan så skrev en annan användare att dom skorrar, detta upplever jag inte alls. Jag var tvungen att höja volymen rejält, på gränsen till obehagligt högt, och vrida upp basen rikligt på källan jag lyssnade för att dom skulle börja skorra.

  Överlag är det riktigt bra lurar, riktigt smidiga, sitter bra, och med bra mottagning. Lätt de bästa trådlösa lurar jag testat än så länge. Och batteritiden är än så länge oslagbar.
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Unikt lättskött basstation och som dessutom är lättplacerad rent estetiskt. Startar automatiskt när någon ljudkälla aktiveras och stängs automatiskt när ljudkällan upphör. Laddar trådlöst med induktion - inga stift som skall passas in. Troligen marknadens bästa basstation oavsett pris.

  Lurarna lätta, mjuka, sköna och bekväma - även för glasögonbärare (kan vara ett stort problem på många hörlurar). Sitter bra på plats direkt på huvudet utan att vilja trilla av. Huvudbandet fungerar som automatisk strömbrytare (både vid på och av så man behöver inte komma ihåg att starta och stänga hörlurarna).

  Klarar 2 olika ljudkällor och kan arbeta på tre olika frekvenser (enkelt att välja).

  Ljudet är OK om man inte är en finlirare eller spelar så högt att man långsiktigt riskerar sin hörsel. Använder mina i första hand till TV-tittande där de räcker mer än väl i normalfallet.

  Jag har tre par som är inkopplade på 3 olika ställen i huset med var sin frekvens utan att störa varandra. Detta betyder att genom att ändra frekvensen på hörluren (enkelt snabbval) så kan man välja hur många hörlurar som för stunden skall ha samma ljudkälla.

  Sammanfattning: Mest lättskötta, snygga, användarvänliga trådlösa hörlurarna/basstation på alla sätt. Finns betydligt bättre ljud att få om man vill betala betydligt mer eller är kräsen lyssnare. Men som en allmän trådlös hörlur att använda utan att behöva snubbla över kabeln när man skall hämta lite dricka är det nog en av de mest prisvärda på marknaden (c:a 550 kr när detta skrives)
  Poäng basenhet:10
  Poäng ljud: 7,5
  Snittpoäng: 8,75 = avrundat 9 poäng