Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony SBH20

 Lägg i lista  Jämför
SBH20 består av två delar - en knappenhet som fästs med clips och ett par öronpluggar. Knappenheten kopplas med bluetooth eller NFC till din mobil för att spela musik eller svara i telefon. Lanserad 2013. Stäng
SBH20 består av två delar - en knappenhet som fästs med clips och ett par öronpluggar. Knappenheten kopplas med bluetooth eller NFC till din mobil för att spela musik eller svara ... Läs mer
Jämför pris på alla Sony Hörlurar (133)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.93)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Detta omdöme baseras på 4 dagars användning, så det får ses som ett första utkast. Bedömningen är till stor del en jämförelse mot föregångaren MW600 (som jag nog avverkat ca 5 styck vid det här laget primärt pga klämman och känslighet mot fukt).
  + Smidig formfaktor (liten, lätt och trevlig form)
  + Designen för klämman är ett klart lyft jämfört med MW600, känns som bra kvalitet och flexibel. Man skall dock vara medveten om att det är lite svårare att sätta fast än MW600
  + Användarinterfacet är mycket bra trots att det inte finns någon skärm som MW600 har. Det finns tydliga knappar förpå/av, volym etc (framförallt volym var ju inte helt optimalt på MW600).
  = Jag tycker räckvidden är bra, men ändå något sämre än mina tidigare MW600 (kanske bättre strömsparfunktioner?)
  = Batteriinformationen är via LED färger så man måste lära sig, dvs lite mindre intuitivt än MW600
  - Det sitter nu ett skydd vid USB kontakten. Det finns säker bra skäl, men det är lite knöligare att sätta i laddningssladden.
  Själva lurarna är ju som alltd en smaksak. De funkar, men personligen finns det skönare.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra ljud och funktion, speciellt med tanke på priset.

  + Lång räckvidd
  + Liten och allmänt smidig sändare
  + Möjlighet att byta hörlurar/snäckor till valfria med 3,5 mm uttag
  + Roterbar klämma gör det lätt att fästa sändaren på olika ställen
  + Bra batteritid
  + NFC gör det enkelt att ansluta till andra enheter (i detta fall en Sony Xperia Z)
  + Priset

  - De medföljande hörsnäckorna fungerar bra, men lyckas alltid ramla ut. Utbytbara proppar medföljer dock. Använder för närvarande sändaren med ett par sporthörsnäckor och det fungerar perfekt.

  Uppdatering: Råkade åka med i en 60-tvätt för ett par dagar sedan, men allt klarade sig fint. Det får räknas som ett plus.
 • Bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jämförelse mot MW600:
  - Sämre batteritid, ca hälften av MW600
  - Osmidigt clip, svårt att sätta fast på tjockare kläder
  - När batteriet är lågt hörs ett irriterande pip var annan minut. Hade räckt med en gång som på MW600
  - Lite svårt att hitta +/- ljudnivå, men acceptabelt

  + Diskret design
  + Helt ok ljud
  + Bra/sköna medföljande lurar (tycker jag)

  Edit efter ett års användande:
  Höjer betyget då jag gillar att klippet inte går sönder som det gjorde på mw600. Om man tycker att klippet sitter för hårt är det bara att böja till det. Vad gäller batteritiden så tycker jag att den är ok. Har två som jag byter mellan. Gillar också att man kan ladda medan de är på vilket man inte kunde på mw600.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  3 dagar sedan
  Haft denna på gymmet tillsammans med ett par Koss Porta Pro i flera år nu. Batteriet räcker till 3-4 träningspass, blåtandsanslutningen är stabil men räckvidden kunde varit lite bättre. Ljudmässigt inget att klaga på. Smidig formfaktor, bra clip som även är roterbart, och den verkar tåla fukt ganska bra också för jag har svettat ner den ganska rejält flera hundra gånger nu. Kan inte säga något om hur medföljande hörlurarna låter då jag aldrig använt dom.

  Skulle min SBH20 gå sönder så skulle jag nog köpa en ny, för jag har varit riktigt nöjd med den!
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Fungerar helt okej till tillsammans med min Note 3.

  Lurarna ansluter enkelt till mobilen eller laptopens bluetooth och fungerar sedan för 6-8 timmars effektiv lyssning. De behöver förvisso laddas varje dag, men det är sällan jag råkat ut för att batteriet har dött när jag är på språng.

  De medföljande lurarna har kort sladd vilket gör att det inte når att fästa dosan i tex skärpet, utan måste sätta fast den vid kragen eller någonstans i brösthöjd. För mig fungerar det bra men jag önskar rent av att lurarna var lite kortare då sladden nu är antingen för lång för att ha i kragen eller för kort för att ha i linningen.

  Ljudet i medföljande lurarna är inget att hurra över, även jämfört med de billigaste in-ear-lurarna. De duger dock definitivt för radio eller podcasts när man är på språng och ändå inte fokuserar på ljudkvalitén. Det går självklart att byta ut dem mot andra hörlurar eller rent av plugga in högtalare i dosan om man så vill, men då får man plötsligt väldigt mycket sladd att greja med.

  Dock dröjde det inte mer än en månad innan plastskalet på båda lurana spruckit. Jag har haft ett halvt dussin in-ear-lurar och aldrig varit med om liknande, trots att jag använt dem likadant. De spruckna lurarna fungerar fortfarande, men det säger en del om byggkvalitén och vi får se hur länge det dröjer innan de faller i bitar.

  Efter fyra dagars bruk försvann också ljudet i vänster hörlur. Det är ett vanligt problem som uppstår när "skyddsnätet" i luren täpps igen. För att få tillbaka ljudet var jag tvungen natt ta bort nätet helt. En kompis hade samma problem. Hittills har de dock fungerat bra även utan "skyddsnätet".

  Det största problemet jag har med produkten är egentligen att använda dess kontroller. Knapparna är ytterst subtila och har ingen märkbar fysisk feedback när man trycker ned dem. Vidare är dosan helt fyrkantig vilket gör det mycket svår att veta vilket håll den är vriden åt. Själv limmade jag dit en tunn knapp ovanpå Play/Pause-knappen för att åtminstone kunna hitta play-knappen utan att behöva gräva fram den ur jackan.

  Kan för övrigt rapportera att den fungerar utmärkt även utanpå jackan i åtminstone -6'C.

  För 150kr är det ett rekommenderat köp ifall man vill testa trådlösa lurar, men för den med som har några som helst krav på ljudkvalité och även krav på användarbarher så rekommenderar jag att lägga på ett par hundralappar för en mer högkvalitativ hörlur.

  De billigaste in-ear-lurarna med någorlunda ljud & byggkvalité kostar ca 150kr - det går helt enkelt inte att få både Bluetooth-dongel *och* samtidigt få bra hörlurar för de 150kr som SBH20 kostar.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ruskigt bra ljud för priset! Verkligen imponerande! Jag gav 249:- för några år sedan, men jag hade lätt kunnat tro att de kostat minst tredubbelt om jag bara bedömde ljudet. Det säger jag med ett flertal olika hörlurar och högtalarsystem som jämförelse och med kräsna öron som audiofil.

  Den inbyggda mikrofonen funkar inte så bra. Inget som faktiskt fungerar att ta samtal med i praktiken.

  Batteritiden är godkänd. Det räcker till en hel dags användning. För sporadisk användning kanske en vecka.

  Knappar och kontroller fungerar som de ska.

  Sammanfattningsvis är detta ett utmärkt bluetoothheadset för musiklyssning. Ska du prata i telefon - välj ett annat. Ska du lyssna på musik har du hittat hem!
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har haft flera BT från SONY, alla hamnade i papperskorg pga fästet gått av.
  Hände tom på denna, trots att det är gjort i metall, hela plattan med fästet var limmad på baksidan.

  Produkten är ok, men mycket sämre än föregångaren MW600 och min favorit DS205.
  Ljudet helt ok, mikrofonen acceptabel.
  Batteritiden lite kass, max 2-3 dagar + att batteriet tar slut även när den ligger oanvänd och avstängd.
  Tyvärr så finns det inga bättre som kan användas med egna hörlurar så jag rekommenderar denna till alla som vil använda egna lurar.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra hörlurar för exempelvis podcast-lyssning på bussen. Inget superljud, men det kan man inte få för detta priset, dock fullgott för den vardagliga lyssnaren som är på väg någonstans.

  Lurarna sitter bra i öronen, inte som vissa andra billiga in-ear-hörlurar som lätt faller ur öronen oavsett vilken storlek man väljer på kuddarna. Det medföljer, som vanligt, tre olika kuddar i olika storlekar här.

  Hörlurarna är av typen där den ena grenen av sladden är längre än den andra, avsedda att bäras runt nacken för att inte störa användaren under lyssning. Det passar mig utmärkt, men tål att nämnas.

  Kontrollenheten går att fästa i exempelvis jackfickan och känns gediget byggd och inte så plastig. Den laddas via en vanlig micro-USB-sladd, som medföljer tillsammans med en nätadapter. Sladden är cirka 10 cm lång men det tar inte särskilt lång tid att ladda enheten om du använder nätadaptern.

  Då till det negativa:

  - Klämman på enheten är alldeles för spänd och är svår att fästa på tjocka eller mjuka material, som en tjock bomullströja till exempel.
  - Klämman på enheten väger för mycket för att ha den hängandes fritt när man står halvnaken och diskar. Brukar sätta fast enhetens klämma på sladden och bära det som ett halsband, vilket funkar helt okej, dock verkligen inte optimalt.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har använt mig utav detta headset i ca fyra års tid. Köptes för en billig peng på en rea någon gång. Jag har två stycken, en helvit och en vit/grön. De är otroligt smidiga att ha med sig. Dock kan det ibland bli lite svårt för mottagaren att höra vad man säger vid samtal. Dels för att micen sitter på själva enheten och måste vara relativt nära din mun (20-30cm) för att du ska höras. En faktor kan också vara att jag tillhör dom som värnar om mitt privatliv och därför pratar lite lägre när jag är på allmän plats.
  Visuellt är det en vacker liten sak, men jag måste varna för den vita modellen som jag har, framförallt sladdarna som blir extremt skitiga ganska fort. Ett mildt rengöringsmedel och en microfibertrasa ett par gånger i månaden är klokt för att de ska hålla sig vita. Annars blir de snabbt grådassiga.
  Att ladda fullt går fort och fungerar med vilken mobilladdare, till android, som helst. Dock är luckan lite bråkig ibland.
  Ljudmässigt så är dom väldigt bra tycker jag. Propparna sluter tätt i örat och ger bra med bas. Finns dock en tendens till missljud om kablarna rör sig mot tex dina kläder. Då skapas vibrationer som transporteras upp i öronen.
  Ett litet minus får medföljande hörlurarna för sin konstruktion med högra kabeln som är längre och tänkt att gå bakom användarens nacke. På något sätt så är den vänstra delen tyngre och drar den högra med sig neråt. Det betyder att efter några steg drar den högra kabeln i örat och efter ytterligare några hoppar den ur. Det har jag löst med att ha kablarna framför mig i stället. Ser lite tokigt ut, men det fungerar.

  Jag har som sagt två stycken SBH-20. Den andra köpte jag då den första tvärdog. Gick inte att ladda eller på något sätt återställa. Efter ett tag med den nya så fick jag för mig att testa den gamle igen och visst fungerade den fortfarande. Så nu hade jag två.
  Rekommenderar dessa så pass att jag funderar på att köpa uppföljaren SBH-24.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  bästa sättet att ansluta hörlurar via bluetooth och enda nackdelen är att hörlurarna man fick till inte har det bästa ljudet, men vad kan man vänta sig när man betalar 200 kr.

  oturligt nog säljs onte dom här nu när jag behöver en ny för batteriet har gett upp efter nästan 4 års användning.

  kommer testa Sony sbh56 istället och hoppas att jag är lika nöjd med den som jag var med denna
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte ett retur-ex på Netonnet för 99:-. Vad kan man säga mer än att det är ett kap för det priset. Jag ger en tia i relation till priset. Visst ljudet kan inte mäta sig med dyrare pluggar, men är ändå helt ok. Jag gillar även den hållbara klämman. Mycket bättre än den på MW600, även om den kan vara knöligare att få fast.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Över förväntan, både räckvidd och ljudkvalitet. Kopplar upp automatiskt också. Klockren tia för så lågt pris! 149:-/Netonnet

  Uppdatering 2017: Fortfarande funkar båda (köpte 2) precis som ny!
  Är sjukt imponerad av Sonys hållbarhet, jobbar med dessa lurar och med alla gånger jag ryckt och slitit i sladdarna av misstag och de aldrig går sönder eller börjar glappa!?
  Galet bra kvalitet!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Riktigt bra för priset (179:-) häromåret. Helt ok-bra ljud, både med BT och direkt med kabel, som dock är ngt kort (men det är ju tanken att den ska sitta i enheten - går dock att köra utan). Klarar fukt (har för mig bt-enheten åkt med i nån tvätt) liksom svett - sprang maraton i lätt duggregn med lurarna. Hyfsad batteritid och räckvidd. Ska bara hitta dem igen så de kan användas...
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar riktigt bra, det enda som är mindre bra är ens egen glömska att stänga av dem efter användning så att batteriet håller längre.

  + Bra ljud med tanke på priset
  + Möjligthet att kunna ha andra lurar

  - Marktant stora volymsteg, blir ofta alldeles för starkt eller för svagt.
  - Pluggarna kryper ut ur örongången lättare än mina föregående lurar (kan vara personligt)

  Så länge själva bluetooth-enheten håller i fler år så är detta nästan en perfekt produkt för folk som använder in-ear mycket och köper nya var eller vartannat år
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter två år i extremt dammig och smutsig miljö gav de slutligen upp. Köper ett par nya omedelbart. Jag har gått igenom headset på headset, och de här är de första som har klarat mer än två månader. De överträffade mina förväntningar rejält.

  + bra ljudkvaitet och ljudvolym.
  + bra pluggar, trots generiskt utséende och tunna kablar.
  + lätt att använda.
  + hyfsat bra räckvidd.

  - Skulle ha vilja haft längre användningstid än de ca 6 timmar jag får ur den på en full laddning.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Till det priset är det ett fynd.
  Batteritiden kunde varit lite bättre. Så det blir inget toppbetyg. Men ljudet är bättre än de flesta "plugs". Så bara för det är det värt pengarna utan Bluetooth receivern.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket smidig produkt med bra batterikapacitet. Ljudet är bra för att vara snäckor. Klipset är lite hårt att få dit, men sitter fast o andra sidan.
  Räckvidden är helt ok.
  Efter ett svettigt pass på gymmet la dom av helt tyvärr.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Använt den i 4-5 månader. Ville ha MW600 men den verkar inte att gå att få tag på längre:( Så fick bli dessa i detta pris segment. Helt okej lurar. Något som jag stör mig på är dock själva "clipsen" som man fäster fast den med, jädrans vad hård den är. Pilligt att få den fast på kläderna...
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sonys SBH20, är (iaf för mig) det BÄSTA bluetooth headsetet!
  Den är liten, lätt, smidig och lätt att fästa på krage/sjal. Utöver Play/Stop (Svara/Lägga på) och volymknappar, har den också knappar för Föregående respektive Nästa låt (vilket många headset saknar.)
  Den fungerar bra med de musik-, pod- och audiobook-appar som jag använder.
  Den har bra ljud och öronpluggarna utesluter nästan allt ljud från omgivningen.
  Bra batteritid (bättre än tex sbh80) och den laddas snabbt via micro-usb.
  Jag har använt min i flera år och är fortfarande lika nöjd. Den har alltså fungerat bra med olika mobiler samt dator och surfplatta, oavsett om enheterna har NFC eller inte.
  De jag pratar med via mobilen tycker att de hör mig sämre när jag inte använder headsetet, både hemma, på buss och på stan.
  Jag har köpt flera, i rädsla att de ska utgå ur produktion, med tanke på att Sonys andra/senare headset är sämre (kortare batteritid, sämre ljud, utesluter inte ljud lika bra och/eller är klumpigare, större och tyngre.
  Det enda minus är att locket för microusb glappar efter ett tag, men det är verkligen en petitess i sammanhanget.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har tidigare haft MW600 för ungefär samma pris, men detta är dåligt i jämförelse.

  - Batteritiden är kort, ca 1 dag.
  - Räckvidden är kort, ca 1 meter, kan t.om. vara problem om du har kroppen mellan telefon och headset och att kunna lyssna och gå iväg från telefon/dator är bara att glömma.
  - Ljudkvaliten är dålig i förhållande till MW600 och liknande produkter, hörlurarna är bra, om man kopplar dem direkt till telefonen är det okej kvalitet, men mottagaren/bluetoothenheten är kass. Hjälper alltså inte att använda ett par andra hörlurar.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jämför precis som många andra med MW600 som är det bästa headset jag haft. Tyvärr räcker inte SBH20 till på långa vägar.

  + OK ljud

  - Batteritid alldeles för kort
  - Ingen bra indikation av batterinivå, råkar alltför ofta ut för tomma lurar
  - Klarar inte alls fukt (löpning etc.)
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  bra
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  *Uppdatering 160515*
  Får en stjärna till.
  Har haft lurarna i över två år och de fungerar fortfarande som de ska. De är inte slitna heller!
  * Klämman är fortfarande stenhård.
  * Batteriet är ganska dåligt, räcker inte jättemånga timmar.
  * I gengäld laddas det upp snabbt.
  -------------
  Snygga hörlurar till bra pris! Rekommenderas!

  + Bra ljud för mig som inte kan så mycket om bra ljud.
  + Lång räckvidd
  + Man kan byta ut hörlurarna om man vill
  + Flera storlekar på gummiplupparna, och de sitter mycket bra i öronen.
  + Nätadapter följer med. Den kan också användas för att ladda andra prylar!
  + Priset!
  + Snygg!
  + Hörlurssladden fryser inte nu under vintern.
  + De medföljande hörlurarna har längre kabel för höger öra, så de kan ligga bakom nacken och hänga när man tar ut dem.

  - Klämman är fruktansvärt hård och svår att sätta på klädesplagg
  - Det är svårt att trycka rätt på knapparna, särskilt eftersom sändaren kan snurras runt. Tycker också att symbolerna hade kunnat vara högre så det hade varit lättare att känna och därmed trycka rätt.
  - Sladden dras åt vänster när lurarna är på.

  Klippt från manualen:
  Rött ljus: batterinivån är under 10 %
  Grönt ljus: batterinivån är över 90 %
  Blinkande orange ljus: batterinivån är 10 % - 90 %.
  Blinkande blått ljus indikerar att headsetet är synligt för andra Bluetooth(TM)-enheter.
  Blinkande lila ljus indikerar ett inkommande samtal.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gav 170kr för dessa och för det priset får man mer än vad man kan förvänta sig. Helt OK ljudkvalité, bluetoothanslutningen fungerar i stort sett felfritt och har lång distans (upp till 10meter?). 5 timmarsbatteritid känns som att det stämmer, kanske lite längre? Laddas upp snabbt. Plupparna sitter faktiskt mycket bra i öronen på mig, jag använder original.

  Används till allt: när jag är ute o joggar, på gymmet, på jobbet, när jag snackar telefon, när jag kollar youtube på laptopen etc etc.

  Som sagt, för det priset hade jag förväntat mig sämre men aa, riktigt nice.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Priset gör Sony SBH20 till riktigt prisvärd och ljudet är inte topnotch men väldigt bra jämfört med andra ändå betydligt dyrare bluetooth headphones.
  Men jag har ägt två stycken, och den ena la av efter nästan ett år och när jag köpte en ny likadan så tog de 2-3 månader innan de bara kom ljud från endast ena högtalaren.
  Noterbart att jag inte varit extremt aktsam med produkten och kan bero på mig, även om mina saker inte brukar gå sönder.

  Klippet man fäster med är inget bra vintertid. Batteritiden knappt godkänd.

  Så Godkänd är mitt slutbetyg
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Dumt batteriskydd. Dålig batteritid. Bra räckvidd.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Använder nästan bara på gymmet och de är precis vad jag letat efter.

  Batteriet laddas på ca 15 min och håller ca 3 träningspass på 1-2h om gången.
  Räckvidden är tillräckligt god. Ca 5 meter om man står enhet mot enhet.
  Ljudkvaliteten är faktiskt luftigare, mer exakt och allmänt behagligare och neutralt än något jag hört under 800kr.
  Rapp välavvägd bas, behaglig diskant och mellanregistret är faktiskt bättre än bra.

  Och det är ändå lurar utan Bluetooth som jag gämför med.

  Kopplar upp snabbt, kan enkelt byta låt och volym.
  Skulle fått 10 av 10 om man kunde ha den som ett halsband ist för 1& 1/2 sladd och om volymen på dosan styrde telefonen ljudvolym med men det gör den inte så man får maxa på telefonen först och sedan styra från enheten.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt bra! Ersättare för min MW600 som också var bra men där clippet hade gått sönder (lyckades använda ett gummiband för att få "knip funktionen" men hörlurarna i den slutade fungera.

  Största minuset på den här är att - i förhållande till MW600 - är att sladden är extremt lång. Jag vill ha den sittandes i kragen (speciellt när jag tränar) på t-shirten men med ca. 1 meters sladd blir det fööör långt.

  Därför använde jag MW600s sista slutsteg (själva hörlurarna med 3,5 kontakten) och de har en perfekt längd (dock började ena öronsnäckan glappa, så måste försöka få tag på nya, korta hörlurar).

  + Batteritiden (till och från jobbet, träning, promenader/löpning, hushållssysslor etc.) håller minst en 5-6 dagar.
  + Formatet är perfekt! Liten och nätt.
  + Mycket klart och bra ljud (jag är dock ingen audiofil)

  - Hörlurarnas _längd_ är inte menade för mig. Vill inte ha den i byxfickan när jag tränar. Trasslar bara in mig i kabeln då.

  I sig är det här BT-headsetet ett av de bästa jag använt. Kommer fortsätta köpa denna modell när nästa går sönder.

  9 av 10.

  Edit: även 1 år efter inköp är batteritiden bra! Något smått försämrad men håller flera dagar vid konstant lyssnade på ljudböcker och Spotify vid träning eller vid städning, diskande eller vad som.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fantastiskt ljud till en löjligt bra peng!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  + Tålig - Köpte för ca 2 år sedan och den håller fortfarande bra kvalité trots att jag sprungit ute i regnet med den.
  + Bra ljud.
  + Får med 3 olika storlekar av pluggar, vilket var bra då de som var original inte passade mina hörselgånger och ett av de andra som följde med passade.
  + Batterikapacitet - ca 5 timmar när den var helt ny och fortfarande efter ca 2 år ca 4 timmar.
  + Billig - skulle den tappa i batterikapacitet, är de så billiga att den är ett solklart val igen.
  + Passar både till iPhone och Android, som var ett krav för mig som har iPhone privat och en Android jobbmobil.

  - Ett fåtal gånger har den tappat kontakten med telefonen temporärt, men är sällsynt. Vet inte om det stämmer, men verkar som om den anpassar styrkan på Bluetooth efter hur mycket den behöver för att koppla upp sig och sen behåller samma styrka. Dvs om du har den när och fri luft emellan när den kopplar upp sig så är signalen inte lika stark som om du kopplar upp den med en tjock vinterjacka emellan.
  - Clip - kan bara sättas runt någon mm och inte på en tjockare tröja/jacka. Ju tjockare, desto enklare att den trillar av.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ett jättebra headset som har bra batteri, bra ljud och känns bra. Enkel parkoppling via NFC.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Utmärkt ljud och räckvidd! Använder SBH20 tillsammans med hörlurarna som medföljde Samsung S6 (Samsung EO-EG920, grymt sköna och grymt ljud!)
  Hörlurarna man får med SBH20 får ses som en nödlösning, inget för den som gillar bra ljud :)

  Älskar att man kan klicka till nästa låt enkelt samt att svara samtal på mittenknappen.

  Handsfree funkar oxo utmärkt, ingen har klagat hittills.

  Clipset fäster perfekt i min tröja jag har på jobbet... sitter stabilt hela dagen

  Enda negativa skulle vara batteritiden, uppskattningsvis runt 5 timmar. Därför köpte jag en powerbank 2600mAh på Clas Ohlson för 99kr som kan ladda SBH20 säkert 10-20ggr med.

  En grym produkt för ett grymt lågt pris 179kr!

  Synd att dom färgglada varianterna är dyrare av nån anledning, men allt under 300kr är prisvärt enligt mig :)
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft två (eller tre) av denna hörlur.
  Gillar konceptet och de ger ett helt OK ljud. Man kan ju även byta lurarna beroende på vad man ska göra och ändå få trådlösa lurar :)

  Stör mig dock lite på att själva clipset kan skava på halsen om man fäster den i tröjkragen, vilket jag gör när jag sportar med dessa (byter då lurar till mina Sennheiser PMX680 Adidas Sports)
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  köpte en till idag, har två till liggandes men batteritiden har blivit dålig på dessa. För 149 kr och nu 179 kr så är det inge tvekan om att för dom pengarna så är det en bra bluetooth spelare. Funkar typ i ett halvår innan batteriet blir sämre vid daglig användning och det har även vart fallet med mina plectronics och Jabra. Negativa är lite surr vid telsamtal och att dom inte är vatten/fuktsäkra.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Nöjd!
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag måste börja med att säga att det är en vettig produkt. Jag körde tidigare bara med hörlurar direkt från telefonen och blev alltid irriterad av kabeln som hängde från byxbenet upp till skallen. Kabeln va allmänt i vägen och det va krångligt när man skulle gå sina promenader. Det som gör den här enheten bra enligt mig är att den är liten och smidig. Enheten har media knappar som gör det enkelt att t.e.x byta låt, starta/pausa/stoppa en låt samt en volymkontroll. Otroligt lätt att parkoppla via bluetooth och har inte haft några problem med själva enheten i sig.

  Hörlurarna tycker jag har ett bra ljud (med tanke på priset), dock så har jag behövt lämna tillbaka 2 stycken enheter nu på grund av att vänstra hörluren har pajat på båda. Kan vara så att man har fått ett måndagsexemplar men det känns ändå tråkigt. Första enheten's hörlurar fungerade bra i 6 månader medans den andra enheten som jag lämnade tillbaka funkade i ca 3 månader.

  Vill påpeka igen att det inte va något fel på enheterna utan det är hörlurarna som det va fel på.

  Sammanfattning:

  + Priset! Man får mer än vad man betalar för!
  + Smidig (enheten är liten och är inte i vägen)
  + Stilren (Ser inte ut som om den kommer från cyberspace och man behöver inte skämmas när man är ut och går)
  + Bluetooth - Enkel att parkoppla med och tillräckligt bra räckvidd
  + Media knapparna
  + Volymkontroll

  +- Hörlurarna har bra ljud för pengarna, men eftersom jag har behövt lämna tillbaka 2 enheter nu på grund av att vänster hörlur har pajat så känns det lite "meh".
  +- Klämman känns som bra kvalité men lite svårt att klämma fast i kläder, speciellt när man behöver ta på sig lite tjockare kläder.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Som tidigare konstaterat så är det förvånansvärt bra ljud i de medföljande lurarna och smidigt att koppla samman via NFC.

  Dock klarar de ej av svett kan jag nu konstatera och efter bara två veckors användning så kolade mottagaren totalt under ett gympass. Jag är dock ett extremfall när det kommer till att perspirera så de som svettas mindre kan nog komma undan med det.

  Bra lurar till vardagsbruk men inte till träning.

  Uppdatering:

  Efter att ha låtit dessa ligga ett tag så lever de igen. Kunde till och med genomföra ett gympass utan problem. Kan vara ett temporärt problem som infann sig innan.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft dessa i några veckor nu - köpte dem för 149 kr på NetOnNet. Detta är mina första Bluetooth-hörlurar så på den fronten har jag inte nåt annat att jämföra med.

  Använder dem till att lyssna på musik och prata i telefon på jobbet och när jag pratat mycket i telefon så räcker de inte hela dagen utan laddning så jag lägger dem på laddning över lunchen och då klarar jag hela dagen. Eftersom de går snabbt att ladda och det innebär att de inte behöver vara större/tyngre så är detta inget jag ser som ett problem.

  Har både min privata mobil (android) och jobbmobilen (iOS) parade mot hörlurarna och de klarar att byta mellan musik på den ena och samtal på den andra utan problem. Om jag dock exempelvis pratar i telefon och får ett SMS i den andra luren så blir det ett konstigt ljud under några sekunder.

  Hörlurarna låter helt OK. Kommer från ett par a-JAYS One+ och ljudkvalitén är jämförbar.

  På det hela taget så är jag väldigt nöjd med lurarna - speciellt med tanke på priset.
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte denna som ersättare till MW600 som klämman gått sönder på och tyvärr så lever den inte upp till förväntningarna. Främst pga. mikrofonen slutar fungera då och då och kräver då omstart av headset:et. Samt att ljudkvaliteten är sämre vid telefonsamtal med högre brus än i MW600 via min Galaxy S3:a. Musik funkar dock bra utan allt för högt störande bakgrundsbrus.

  Annars är den liten och smidig med en rejälare klämma, på gott och ont, än vad MW600 hade. Plus att den också går att använda under laddning.

  Får bli retur och ny jakt för ett bra headset.

  Edit: Fick ett nytt och där är ljudet bättre och tappar inte kontakten med min telefon längre. Höjer betyget något. Men batteritiden är fortfarande alldeles för dålig.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  högerhörluren började glappa efter ett halvår. bra pris dock. nästan värt att köpa samma igen.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Funkar bra med iPad, iPhone och Mac!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Absolut perfekt.

  + Apparaten kostar 150 kr (!)
  + Den gör ett prickfritt arbete i att föra över ljud utan några märkbara kvalitetsförluster
  + Mikrofonen direkt på dosan, vilket gör att du kan använda vilka hörlurar som helst och fortfarande använda den som headset vid samtal.
  + Dosan sitter dessutom extremt stadigt tack vare det gedigna metallclipset.
  + Räckvidden är mycket lång
  + Batteritiden är mycket bra

  - Kan inte komma på något dåligt, ärligt talat.

  Dessutom! Hörlurarna är faktiskt äv otroligt bra kvalitet för priset! Även om det här hade varit ett par icke trådlösa lurar så hade jag tyckt att det var bra ljud för 150 kr. De sitter dessutom bra i örat, och det följer med olika storlekar.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bästa på länge! Aldrig haft bluetoothlurar som lirat perfekt, speciellt inte med multipoint. Denna hanterar allt galant.

  Hästlängder bättre än MW600. Displayen sitter ju på klockan numer så den saknas inte.

  Minus; medföljande in-ear kanske inte är de bästa men helt dugliga.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  bra ljud. Superlätt med nfc på telefonen att ansluta. Perfekt att ha en extra liggande vid stereon så kan vem som helst spela musik och ha kvar telefonen i fickan.

  För lång sladd för att det ska kännas smidigt.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ger högt betyg baserat på vad man får för pengarna. För 150 kr som jag betalade får man bra ljud och prestanda från en sån här liten pryl. Hyfsat bra räckvidd också.
  Största nackdelen är retlig dock, vore så enkel att fixa: clip-en är hopplöst svår att få fast i ett plagg. Oanvändbar om tanken är att förenkla lyssnandet.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Använt varje dag 8h på jobbet i några månader nu och är väldigt nöjd.

  +Helt ok räckvidd
  +Helt ok batteritid (påslagen 8h, konstant ljud 5-6h utan att den börjar varna för låg nivå
  +Liten, smidig och lättanvänd
  +Bra klipps för fastsättning på tröjan. Förstår inte dom som har problem med den.
  +Bra ljud för samtal och podcasts
  +++Hörlurssladdarna. Ena längre än den andra, bästa lösningen för hörlurar istället för 2 lika långa som hänger under hakan och glider ner och är i vägen.

  -Är man en ljudhitler får man nog leta annat, basen är inte den bästa men nöjer man sig med helt ok så duger den fint
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  HAr kört med storebror SBH50 i snart två år och är hur nöjd som helst. köpte denna för några veckor sedan och är helnöjd. Saknar inte radiodelen eller att man kan se telefonnummret på vem som ringer som de dyrare modellerna erbjuder. Detta är BASIC till ett jättebra pris. rekomenderar den!
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt ok headset men clipet som man fäster headsetet med är fullständigt värdelöst. Det är för tight att det i princip bara sitter i en platt tygbit liknande krage. Cilpet är så centralt om man använder det ofta så tyvärr kan jag inte rekommendera headsetet.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Grym liten grej, jag äger ett tiotal lurar och flera portabla musikspelare för olika humör och tillfällen och det här är min favorit för tillfället.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  För priset är de oslagbara.
  Jag planerade på att byta ut hörlurarna då mina SoundMagic försvann under festivalen jag var på.

  För 149kr och upp till ca 300-350kr finns det nog inte något som ger mer.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har haft dessa en vecka nu och tycker de fungerar perfekt. Kan till och med kopplas till flera enheter samtidigt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Måste säga att jag är förvånad över denna lilla sak. Lyssnar dagligen på musik till träning och är en flitig användare. Ljudkvaliteten är inte den bästa, men den är ok, faktiskt ganska bra till och med. Den har dock inte mycket emot till exempel Soundmagic E10, men då den har 3.5mm anslutning är det bara ansluta valfri hörlur. Bluetooth enheten har bra räckvidd, jag lyckades sända ca 10m bort utan några beskymmer alls.

  Kontentan är att för ynka 150kr är detta en extremt prisvärd produkt. Det är svårt att hitta bättre ljud för de kronorna och ännu svårare att få det via Bluetooth. Jag svettas väldigt mycket under mina gympass så det återstår att se hur de hanterar vätska.

  Som prestanda för denna produkt skulle jag ge 7.5/10 men när man räknar in priset blir det 10/10 som en helhet.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Oslagbart ljud för detta priset (jag betalade 149:-)! Hörlurarna håller riktigt bra ljudkvalitet för slanten och sitter skönt i örat (finns flera olika "pluppar" att välja bland). Ljudkvaliteten via A2DP är vad man kan förvänta sig av protokollet. Som headset är det helt okej, dock blir det lite känsligt för "prassel" från kläderna om mikrofonen är lite skymd. Lite småstökiga sladdar till hörlurarna (olika längd), så det blir lite trassel för att få till det så det sitter bra ibland

  Betyg satt med tanke på priset.

  + Priset, oslagbart
  + Ljudet och ljudkvaliteten
  + Lätt och smidigt att para
  + Möjlighet att byta hörlurar
  + Byggkvaliteten överlag känns mycket bra, liten och smidig, bra känsla i knappar och detaljer
  + Lätt att ladda och bra batteritid. Lite stökigt med skyddet som sitter för USB-porten, men antar att det är lite väderskydd.
  +/- Räckvidden sämre än mitt mono-headset via A2DP, men helt okej ändå!
  - Lite stökiga sladdar
  - Lite känsligt för prassel