Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Seagate Desktop HDD ST4000DM000 64MB 4TB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Seagate Interna hårddiskar (412)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag fick nyss hem 5 sådana här diskar (från Dustin home). Jag kan börja med att konstatera att rotationshastigheten är 5900 RPM, inte 7200 RPM som det står på prisjakt och de flesta svenska återförsäljare. Detta visste jag dock om innan jag beställde diskarna. Den lägre rotationshastigheten till trots är detta inte någon slö disk, mycket tack vare den höga datadensiteten. Genomsnittliga läs och skrivhastigheter är 130 respektive 126 MB/s (uppmätt med HD Tune Pro) och åtkomsttiden 17 ms. Detta är likvärdigt med WD Black 4TB.

  Disken har en låg strömförbrukning (5 W idle) vilket gör att den håller sig sval. Ljudnivån är vid sökning högre än mina WD Green diskar, men tolerabel. Jag stör mig dock lite på ljudet när huvudet parkerar (vilket sker efter 30 eller 60 sekunders vila). Förhoppningsvis finns det ett sätt att stänga av denna funktion.

  Uppdatering efter 7.5 mån (5400 drifttimmars) användning:
  Alla 6 (köpte en till) fungerar utan anmärkning. Märker ingen skillnad i ljudnivå, vilket är positivt eftersom vissa diskar blir mer högljudda med tiden. Parkeringsljudet märker jag dessutom inte längre av. SMART rapporterar ett par "High Fly Writes" och två diskar har ett "Runtime Bad Block", men det är inget jag oroar mig för. Jag kan bara upprepa min rekommendation av denna hårddisk baserat på mina erfarenheter. Anmärkningsvärt är dock att priset (35 öre/GB) nu fortfarande är detsamma som vid lanseringen.
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  7 mån sedan
  Innan man köper en sådan här bör man ta en titt på: https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-stats-for-q1-2018/

  Årlig failure rate på 2,90 %.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte min i mars 2013 och den fungerar fortfarande prima. Prismässigt var den då väldigt bra och jag är nöjd med både ljudnivå och hastighet.

  Kör den idag som en extern backupdisk så den behöver i ärlighetensnamn inte arbeta mer än nödvändigt. Men fortfarande uppvisar den inga fel vid div. tester.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte en Intenso 4TB extern disk som jag plockade ur HD från då jag visste att det skulle sitta en ST4000DM000 eller WD green disk i. I min satt det en ST4000DM000 som fungerar utan några problem så här långt. Tycker att mina WD green faktiskt är lite snabbare så ger den en 8poäng.

  Länken som Vic Vega har lagt in bör läsas noga då det är 1,5TB och 3TB diskarna som varit jättekassa däremot 4TB har nästan samma felprocent som WD diskarna
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  mycket nöjd köpte en Seagate Expansion Desktop Drive V2 USB 3.0 4TB
  inuti satt en ST 4000DM000 och så fick man över en usb 3 kretskort sata läsare och en ström adappter 12v 1,5 A och en usb 3 Micro sladd för bilder se http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=491&t=3870516

  http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1707526
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kört nu 2st 24/7 i 6 månader, tysta, snabba och bra pris.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  uppdatering 27 nov 2013
  Idag dog den 3e disken med samma fel, LBA write failure. mina WD red som jag bytt till har hittils inga fel. tempen ligger runt 32 grader i icy box sk554 på alla diskar.
  --------------- SeaTools for Windows v1.2.0.8 ---------------
  2013-11-27 21:30:13
  Unit Model: USB 3.0 MassStorage
  Model: ST4000DM000-1CD168
  Serial Number: Z300TV0H
  Firmware Revision: CC43
  Identify - Started 2013-11-28 21:30:13
  Long Generic - Started 2013-11-28 21:30:54
  Bad LBA: 1719696 Unable to repair
  Long Generic - FAIL 2013-11-28 21:35:16
  SeaTools Test Code: E263A6D8

  Jag vet inte om jag bara haft en otrolig otur eller om det är en dålig produkt från seagate. Jag köpte 3st för att ha i min filserver med raid5. efter ca 1 vecka så börjar 1 disk raportera fel i SMART. Jag tar ur disken och kör seatool programmet från seagate på den och bara quick test men inga fel hittades. Jag blir glad och sätter tillbaka den i filservern och raidkontrollern börjar bygga upp arrayen igen. ca 2 veckor senare när jag skyfflar data till den över nätverket så failar hela arrayen och bara 1 disk av 3 hittas nu av raidkortet. Jag tar ur dom failande diskarna och kör seatool på dom och fortfarande inga fel så jag kör advance fail test och nu hittar seatool att det är LBA fel på båda diskarna. "fail to write..." Jag har 1 disk kvar som hittils inte har failat men jag kommer inte köpa dessa eller seagate för den delen igen, nä nu får WD mina pengar i fortsättningen.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  köpte 2st från Webhallen för min server hemma, snabba och tysta (5900RPM)
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  ST4000DM000
  Disken kopplar ifrån efter lite tid uppe.
  Har bytt sladdar och SATA anslutning men fortfarande samma problem.
  Har fler 3TB SATA diskar uppe i samma system utan problem.
  Värdelöst
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Disken levererar som jag har förväntat mig!
  Klart nöjd
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte 3 sådana här diskar. Två av dem går i retur efter ett par dagars användning då de ramlar ur SATA-kontrollern, är borta ett par sekunder och sedan kommer tillbaka som en nyinsatt disk. Den tredje disken funkar bra. Tyst, och förhållandevis snabb. Blir inte glödhet heller efter långt användande.
  Så minst betyg 8 för diskens prestanda, men med 67% felfrekvens är jag mist sagt oroad för Seagates kvalitetskontroll och betyget blir därefter.

  Uppdatering: Sänker betyget till 1. Fick två nya diskar istället för de två felaktiga. Den ena var död vid leverans, den andra ramlade ur SATA-kontrollern efter 10 minuter. Felen kvarstår på annan dator.
  Kastade ut skiten och köpte Hitachi H3IK4000 istället, fungerar KLOCKRENT.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Ständigt på jakt efter tystgående delar så tog jag ett lyssningstest på en av dessa och blev helt såld. Tidigare har jag känt mig rätt nöjd med marknadens "gröna" 5400 RPM diskar i 2TB storlek som ju inte låter särskilt mycket. Men även dessa ger ändå ifrån sig en viss mängd av det för mig så förhatliga ljust pipande toner som kommer av diskens motor och lager. Här var det ljudet äntligen helt bortom mina örons kapacitet och kvar var bara ett ljud som kan liknas vid en mindre fläkt. Hörbart på nära håll men tyst utifrån ett chassi. Vad gäller tickande så är det i regel inget jag uppfattar som störande, men kan tänka mig att monterad i en låda som saknar dämpande fäste så kan det säkert höras. Monterad i ett Fractal Design Define R4 -chassi så hör jag vare sig tickande, vibrationsljud eller ens att disken spinner upp vid uppstart. På ett avstånd av ungefär en meter.

  Vid praktiskt testande med skyfflande av stora filmfiler så både läser och skriver disken lite drygt över 160 MB/s(ungefär i början av diskens utrymme). Så det finns kapacitet till arbetsuppgifter så länge det rör sig om sekvensiella skrivningar.

  Tråkigt att Seagate tänker sluta med 5900-varvare. Diskar med 7200 RPM i storleken 3,5" lär aldrig gå att få tysta. Har du flera diskar i datorn nu som du stör dig på, köp en sånhär och stoppa de gamla diskarna någonannastans.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har varit förvånad över hur bra denna skiva är. Jag kinda förväntat att det skulle finnas något slags nackdel med så mycket utrymme, men det verkligen känns som en vanlig skiva som används.

  I själva verket är jag inte använder den som en startdiskett, så kanske det skulle vara en annan sak helt och hållet - Jag vill inte sätta dig skurk på den punkten. Men som en sekundär masslagringsenhet är det verkligen toppar.

  Det har haft en ganska stryk för mer än ett år nu (inte kommer ihåg exakt när jag köpte den) och jag kontrollerar SMART uppgifter då och då (paranoid, LOL!) Och det är allt bra.

  Så, om priset är rätt, gå för det. Men om det är en startdiskett sedan göra lite mer forskning (egentligen en SSD är ett mycket bättre alternativ i dessa dagar för det).
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag älskar den här enheten. Precis köpt en andra faktiskt.

  Det är verkligen nästan tyst och vibrationsfri. Jag har provat det i både en yttre hölje och en docka och fann det lika bra i båda. Den 5900 hastigheten ger dig ett användbart uppsving under "gröna" 5400 enheter (som jag har flera). Hastigheten är utmärkt. Du är inte troligt att märka någon underlägsenhet till en 7200-enhet för bulklagringsändamål. CristalDiskInfo säger mig det stannar svalt och skönt också, vilket är lovande för tillförlitlighet.

  Jag tvekade innan man köper eftersom ST3000 i samma modellserie är teoretiskt snabbare och mycket något billigare per GB, men fördelen med att få en extra TB i enhetsfacket och buller, vibrationer och temperatur fördelar mer än kompensera för ett marginellt högre pris i min mening.

  28-sep-14 Lade till en stjärna för tillförlitlighet. Inga problem alls i år sedan jag köpte den första av dessa enheter.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Stor enhet så långt, kommer att få mer snart