Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Q Acoustics Concept 20

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Q Acoustics Surroundhögtalare (9)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.71)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  För 3990 kr så tror jag att det är stört omöjligt att hitta ett par bättre stativare i den här storleken. Har haft mitt par i ca 2 månader och det är alltid en fröjd att lyssna på dessa, vilken musik du än slänger på. Har testat ett par olika kombinationer av förstärkare och högtalare i samband med ett par provlyssningstillfällen och har hittills inte blivit besviken på mina Concept 20. Vid ett tillfälle (i hemmiljö) så satte vi dem head-to-head med ett par Kef R100 (7990 kr) och ett par Kef Q300 (4990 kr), här var Concept 20 de som gick segrande ur kampen, det de förlorade i bas mot kombattanterna vann de i balans och spelglädje. Kef R100 låter superbra i rätt miljö men är inte helt lättplacerade, de kräver rätt mycket avstånd till väggen för att inte basen skall slå över och försämra helhetsintrycket.

  Har sedan testat (i hemmiljö) mina Concept 20 emot ett par B&W CM1 och ett par B&W DM685, denna gång ihop med en NAD D3020 och en Naim Nait 5i. Båda B&W högtalarna har en större ljudbild (mer bas), men känns inte alls lika korrekta i återgivningen av musik. Jag förstår att många faller för denna typ av högtalare, men i längden föredrar i alla fall mitt öra hur musiken presenteras av Concept 20.

  Det jag tycker är högtalarnas starkaste kort är den öppna fina ljudbilden och hur lättplacerade dessa är, jag har mina i ett hyllsystem med ca 20 cm till bakvägg och aldrig någonsin tycker jag att basreflexen ställer till problem.

  För pengarna är Concept 20 ett fynd, jag är inte ensam att tycka detta. Förutom recensionerna här ovan så finns det en uppsjö, verkligen en uppsjö, superpositiva recensioner för denna högtalare där recensenter förundras över dessa små rackare och i många fall jämför dem med betydligt dyrare alternativ.

  Direkt ur lådan kan man tycka att det saknas djupbas men allt eftersom de spelas in så växer de sakta men säkert in i rollen som en komplett högtalare.

  Själva bygget är gediget och rejält, i mitt tycke snygga och finishen kan man inte klaga på överhuvudtaget.

  Ser inget negativt med dessa, i förhållandet pris/storlek/ljud. Jag har själv en NAD D3020 och detta är en superfin kombination, oavsett om du lyssnar på Spotify/Wimp eller exempelvis vinylskivor.

  Edit: Har nu kompletterat med en sub då det i viss musik blev väldigt tydligt att de djupare frekvenserna inte finns där. Ingen egentlig överraskning, är fortfarande väldigt nöjd med högtalarna, men en 10:a i lite saftigt, 9:a känns mer rättvist.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Nu har jag haft mina Concept 20 i en dryg månad!
  Jag är grymt nöjd och vågar nog påstå att de är med lätthet dom mest prisvärda högtalarna du kan hitta i relation till ljudet. Med rätt typ av förstärkare och minst 30-40 timmars inspelning skulle jag kunna säga att de kan mäta sig med högtalare i samma storlek, i 7-10 000 kr/klassen.

  Kan erkänna att i början var jag lite besviken! Dom var allt annat än dåliga, men det var som om något fattades. Men plötsligt en dag var det som om de öppnade upp sig, som om någon lyft bort ett skynke. Först trodde jag att det var en placeboeffekt :), men sedan sa även min sambo och två polare samma sak utan att jag frågat dem. Efter lite efterforskning har jag förstått att andra som köpt dessa haft en liknande upplevelse. Det behövs ca 30-40 timmar inspelning.

  Kan börja med det negativa;

  - Behöver spelas in minst 40 timmar. Vilket känns lite segt men är samtidigt inget unikt med ett par nya högtalare.

  - kanske att dom är "aningen" tunn i djupbasen. Men efter inspelning blir det en väsentlig skillnad, vilket gör att de är fullt godkända. Med en bra sub blir de nog det bästa 2.1 system du kan få tag på för pengarna.

  + Extremt billiga i relation till kostnad

  + Spelar extremt "crisp"/rent

  + extremt bra kontroll

  + I min mening blir musiken väldigt högupplöst

  + väldigt rapp och kontrollerande bas, men samtidigt har den ett godkänt djup. Speciellt efter att dom är inspelade.

  + med rätt förstärkare är ljudet väldigt luftigt, och de separerar intrusmenten riktigt bra.

  + Även fast utblåset sitter där bak, är de väldigt lätt placerade. Detta kan bero på Gel Core konstruktionen, som innebär att de är byggd i ett kabinett som sitter ytterligare i ett kabinett vilket gör att resonansen är minimal. Kan bara säga att tillskillnad från mina gamla B&W cm1 är det som natt och dag.

  + lätt drivna

  + i mitt tycke väldigt snygga och något mindre än de flesta i samma klass.

  + välbyggda

  Övrigt: För att få ut den fulla potentialen behöver de matchas med bra förstärkare. Själv kör jag en Naim nait 5i och det låter som sagt mer än mycket bra.

  KÖP
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  7 mån sedan
  Köpte dessa begagnade för halva nypriset. Driver dessa med en Cambridge receiver 540r. Spelar riktigt fint i vardagsrummet till musik, tv och serier. Fin röstpresentation. Inte mycket att klaga på förutom lite avsaknad av djupbas och ljudtryck. Men har inga krav på perfekt återgivning i detta rum. Svårslagen högtalare för detta pris tror jag.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Priset som är nu 2700 så är det bara att köpa. Har svårt att tro man kommer bättre undan för dessa pengar.
  Tycker mycket om dessa högtalare.. bytte från golvare till dessa och har under tid vridit ner subwoofern lite.. sakta men säkert... Ibland kör jag utan och det låter väldigt fint. Är dock inne på att hitta en musikalisk sub till dom (har just nu en rätt bullrig hembiosub) för att ha mer valmöjlighet och kunna fläska på lite extra när man ser film.
  Har dom ihop med original stativen och har inte hört dom på annat sätt. Jag fick högtalarna och stativen för ca 5000 vilket såklart är ett jätteklipp. Men att lägga 3500 för stativen det vet i tusan om jag gjort om jag betalt 5000 för högtalarna.
  Jag upptäckte det skorra lite i ena högtalaren på låga frekvenser, men det visade sig bara var att dra åt elementen med en skruvmejsel så var det problem löst. Väldigt gedigen låda i övrigt som känns otroligt stum.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag kan bara sälla mig till vad som sagts tidigare, det är en fantastisk liten högtalare.
  Även jag som någon här nedan, kör med en NAD D3020, och det verkar vara en mycket lyckad kombination.
  Små apparater men ett mycket stort ljud.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Haft dessa i snart ett halvår. Låter riktigt bra drivna av en HK 3490. Förvånansvärt stort ljud från så små högtalare och kan gå högt utan att låta illa eller ge fula resonanser Fin finish, riktig tunga och känns mycket solida och gedigna, andas kvalitet rakt igenom. Diskanten är det bästa med dem, även mellanregistret är riktigt bra. Ganska bra punch i bsen även om de lägsta frekvenserna som känns i bröstet finns där varför en sub är att rekommendera om man lyssna på mycket hårdrock som mig, men är man inte ett basfreak kan man nog vara nöjd utan.

  Har tidigare haft Dynavice magic F-6 EX samt Dynavoice Challenger M-65 och bytte ned mig i storlek i två steg pga att de var för stora. Jag gillade både dessa högtalare, den stora skillnaden är upplösningen i de övre frekvenserna där Concept 20 är överlägsna. Med en kompetenet bas blir resultatet riktigt bra, en fröjd att lyssna på.

  Rekommenderas starkt om man vill ha ett bra och prisvärt ljud utan att ha stora möbler till högtalare i vardagsrummet. Lite synd att de tillvalsbara stativen ser ut som fan.