Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla DeLonghi Espressomaskiner (119)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.19)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Detta är min första kaffekvarnmaskin och jag måste säga det att jag håller med alla föregående omdömen. Nu gäller det bara att experimentera fram den godaste kopp kaffe.
  Mjölkskummaren fungerar väldigt bra och lätt att rengöra. Att den har ett rengöringsprogram är kanon!

  ******************************************************
  Uppdatering 2016-07-19

  Nu efter en tids användning av kaffemaskinen så kommer en längre recension.
  Först och främst en kul grej…
  Varning: Köket och delar av kåken kommer att lukta kaffe efter att man har fyllt i bönorna.

  Recensionen är baserat på följande kriterier:
  - Kaffemaskinen har ett vattenfilter
  - Vattenhårdheten är anpassat enligt den hårdhet som vattnet har.
  - Bönorna är av märket Starbucks och varianten är Colombia Nariño Origin. Dessa bönor har en elegans och unik kombination av örtiga toner och med nötliknande finish. Smaken som bara hittas i Narino.

  Installation: Uppackningen och installationen gick smidigt. Manualen är inte den mest pedagogiska eftersom man är tvungen att hoppa mellan sidorna. Vattenfiltret och vattenhårdhetstestet ingick i denna produkt. Det var enkelt att ändra vattenhårdhetsinställningar på maskinen. Tar man det i rätt ordning så tar installationen runt 10 min.

  Kaffesmak: Första kopparna gjordes med de inställningar som kom från fabriken. Jag kunde snabbt inse att jag behöver öka kaffestyrkan genom att vrida på huvud ratten. Mycket kan bero på bönorna eftersom de är mellanrostade. Espresso smakar underbar och rätt mängd. Default är det inställt på 40 ml. Vanligt kaffe smakar kanon och man kan lätt hälla på lite mjölk om man vill. Maskinen levererar kaffe i rätt temperatur och man märker vilken skillnad det är mellan kapselmaskiner och en bönmaskiner.

  Mjölkskummaren fungerar som den ska. Är man inte van att skumma mjölk så kommer man att behöva öva lite tills man blir en ”barista”. För mig så tog det 5-6 koppar Cappucino innan jag fick rätt konsistens i mjölken. Fördelen är att pipan inte kladdar och den är enkel att rengöra, bara att skruva lös huvudet och skölja av delarna.

  Ljudnivå: Eftersom jag har småbarn var jag rädd att ljudnivån skulle vara hög men denna maskin har en ljudnivå som är fullt accepterat.

  Andra funktioner som är uppskattat är den automatiska rengöringsfunktionen. Den säkerställer att kaffet alltid får en färsk smak.

  Vatten nivån i behållaren är synlig och man kan enkelt se vattennivån. Maskinen indikerar via en lampa om det behövs påfyllning. För den som vill ha bryggt kaffe så stödjer maskinen även det.

  Storleken på maskinen är 23,8 x 43 x 35,1 cm (B X D x H)

  Summering: Detta är en kaffemaskin som levererar otroligt gott kaffe med massor med funktioner. En maskin som inte kostar skjortan och passar både till nybörjare och vana baristor :)

  Rekommenderas starkt!
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Snygg och elegant i design. Förvånansvärt tyst kvarn och malningen var helt ok från fabrik. Smidiga knappar och lätt att hantera, att fylla på vatten görs från fronten vilket är enkelt. Temperaturen på kaffet är riktigt bra så efter 2 dagars användning är jag mycket nöjd. Ekoläget med automatisk avstängning är ett stort plus.

  Jag har haft liknande maskiner i över 10 år och har således lite erfarenhet om hur maskiner ska eller bör fungera.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  OBS! FÖRSKRÄCKLIGA INSTÄLLNINGAR FRÅN FABRIK!

  Nöjd dig inte med inställningarna som är från fabrik om du vill få ut max av maskinen. Följande inställningar har jag gjort för att få ut mer smak av mitt kaffe (få bort vattensmaken):
  1) Kvarnen är ställd på nr 5 (där 7 är grövst och 1 är mest finmalet). Jag har arbetat ner kvarnen till 1,5. Runt 1,5-2,5 bör man absolut ligga, annars "rinner vattnet bara igenom" och får inte tillräckligt med smak. Lägre än 1,5 har jag inte provat.
  2) Man kan ställa in vattenmängden som rinner igenom de malda bönorna. För espresson fungerar det jättebra med fabriksinställningarna. För "vanlig kaffe" så behöver detta ställas ner en aning (görs väldigt enkelt). Det blir annars för blaskigt och du får vattensmak på kaffet.

  När detta är gjort så blir kaffet bra och smakfullt, utan vattensmak. Ångdelen är aningen kort för att kännas enkel att manövrera, men funkar ändock jättebra! Det är bara för att vara jättepetig.

  Andra synpunkter är bara positiva.
  + Lätt att använda
  + Borttagbar vattenkanna (kan stå i kylen när den inte används)
  + Bra hållare för bönorna, med bra förslutning
  + Tyst
  + Snygg design

  Gör gott riktigt gott kaffe och espresso med rätt inställningar!
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  2 dagar sedan
  Gör sitt jobb, ev lite högt ljud från kvarnen, men alla låter ju.
  Enkla knappar, dock stora koppen knapparna så blir det allt blaskigt, även med mörkrosa.
  Medelrostat 5 eller 6, vredet frampå kl 14, dubbel espresso så blir det gott.
  Värmen kunde vara bättre, står på högsta men... kunde vara bättre. Tycker manualen säger att temp med ikon vänster är max emedan andra settings har max till höger.
  Men, överlag allt nöjda.
 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Köpte denna för jag hört så mycket bra om den, vanligen skulle jag vara skeptisk till en så billig full-automatisk maskin men jag slog till i alla fall.

  Efter några veckor av laborerande gav jag upp, den gör helt enkelt inte bra kaffe oavsett hur bra bönor man använder och vilka inställningar man kör. Tycker man det så har man uppenbarligen låga krav. Maskinen åkte tillbaka och jag köpte en Gaggia Classic istället. Visst, inte helautomatisk men så mycket bättre när man får till tekniken.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Haft och använt den i några veckor nu, fungerar klockrent, håller fortfarande på och testar olika bönor så blir mycket justerande i styrka men resultatet blir bra.
  Mjölkskummaren fungerar bra utan några konstigheter, tar kanske längre tid än en proffsmaskin men inte längre tid än vad jag får vänta på ett fik.
  Helnöjd, återkommer när jag använt den ett tag.
  Tillägg, då jag är ensam om att dricka kaffe hemma så är det bra att vattentanken inte är större, räcker ca2-3 dagar så man har alltid färskt vatten.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Jag är jättenöjd.
  Snygg och minimalistisk design. Bra kafferesultat. Enkelt underhåll. Enkelt att justera styrkan. Enkelt att laga mjölkskum (kolla någon video i Youtube och läs även nedanför om annan liknande modell).

  Felkoderna är ju svårt att förstå, men om man har instruktionboken i närheten då inga problem, dessutom fungerar ju maskinen utan fel, bara tillsätt vatten och bönor och kasta bort kaffesump. Jo, men här tar jag bort en poäng, eftersom plastreservoaren för kaffesumpen är svårt att rensa pga förstärkningsribbar vid inre sidan av kärlet, mögeln bildas här helt enkelt i hörnen om man inte putsar nogrant. Usch!

  Jag hade även liknande modell med stationär mjölkreservoar och skärm med tydliga felmeddelande, men jag dricker cappuccino ganska sällant och denna mjölkreservoaren gillade jag inte att rensa efter varje gång, därför skänkte jag maskinen bort och köpte denna modell.

  Uppdatering: Efter 3+ års vardags användning, fick kaffekvarnen igensatt av bönor, jag var tvungen att demontera och putsa den, men det behövdes en speciell nyckel att öppna maskinen.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Nu när jag haft den i över sex månader så skulle jag inte klara mig utan den.

  Uppdatering. Ett år in i pandemin så har maskinen varit min bästa vän. :)
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Positivt
  -Godaste kaffet jag druckit ur en "hemma" maskin.
  -Lätt att använda
  -Priset

  Negativt.
  -Inte den tystaste maskinen, men man får betala långt mycket mer för något tystare.. Och det är inte så farligt. Går fortfarande att ha en konversation när man kör den.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Storleken och priset gör den perfekt att ställa på landet.

  Tänker inte recensera kaffets smak.
  Den brygger helt enkelt kaffet som den skall göra. Den kan skumma mjölk som den skall göra.

  Positivt
  + Pris
  + "Liten"!
  + Kan mala och brygga kaffe som är hett (temperaturen ställs in)
  + Kan skumma mjölken tills den nästan kokar, dvs tillräckligt.
  + Inte för många funktioner.

  Negativt.
  Avkalkningsprocessen är mycket svår att begripa.
  Vredet till mjölkskummaren gick sönder efter 6 månaders användning. Fick en ny maskin på garantin, samma vred gick sönder igen efter 9 månader.
  Vredet kan du beställa på
  https://www.centralservice.se/angvred-ecam22110b-p-2075.html
  Men detta vred är slutsålt på många ställen så du måste nog leta lite för att få tag på det.
  Du behöver en Torx "security" bit för att öppna maskinen, finns på Biltema.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Kvarnen började bråka efter 2,5 år (garantin är 2 år). Kontaktade supporten och fick tips på lösning. Fungerade tyvärr inte. Sista rådet var att lämna in maskinen där den är köpt för kostnadsuppskattning och ev reparation. Supporten vill ha 400:- för kostnadsuppskattning + frakt. Tyvärr kommer maskinen att hamna i sopporna och köper en ny av annat märke eftersom kvalitén och reparationskostnaden är osäker.
  Nöjd så länge den fungerade!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Vi var väldigt skeptiska när vi som studenter köpte denna maskin omkring 2016. Den har försett oss med bra kaffe och bra skummad mjölk flera gånger om dagen sedan dess, och fungerar klockrent än i dag. Trots tveksamheten ett av de bästa köp vi gjort.

  På kontoret använder jag i dag en stor, professionell espressomaskin, och jag ser bara två stora nackdelar med denna mindre, billigare, och lättare maskin:

  - en professionell espressomaskin skummar mjölken betydligt fortare
  - med den professionella espressomaskinen kan man använda ångan samtidigt som den gör espresson

  Kan man leva med de två nackdelarna givet de fördelar som kommer med en mindre maskin för hemmabruk är denna ett fantastiskt alternativ.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Köptes 2016. Har fungerat utmärkt i 4 år nu!

  + Prisvärd.
  + Robust.

  - dubbel-kopp gör aningen svagare kaffe än 2st singel-koppar.
  - Startar något långsamare än alternativen.

  Haft 2 andra varianter som gick sönder efter ~2 år. Denna fungerar fortfarande bra!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Min första maskin. Väldigt nöjd, med några pill på kvarn och styrkehjulet ändrar vi inte där mer och med goda bönor blir det perfekt resultat varje gång.

  Saker jag stör mig lite på är de små behållarna för vatten och sump, sumpen är lite halvkrånglig att rengöra ordentligt, metallplattan repas lätt av kopparna, alltså ingenting som har med funktionaliteten att göra egentligen.

  Den spolar rätt mkt vatten vid varje upp- och nedstart vilket blir rätt ofta då den stänger av sig själv - är inte helt säker på om ecomode går att stänga av helt.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Nu har jag haft den i lite över ett år, och kan väl konstatera att det är en jävligt prisvärd espressomaskin ändå.
  Nackdelar är givetvis de små kärlen för vatten och sump. Brukar behöva fylla på vattenkärlet en gång om dagen och tömma sumpen varannan.
  Mina föräldrar köpte en lika dan då de blev så imponerade, men den verkar ha problem med sumpkärlet som visar fullt väldigt fort då de små "puckarna" tycks staplas upp mot ena sidan - trots att den står plant.
  Men med tanke på priset och vad andra maskiner kostar så kan man vara rekommendera den.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Bra kaffemaskin som gör gott kaffe.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Till priset en väldigt bra maskin. Enkla funktioner och bra gränssnitt. Denna fick ersätta min betydligt dyrare Bosch som gav upp efter drygt 12500 koppar. Saknar inte "special" funktionerna då det mest blir espresso. Den är dock mycket högljudd speciellt om man jämför med min gamla Bosch. Det är kvarnen som låter. För en fjärdedel av priset kan man stå ut.. Kaffet blir lika bra.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Jag är är en kräsen kaffedrickare som avverkat flera espressomaskiner både helautomatiska som manuella. I familjen dricker vi 10 koppar/dag och när vi nu skulle köpa en ny espressomaskin var vårt fokus att hitten en maskin som var lätt att rengöra samt att den skulle leverera ett starkt gott kaffe med tydlig crema. Oj vad nöjda vi blev! Med max kaffe styrka och kvarninställningen på 3 fick vi ett kaffe som konkurrerar med maskiner som kostar tre gånger mer. Den är även extremt lätt att rengöra och jag vet inte hur jag ska lovorda bryggenheten genialitet i utförande och enkelhet. Om det skulle vara något som skulle dra ner betyget så är det en viss plastighet samt att vattenbehållaren är något liten. I övrigt är jag och familjen sjukt nöjda med vårt köp med tanke på pris prestanda.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Tycker detta är en väldigt prisvärd helautomatisk maskin. Den har samma funktioner och gör likvärdigt jobb som maskiner med en betydligt dyrare prislapp.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Har haft min maskin i 2år nu och kan glatt konstatera att den har fungerat felfritt :)
  Använder den huvudsakligen till att göra espresso med då jag oftast kör med zoegas "espresso de la casa" bönor i (rekommenderas varmt) Den gör fantastiskt god espresso! Samt att jag använder mjölkskummaren rätt ofta, vilket fungerar helt ok, kanske kunde det komma lite mer ånga, men går hyfsat snabbt om du inte kör mycket mjölk.
  En mycket bra espressomaskin överlag, speciellt med tanke på det låga priset! Köp!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Köpte denna maskin efter att ha läst föregående omdömen om kan inte annat än att hålla med.

  Har nu haft denna maskin i 1,5 månad och ångrar inte övergången från kaffebryggare alls.
  Prisvärd och gör väldigt gott kaffe. Tar en stund att få in den rätta inställningen på malningsgrad och mängd kaffe, men sen blir kaffet väldigt gott. Mjölkskummaren fungerar väldigt bra.

  Enkel att använda, med tydligt nivå i vattentank och synlig behållare för kaffebönor.

  Smidigt rengöringsprogram och är enkelt att följa enligt instruktionerna. Smidigt att kaffemaskinen rengör sig själv varje gång man slår på/av.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bara ägt denna i några dagar och måste erkänna att jag blev lite besviken precis i början. Maskinen gjorde inte som jag ville och resultatet av kaffet var inte bra.

  Jag korrigerade redan efter första koppen inställningarna enligt vad någon annan beskrivit här med ganska låg inställning (1,5 av 7) på hur grovmalt det ska vara. Ju lägre desto finare och detta gav godare kaffe. MEN, det tog lång tid att brygga en kopp och det droppade bara långsamt från maskinen. Jag vågade inte höja inställningarna igen för jag vet att espresso ska vara finmalt och jag, precis som några andra hade känt av vattning konsistens (vilket jag nu var av med).

  Efter en del A/B-testning har jag hittat det som passat mig bäst. Jag misstänker att både vattnets hårdhet och kaffebönor spelar STOR roll för vilket resultat man får. Sen har säkerligen olika personer olika preferenser om vad gott kaffe är. Jag bor i Lund och har mjukt vatten (bör tilläggas).

  Jag har bara provat med Zoega Blue Java än så länge och jag inser att byter jag kaffebönor kanske jag måste korrigera inställningarna något. Däremot har jag nu lyckats göra väldigt god espresso och blir bättre på att skumma mjölk för var gång. Så mina "latte" har nu gått från att smaka billig maskinkaffe till vara riktigt gott. Kanske är det snarare cappuccino då jag kör 35-40% espresso :)

  Inställningarna jag kör nu är 4,5 på malningsgraden vilket är något sänkt från de 5.5-6 som kom som fabriksinställning (jag maler det alltså snäppet finare). Samtidigt har jag maxstyrka på vredet på framsidan för hur starkt kaffe jag vill ha (och här finns kanske utrymme att sänka lite, men har inte provat det).

  Jag tycker detta är en väldigt prisvärd maskin och efter ca 10 koppar har jag lyckats få väldigt bra inställningar. Priset är lågt för denna maskin så jag kan ha viss förbiseende med vissa felaktigheter. På bilden syns 3 större dropphål t.ex. Dessa missar maskinen ofta och speciellt på mjölkskummaren (som även bara kan spruta varmt vatten). Detta var ett problem vid första uppstart då den kör ett rengöringsprogram och när en vattenstråle missar hålet blir det mindre bra då det skvätter och hamnar utanför. Jag har böjt till den så gott jag kan och nu träffar den precis hålet om jag inte vrider den.

  Men mycket spill går att undvika och med tanke på det låga priset känns det verkligen som att den förtjänar minst en 8:a i betyg. Som jämförelse äger jag också en kapselmaskin från Nespresso och friheten denna maskin ger med mycket billigare pris/kopp gör detta till ett bättre val enligt mig. Smaken som jag uppnått så här långt ligger helt klart i samma klass som kapslarna där.
 • Usel
  3 år sedan
  Tyvärr inget att ha. Fick lämna tillbaks den efter 10 dagar. Testade 5 st. olika kaffebönor och olika inställningar utan att få något fyllighet i kaffet. Styrkan var det inga problem med utan fyllighet och eftersmaken. Kaffet kändes vattningt
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har nu använt denna maskin sedan september 2013, dvs 4 års dagligt användande!

  Fick den till väldigt bra pris, 2222:- och har aldrig ångrat köpet!

  Lätt att ställa in, brygger snabbt och gott lungo/espresso! Hyfsat enkelt att rengöra insidan och avkalkningen fungerar utan problem. Maskinen signalerar själv när det är dags att avkalka eller rengöra.

  Det enda problemet är när jag gör espresso eller lungo i två koppar (och speciellt vid lungo) så skiljer sig mängden och styrkan i kopparna. Men, inget större problem för en amatör. ????

  Går även att skumma mjölk med, samt göra tevatten.

  Rekommenderas starkt!
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ja, en fantastisk maskin tills den går sönder! Mina 2 stjärnor är alltså för obefintlig kundservice hos DeLonghi. Det går inte att nå DeLonghi på något sätt. Via telefon är kontoret stängt fast man ringer på utsatt telefontid. Formuläret på deras hemsida ger felmeddelanden. De har ingen närvaro på Sociala media (stort varningstecken!).
  Trots att maskinen gick sönder efter mindre än 6 månader fick jag lämna in den hos ÅF (MediaMarkt) för vidarebefordran till 3dje part för service. Jag fick inget erbjudande om utbyte till felfri vara utan får vara utan kaffe i minst 1 månad.
  ÅF skyller på DeLonghi's regler och därför ville jag kontakta DeLonghi direkt men det var alltså omöjligt.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft den nu i cirka 1,5 år, kaffet smakar bra med mjölk vilket är i linje med de flesta automatiska kaffe-maskinera för hemmabruk. Kan vara viktigt att veta att jag ser mig själv som en kräsen kaffedrickare, så är sällan jag skulle säga att en kopp kaffe är riktigt bra.

  Maskinen har fungerat perfekt fram till nu, då jag haft lite problem med att maskinen in alltid känner av när droppskålen är full.

  I tillägg är priset för maskinen väldigt konkurrenskraftigt mot jämförbara maskiner.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte den på Proshop för 3250 kr. Fick den snabbt.

  Redan första kopparna smakade utmärkt. Självklart spelar val av bönor och vattnets kvalitet stor roll (bor i Malmö), men maskinen gör helt klart ett utmärkt jobb. Har inte behövt ändra inställningar.

  Enda nackdelen är att det är lite kryptiskt att utföra avancerade inställningar, typ ändra avstängningstid. Man behöver bruksanvisningen, som f.ö. är helt okej.

  Min gamla Nespresso kapselbryggare känns inte längre som en bra maskin.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  En helt underbar maskin för oss som inte längre orkar böka med manuella espressobryggare. Själv kommer jag från den gamla modellen av Gaggia Classic. Det var en underbar maskin men gick sönder efter många år av användning. Jag beställde den nya modellen av Gaggia Classic och returnerade den direkt efter att jag hade sett hur otroligt mycket sämre byggkvaliteten är i den nya modellen. Efter att ha läst runt på internet beställde jag Delonghi Magnifica ECAM 21.117 och är nu supernöjd. Espresson från denna är lika bra som från min gamla Gaggia. Mjölkskummaren fungerar klanderfritt. Dessutom kan maskinen brygga väldigt gott "vanligt" kaffe. Delonghis automatik har också stora fördelar jämfört med Gaggia Classic (malning, dosering osv). Rekommenderas starkt.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Gör jättegott kaffe när man har ställt in den så som man vill ha det. Mjölkskummaren är också den bra. Har hittills inte hittat något att vara missnöjd med. Jag har tidigare malt bönor och gjort min espresso manuellt, maskinen gör det minst lika bra, troligtvis bättre.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bästa espressomaskinen ja någonsin haft som gör väldigt goda drycker och är väldigt bra för att den är väldigt tystgående, förstår verkligen varför den har vunnit best i test och ja tycker den var värd varenda krona