Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Fujifilm FinePix X100S

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Fujifilm Kompaktkameror (16)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.56)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Det här måste vara marknadens bästa kompaktare? Tänkte ha den som substitut till min 6D när jag inte orkar släpa runt på den, men hittills har denna presterat så jäkla bra, att jag knappt längre använder min 6D(!). Kvalitetskänsla, bildkvalitet, sökare, designen... ja, allt är verkligen tipptopp! Mitt bästa kameraköp någonsin, trots den höga prislappen!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Få betyg är fullständiga, detta är dock så nära det går. Använder kameran som en vardagskamera, den är helt enkelt med mig jämt och ska täcka allt. Förutom att fokusen ibland flipppar ur helt är det svårt att hitta något lika perfekt för ändamålet!

  Iso:n är förvånansvärd, att jämföra med min canon 450d från 2008 är inte att tänka på då denna är oanvändbar redan vid ISO 800. Om man formaterar RAW (.RAF)-filerna till svartvitt alternativt leker mycket med dem går det att använda utan problem. Vill man kunna växa kamera n skulle jag rekommendera att köpa en kamera med utbytbara objektiv, vill man som jag istället växa i kameran trots att man redan fotat i ett par år och inte vill frestas av att köpa nya prylar och gluggar är kameran perfekt!
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket trevlig kamera, underbar att hantera med de manuella dreven för många inställningar, så det mesta kan justeras utan att titta på en skärm och gräva i menyer. Ger fantastiska bilder med härligt djup, och hanterar hög ISO klockrent (lika bra som om inte bättre än min FF Canon). Dock blir bilder väldigt mjuka på F2 när man kommer närmare än 1-2 meter, vilket blev en dealbreaker för mig, då jag vill kunna fota vidöppet, även på nära håll. Kameran fokuserar och säger att allt är grönt, men bilderna är mycket softa när man detaljgranskar dem sen, med en halo runt allt. Något fler verkar ha lagt märke till: http://www.dpreview.com/forums/post/51286941. Det är dock enda nackdelen jag hittat på en i övrigt underbar kamera.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Underbar kamera som öppnat upp en helt ny motivvärld för mig inom street photo. Men duger förstå till allt annat också som ett bra 35 mm (i FF) objektiv kan göra. IQ är superb. Fujis och Fotokungens kundservice slog mig med häpnad när de bjöd på en ny kamerarem GRATIS när min bror av misstag råkat vifta till remmen och bränna av den på ett ljus under en middag. Imponerad.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Detta är verkligen en supertrevlig kamera. Bildkvaliteten är i högsta klass, speciellt när man fotar människor. Tyvärr går inte färgerna att skruva upp lika mycket som på exempelvis Nikons DSLR, så för konstnärlig fotografering med vilda färger funkar den mindre bra. Materialkänslan är riktigt bra, och ergonomin likaså. De viktigaste reglagen är väldigt lättåtkomliga och går snabbt att justera, vilket ökar chansen att fånga motivet innan det är för sent. Det enda jag saknar inom ergonomi är snabbval motsvarande Nikons U1 och U2 som lagrar ALLA kamerans inställningar. Det finns en typ av snabbval med tre minneplatser, men dessa omfattar endast ett fåtal parametrar, så man måste ändå växla sådant som blixtinställning och bildstorlek separat. Detta gör snabbvalen ganska värdelösa.

  Den elektroniska sökaren funkar lika bra som den optiska hos en SLR-kamera, förutom i det allra starkaste solljuset då den blir ganska mörk. Den visar dessutom korrekt skärpedjup med avtryckaren halvt nedtryckt, vilket är kanon. Den optiska har naturligtvis inget problem med starkt solljus, men dras ju med parallax-problem på korta avstånd.

  Kameran lämpar sig inte för rena nybörjare eller folk som är rädda för manuella inställningar, då man åtminstone behöver förstå sig på hur bländare, slutartid och ISO-tal samspelar. Exponeringsautomatiken sköter sig väldigt bra, men man behöver själv ställa in kameran så att den funkar vettigt. Out-of-the-box är den ganska korkat inställd för de flesta behov. Auto ISO är exempelvis avstängt, vilket resulterar i enormt långa slutartider i lite svagare ljus med blixten avstängd. Rätt inställd går den dock utmärkt att lämna över till peka-och-klicka-fotografer.

  Med riktiga snabbval hade det blivit full pott. Det kanske kommer i nästa version?
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Extremt bra kamera. Otroliga bilder, autofokusen fungerar bra, riktigt skarp, bra färger. Det bästa är att man kan fotografera utan att störa, och folk reagerar på den helt annorlunda jämfört med en systemkamera. Den är väl värd sitt pris om man gillar att gatufotografera. Det enda jag stör mig på är att hudtonerna blir lite utsmetade vid ISO 6400, och jag antar att batteritiden kunde varit bättre men det har inte varit några problem för mig att gå ut med kameran under en dag och ta några bilder här och där utan att det tagit slut. Jag tror att jag kommer att behålla den här länge, det är en unik kamera.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  galet bra bildkvalite och storleken är inget att klaga på, riktigt snabb och inställningarna är helt tillfredställande, kör vanligtvis på Nikon D3 och x100s duger helt klart som andrakamera..

  det lite tråkiga är att batteritiden är riktigt jäkla usel, som så brukar vara på spegellösa kameror med liveview och EVF.

  Hade inte skadat om man åtminstone fått med ett motljusskydd/filteradapter vid köp, är ändå en rätt nödvändig sak som man vanligtvis får med objektiv, tacka fan för att dom finns på ebay för en spottstyver jämfört med fujis original för 850:-!11

  Jag har utrustat min kamera med Avtryckartopp, motljusskydd/filteradapter, polarisationsfilter och ett tumgrepp, så nu känns den komplett, men med tanke på att det faktiskt är en kompaktkamera som kostar 11000:- borde det kanske följa med?

  Jag är hur som helst nöjd med mitt köp och kan inte annat än rekommendera den, dock får man räkna med att lägga minst 1000-1500:- mer innan kameran känns helt komplett.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Utmärkt design och tillförlitlig prestanda, bra för porträtt och gatufotografi, men så bra för sport och barn på grund av relativt långsam fokusering.