Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Xperia Z C6603

 Lägg i lista  Jämför
Sony Xperia Z är Sonys mobila flaggskepp för år 2013. Modellen pryds av en 5-tumsskärm med en upplösning på 1920x1080 pixlar. I telefonen finns även en 13-megapixelkamera, fyrkärnig processor på 1,5Ghz från Qualcomm och 2 GB RAM. Xperia Z levereras med Android 4.1 (Jelly Bean) med flera unika funktioner från Sony. Minnesstorleken är 16 GB, men möjlighet finns att komplettera med SD-kort. Likt flera av Sonys nya telefoner är Z dammtålig och vattentät till en meters djup. Ett eventuellt plums ner i toaletten behöver därför inte kosta mer än din heder. Stäng
Sony Xperia Z är Sonys mobila flaggskepp för år 2013. Modellen pryds av en 5-tumsskärm med en upplösning på 1920x1080 pixlar. I telefonen finns även en 13-megapixelkamera, fyrkärn... Läs mer
Jämför pris på alla Sony Mobiltelefoner (82)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.22)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  *** UPPDATERAT 15 Augusti 2013 ***

  Då tycker jag det är dags att skriva lite om denna pärla till flaggskepp som Sony har släppt.

  Första intrycket var positivt.
  När man för första gången startade telefonen och kom in till hemskärmarna såg man direkt denna högupplösta skärm, en riktigt fröjd för ögat.

  Kommer att gå igenom lite avsnitt av telefonen under här och vad jag upplever
  och kommer att jämföra främst mot min gamla SGS3.

  - Skärmen
  Med 441ppi och en 5" skärm är detta den första telefonen med 1080p upplösning i Sverige.
  Man märker direkt att den är högupplöst och detaljrikedomen är grym!
  Jag har läst mycket om att skärmen är matt och inte visar korrekta färger och det förstår jag faktiskt inte varför folk gnäller på, det är ju det bästa som har släppts hittills.
  Även betraktningsvinkeln har jag läst ska vara riktigt dålig på XZ, men det kan jag inte hålla med om heller.
  Bravia Engine 2 gör sitt och det är absolut underbart att titta på Filmer/Bilder på denna telefon.
  Med den täta pixeldensiteten gör det till en fröjd att läsa text på skärmen, bättre än någon annan telefon på marknaden.

  - SONY UI
  UI:t i Sony's nya lur har fått sig en upppiffning.
  Det är enligt mig rent och snyggt gjort, lämnar ingenting halvdant och tråkigt (Som t.ex TouchWiz).
  Och tack Sony för att ni inte har denna fruktansvärda "Hem"-knapp som återfinns på SGS3 (Dock har Sony inte haft den på ett bra tag) utan kör med det som är i Android.
  Efter alla uppdateringar finns jag även UI:t "Smooth like a Ken Doll".

  - Hårdvara
  Ingen har väl undgått om vad som gömmer sig under skalet?
  5" 1080x1920 pixlar, Quad-core 1.5GHz Krait, l2GB RAM, 13.1MP Kamera, 16GB Minne (Upp till 64GB extra med microSD), 4G LTE, vattenresistent, dammtesistent, NFC , you name it.
  Kan dock alstra lite mycket värme på ovansidan av telefonen men ingenting som stör, blir den brännhet som vissa har blivit så skicka in den på service.

  - Ljudet
  Den inbyggda högtalaren är varken den största eller den bästa på smartphonemarknaden, men helt klart godkänd på en normal nivå för alldagligt bruk.
  Vad gällande in-ear lurar så får vi mer tryck och jag finner den kvalitén ruskigt bra med rätt inställningar (Använder dock stocklurar som medföljer telefonen) och såklart kan man förbättra ljudet med dyrare lurar.

  - Prestanda
  Kort och gott, suverän prestanda!
  Den klarar såklart allt man slänger åt den, öppnar appar snabbt, ingen tendens till microlagg mellan hemskärmarna och till skillnad från SGS3 så är det ingen redraw när man faktiskt trycker på "Hem"-knappen.
  Har ingenting att klaga på här då jag också multitaskar en del utan något som helst problem.

  - Batteriet
  Detta är det stor debatt som.
  Allt beror ju såklart på vad man gör med telefonen men jag upplever att den användning jag gör räcker batteriet gott o väl.
  STAMINA mode gör verkligen sitt och är du sparsam så kan du hålla den på standby i flera dagar (2 dagar och 12 timmar är mitt rekord).

  - Kameran
  Efter alla uppdateringar sedan den släpptes har även den här fått sig en skjuts.
  Vissa nöjer sig med autoläget medans vissa är mer inställningssugna och då får du riktigt fina bilder.
  Återigen, det är ingen systemkamera så förvänta er inte samma kvalité som vissa tror att dom faktiskt gör.

  - GPS
  Ypperligt, precis som i alla andra Sony telefoner jag använt.
  Hittar, connectar och startar snabbare än SGS3.

  - Design / Känsla / Hållbarhet
  Man märker direkt att det är en premiumlur.
  Med det härdade glaset på både fram och baksidan får telefonen en snygg och blank finish (Sitter även ett splitterskydd på båda sidor av telefonen).
  Designen på telefonen är underbar enligt mig, man känner att man håller i en smartphone och den sitter perfekt i min hand (till skillnad från SGS3 som är lite avrundad och hal).
  Sen vet ju som bekant att den är vattentålig och dammtålig vilken den även är certifierad för.
  Provat vattentätheten med att filma under vattnet, funkar klockrent.

  I det stora hela, detta är en underbar lur och har du pengarna att köpa den kan jag varmt rekommendera den.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Igår bytte jag ut min Iphone 4S mot denna. Var lite skeptisk och orolig över mitt köp när jag kom hem, eftersom jag aldrig använt en android-lur förut. Hur skulle det gå o få över mina kontakter, gamla bilder osv? Inga problem alls! Alla kontakter hamnade där dom skulle, med namn och efternamn i rätt ordning! Det gjorde dom inte när jag gick från c905 till Iphone 3gs. Skönt med en smidig övergång till ett nytt os!

  Efter en dags användande kan jag dock konstatera att jag är otroligt nöjd med denna telefon!
  Ångrar inte för en sekund att jag lämnade Ios!

  Dock stör jag mig på att volymknapparna styr ringsignalens ljudstyrka. Om jag spelar ett spel eller kollar på nåt videoklipp så vill jag inte ha hög volym, så jag sänker, då följer ringsignalen med. Kanske beror på att jag inte lärt mig luren till 100% än?

  I övrigt är telefonen kanon! Betraktningsvinklar bryr jag mig inte om och kameran fungerar fint för min typ av användande!
  Har inte vågat sänka den i ett glas vatten ännu, men det kommer nog efter några öl! ;)

  Kan varmt rekommendera denna fantastiska lur till alla er Iphoneanvändare! Våga byta - ni missar så mycket roligt!
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  En riktig fullträff från Sony. Detta känns som den första rena Sony-produkten efter Sony Ericsson, vilket enbart är positivt.

  + Högklassigt bygge.

  + Grym skärm. Ljusstark, inget problem utomhus. Betraktningsvinkel är inget som stör. HD-video på denna är en fröjd. Telefonen kommer monterad med skydd på skärmen, se slutet på omdömet för detta.

  + Bra kamera. Detta var viktigt för mig. Det var lite blandade rapporter om kameran vilket gjorde att jag sneglade på HTC One. Kan dock rapportera att kameran är helt klart bra. Dock bör man komplettera med en annan kamera-app. Sonys är bra, men har ibland problem med autofokus, vilket gör att en del bilder kan bli suddiga, vilket verkar vara det folk stör sig på. Fokus rent hårdvarumässigt är dock mkt snabb, vilket märks när man kör annan kamera-app, t ex Camera360 (vilken jag f.ö. varmt rekommenderar). HDR-läget i Sonys kamera-app är bra och balanserat. Det skapar inte lika dramatiska bilder som appar som tar 3 bilder med olika exponering och kombinerar dessa (t ex Pro HDR Camera), men med dessa måste man i princip hålla telefonen helt still. Sonys HDR-läge fungerar bra på fri hand och ger naturliga resultat. Auto-läget fungerar bra för det mesta, men jag tycker Normal-läget oftast är bättre med mer kontroll.

  Något som är både positivt och negativt är att Sony använder en ganska aggresiv komprimering av bildfilerna. Fördelen är att bildfilerna blir imponerade små bildfilsmässigt i förhållande till kvaliteten. Nackdelen är att viss detaljrikedom går förlorad vid zoomning. I behandlingen av bilderna ligger också en brusreducering som gör sitt jobb bra, dock givetvis på bekostnad av lite skärpa vid zoomning. Föredrar dock absolut denna brusreducering över att inte ha den. Asus Padfone 2 har en Sony-sensor men tillämpar inte samma bildbehandling och komprimering som Xperia Z, och den kameran har stora problem med brus, även i relativt ljusa förhållanden.

  Det hade varit trevligt att själv kunna ställa in komprimeringsgraden. Överlag är jag dock klart nöjd med kameran, och positivt överraskad efter en del blandade recensioner.
  Dock rekommenderar jag att stänga av Bravia-läget, vilket gäller både för bilder och film. Färger blir mer naturliga utan.

  + Bra mjukvara. Minimalt med intrång på Android. De appar Sony utvecklat är användbara och snygga.

  + Batteri/Strömhantering. Klart positivt överraskad. Helt klart 1,5 dagar med normal användning. Framförallt drar telefonen mkt lite ström i standby. Över natten sätter jag oftast på flygplansläge, och denna drar då i princip ingenting. Förvänta dig dock inte bästa prestanda efter första laddningen.

  Angående det fabriksmonterade skärmskyddet: Detta valde jag att ta bort (har verifierat med Sony att detta inte bryter garantin, även om dom givetvis rekommenderar att man har det kvar). Anledningen till detta är att jag tyckte att det drog till sig mycket damm och fingeravtryck. Gillar heller inte känslan från ett plastskydd. Utan skyddet blir skärmen ännu lite klarare, samt mer responsiv. Jag har dock valt att sätta på ett skydd i glas från Spigen för att skydda skärmen från repor. Detta kan jag varmt rekommendera. Ger en mycket bättre känsla än plastskydd, samt ser bättre ut. Detta skydd är dessutom behandlat mot fingeravtryck och står emot dessa bättre än både det fabriksmonterade plastskyddet och skärmen utan skydd. Tänk dock på att Sony-loggan är printad på plastskyddet, så denna försvinner om man tar bort det, men telefonen ser minst lika bra ut utan.

  Glas-skydd från Spigen:
  -> http://www.spigen.com/cell-phone/sony-xperia/sony-xperia-z-screen-protector-glas-t-premium-tempered-glass.html

  Den enda kompromissen man får vara beredd på är att ett bygge i glasmaterial innebär en del fingeravtryck, dock lätta att putsa bort. Men det är något man får leva med om man inte vill ha en billigare plastkonstruktion likt S3.

  Detta känns helt klart som telefonen 2013, särskilt när vi nu vet hur S4 ser ut...
  Rekommenderas varmt!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Haha, extremt sent betyg, men bara för att rätt ska vara rätt.

  Jag var helnöjd med denna, processor som körde Javascript snabbare än Galaxy S6 från 2015, snabb kamera med bättre Makrofunktion än min Nexus 6P från 2015.

  Bra vattentålig design och allmänt tålig till skillnad från dagens inglasade tvålformade mingvaser. Det krävdes ett fall från ett bord ner mot ett stengolv för att påverka den alls. Sprack lite i hörnet, men fungerar fortfarande som musikspelare och väckarklocka vid nattduksbordet några mobiltelefoner senare...

  Och det följde med bra inears, bättre än min Iphone som jag hade.

  Kan man tjoffa in 6.0 Marshmallow på denna och du får ett bra pris så har du en pålitlig telefon som inte har många av nackdelarna av de nyare. Borde faktiskt prova det :)
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Värdelös telefon med en display som inte tål ett jävla skit !
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft den i några år nu och jag tänker säga detta: Underbar. Den har gjort allt den skulle göra, den har fortfarande inte gått sönder, allt fungerar, den har badat ett par gånger och jag har vandrat med den liggandes genomblöta kläder(inga problem). Dess batteritid är fortfarande relativt bra, sämre än den var i början, men annat kan man knappast vänta sig efter ca 3 år. Jag kan spela Hearthstone med lite lag och foton jag tar ser bättre ut än både brorsan och farsans nyare Samsung galaxy s3, s4 och är typ på samma nivå som s6an(borde inte vara det, men av något skäl blir de på sitt sätt lika bra).

  Positivt - Inga egentliga problem, håller allt den lovar. Så pass hållbar att man önskar att den skulle gå sönder bara en gång innan garantin tagit slut(sorligt nog fick man behålla sitt original exemplar och behålla de repor man orsakat över åren+den aningen förminskade batteri-tiden). En absurd räckvidd också, jag hade täckning där inga andra hade det, ute i stugor och ute på vägarna. Trotts att vi hade samma avtal, med samma leverantörer så hade jag långt bättre uppkoppling. 4g när andra hade 3g eller lägre och 3g när andra hade ännu lägre.

  Om du inte använder mobilen, gick jag i början ibland(det första året) 1-1.5 veckor utan att ladda den. Numera klarar den inte mer än 5-6 dagar i allmänhet(inräknat några udda samtal nu och då). Men inget batteri förblir permanent prima(ingenting göra det..).

  Negativt - ...Mja, om man använder den mycket och särskilt om man har igång wireless/internet+roaming så går det mycket batteri(klarar kanske 22-40 timmar av flitigt användande på max prestanda med 100% och uppkopplingen på. Mindre om den uppdaterar samtidigt). Å andra sidan kunde jag sitta och lyssna igenom låtar utan något annat på(utom trådlöst headset, nfc funktionen) i nästan 50 min(+ett kort samtal och bläddrande efter andra låtar), med mindre än 1% kvar. Hann rentav hem och ladda den innan den dog.

  Dess ljud är väl knappast gudomligt eller något, men det är över standard och ungefär så mycket som man kan vänta sig av så små högtalare(typiska inbyggda mobil-högtalare).

  Enda verkliga problemet jag *kan* ha haft(vet inte om problemet var mobilen), var att det krånglade en del med NFC programmet, ibland när jag försökte använda mig av den röst styrda uppringnings funktionen så spottade den ut siffror ur ingenstans istället. Inga nummer bara en massa olika siffror. Andra gånger hade jag problem med att ansluta headsetet(bara i början, slutade senare. Men en tid gick det överhuvud inte att använda och jag tvekade över vilken som behövdes skickas in) och vid ett tillfälle även en annan NFC-anpassad station(högtalare). Jag tror dock att det var både headsetet och ett skadat program(NFC appen på mobilen) som var problemet, inte någon hårdvara eller själva operativsystemet.

  Aldrig varit mer nöjd med en mobil. Förlorar bara en stjärna för krånglet med NFC i början(+ under topp-nivå högtalare och under topp-nivå batteritid) . Alla andra smärre problem(repor på skärmen och svarta prickar för kameran), har jag själv ställt till med när jag varit oförsiktig(tappat den på en grusplan när jag knuffade en bil bland annat, blev ett rätt så ordentligt fall).

  Jag vet att den här recension är alldeles för sen och i allmänhet rätt irrelevant för de flesta. Men nu när jag äntligen ska byta(mest pga att jag vill kunna spela mer krävande spel), så tyckte jag den förtjänade en del lovord och ett omnämnande för att den är den första mobil som överlevt 3 år med mig. Inte bara överlevt heller, den är nästan i nyskick fortfarande, jag tror den här saken kommer överleva mig.

  Även om den kräsne perfektionisten här inte ger den full pott, så tänker jag ändå säga:
  DEN BÄSTA MOBIL JAG HAFT ELLER HÖRT TALAS OM(för sin tid, som i den tid någon mobil släppts).
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Älskar den.

  Den har så sjukt snygg design enligt mig och det fick mig att vilja köpa den.
  + Kameran tar mycket bra bilder. HDR funkar bra och den har hög upplösning.
  + Prestandan är mycket bra, dock inte lika bra som S4 och HTC One, men fullt dugligt i krävande spel.
  + Skärmen. Det är många som inte gillar att det är dåliga betraktningsvinklar, men det spelar ingen roll för mig. Jag kollar inte på mobilen från konstiga vinklar. Annars är det bra kontrast, hög upplösning och bra färgåtergivning.
  -Batteriet är lite för litet, men den råkade starta upp sig när jag precis hade köpt den. Och som de flesta vet så ska man inte starta upp den förrän den har laddat ett tag, men jag startade den som sagt innan den hade laddat ett tag. Så det kan vara mitt egen fel.
  - Ingen kameraknapp. Om den är vattentålig vill man gärna använda kameran under vattnet. Men med t.ex. Camera Zoom FX så kan man använda volymknapparna till att fota.

  Edit: Tappade den så skärmen sprack. Detta var mitt fel, men det är konstigt att hela touchpanelen lade av pågrund av en liten spricka.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Uppdatering: Sänker betyget rejält. Har tröttnat på kameran som har stora problem med att fokusera. Ibland tar den utmärkta kort men ofta så händer följande. Man ser i skärmen i perfekt fokus det man ska ta kort på, man klickar för att ta kort och kameran börjar söka fokus och missar, dvs det blir skarp sedan suddigt och då bränner kameran av kortet. Jag antar det har med ljusförhållanden samt ev. färger och kanter som mjukvaran använder för att hitta fokus men jag har aldrig varit med om en så värdelös kamera. Man blir bara förbannad.

  Vattenresistant vilket är trevligt när det regnar men skärmen reagerar direkt på vatten och navigering är omöjlig. Sonys variant av operativsystemet kan lämna en del att önska om man går från HTZ (enligt min sambo). Batteritiden är kort, det beror dels på den stora skärmen (man kan inte ha kakan och äta den). Jag gillar inte att man inte kan byta batteri på den, men idag hinner telefonen går sönder innan batteriet så det är väl inte hela världen. Mobilen är inte fantastiskt men den är inte skit heller.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  jag har haft en Android lur tidigare HTC Z och en iphone 4. Denna lur är i klass med iPhone, jag gillar gränssnittet och utseendet. Listar lite betyg:
  +gränssnittet (sony har verkligen tagit Android till en helt ny nivå, imponerande)
  +vattentät (dock svår att navigera i duschen)
  +Bra skärm som fungerar felfritt.
  +-+-+-+-+-+-+-+
  -Kameran (svårt att bli helt nöjd)
  -blir väldigt varm vid användning, olidligt med långa samtal.
  -stor, nästan klumpig. (smaken är som baken)

  Jag har ägt denna i mer än 2 år nu å den fungerar bra. Inga problem. Det blir nog sony i fortsättningen oxå tror jag. Dock en av de mindre versionerna. skärmen håller fortfarande. peppar peppar...
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag har bara en bra sak att säga om Sony Xperia Z, den är att den var trevlig att använda tills problemen kom. Men annars har jag inget bra att säga om min Sony Xperia Z C6603, som Elgiganten var tvungen att gå in på min sida för att häva köpet, efter 6 omgångar hos reparation pga. vibrationer genom att bara röra mobilen och mobilen blev kokhet utan att man gjorde något med den. Eller så låste sig skärmen så man kunde inte göra något på den. Men den fick också skador av att mobilen inte tålde inre överhettning.

  Jag kan ha haft ovanligt otur med mobilen men det ska inte gå 6 omgångar med fel på väldigt kort tid utan utbyte av mobil eller hävning av produkt.
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mitt intryck av denna är inte bra, då jag efter drygt ett år har haft den på lagning 3 gånger.
  Förutom det så fungerar den rätt bra nu, dock så vill appar crasha rätt ofta.

  Kameran är jag grymt missnöjd med, förutom att det går att ställa in lite inställningar själv så tar den riktigt dåliga bilder.
  Bilderna känns gryniga och har alldeles för mycket färg i sig.

  Vattentätheten fungerar utmärkt, har haft mobilen i dushen och även ute i hellregn, kan dock säga att navigeringen blir helt åt helvete.

  Jag skulle inte rekommendera denna!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte 15 exemplar till jobbet för nio månader sedan. Ett exemplar av dessa har strulat (handhavande?) medan de andra har fungerat klanderfritt.

  För tre månader sedan köpte jag även en till min far. Den telefonens skärm sprack (utan yttre påfrestning) efter två månader varvid telefonen skickades till butiken. Efter två veckor kom telefonen tillbaka lagad. Sony tar ansvar!

  Kan tilläggas att vattentätheten har testats frekvent. I somras badade jag med telefonen i fickan, den följer med in i duschen emellanåt och utspilld öl klarar den oxå galant. När rengjorde du din telefon senast? :-)
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Var till en början väldigt nöjd med telefonen, men sedan sprack skärmen utan någon som helst åverkan. Sony vägrade ta ansvar. Då skärmen är obrukbar då den är sprucken och man inte kan komma åt innehållet via datorn, eftersom man inte kan låta upp skärmlåset, så blev jag tvungen att lämna in den för reparation. Hade glömt att göra backup. Nu har skärmen spruckit igen, utan orsak! Ta ert ansvar, Sony!

  Dessutom tycker jag kameran är undermålig inomhus. Går inte filma i automatläget eftersom fokus hoppar omkring hej vilt. Blixten slår även igenom på de flesta bilder jag tar, vilket ger mjölkiga bilder.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köp inte denna telefon, det blir dyrt att köpa nytt, och köp inget från Sony då de säljer undermåliga produkter och vägrar kompensera för det!

  Köpte telefonen 4 mars, 11 maj har jag en spräckt skärm. Vanligt användande, tog upp den från fickan och den har spruckit i kanten. Renderar i att telefonen blir helt oanvändbar.

  Finns Facebook grupp för fler som råkat ut för samma sak samt olika forum. Kommer försöka höra med supporten men har hört att de flesta misslyckats.

  Återkommer få se vad Sony säger.

  ** Uppdatering **
  Fick detta svar från CDON som jag köpte telefonen ifrån:
  Verkstaden har nu återkommit med följande meddelande:

  "Det är inte garanti på apparaten på grund av att mobil har blivit utsatt för tapp/klämskada. Skärm är sprucken, då det ej är fabrikationsfel så täcks det ej utav garantin. Kostnadsförslaget avser byte utav skärm. Med förbehåll för dolda fel och skador på apparaten. Reparation kostar 2475 kr. Apparaten kan returneras oreparerad (kostar 300 kr) eller så kan vi skrota apparaten utan kostnad. Får vi inte svar inom 14 dagar avslutas ärendet och apparaten skickas tillbaka mot debitering."
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bästa telefon jag någonsin haft tills att skärmen helt plötsligt och spontant sprack av sig självt. Detta täcks ej av garanti! Sätter därför en 1:a då jag skulle vilja ha en ny sonytelefon men vågar inte köpa en där skärmen spricker utan att man någonsin tappat eller utsatt telefonen för något våld!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket bra mobil. Har provat dom flesta märkena.
  Lite mycket döyta på framsidan men den har ju nu ett år på nacken.

  Ett stort minus var dock att baksidan lossnade och att jag fick svarta fläckar i kameran.

  Detta löste Sony mycket smidigt. Skickade in telefonen på måndagen, kunde hämta ut den på fredagen. Kameran och bakisdan bytt och det kostade mig inte en krona.

  Vet inte hur ni andra använder er mobil men mitt batteri räcker lätt en dag. Då surfar jag lite, ringer, smsar, kollar facebook och lyssnar på Spotify med mitt bluetooth headset.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  + Skärmen
  + Uppdaterade Android-versioner efterhand
  + Inte så mycket lull-lull och programvara från Sony
  + Mycket bra Swipe-tangentbord (dock lite försämrat i senaste uppdateringen)
  + Vattentät och robust (tål att tappas på hårda underlag om det inte är för hög fallhöjd)

  - Lite klen batteritid
  - Ingen kameraknapp
  - Röststyrningen usel (och GoogleNow är för klumpigt och bara på engelska)
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  EDIT:
  Sony gjorde det rätta och bytte ut enheten helt då verkstaden kunde bekräfta att bakstycket hade lossnat och att den därför inte längre var vattentät.
  Den nya enheten har ännu inte lossat i bakstycket, men så har jag heller inte vågat testa vattentåligheten på den.

  Gammalt omdöme:

  Igår var olyckan framme. Fotograferade min dotter på stranden och sen som det vilddjur 2-åringar kan vara (ni föräldrar vet) kastade hon sig över mig för att busa/kramas och telefonen låg i vattenbrynet.
  Jag fick panik direkt av reflex och kastade mig ner för att plocka upp telefonen ur det ankeldjupa vattnet och sanden den landat i! Samtidigt som vattnet pärlade sig och rann av telefonen kom jag på att det var ju av just detta skäl jag köpt telefonen och pustade ut.
  Jag visste ju att luckorna på telefonen var stängda, så som de alltid är om jag inte av någon anledning behöver koppla telefonen till datorn. Jag har ju införskaffat mig extra laddningsdockor och bluetooth-handsfree för att just slippa öppna luckorna och slita på dem.

  Senare igår kväll skulle jag ta en klassisk före/efter-bild av fasaden på torpet som ska målas om. Imma, över hela kameralinsen, panik, vänder på telefonen, imma på främre kameralinsen också, mer panik! Öppnar alla luckor, röd markering på micro-USB ingången... Det är dödsdomen.

  Av flera timmars research är resultatet att ingen hittills fått sin Xperia Z utbytt för vattenskada oavset hur den blivit vattenskadad.
  Med andra ord; vattentätheten är en reklam-gimmick, i ett real-life scenario så kanske telefonen klarar sig om du har tur. Om inte, synd, köp en ny.
  Aldrig mer Sony.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Väldigt trevlig telefon!
  +Skärmen. Något undermåliga betraktningsvinklar men i övrigt riktigt bra skärm.
  +UI:t. Jag tycker Sony har lyckats skapa ett bra, snyggt och smidigt GUI ovanpå rena android.
  +Design/Byggkvalitet. Sonys(inte Sony Ericssons) stora styrka har ofta legat i deras förmåga att imponera med nya designmönster och material, och det är ett stort plus till detta betyg. Första mobilen med Omnibalance-design, and I like it!

  +/-Vattentät. Riktigt coolt, men att öppna luckan till 3.5 mm-uttaget blir töligt efter ett tag. Tur att de löste det till efterkommande mobiler(Z Ultra och Z1).

  -Kameran. Lever inte upp till Sonys hype om kameran. Den är helt okey, men utmärker sig inte från iPhone 5:s eller Galaxy S4:s.
  -Varm. Blir riktigt varm vid längre tids surfande, vilket också medför att CPU:n throttlar, vilket leder till sämre prestanda. Att möjlighet till vattenkylning(spola av den med kallt vatten under kranen) finns är en fördel, men fortfarande lite töligt att nästan bränna sig på fingertopparna ibland.
  -Batteritid. Den var okey de första två månaderna, men sedan tyckte jag den blev sämre ganska snabbt.

  Då jag sålt den här telefonen till fördel för en Z1, så kan jag bekräfta att Sony lär sig av sina misstag. Mycket bra telefon, nonetheless!
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Då jag bytte från iPhone 4S till min första Android var det med blandade känslor jag startade upp telefonen. Dock är själva telefonen mycket bra designad och det tänket präglar även Sonys version av Android. Android är dock fortfarande ganska kantigt och man förstår att man blivit bortskämd med polering i iOS.

  Har nu haft telefonen i ett par månader och kameran tar 3 sekunder för att starta, GUI:t är snabbt men ganska rough around the edges. Playstation Mobile aktiverades igår och var mediokert minst sagt.

  +
  Kraftfull
  Snygg design
  Vattentät
  Stor skärm
  Bra ljud i headsetet
  Modifierbart OS
  Minneskort
  Kan koppla en PS3-kontroll enkelt
  Android är flexibelt

  -
  Tar mycket plats i byxfickan vilket kan ställa till det under sommarmånaderna
  Bravia Engine 2 - Stäng av omedelbart! Förskräckligt filter som smetar ut bilderna
  Headset har inte volymknappar
  Laddningsstationen klarar inte data
  Luckorna kan bli enerverande
  Android kan vara lite kantigt och apparna håller låg kvalitet
  Kameran är synnerligen långsam
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Ungefär samma specar som andra tillverkares "flaggskepp" och Xperia Z gör nog samma jobb minst lika bra som motsvarande Samsung eller LG.

  - Min skärm har fått ett jobbigt högfrekvent blinkande för sig vid ljusa bakgrunder.

  +- Även om den inte är "vattentät" på riktigt så känns det skönt att veta att den tål lite vattenstänk.

  - "Dammtålig"? Min kamera har fått smuts eller något liknande bakom glaset som syns på varje kort jag tar.

  - Telefonen har ibland problem att komma ut på nätet både med wifi eller 3G, som att den väntar på att få kontakt. Sämre på det än min gamla Galaxy S2 (som dock hade sämre mottagning på wifi).

  +- Batteriet håller inte en hel dag som jag använder den.

  Trots allt är det min hittills bästa telefon och det är stor chans att även min nästa telefon är från Sony.
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Tyckte inte denna mobil impade på speciellt många plan.

  Först har vi kameran vilket framstår som mobilernas rolls royce. Kul det när man märkte att min gamla iphone 5 gjorde bättre bilder. Mer verklighetstrogna färger, snabbare bildtagning, bättre autofokus och skärpa.

  Sedan så dör batteriet snabbare än du hinner blinka. Batteriet höll för mig i ca 4 timmar. Det var användandet från det att mobilen laddades tills den dog. Så från morgonen till förmiddagen höll den ungefär.

  Dålig musikmobil. Jag gillar att ha alla mina hundratals låtar på mobilen. samlade i listor, genrar osv. Android är huller om buller på den planen tycker jag.

  Sen Android 4.2 Jelly Bean. Även om det är ett okej operativsystem så kan jag inte förstå varför appar och annat kraschar hela tiden, Inga förbättringar på känslan heller, sega menyer som valkigt där.

  Ska köpa upp mig till en 5s istället. Den har i alla fall grymmare kamera, gjord specifikt för musik, och Oset flyter på med oändliga möjligheter.
  Hejdå android!
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  VARNING VARNING!

  Telefonens skärm sprack när jag hade den låg på en bänk. Två sprickor längs med
  skärmens vänstra del.
  Inte tappad,8 månader gammal med displayskydd från dag 1.
  Touch-funktionen helt ur funktion och telefonen därför totalt oanvändbar. Hade kunnat leva med att det var en liten spricka i displayen, men eftersom telefonen inte fungerar alls med en spricka i skärmen så tycker man ju att det känns riktigt illa.

  Går ej att göra back up eller något eftersom knapplås ej går att avaktivera.

  Fenomenet har hänt många användare så det måste vara känt av SONY men

  SPRICKAN TÄCKS INTE AV GARANTIN OCH DE VILL HA 3000 FÖR ATT LAGA DEN. USELT!

  Synd på en i övrigt trevlig telefon. Så besviken på SONY. Aldrig en Sony-produkt igen.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra pryl, synd bara att det ska ta sådan tid för Sony att skicka ut nya Andriod versioner...
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kanon att den är vattentät. Men det är allt. Kameran tar bara bra bilder utomhus i dagsljus och batteriet är helt bedrövligt. Aldrig Sony igen.
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  VARNING!

  Telefonens skärm sprack när jag hade den i fickan under en ca 4 min lång promenad. Liten spricka längs med skärmens högra del. Touch-funktionen helt ur funktion och telefonen därför totalt oanvändbar. Hade kunnat leva med att det var en liten spricka i displayen, men eftersom telefonen inte fungerar alls med en spricka i skärmen så tycker man ju att det känns riktigt illa.

  Aldrig tappad, alltid i silikonskal. 7 månader gammal med displayskydd från dag 1.
  Har tidigare varit inne på reparation via operatören Comviq då ljudet i högtalaren lade av helt varpå det endast gick att ringa via headset.

  SPRICKAN TÄCKS INTE AV GARANTIN OCH DE VILL HA 3000 FÖR ATT LAGA DEN. USELT!

  Synd på en i övrigt trevlig telefon. Så besviken på SONY. Aldrig en Sony-produkt igen.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra mobil, men trivdes mer med Samsung Galaxy S3 Android, känns som något saknas med Android i Xperia, lite mer torr känsla, Kameran är helt ok, men när det är mörkt så blir den totalt kass, Batteriet går inte att byta ut, är något förståeligt med tanke på att mobilen är vattentät.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft den i 5 månader nu.
  Funkar i det stora hela mycket bra. Inte så mycket strul.
  Den är lite seg när man bläddrar på skrivbordet med att uppdatera fotoalbum, sensate kontakter osv, Man får vänta någon sekund på att den skall uppdatera. Lite irriterande men inget stort problem.
  Köpte denna för att den var vattentät (bra att ha lite extra säkerhet) och hade bra kamera. Har inte testat vatten tätheten så mycket med ett litet plask i polen på semestern tålde den. Känns tryggt att man inte behöver tänka så mycket om det regnar osv.
  Kameran är rätt bra. Men Samsungs S4 har nog snäppet bättre när jag sett kompisars S4'or.
  Speciellt i mörker utmärker sig S4 till det bättre.

  Batteritiden är helt ok. Jag använder den inte så mycket på dagarna och kan klara mig 2 dagar på en laddning oftast.

  Kameran, lite slöhet på skrivbordet och Sony's "PC companion" (som är rätt värdelöst) är det enda negativa jag kan komma på om den.
  Vill man inte ha vattentätt och kan betala några hundringar till skulle jag däremot nog rekommendera en titt på Samsungs S4
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  nu är det svarta fläckar på kameran när man tar bilder aldrig mer sony..
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Är mycket nöjd med min telefon såhär efter 1 månads användning.

  Innan hade jag en HTC legend så jag är extremt imponerad av denna telefon(och kanske lite väl lättcharmad).

  Den jobbar mycket snabbt, upplever inga lagg, bläddrar med ett fint flyt genom fotoalbum och liknande. Inte haft något problem med nått program som hängt sig eller liknande.
  Förutom ringa och sms så använder jag telefonen till internetbank, instagram/facebook, spotify, träningsprogram och navigering, vilket kanske inte är de mest CPU-krävande processer.
  Då det mesta är riktigt riktigt bra väljer jag att skriva om de tveksamheter jag hade innan köp och hur det föll ut.

  Innan köpet funderade jag mycket kring storleken och var först lite tveksam. Efter en månad kan jag säga att den funkar utmärkt att ha i fickan, den är visserligen stor, men också tunn. Tycker det är värre att bära omkring på min gamla tjocka nokia 33-nånting som jag har använt som slakt-telefon när jag ska göra dumheter och farligheter.

  Den stora skärmen är en enorm styrka, allt blir lättare och bättre att göra på telefonen. Sen är den knivskarp med snygg färgåtergivning. Gillar verkligen skärmen.

  Min andra tveksamhet innan köp var batteritiden. Min erfarenhet efter en månad är att den räcker gott och väl för en dag, men inte mycket mer(vilket jag tror att få smarphones idag gör). Fram åt 21 tiden brukar jag vara nere på 20 % kvar i batteri en vanlig dag utan att jag sparat in på användningen på nått aktivt sätt. Då kör jag med 4g på, blåtandshörlurar och spotify till och från jobbet, "normal" användning under dagen med mailande, ringande och messande. Har också flera dagar använt den som hotspot nån-ett par timmar utan att den knalldött innan det varit sängdags. De gånger jag känt mig något begränsad av batteritiden är dagar jag åkt tåg långa sträckor och haft gott om tid på mig att döda batteriet. Körde ett par dagar i början med bara 3g, påtagligt bättre livslängd, men varför ha en 4g telefon för att sen köra 3g på den?

  Skulle vara intressant att testa batteriet på Z1:an som enligt specen skulle vara bättre. Om man har stora krav på att kunna använda telefonen väldigt mycket under en dag och det är ett absolut måste att den klarar sig in sent på kvällen/natten är Xperia Z inte att rekommendera. Till alla andra skulle jag varmt rekommendera den.
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  - Helt katastrofalt batteri, surfar jag en fika så försvinner 1/3 av batteriet, måste ladda telefonen två gånger om Dan och då läser jag bara webforum och tidningar ca 1-2h. (har BT wifi 4g avstängdnär telefon är i fickan)
  - Dålig lucka till laddningen, svår att stänga ordentliget, den på Xperia V mycket bättre!
  - kameran är inte hälften så bra nog för upplösningen, ni som tycker den är bra borde jämföra med S2 tex.
  +
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  *** uppdaterat ***

  + Batteri tiden har blivit bättre efter några uppladdningar.

  - Tycker att Wifi är fortfarande svag.
  - Tappar signalen ibland helt.

  Lite pos/neg efter några dagars test av denna lur.

  + Bra skärm /Streamat filmer och kollat bilder och tycker den klart är bland dom bättre jag sett.
  + Fina bilder /Har endast tagit med auto inställningar.
  + Gränsnittet /Hatade SonyEricsson Arcen
  + Byggkvaliten /Den känns lagom tung och stabil, fast lite fyrkantig. Men det funkar för mig.
  + Laddningsdockan /Klart en trevlig grej. Används som nattklocka/tvstativ/laddare/fotoskärm mm
  + Ljudet /Klart godkänt. Medföljande öronpluggar funkar ok.

  - Batteritiden /Ja jag vet en stor skärm etc, men när ska batteri utveckling bli bättre? Känns som den suger ur batteriet mer än nödvändigt vid användning, även om jag dragit ner alla kontrast,ljus mm.

  Summering: Jag tror att jag kommer att gilla den mer och mer efter jag lärt känna den bättre. :)
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bästa Mobilen jag har haft! Perfekt :)
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Uppdatering: Baksidan har öppnat sig på det hörnet närmast kameran och ner till strömknappen. Jag har ALDRIG tappat mobilen i marken och har behandlat den noga.
  Jag har läst om andra som har drabbats av samma sak och i alla fallen så är det hörnet närmast kameran som öppnar sig. Den troligaste orsaken till att den har öppnat sig är på grund av värmen från processorn, som sitter under kameran. Limmet har troligtvis lossnat av värmen.

  Problemet med detta är att den inte längre är ''vattentät'' och att luckan öppnar sig mer och mer.

  DETTA FALLER INTE UNDER GARANTIN I SVERIGE! JAG BLIR SÅ FÖRBANNAD PÅ DETTA SÅ ATT JAG DRAR BORT 3 STJÄRNOR FRÅN BETYGET .. OCH DÅ ÄR JAG GENERÖS!

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Jag kunde aldrig i mina vildaste fantasier tänka att jag skulle sitta här och ge mitt omdöme till en Sony mobil. Det är utan tvekan den bästa mobilen som Sony har skapat och den här mobilen är ett bevis på att Sony är på rätt väg.

  Hårdvaran som driver Xperia Z kan efter att de andra stora mobil tillverkarna presenterat sina flaggskepp kännas lite gammal, men oj vad jävla kvick den här mobilen är. Sony har med sin senaste uppdatering 10.1.1.A.1.253 finslipat systemet så att användarupplevelsen ska vara betydligt bättre och ge så lite lagg som möjligt. Vare sig man spelar Subway Surfers eller Asphalt 7 så behöver man inte oroa sig för att det ska lagga, det flyter på utan det minsta problem. Sanningen är att den här mobilen kommer att ligga bra till under en lång tid framöver, trots de äldre hårdvarudelarna. Mobilen blir dock som alla nya smartphones obehagligt varm när man spelar. Det slukar strömmen snabbare.

  Jag klarar mig gott och väl en hel dag med batteriet. Jag kollar mejlen, surfar lite på internet, är inne på Facebook och jag spelar. Batteriet klarar sig ca 4-5 timmar med skärmen på. Med Skärmen av så klarar den sig mellan 2-4 dagar (om stamina-mode är igång).

  Det är inte bara systemet som har uppdaterats, skärmen har efter den senaste uppdateringen gått från att ha varit lite grå daskig till att vara helt fantastisk. Färgerna känns djupare i och med uppdateringen och det gör svärtan med. Notifierings fältet och mjukvaruknapparna var innan uppdateringen grå men Sony har tack och lov ändrat färgen till svart. Det är lite av en funderare varför inte Sony släppte mobilen såhär från den allra första början. Jag tror minsann att den kritik som Sony/mobilen har fått hade varit mycket lägre. Betraktningsvinkeln har förbättrats, men de finns såklart de som inte är nöjda ändå. Jag tycker att betraktningsvinkeln är bra och kan lätt läsa sms och dylikt med mobilen liggandes en bit ifrån mig.

  Det finns en del människor som säger att skärmen får repor väldigt lätt. På skärmen så sitter det en plast film som ska skydda skärmen mot repor, problemet är att plast filmen får repor väldigt lätt. Jag valde att ta bort plast filmen från skärmen, och oj vad klarare skärmen blev. Responsen känns mycket bättre. Skärmen har inte en enda repa och det har den inte haft sen jag tog bort plasten för ca 2 månader sedan. Antifett medel är dock att rekommendera då skärmen inte har något sådant. Jag tycker själv att mobilen blev finare utan Sony loggan, garantin försvinner inte för att man tar bort plasten.

  Efter den senaste uppdateringen så är jag jätte nöjd med kameran, tycker att den tar skarpa och detaljrika bilder. Innan uppdateringen så var jag inte nöjd med kameran. Det finns mycket inställningar så att man kan ställa in hur man vill att bilderna ska vara, om man vill göra det. Bilderna blir dock inte bra i mörker, alldeles för mycket brus.

  Jag hade önskat att Sony hade ordnat bättre ljud, för det är lågt och burkigt ljud som kommer ut från det lilla hålet på sidan som man mycket lätt täpper till ibland. Lite av ett designfel kan man tycka. Ljudet är dock godkänt, inget mer. Finna många äldre smartphones som har bättre ljud.

  Hörlurarna är väldigt fina tycker jag, hade dock önskat lite mer bas. ljudet är rent och diskanten är mycket bra, lite vasst ljus ibland. Speciellt när man spelar hårdrock.

  Positivt:

  + Skärmen (efter senaste uppdateringen)
  + Designen
  + Snabbheten (efter senaste uppdateringen)
  + Sony gränssnitt
  + Stamina-mode/Batteriet (efter senaste uppdateringen)
  + Kameran (efter senaste uppdateringen)

  ~ Ljudet

  - Den blir obehagligt varm när man spelar
  - Inget antifett medel på skärmen/ plast filmen får lätt repor
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Då jag aldrig gillade min S3:a så köpte jag denna istället.
  Älskar formen och rappheten.
  Med batteri sparfunktionen på så håller batteriet väldigt länge.

  Rekommenderas skarpt
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Extremt besviken.

  Telefonen är egentligen hur bra som helst. Skön i handen, bra skärm och kamera. Bra menyer och Sonys orginalprogram fungerar bra utan att du behöver ladda ner från tredje part.

  Men, att en "vattentät" telefon ska totaldö efter ett par minuter i vatten och sedanmatt det inte går att få på garanti är fruktansvärt dåligt.
  Aldrig mer en Sony.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Sony har verkligen lyckats släppa en riktigt bra smartphone, även om den inte når upp till konkurenterna i hårdvara så tar den tillbaks de med otroligt väloptimerad mjukvara och en riktigt läcker design!

  Skärm: Läste på väldigt mycket innan ja genomförde detta köp och den enda biten som oroade mig var skärmen som alla recensioner har pissat på i princip. lycklligtvis blev ja positivt överasskad när ja första gången startade telefonen, skärmen har dåliga betrakningsvinklar, visst men rakt framifrån så ser skärmen riktigt bra ut och är fortfarande bättre än alla skärmar släppta förra året!

  Design: telefonens riktiga trumphkort, vattentät och med glas på båda sidor är detta en riktig ögonsten, alla som ser den berömmer verkligen vilken vacker telefon de är.
  portarna som måste öppnas är ganska jobbiga men den enda som används flitigt är egentligen hörlursuttaget eftersom ja använder dockan som följde med till att ladda och micro sd och sim kort flyttar man ganska sällan på.

  Har haft telefonen i ca 2 veckor och tiden får avgöra om hård och mjukvaran håller, kommer uppdatera efter en längre tid med telefonen
  men som de ser ut nu så är detta en telefon att satsa på!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fantastiskt smartphone från Sony! Snabb, snygg och vattentålig!
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  bra när den funkar som den ska men min hänger sig väldigt ofta när man ska besvara eller växla samtal, samt svajar i mottagning och batteriet kunde varig bättre tycker jag... övervägr reklammation starkt haft den ca två månader och undrar "varför valde jag inte typ htc one eller samsung s4?"
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Det här är verkligen en jättefin telefon så länge den är hel!
  Alla appar flyter väldigt bra och telefonen är lätt att använda. Stamina-läget gör att batteriet räcker väldigt länge. Den stora frågan är varför man gör baksidan av telefonen i glas? Är det en slump att apple droppat det konceptet?

  Hade haft den i ett par månader och var nöjd med allt när glaset på baksidan plötsligt sprack. Vet inte vad som orsakade det, tappade inte telefonen och hanterade den inte ovarsamt på något sätt, plötsligt såg jag bara en spricka i glaset. Kul? Kontaktade Sonys support och blev trist och påfallande oengagerat bemött. Skickade in telefonen på reparation och fick svaret att eftersom det syntes åverkan i form av ?sprickor/rispor som överstiger normal användning? på baksidan så täcks inte skadan av garantin. Här undrar man ju naturligtvis vad normal användning är? Att inte en telefon håller att tappa är ju en sak men den här telefonen är banne mig inte onormalt använd! Om en ?vanlig? telefon spricker i glaset kan man få det fixat billigt, om man vill ha sin Xperia vattentät efter lagningen får det göras på en riktig verkstad och då kostar det 830kr + moms + frakt (och antagligen postförskott). Jag räknar med att lösa ut min lagade telefon på posten nästa vecka för ca 1100kr.

  Tyvärr får betyget därmed bli lågt, det spelar ingen roll hur bra en telefon är mjukvarumässigt om den inte håller för normal användning.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har provat det mesta inom mobiltelefoner. Senaste var iPhone 5 och Samsung S3.
  Men jag har en dragning till Sony, gillar deras menyer. Skall dock säga att jag är grymt imponerad av Samsung, saknar S3 lite.

  Sony Xperia Z hamnade i min ägo då jag vill ha en större skärm. Mina behov är att ringa (med BT headset) och jag fotar mycket med min telefon. Där faller iPhone bort. En del bra appar är inte dumt heller.

  Överlag fungerar Z som de flesta skriver, det bästa Sony presterat osv. Dock är jag lite besviken på skärmen som inte kan återspegla de prestanda den sägs besitta. Att den sedan är plastad med ett skydd som är statiskt ger inga pluspoäng då dammet sugs till den.
  Kameran likaså, borde varit bättre med de specarna.

  Det som drar ner mitt betyg är att den redan från början (jag ringer mkt) har en egenhet att bryta samtal under gång. Därefter går det inte att ringa upp på ngn minut. Ibland måste den startas om. Oerhört irriterande.
  Kontaktade support, "reperarera telefonenen" (mjukvarureparation) sa de. Ingen skillnad..lämnade in telefonen. Kom tillbaka efter 2 veckor...mjukvaruuppdaterad...!
  Ingen skillnad:S
  Skickade åter in den en andra gång...har nu fått tillbaka den och nu har man bytt kretskort och baksida. Verkar fungera nu.
  Mycket bra support på inköpsstället, Ring Up i Uddevalla, men kanske inte känns som Sony tar problem på allvar alltid. Har hitintills tagit 3 månader med strul för att få den felfri.
  Önskar också att Sony var snabbare, som exempelvis Samsung, med att uppdatera Android i telefonen.
  Men på något vis känns ändå telefonen riktigt trevlig.
  Hög kvalitet i känslan, bra prestanda, vatten/fukttät, stabilt BT och bra ljud ger telefonen ett bra betyg.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktigt nöjd med denna måste jag säga!

  +++ Bra utvecklarstöd!
  ++ Snygg och enkel hårdvarudesign
  ++ Vattentät
  + Sonys originalmjukvara är väldigt nära Nexustelefonerna, alla ändringar Sony gjort är positiva
  + Knapparna sitter i skärmen, enligt Googles guidelines
  + Lätt, men inte för lätt
  + Grymt bra täckning både på 3G och 4G

  . Batteriet... Ok, batteriet kunde ha varit bättre, men jag upplever ändå att jag får bättre batteritid på denna än vad jag fick på min Galaxy S3 4G

  - Sonyloggan sitter på skyddsfilmen, inte bakom glaset
  - Telefonen har ingen recovery partition
  -- Skärmen kunde varit bättre
  -- Saknar apt-X stöd i en mobil som är så beroende av Bluetooth lurar (inte vattentät när man öppnar 3.5mm luckan)

  Framförallt skärmen som drar ner betyget från full pott.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Är nöjd med telefonen, känns solid och mycket snabb.

  Plus:
  Man får med skärmskydd och till baksidan.

  Minus:
  Inte lika skön att hålla i som S3:an då designen är lite som iphone, kantig.
  När det kommer starkt ljus bakifrån så är det något i skärmen som reflekteras som sitter i ett rutnät och jag tror det är dioderna som lyser upp skärmen.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Grym kamera - när den väl fungerar. Dock vet jag inte om det är den senaste uppdateringen men 2 av 5 gånger jag öppnar kameran så får jag felmeddelande och måste avsluta.

  Sen även att telefonen låser sig när det ringer ibland.

  Och detta 4G nät som ska vara så jäkla bra. Katastrof. Visst, det är snabbt. Men du kan inte skicka MMS via det nätet. Då måste du koppla upp dig på 3G istället.

  Även krassligt ljud i hörluren.

  Utöver detta är den säkert jätte bra, men tog inte mina förväntningar med storm om man säger så.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kvalité rakt igenom. Smidig och snabb multitask-funktion. Valde denna över new HoX och S4 - och ångrar mig inte, XZ är snyggaste mobilen på marknaden.
  Ett litet minus är väl att den snabbt får "fettfläckar", men det åtgärdas med en dusch under handfatet :):)~

  Edit:
  Grym standby-batteritid.

  Edit 2:
  Bättre flyt efter uppdateringen! *ME_LIKE*
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  +Skärmen är fantastiskt skarp med full HD
  +Designen är enl mig skit snygg
  +Snabb Quad Core Qualcomm S4 Pro
  +Vattentålighet, alla telefoner borde vara det
  +kameran tar mkt bra bilder under bra ljus
  +Sony UI är snyggt och fungerar bra

  -Batteritiden, de kunde ha slängt in ett större batteri på 3000 mAh och adderat 2mm i tjocklek
  -Lite blek skärm och sämre upplösning jämfört med tex LG
  -Betraktningsvinklarna = lite känsligare än de flesta
  -Volymknappen sitter för långt ner och på fel sida, passar bara vänsterhänta

  Sätter full pott pga uppväga trollet ZaNdRoRiA röstning. Man sätter inte en stiärna bara för att enheten är trasig = enkel DOA. Han vill bara förstöra poängen.
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Varning! Min Sony Z slutade fungera efter 4 timmar. Hängde upp sig och bara snurrade mellan loggorna och att knappa in pinkoden. Försökte återställa med att hålla in Powerknappen och volym upp. Hjälpte föga. Skickade in på service. Fick tillbaka den efter 10 dagar ( Mjukvaruuppdaterin var gjord).

  Då fungerde den i hela 5 timmar innan samma fel uppstod...åter på service....

  Nu åter från Service. Har fungerat i ett dygn, peppar,peppar. Gillar telefonen skarpt nu när den fungerar...
  Neeeej, nu la den av igen (efter 3 dygn) Hoppas verkligen att jag kan häva köpet. Bra telefon ( när den fungerar), men måste ha en telefon som jag kan lita på, då det är telefonen och datorn som är mina arbetsredskap.

  Gick inte häva köpet :-(
  Nu har de bytt moderkort i telefonen. väntar tillbaka den från service på måndag...
  Telefonen åter efter 3:e gg på service. Funkar ännu så länge (5 timmar) men avaktar innan jag gör någon ökning på stjärnorna. Men den orkade med en film på viaplay under mit crosstrainerpass.... hoppas hoppas...

  Nu la den av igen.(efter 9 timmar) Lagom till att jag lagt in alla appar och konfigurerat den som jag vill ha den. Samma fel för 3:e gg.

  Nu kunde jag äntligen häva köpet och kunde köpa en S4 istället. !

  Hade de bytt ut telefonen (värsta måndagsexemplaret i mannaminne) direkt, så kanske jag hade varit en lycklig Sony Z ägare idag... Men är sjukt nöjd med min S4. Så slutet gott allting gott!
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Telefonen har en mycket bra skärm fast betraktningsvinkeln hade kunnat vara lite bättre. Kameran i telefonen drar ner betyget duktigt då den inte presterar så bra foton som man kan kräva av en så pass ny och avancerad telefon. Fotona duger att titta på i telefonen om man inte förstorar dem, de duger även för webb och facebook men vill du skriva ut dem så kommer du att bli besviken då den inte har den skärpa och detaljrikedom som man kan kräva av denna telefon. Även telefondelen har mycket att önska, hörsnäckan och mikrofonen är inte av bästa kvalité, det är mycket lätt att få distorsion i den samt att man måste placera hörsnäckan precis för att man skall höra bra annars förvrängs ljudet och i vissa lägen hör man knappt något alls. Det enda som jag tycker är bra med telefonen är att den är vattentät och det var mycket därför som jag köpte den men även Sonys storstilade reklamer om den fantastiska kamerafunktionen och dess kristallklara bilder men dessa finna bara i 5" formatet och i telefonen, dra upp fotona lite så ser man pixlar och hur kanter och färger flyter ut i oskärpa. Jag har testat igenom en massa olika kamera inställningar men ingen ger rättvisa åt den lins och bildsensor som finns i kameran.

  Vill du ha en telefon som tar mycket bra foton så välj en annan. Vill du ha en kamera som tåll väder och vind så är denna ett mycket bra val.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kanske bästa saken som kan sägas om mobilen är att min fru som använder iPhone vill att vi ska byta mobiler nuförtiden :-)

  Uppdaterat: Nu har jag uppdaterat till senaste fw uppdatering:
  Positiv är att buggar som jag hade innan verkar vara lösta, dessutom så funkar kameran lite bättre och snabbare. Bakgrunden på mjukvaruknapparna längst ned är nu svart iställert för grå, vilket är mycket bättre. Överall är det lyft. Jag skulle kunna ge en stjärna till om de släpper senaste Android på denna lur.

  Det enda negativa är den plasten som ligger på skärmen. Den tål int att man har nycklar i samma ficka.

  * Den är väldig snabb. Alla applikationer som jag kör dagligen flyger fram. Det enda programmet som tar lite tid på sig från kallstart är kameran som jag misstänker beror på drivrutiner och borde kunna fixas vid nästa uppdatering.

  * Batteritiden är som en normal smartphone, betyder laddas om under natten, vilken med den bordsladdaren som medföljer är otrolig smidig.

  * Skärmen är fantastisk, färgerna otroliga, betraktningsvinkeln kunde ha gjorts bättre, men det är absolut ingenting som stör en. I de vinklar som man använder som typ från bordet ellerom man visar nåt för kompisen är svärtan helt ok.

  * Kameran är fantastiskt jämfört med min gamla DHD. Den är snabb när den väl är uppe (tar 3 sekunder från kallstart) och på skärmen är bilderna helt otrolig i.a.f jag får uppdatera när jag väl har printat nån av bilderna :-)

  * Mjukvaran är också helt ok nu efter uppdateringen som kom förra veckan. Jag saknar vissa grejer i vanilla som day dream, men Sonys gränssnitt har sina fördelar också, som STAMINA vilket sparar batteri väldigt väl när mobilen ligger oanvänd i fickan. Det är också rätt så smart att Chrome är defaultbrowsern eftersom man inte behöver uppdatera hela mobilen för att få senaste browsern. Dessutom så är Sony PC Companion på windows helt ok. Mycket bättre än Samsungs skräp mjukvaror på datorn.

  Måste tilläggas att mjukvaran är lite buggig, har märkt att t.ex så ibland funkar volymknappen att funka och man är tvungen att gå in i inställningar för att det ska funka eller restauratör mobilen.

  * Samtalsljud är återigen jämfört med min gamla DHD mycket bättre. Ljudet hörs klarare och mindre burkig.

  * Musikljud är också bra, men jag är ingen audiofil.

  * Mottagning är också bättre jämfört med min gamla mobil, där jag hade ingen täckning förut så har jag nu täckning. På Wifi sidan tror jag dock min gamla DHD var lite bättre i mottagning, men hastigheten på Sony är högre känns det som.

  * Designen är väldigt elegant måste sägas. Jag tycker dock att de kunde gör det skönare att hålla i mobilen genom att ha hållit samma tjocklek för ramen och mobilen. Nu känns det lite obekvämt att dra ut mobilen ur fickan. Första dagen höll jag också på att tappa den då den är betydlig halare än metallskalen som DHD har. Men det är vanesak. Nu har jag vänjt mig.

  Slutligen måste jag tillägga att förutom att mobilen inte är helt kompatibelt med vissa appar som min gamla var (Ultrasync t.ex) och att den saknar kameraknapp, och att den blir lite varm iblan vid användande så är jag väldig nöjd med mitt köp och rekommenderar det starkt till alla som funderar på en toppmobil.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag var riktigt osäker inför köpet, kan man verkligen ha en så stor telefon (5"). Kom från en 3.7"s Neo som jag verkligen gillade storleken på. Men efter två veckor börjar jag vänja mig. Jag har till och med börjat inse att 3.7 är lite för litet. På Z:an läser jag på webben och jobbar med mail, det var för jobbigt på Neo:n. (Jag skulle vilja pröva en 4 - 4.5" för att se hur det fungerar men det får bli nästa).

  Stamina mode är super då räcker batteriet med marginal en dag trots flitigt användande. Skärmen gillar jag och betraktningsvinkeln som av en del anses dålig har jag inte tänkt på en enda gång (förstår inte riktigt varför man behöver hög bretrakningsvinkel eftersom man alltid håller i den när man vill se skärmen).

  Jag valde mellan denna och HTC One och Samsung S4, det som gjorde att det fick bli denna var utseende, vattentålighet och pris/prestanda. I efterhand skulle jag nog tittat mer på Xperia V då den är lite mindre (förstår inte varför de inte kan sälja hi-end men med mindre skärm). Men eftrsom Neo:n var lite för snål i primärminne ville jag inte chansa på något annat än high-end.

  Standard keyboardet ger jag inte mycket för så jag installerade Swype efter någon timmes plåga.

  Not: man ska inte bada med den det står tydligt att det inte är en undervattenskamera, men den ska tåla mindre korta bad/avtvättningar.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Oj efter Bladerunnerman's recension så blir det svårt:-) Den var grym.

  Men om XperiaZ som jag nu haft en månad snart så måste jag säga att den är riktigt trevlig.
  Riktigt snabb respons på skärmen, många har klagat på betraktningsvinkeln. inget som jag stör mig på dock. Jag tittar mest på skärmen rakt framifrån.

  Men den är snabb som en kobra på allt den gör efter att ha haft en Desire S så är det en enorm skillnad.

  Hade även Iphone4 ett tag men det var en fantasktiskt fin telefon vad det gäller kvalitetskänsla och skärm, men Xperia är ett par strå vassare där med. Jag kunde aldrig förlika mig med IOS, stelt och trist Operativ jämfört med Android.

  Kameran tar väldigt fina bilder tar lite tid på sig att starta dock. Ljudet är lite tunt, men det beror på membranet som skyddar mot vatten som jag förstått det. Men oslagbart att ligga i badkaret och surfa och spela:-)

  + Prestanda
  + Skärmen
  + Designen fantastiskt snygg med glas
  + Kvalitetskänslan
  +Vattentålig
  + kameran helt ok under rätt förhållanden

  - batteriet som i alla med stora skärmar!
  - Ljudet, av förklarliga skäl!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Utmärkt telefon
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  bra telefon älskar den och tycker alla ska köpa den