Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Bosch GCM 8 SJL

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Bosch Geringssågar (27)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.22)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Detta är en utmärkt gersåg med hög kapacitet och extremt bra reproducerbarhet, dvs den håller sina gradtal. Jag har sågat allt från 270x45 limträ, 220x90 limträ, 115x115 konstruktionsvirke, till små fönsterlister. Jag har sågat en halv kilometer plank, och gerat droppfot. Plus mycket mer.

  De stora dimensionerna har jag roterat och med lite passning fått exakta snitt, inga problem. Ser inte fördelarna med större såg, om man inte skall avverka väldigt mycket stora dimensioner (bygga hus typ). Lister kan man gera om och kapa ytterligare en halv grad. Sågen spinner upp med mjukstart, sugen funkar med dammsugare bra. Rekommenderar starkt att man köper till ett bra bord, ta det stora GTA3600 om du sågar tyngre saker, som ovan. Bra inställningsmöjligheter, bra ergonomi. Inget att klaga på alls.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har dragit några plank bara ännu, men känns gedigen, lättjusterad och mjukstarten är skönt att ha. Enda "minuset" är att medföljande 48T klinga ger rätt fula snitt, fixades snabbt med inköp av en 60T-klinga.

  Lasern är en bra hjälpreda efter lite justering.

  Den här (köpte ihop med en GTA3800) kommer att göra panelen på huset i ett kick.

  EDIT: Har nu kört med den här i några år, har slitit ut några klingor och måste säga att maskinen i sig är perfekt. Finns verkligen inte en enda grej att klaga på vare sig på själva maskinen eller arbetsbordet. Höjer omdömet ett snäpp :)
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Liten smidig maskin, lätt använd, detta är en av det bättre maskinerna på marknaden, det finns girsågar som inte inte kan dubbelfällas d.v.s åt båda hållen, denna kan det men då kan man få problem för motor och anhålls deln kan ta i varandra dock.
  Men de flesta andra i denna storleksklassen kan bara giras åt ett av hållen vid dybbelgiriga snitt, men i sin helhet så tycker jag att den har dom funktioner som krävs´+ några små funktioner extra, nu skall jag säga att jag är mycket kräsen då jag servar elverktyg så ser man ganska fort vilka som är något att ha, detta är defenitivt en jätte bra maskin, som privatperson och egna små projekt hemma finns det billigare att välja.
  Detta är en renodlad proffsmaskin, men gillar du att fixa och dona , köp en då en pro-maskin för den gör det roligare än en B-maskin!

  //Alla Bosch i "blåá" sortimentet har väldigt hög klass..
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 år sedan
  Fantastiskt bra - som att skära i smör. Väldigt bra med laserpasset. Vanlig dammsugarslang passar för mig.
 • Dålig
  3 år sedan
  Tycker det är riktigt dåligt att man måste ha en Bosch-dammsugare för att kunna ansluta dammsugarslangen på ett vettigt sett.

  Produktbilder och manual är oförändrade, men i dom senare verisionen utav sågen så har man bytt ut dammsugaranslutningen till ett "click-and-clean" anslutning - som bara Bosch dammsugare har! Enligt bilder och manualen så ska det ska vara 35mm anslutning för dammsugaren. I verkligheten är det en special-anslutning som enbart bosch-dammsugare har.

  Man kan använda adaptrar, som tyvärr gör att dammsugaren låter högre och dammuppsamlingen är sämre.

  Fattar inte varför man valt att ändra dammsugaranslutningen i den senare verisionen till det sämre.

  I övrigt är sågen väldigt bra! Men det spelar ingen roll när dammuppsamlingen är värdelös.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jättenöjd med sågen som känns väldigt välbyggd. Lite fula snitt när jag geringssågade 45 grader på massivt trä. Jag ska pröva med en mer fintandad klinga.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fick tag på denna fantastiska maskin när den var sänkt till 2916kr. Precisionen är helt otrolig, att gera lister är hur kul som helst nu.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fantastisk såg! Använde tidigare en grön Bosch som var helt ok men denna har sådan otrolig precision. Rekommenderas!