Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Axkid Minikid

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Axkid Bilbarnstolar (24)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.37)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  6 mån sedan
  Den sämsta bilbarnstolen som finns på marknaden. Säkert jättesäker och bra, men prova att montera loss klädseln på stolen med en hysterisk nedkräkt unge på armen så inser du snart att den här stolen konstruerats av en av dom mest inkompetenta personerna på denna jord.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  OBSERVERA ATT DENNA RECENSION BASERAS PÅ 2018 ÅRS VERSION, ÄVEN KALLAD MINIKID 2.0. DOCK INDEXERAS 2018 ÅRS VERSION FRÅN VISSA LEVERANTÖRER UNDER DEN ÄLDRE VERSIONEN PÅ PRISJAKT. RECENSIONEN NEDAN BORDE DOCK STÄMMA HYFSAT MED DEN ÄLDRE VERSIONEN OCKSÅ.

  En mycket bra barnstol som är lättmonterad och får plats i en liten kombi, i vårt fall en Kia cee'd SW 2018.

  Snabbsammanfattning:

  + Rejäl och stilig design
  + Extra sidokrockskydd
  + Självåtdragande främre spännremmar
  + Självjusterande bälteshöjd och nackskydd
  + Bilbältet kan dras över barnstolens klädsel
  + Breda fötter minskar risken för tryckskador i bilsätet
  + Babydyna medföljer
  + Adapterband för bilar utan fästöglor medföljer
  + Lätt att fälla in och ut stödbenet
  + Lätt att justera stolens lutning

  - Högt pris
  - Bilbältet krångligt att dra under stolens klädsel

  +/- Vissa barn kan kanske uppleva att nackskyddet omsluter huvudet för tätt

  Vi använder stolen endast i framsätet för närvarande och den passar perfekt, med plats över till passagerare i baksätet. Den kan även användas i baksätet, men då blir det trångt för en främre passagerare. Jag har dock monterat fästöglor i passagerarstolens främre fästbultar vilket underlättar montering samt förbättrar de främre bandens vinkel mot golvet.

  Stolens lutning justeras med lätthet i fem steg med hjälp av en knapp/spak som lösgör spärren för den bakre foten, som alltså står närmast bilsätets rygg. Lutningen kan även förstärkas med en distanskil från Axkid om man har kraftigt skålade säten, typ sportsäten. Lutningen påverkas dock även av hur mycket man spänner de främre remmarna innan man sätter i stödbenet, då detta komprimerar bilstolens dyna och får stolen att luta mer.

  De självåtdragande främre banden är ett rent genidrag. Innan vi skaffade denna stol hade vi en Britax Hi-Way II och de spännena var ordentligt sega att dra åt. Med Minikids självåtdragande band vickar du bara på stolen så är de spända, helt fantastiskt.
  Fördeömligt nog kan man även välja att dra bilbältet som fäster stolens bakre ände över klädseln för ett snabbare montage, perfekt då vi inte vill ha stolen permanent monterad då det riskerar att ge bestående tryckmärken i sätet, dock är fötterna på stolen breda vilket borde innebära minskad risk för detta. Bilbältet går även att dra under klädseln, men detta upplever jag som ganska krångligt tyvärr då man skall tråckla in spänne och bälte under sittdynan utan att kunna ta av klädseln för bättre åtkomst.

  Bilbarnstolen får med lätthet plats i bakluckan på bilen när den inte används, men tar upp en stor del av den på bredden, nära hälften skulle jag säga, då den ligger på rygg.
  Det medföljande sidokrockskyddet är ganska stort och bulligt och om man spänner fast stolen lite för nära dörren så kommer dörren att ta i skyddet när man stänger den. Det är dock inte ett problem om man är medveten om detta, då det är mycket lätt att montera stolen så att pucken precis nuddar dörren.

  Stolen upplever jag som större och bulligare jämfört med Britax Hi-Way II och även tyngre, vilket i och för sig tyder på bättre deformationszoner i stolen, men utseendet är rejält och förtroendeingivande. Barnets nackstöd är även försett med rejäla "öronlappar" som innesluter huvudet ganska tight. Vårt barn har inte klagat ännu, men jag kan tänka mig att vissa barn kanske inte tycker om detta. Dock känns detta som en mycket säker lösning i händelse av en sidokollision. Även sovande barn torde ha nytta av detta stöd för att hindra att huvudet hänger åt sidan.

  Nackstödet och bälteshöjden justerar sig självt när man drar åt barnstolens bälte vilket också är helt fantastiskt då man slipper justera dessa vartefter barnet växer. Detta borde även vara en stor fördel om man omväxlande använder stolen till barn som är olika långa.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har vunnit flera priser för att den ska vara säker och så är det säkert.

  Men det är en detalj som gör den obrukbar. Fast än man lutar den fullt bakåt så blir den väldigt rakt i ryggen. Så fort vår 1åring somnar så trillar huvudet framåt vilket gör den direkt livsfarlig. Vågar ej kör längre med sonen själv där bak utan att frun är med.

  Vet inte om det är våra säten som gör det (Subaru) men jag kommer göra mig av med den och köpa en bättre istället.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Det självjusterande nackstödet är väldigt bra, hamnar alltid på rätt höjd. Lätt att montera i bilen och tar inte så stor plats trots att barnet kan ha den långt upp i åldrarna. Kvalitetsstol till ett bra pris.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt nöjd med denna! Stolen är lättmonterad och passar även i vår lilla bil, hade en Besafe izikid där innan, och med Minikid så sitter både barnet och övriga passagerare bättre, gäller även i stora bilen... Känns även som att selen sitter bättre/säkrare än på Besafe.
  Smarta effektiva lösningar från ett svenskt företag... I like it! Att den också är billigare och går att använda längre än Besafen gör Minikid till en solklar 10-poängare
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket lätt installerad och skön att sitta i enligt barnen.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra