Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

D-Link DIR-655

 Lägg i lista  Jämför
DIR-655 är gigabit-motsvarigheten till DIR635. Den har WPS för att snabbt upprätta ett krypterat nätverk, n-draft för hög överföringshastighet och och bra räckvidd. Modellen lanserades 2007. Stäng
DIR-655 är gigabit-motsvarigheten till DIR635. Den har WPS för att snabbt upprätta ett krypterat nätverk, n-draft för hög överföringshastighet och och bra räckvidd. Modellen lanse... Läs mer
Jämför pris på alla D-Link Routrar (52)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.29)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  D-Link Home Routers Open to Remote Takeover Will Remain Unpatched

  https://threatpost.com/d-link-home-routers-unpatched/148941/
 • Bra
  2 år sedan
  Har haft A5-versionen, fungerat mycket bra i många år, nästan aldrig startat om den. Dock hade jag sönder den då kablaget går att ta isär och vända + och - fel... klantigt att inte mäta innan... tog inte isär med flit utan den for isär bara... 50/50 att det blev fel. Hade redan gissat rätt en gång innan så sannolikheten tog ut sin rätt.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har haft den här underbara saken i ca 8 år... Först idag bytte jag bort min kära vän - snacka om att ha fått valuta för pengarna!

  Förmådde mig inte ens att kasta den, så mycket kärlek och känslor till den... Sparar den nostalgiskt i sin originalförpackning i en låda :)
 • Acceptabel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har kört denna router i drygt 4 år, till att börja med problemfritt...

  Ursprungligt omdöme:
  Kör på 1.21EU som den levererades med enligt devisen "If it ain't broken, don't fix it.".

  Går stabilt, har behövt starta om en gång pga strul med WLAN under drygt 2 år.
  Det negativa är att gränssnittet är trögnavigerat och att Shareport inte är fullt så smidigt som D-Link beskrev det... Dessutom är det uppenbarligen många som har problem med den.

  Har detta inkopplat trådat:
  * Stationär dator
  * Switch i TV-bänken med PS3, Xbox360, Squeezebox Reciever och Xbox med xbmc
  * NAS

  Trådlöst:
  * Bärbar dator
  * Mobiltelefon
  * Squeezebox Controler
  * Squeezebox Boom

  Uppdatering 2011-11-20:
  För ca två månader sedan började nätverket bete sig märkligt. Trådlösa prestandan var värdelös och räckvidden försämrad. Omstart hjälpte inte. Testade INSSIDer för att se om något nytt grannätverk störde men så var inte fallet. Bestämde mig för att uppdatera firmware - nu var det ju "broken"... Drog in : 1.31EU - det färskaste till HW-version A4. Blev inte mycket bättre. Kanske lite.
  Denna helg fungerade det trådlösa uselt. Ingen Squeezebox ville fungera korrekt. Med mobilen var nätets räckvidd usel.

  Gjorde en "Factory reset" som sista utväg. Efter att på nytt gjort inställningarna för mitt trådlösa nätverk tycks allt fungera ypperligt. Drar av ytterligare en stjärna för bristande stabilitet över tiden.

  Uppdatering 2016-05-02:
  Sedan drygt ett år tillbaka har jag den endast som router, den trådlösa delen är avstängd pga flytt till villa där jag kör med en separat AP för att nå önskad funktion. Denna router sjunger på sista versen då den lite slumpvis hänger sig, blir onåbar och måste startas genom att göra den strömlös. Sker med knappt en gång i veckan... Kommer byta ut den när vår fiber kopplas in den närmaste månaden då jag i samband med det ska strukturera om nätverket hemma.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Stabil och bra router. Köpte den när den var ny på marknaden och har använt utan problem i 8+ år. Valde att uppgradera i våras till en R7000 (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2281571) pga ville ha lite mer räckvidd på WiFi i ny lägenhet med tjocka betong-väggar.
  Oklart om det blev så mycket bättre, slutade ändå med att jag satte upp DIR:en som AP i det rummet som var längst från routern där jag inte fick någon vidare täckning :)

  Hade alla funktioner som jag behövde, har inget jätteavancerat behov hemma utöver lite portforwarding, dyndns och dylikt. Fördelen med R7000 är väl att jag kunde flasha till asuswrt och sätta upp VLAN för IPTV.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte denna 2008, det var då marknadens mest ostabila router. D-Link är sämst i branschen på uppdatera sina firmware.
  Ska du ha en stabil router idag så köp INTE D-Link! Det är mitt råd till mänskligheten :)
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Helt ok för sitt dåvarande pris. Köpte den för ca 2 år sen och fungerar bra. Tror den tappat anslutningen 4-5 gånger sen jag köpte den. Men då är det för att jag streamade 1080p från ena sidan lyan trådlöst till andra sidan lyan trådlöst. Är man lat och inte orkar dra kabel så får man skylla sig själv :-)
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Den var bra för sin tid. Nu är den utklassad av de modernare routrarna. Denna lanserades nu för 8 år sedan.

  Givetvis har jag version A4, med anledning av de rapporterade problemen med B-versionen.

  Har för tillfället konfigurerat om min till en switch sedan jag uppgraderat router och accesspunkter till 802.11ac (high end).
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Funkar inge bra och är ostabil, problem med dhcp:n, enheter har svårt att få en adress när de ansluts till nätet, ska byta så fort jag får fingrarna ur. Vet inte om jag har a eller b men skit är den iaf det vet jag.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  A versionen har fungerat hur bra som helst i flera år.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Om ni ska köpa denna så var noggrann med att få en med hårdvaruversionen A inte B, har sett att alla som fått en B-version, deras funkar inte..... om ni inte kan få reda på version köp den ej.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Detta routern är sjukt värdelös har b1 versionen , har 100/100 och ja levererar verkligen inte det , så fort torrent är igång så dör hela surfningen trots allt är avstängt ! ska byta så fort som möjligt
 • Acceptabel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Efter ca 6-7år med denna router har jag nu gett upp. Den fungerade verkligen i topp i ca 5år med FW 1.11EU! Den var under denna tid helt jäkla grym.

  Dock efter ca 5år började den jävlas......speciellt mycket problem har jag haft ihop med ett antal Samsung-smartphones. Men även mycket omstarter (minst nån i veckan) för att få vanligt trådat nätverk att snurra på. Och efter att ha kämpat med inställningar och 10-tals olika FW, har jag nu gett upp och bytt ut den mot en långt mycket stabilare och snabbare router (Asus RT-N56U).
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bytte min trotjänare DIR-600 (efter drygt fyra år) mot denna 655:a. (Tack, btw, till Kjell & Co för hjälpen vid bytet!)

  Det första man gör med en ny router, precis som säljaren sagt, är naturligtvis att uppdatera den. Direkt efter den senaste uppdateringen från Dlink.se så slutar routern att fungera i huvud taget. Kör jag igång Steam, Uplay, Utorrent eller dylikt, och hämtar något , så försvinner internetanslutningen för alla andra program och enheter.

  Med andra ord, kör jag igång Steam och tankar hem ett spel på några gigabyte så dröjer det inte länge innan Google Chrome inte längre får tillgång till internet. Likaså lyckas mina WiFi-enheter inte ens hitta routern när en hämtning pågår. Inte nog med att hastigheterna går upp och ner som en bergochdalbana, de stoppar alltså all annan trafik i nätverket.

  Har varit i kontakt med D-Link's support samt Kjell & Co, återställt den, bytt ut enheten, alltid samma resultat. (Efter en googling verkar det som om jag uppenbarligen inte ensam om detta mycket märkliga "problem" heller...)

  Varning för denna produkt! Är du tvungen att använda den; vad du än gör; uppdatera inte till den "senaste" mjukvaran (daterad Nov-13)!

  (Slutade med att jag bytte till Asus RT-N56U; en mycket mer kompetent och trevlig router)
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag har A4 versionen av denna DIR-655 och i skrivande stund fw1.37. Köpte denna på Elgiganten för 5år sedan och det ångrar jag inte en sekund. En mycket bra och enkel router med massor av finesser (Gbit på wan som lan). Ett par omstarter per år och distanser under routern håller den sval. Kan bara rekommendera denna fantastiska router. Den ger ~106mbit på BBB 100/10mbit fiber.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fungerar mycket bra, både trådlöst och via kabel.
  Har 4-5 kompisar som har den och alla är mycket nöjda.
  Administrationsgränssnittet kanske inte är det bästa dock.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bästa jag ägt bara att koppa in så fungerar den
  har startat om den 1 gång under dom 6 månader jag haft den.
  Bra wifi räcker även utanför huset som har tegelfasad
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Haft denna router i nått år nu, har B1 versionen, stora problem i början med att uppkopplingen bröts men det fixades med firmware uppdatering. Dock så har jag testat alla sorters inställningar att få ut mer kräm ur den dock har jag endast kommit upp i max 45mbit ner via wifi även fast jag har 100/10.

  Finns bättre routrar på marknaden i ungefär samma prisklass.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kör man något annat är 1.11EU så kommer ni få problem om ni inte är ensam om att köra WIFI runt er då alla andra firmwares startar om enheten när andra WIFI-nätverk använder samma eller liknande kanaler. För mig som bor i ett comhemhus med ca tio andra nätverk runt mig så blev det omstart oavsett vilken kanal jag valde.

  Som tur var hittade jag den här tråden med länk till firmware 1.11EU http://www.dslreports.com/forum/r19362111-Info-DIR655-New-Firmware-Version-111-Eu

  Nu har jag över 100Mbit nedströms och över 10Mbit upströms via WIFI när jag testar mot bredbandskollen och täckningen är fenomenal även om mitt inSSIDer link score inte är bättre än 70-80.

  För att vara en flera år gammal router som kostat ca 600-800kr måste jag säga att jag är otroligt nöjd nu när jag fått rätt firmware. Trist dock att alla andra firmwares hade varit en etta i betyg pga oanvändbart WIFI.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Haft den i 5 år snart. Alldrig varit några problem. Ett par omstarter per år annars har den alldrig svikit mig.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktigt nöjd med denna. Bra räckvidd :)
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  STOR VARNING - Köp ej denna produkt!

  Har alltid varit ett fan av D-Links produkter, då de haft bra specar och funktioner. Har haft tre st DIR-655 - alla har varit opålitliga med problem! Hastigheten vid torrents har varit mycket skiftande, men aldrig i närheten av 16mbit (som i praktiken är max på mitt ADSL) när jag kört tunnlat mot Relakks. Köpte därför nr DIR-655 nr 3 för att få den senaste hårdvaruversionen, och nu under 3 månader testat alla firmwares och inställningar som går. Lusläst tips från mängder med forum, men inte fått den stabil med genomgående höga prestanda under en längre tid. Man kan i gynnsamma förhållande få den att fungera ett par dagar vettigt, men förr eller senare så bryter den ihop, och då måste man starta om den. Den sista versionen har de t.o.m. satt en strömbrytare på sladden för att man snabbt och enkelt skall kunna starta om den - det säger väl allt om hur stabil den är.... Min frus Sony Vaio har stora problem med att få kontakt med DIR-655, och måste ominstallera INTELs WIFI-drivrutin för att få kontakt igen. Har full koll på vilka WIFI-kanaler som används - inSSIDer är bra - så det finns inget som stör...

  Arbetar som IT-konsult, och tog med en TP-Link TL-WA701ND från jobbet - och hamnade i himmelriket. Har ALDRIG fått full fart (16mbit) via VPN-tunnel mot Relakks innan - stabil och hög fart. Alla WIFI-enheter har klockrent anslutit sig. Kort sagt - grymt mycket bättre - trots att det är en billig produkt.

  Kan därför bara konstatera att jag har haft några år med usla nätprestanda i onödan pga DIR-655.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket pålitlig router. Haft den i 1-2 år och har aldrig svikit mig i form av omstarter och liknande. Får ut precis rätt hastighet också, så jag är nöjd.
 • Usel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har strulat med firmware release B1 i månader nu, den måste startas om minst 1-2 ggr/dag. Fått en utbytes från D-Link med samma firmware som fungerar ännu sämre, denna tappar trådlösa kontakten också... Suck Köp annan router!
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bra räckvidd. Tyvärr pajja flashrommet och det gick inte att spara ändringar. Jag rekommenderar att man kör med Firmware 1.11 och ställer den på 20/40 auto. Firmware 1.11 gör nämligen att routern inte startar om vid 20/40 läge då den upptäcker en granne. Dåligt för grannarna men bra för dig. Nackdelen när den slutade skriva till flashen var att den stod helt vidöppen då jag kom hem från semestern. Standard är nämligen SSID som dlink och utan kod. Helt underbart va?
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har haft min i lite drygt 3 år och nu har WAN-porten lagt av. Kommer inte ut på Internet alls, inte ens efter omstarter eller efter att den fått svalka av sig (inte för att den var särskilt varm eller nåt). Under de tre år jag haft den har den funkat klockrent, aldrig några problem. Jag har kört den mer eller mindre dygnet runt, ofta med ganska tunga torrent laddningar och det har aldrig varit några problem.

  På det hela taget är jag väldigt nöjd, men ville så klart att den skulle hållt ett par år till, så det blir inte full pott från mig.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  fungerar som den ska
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Varningens finger för nya DIR-655!
  Version B3 stödjer ej Loop-natback. Vilket innebär att du kan ej komma åt din dyndns (som pekar till samma nätverk) från inom det nätverket.

  Tips till er med äldre 655:or som lägger av pga värme. Borra upp plasten på ovansidan, slit bort dom klena keramikplattorna och limma på biffigare flensar ihop med kylpasta.
 • Dålig
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Helt ok hastighet trots 2 betongväggar mellan datorn och routern. Får upp den till ca 85 Mbit/s och jag har 100. Väldigt bra!

  Dock måste jag starta om den minst 1 gång i veckan, verkligen instabil router! Haft den över ett år, kastar ut den strax!

  Efter lagt ärende hos Dlinks support och uppgraderat till senaste versionen så får jag en ny av Dlink, inget krångel = bra service från leverantör men urusel produkt.

  Har nu bytt ut den mot en dubbelt så dyr Asus-router men vilken skillnad! Streaming och nedladdning samt surfar helt obehindrat! Rekommenderar varmt Asus RT-N66T!
 • Ganska dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Håller inte måttet längre. Många trådlösa anslutningar gör att routern dör. Antar att hårdvaran i den ej pallar för 2012s användning med många enheter. 2007 var det en annan sak.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Var på sin tid en mycket bra router men utvecklingen har sprungit ifrån denna router för länge sedan. Tappade ibland kontakten på det trådlösa.
  Jag kör nu ASUS RT-N66U.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Grymt nöjd med denna. Hade en i ca 4år som till slut pajjade. Fick en ny på garantin (10år). Den nya fungerar ännu bättre. Stabil och hyffsad snabb!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Är ingen expert på det här med routrar på något vis, men har viss erfarenhet av en LevelOne och en DI-524 sedan innan.

  Nätverket består av 5 datorer varav 4 st. samt en Ipod på WLAN och 2 näverksskrivare direkta anslutna till routern.

  Hade det inte varit för grabbens WLAN-spelande så hade jag nog behållt DI-524 som fungerade klanderfritt till allt utom till just grabbens spelande. och
  Men med DIR-655 och den senaste firmwaren blev det äntligen tyst från grabbens rum.

  Uppdatering 101212. Routern har nu fungerat perfectomundo i 5 månader och 25 dagar utan jag har rört den alls!

  Uppdatering 120809.

  Om man har DIR 655 v.B1 och det inte fungerar, gå in på Dlinks tyska sida och ladda hem deras senaste FW (2.05). Där finns också den senaste firmwaren (1.35) för A serien för nedladdning. Kör sedan ett bra tag med dessa till repektive modell och det fungerar alldeles utmärkt.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Snabb och trevlig maskin, inga krångel överhuvudtaget.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fungerar utmärkt.
  Har haft en snart ett halvår utan några bekymmer alls.

  Vi har inga extrema behov i våran familj men har ett antal WLAN klienter kopplade till och från samt en brygga Dlink DAP-1522 kopplad hela tiden från vardagsrummet på ovanvåningen.

  Har inte behövt många omstarter alls. Har haft en Dlink innan som behövde omstartas ett par gånger i månaden men denna är långt ifrån det.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  har inte behövt starta om denna mer än 1 gång på 1 år. då har jag 1 stationär trådat på den samt trådat till en switch i min tvbänk där det är påkopplat 4 enheter, mediaspelare, xbox, tv, dreambox. för ävrigt 3 trådlösa enheter, 2 x telefon och en laptop!
  jag är imponerad! tidigare routers har man fått starta om 1 gång i veckan...
 • Utmärkt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Edit: Efter 4 år har jag bytt till Asus RT-N66U. Jag kan sammanfatta mina upplevelser med att den har varit relativt stabil, men har krävt omstarter 1-2 gånger i månaden.

  --

  Snabb router, hyfsat bra admingränssnitt. Bra pris, konkurrerar lätt med dyrare routers.

  En nackdel är att DMZ-konfigurationen är väldigt begränsad, vilket innebär att jag inte har fått min IP-tv-box att fungera med routern, utan måste köra den på en separat switch innan routern.
 • Dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ägde denna router i ungefär 24 timmar innan jag lämna tillbaka den. Hade haft en 635 innan som jag var väldigt nöjd med innan den gick sönder, så jag tänkte att d-link var det ända valet för mig. OJ va fel jag hade.

  Började med att routern var konfigurerad på franska vilket verkar ganska ologiskt.

  Sen hade jag problem med att lägga till mina enheter i DHCP listan då enheter verkade dyka upp och försvinna lite hur som helst. När jag väl lagt till dem fick jag iof den valda IP jag satt men enheterna fanns inte att välja i någon dropdown vilket gjorde konfigurering av port forwarding m.m. ganska drygt.

  Väl konfigurerad började jag testa prestandan och upptäckte att när jag la lite last på den typ en överföring på 1MB/sek så slutade web-gränssnittet att svar och det gick inte längre att surfa på Internet.

  Denna router fungerar säkert bra om man bara surfar och inte har nån trafik på den, men då finns det betydligt bättre alternativ än denna. Om inte billigare iaf...
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Fungerar utmärkt. Visserligen är det ingen avancerad sak med många funktioner men den duger åt vår familj.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag har haft denna i minst 2 år och aldrig behövt starta om den, den har bara tuffat och gått.
 • Acceptabel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag äger en Dlink dir-655 ipv6 kompatibel (tror den heter b1) och detta verkar ju vara en router som antingen är hyllad eller hatad. Har sålt den på jobbet i många år och många verkar jättenöjda med den. Jag behövde en accesspunkt med gigagitswitch (Till datorn och nätverkshårddisken) så jag slog till på en och testade.

  Den har funkat helt okej som accesspunkt men som router saknas en del funktioner som jag använder (den har inte inte wake on lan t.ex.)

  Jag kör istället med en Alix 2c2 baserad M0n0wall router och har 655:an som switch och accesspunkt.

  655:an har hängt sig totalt två gånger sedan sommaren 2011. Den slutar att fungera, alla leds lyser fast och det går inte att komma åt den, hittar inget trådlöst ssid, ingen kontakt via nätverkskabel heller. Kräver hårdvarureset för att få den att fungera igen.

  Så jag är inte helt nöjd med omstarterna men mellan dess har den fungerat bra. De som inte har strul är säkert jättenöjda med räckvidd etc för den tycker jag är bra. Och den är ju inte lika ful som t.ex. Linksys 54GL eller de nya Asus routrarna som har "drabbats av design" (men som i övrigt verkar vara mycket bra).

  Men nu är jag trött på buggiga konsumentprodukter, har beställt en rundstrålande ubiquiti accesspunkt som ska ersätta 655:an. Den kan höja uteffekten upp till till 1000mw, borde kunna bli bra täckning även på uteplatsen med den ;-)
 • Ganska bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Förstår inte att jag lurar på mig själv en D-Link igen. Borde veta bättre efter alla dessa år.

  Mina problem denna gång är:
  1. Firmware 2.00 följde med fabriksinställt, men min Samsung Bluray kunde inte se DLNA-servrarna på interna nätverket. Fungerade strålande med andra routrar som jag testade men DIR-655 blockerade det på något sätt. Det finns en test i routern som kollar om man har senaste firmwaren vilket jag hade. Till slut fick jag av supporten på D-Link en betaversion av firmwaren (2.02) som fixade problemet. Men det ska ju fungera på en gång och absolut med en officiell version av firmwaren!
  2. Otroligt känslig mottagning beroende på antenninställning. Det lönar sig verkligen att leka med antennerna för att uppnå bra överföring.

  Jag rekommenderar dig som funderar på den att köpa ett annat märke. Därmed inte sagt att jag vet att det andra märket är bättre. Men den här (liksom andra D-link-routrar jag lekt med) har sina problem.

  Just exakt nu fungerar routern för mig, men det krävde väldigt mycket arbete från min sida innan det fungerade som avsett.
 • Dålig
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Usch så trött jag är på denna. Nog ett av de sämsta köp jag gjort. Instabil och opålitlig. Tappar kontakt både över tråd och wifi. Kan inte nå routerns adress. Kräver ofta att man knallar iväg och rycker strömmen.
 • Knappt godkänd
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har haft en länge, men den har det senaste året haft väldigt svajig WiFi. Om det beror på routern eller något annat som stör ut den vet jag iofs inte. WiFi-problemet gör att jag nu ska byta ut den.
 • Knappt godkänd
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Köp någon annan om du vill använda den för att använda meadiastreaming. Den hittar inte alla datorer/servrar direkt utan man måste vänta 5 minuter.

  Enda positiva är usb kontakten som man kan koppla skrivaren på.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Sjukt trevlig router som gör sitt jobb med bravur!

  + Snabb
  + Lätt att hantera och sätta upp
  + USB anslutning
  + STABIL, startar om ca var 3:e vecka för att fräscha upp den
 • Usel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Ägde denna i 6 dagar sedan lämnade jag tillbaka den och bytte till en Asus RT N56U, som dag o natt!

  Allafall, den jag hade kom med revision B1 som strulade en massa.
  DHCP verkade hänga sig helt random så man tappade uppkopplingen till internet så ända var att göra en reset och starta om.

  Försökte uppdatera firmware men på d-links hemsida finns bara firmware till revision A1-A5. Mailade då supporten som då länkade till en update 2.01. Svagt utav d-link och inte lägga upp senaste firmware på hemsidan om det finns en. Löste dock inga problem.

  Inte heller någon vidare signalstyrka på det trådlösa jämfört med N56u. Status på bärbara visade 65 mbit/s med 655 hur mycket jag än ändrade på kanaler m.m. medans med n56u ligger den på 150mbit/s kör allt då på auto typ samt mycket bättre signalstyrka. Och då har jag routern inne i skafferiet.

  Verkade som en bra router då den fått bra kritik men detta gäller nog revision A1-A5
 • Acceptabel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  dålig trådlös signal
 • Knappt godkänd
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har haft min dir-655 i drygt ett år nu, och nu tillslut har jag fått nog. Den fungerar helt ok, men något den inte klarar av är att hantera många connections. När man tankar med bittorrent så dör den titt som tätt så att man måste starta om den. Detta är rätt störande om man vill kunna komma åt sin dator via rdp på dagarna. Märkligt att inte fler har anmärkt på detta, men googlar man lite så märker man att det är ett vanligt problem. Synd att jag inte gjorde tillräckligt med efterforskning innan jag köpte. :(

  Tankar du ner en eller två torrents åt gången och inte seedar särskilt mycket så är det dock inga problem, och det är säkert så de flesta använder sina routers.

  Har nu införskaffat en Asus RT-N56U istället och hittills fungerar den som en dröm. Har stresstestat den med enorma mängder torrents på samma gång och den har inte dött än. :) Så nu åker min gamla dir-655 ut på tradera.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Haft den sedan 2007. Har uppdaterat FW ett par gånger och den har tuffat på utan problem både före och efter uppdatering. Har kopplat en handfull prylar på wlan och nyttjar alla fyra ethernetuttagen. Inget att klaga på. Är helnöjd.