Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Franke 600 60cm (Rostfri)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Franke Köksfläktar (484)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Hej,

  köpte denna spisfläkt i samband med renovering av köket sommaren 2014. Fläkten är ett gediget bygge och det är endast ett par mindre smådetaljer som är av kromad plast. Det är enkelt och behändigt att lossa de delar (filter och fläktmotor) som årligen behöver rengöras. Funktionsmässigt uppskattas det tidsbegränsade cirkulationsläget där endast centralfläkten går på maximalt varvtal i 60min (som med fördel används när det duschas mycket)

  Finns det då några nackdelar? Jo, det finns det. Ljusarmaturen verkar inte ligga på samma kvalitetsnivå som övriga delar i fläkten. Efter 1 år av användande hade båda skyddsglasen till ljuskällorna spruckit. Efter 2 år började ena ljuskällan glappa för att till slut ge upp helt. Efter en felsökning visade det sig att infästningen i lamphållare är undermålig med avbrott som följd.

  Det är tveksamt om jag personligen köper en fläkt från Franke vid nästa köksrenovering. En spisfläkt för cirka 5000:- ska inte dras med kvalitetsproblem av det ovan nämnda slaget. Jag har kontaktat Franke angående problemet och inväntar i skrivande stund svar.

  2017-08-25: Kudos till Franke. De skickade 2st. nya armaturer med posten utan knussel.