Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Raspberry Pi Model B Rev 2

 Lägg i lista  Jämför
Raspberry Pi är en liten dator stor som ett kreditkort. Systemet består av kretsar från Broadcom och levereras med det Linux-baserade operativsystemet Raspbian. Raspberry Pi Model B Rev 2 är andra utgåvan av B-modellen som har mer minne (512 MB), en extra USB-port och en nätverksport på 10/100Mbit/s. Numera finns även "appar" till denna lilla godbit på Raspberrys egen Pi Store. Stäng
Raspberry Pi är en liten dator stor som ett kreditkort. Systemet består av kretsar från Broadcom och levereras med det Linux-baserade operativsystemet Raspbian. Raspberry Pi Model... Läs mer
Jämför pris på alla Raspberry Pi Enkortsdatorer (16)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.26)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Alltså 1080 filmer funkar utmärkt, det som kirath nämner stämmer inte alls, om du inte har fel inställningar på ditt Pi eller andra kringutrustning som inte är tillräcklig bra.
  För mig funkar det smärtfritt. Viktigast är att man kör Raspbmc via USB 3.0 (tänk dock på att du måste ha ett SD kort (class 10) för att boota upp till USBn viktigast av allt att du har en strömadapter på minst 1A (1000ma).

  Inne i RASPBMC istället för att köra SAMBA (smb) så kan man köra NFS-nätverkstjänst och då klarar denna lilla enkortsdator att transcoda 1080p alla sorts MKV utan problem. För att göra allt så perfekt som möjligt kan man gå in på RaspBMCs, inställningar och ändra "System preformace profile" till SUPER (säker överklockning).

  Detta är det bästa enkortsdatorn på marknaden (inte prestandamässigt) utan då själva raspberry pi kommunity är störst så är det också enklast att få hjälp med diverse problem som man kan få när man exprementerar :).

  Anledningen att jag inte ger den 10:a för det kommer inte i närheten av en riktigt HTPC prestanda.
 • Bra

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Man ska inte luras av att detta är en bra val som Mediadator!

  Det är nämligen så att den klarar inte de största filmerna felfritt, dvs de stora 1080P filmerna som vi filmfantaster måste ha!
  Jag själv som filmfantast och tekniknörd älskade denna produkt från början när jag skaffa den, mest för att det var ju en ny kul pryl. Dock när jag började spela mina full-HD filmer så hände det att den laggade och ibland fastnade. Den senaste uppdateringen gjorde att min Raspberry startade om när jag startade en för stor film.
  Mina full-HD serier gick dock riktigt bra, fram tills den sista uppdateringen.
  Jag använder XBMC eller som det anpassade programmet heter, RaspBMC.
  Ska skaffa en redig HTPC istället så man slipper det där krånglet.

  Dock! Nöjer man sig med DVD rips eller något så funkar denna bra.

  Men alltså inget för filmfantasten.
  Ger den dock bra betyg för att det är en bra dator!
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Kör OpenELEC och strömmar 1080p via nätverket. Smidig om än lite seg, blir nog till att köpa 2an frampå. :)
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Kul och strömsnål :-)
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mångsidig liten dator!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Ersatte min trasiga Boxee med Raspberry Pi tillsammans med xbmc. Fungerar lika bra som Boxee, saknar dock boxees fjärr...
  Kör trådat och har inte stött på en 1080 fil som hackat än.
  Bonus att airplay funkar (inte perfekt men det går!)
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fantastisk som mediacenter med raspbmc som OS.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra till det den "är bra på", men långsam som generell ARM-dator (även en äldre smartphone som iPhone 4 vinner med hästlängder prestandamässigt).

  + Billig
  + Förberedd för medieuppspelning med hårdvarugrafik och HDMI

  - Långsam CPU
  - Saknar trådlösa anslutningsmöjligheter

  Det är synd att man måste "slösa" en USB-kontakt för att få WiFi, hade hellre sett en lite dyrare "Model C" med detta inbyggt.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  vart grymt överraskad av denna lilla dator.. slängde i Raspbmc i på prov för att ersätta min ena Boxee box som börjar ge upp. Matar allt jag ger utan problem, streamar till 99% bara mkv filer. Spelar upp 20Gb filmer med DTS ljud och undertexter utan minsta lagg! Den är lite seg i menyerna när man ska välja film, men som sagt sen flyter den på fantastiakst bra. Längtar redan till nästa modell som förmodligen kommer innebära den 10e stjärnan! :)
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har bara hunnit packa upp och testa än då länge men den verkar leva upp till förväntningarna. Målet är att ha en RPi som övervakning (kameramodulen o PIR eller "motion") samt hemautomation (mysensors.org). Får se när jag får tummen ur. Kommer isf att använda mig av PoE, antingen genom adapter från Tp-Link eller bygga själv. Synd att RPi inte klarar PoE på egen hand. Spontant avdrag för att den är så utstuderat svår att fjärrstarta i och med att WOL saknas.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Sjukt smidigt
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Prisvärd, energisnål och liten perfekt för mining.

  Kör MinePeon på RPi och flyter hur bra som helst dessutom drar den lite el, koppla in nån usb hub med massa asic pinnar på sen är det bara låta plånboken växa sakta men säkert.

  Jag hoppas på att nästa version av RPi får strömmen matad via nätverkskontakten så kallad PoE (Poweroverethernet) som övervaknings kameror har då slipper man ha nån USB adapter till den och ännu en sladd mindre på köpet.

  Det som drar ner betyget lite är att det kommer inte någon heatsink på chipsen utan man får köpa till vilket borde sitta redan från början på plats.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Prisvärd och mångsidig. Använder min till offsite backups. Har en 2TB disk ansluten till den och Raspbian installerat, använder Duplicity till att skicka backups.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har en Raspberry Pi 256Mb Model B (Med nätverk) och även en Raspberry Pi 512Mb Model B Rev 2. Båda två fungerar utmärkt. Använder den ena inkopplad 24/7 till TVn tillsammans med Xbian (XBMC). Den andra kör jag Raspbian på och använder som backupserver tillsammans med Rsync.

  Viktigt med bra strömadapter och snabbt SDHC kort (Class 10), själv kör jag nokia ac-10e laddare
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Funkar till XBMC. RASPBMC funkar bra och den kan även köra tvheadend utan problem. Menyerna flyter inte jättebra men den kostar 300kr så för priset är det inget att klaga på. Bekvämt med CEC, vilket gör att du kan använda tv fjärren. Tänk dock på att externa ljudkort inte fungerar med XBMC om du vill ha spdif.

  Råd:
  * RASPBMC funkar bäst av distarna som finns. Och det är enklast om du vill köra in andra saker än enbart XBMC då det bygger på debian.
  * Kör från ett bra USB minne och inte sd kortet, sandisk extreme funkar utmärk, USB2 ver räcker. Du får en betydligt trevligare upplevelese.
  * Överklocka till SUPER i RASPBMC inställningarna, det behövs inga kylflänsar.
  * Kör via lan, WiFi funkar si sådär för HD material.
  * Om du vill använda biblioteksfunktioner så tar det tid att updatera, dock funkar upnp/dlna utmärkt så om du kör PLEX på servern så kan du ställa in alla genvägar på hemskärmen i QUARTZ så det funkar som biblioteket, men utan uppdateringar och liknande. Jag gav upp med biblioteket och körde med upnp, funkar perfekt.

  Bra produkt. Skulle dock rekommendera att man köper en intel nuc för bästa upplevelse, men till sovrummet eller liknande funkar den utmärkt.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Behövde en extra XBMC då min son fått en TV och jag ville inte lägga så mycket pengar till det. Kör den med OpenElec. Alltså en ren XBMC-dator. Ingen överklockning.

  Menyerna är riktigt sega men filmerna flyter på bra. Jag skulle inte vilja ha den som primär HTPC i vardagsrummet just på grund av menyerna men som billig extraburk fungerar den bra. Kan inte svara på om alla filmer fungerar som de ska då jag inte använder den så mycket själv. De filmer jag prövade när jag satte upp den fungerade utan problem och sonen har inte sagt något om att det krånglar. Barnfilmerna som vi har är 99% DVD-rip så det är vad som rullar mest på den. Testade 1080P-rippar när jag satte upp den

  . Kör via en Synology Nas (ds211j). Fungerar bra.

  . Testade först med en vanlig telefonladdare med för lågt amperetal som strömkälla och då kraschade datorn vid test. Jag hade som tur var en lite grövre variant som jag fick med till min Chromecast liggande och då flöt det på felfritt.

  . Använder ASUS USB-N10 för trådlöst nätverk. Fungerade direkt utan problem. Bara att plugga in. (Med OpenElec i alla fall)

  . Använde Transcend SDHC Ultimate Class 10 UHS-I 8GB som minneskort. Även det fungerar utan problem.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag använder Openelec som os, och kör alltså XBMC

  Notis: ett måste är ju att köpa till codec till den.

  + Liten och smidig.
  + Kan köras på många tv-apparaters egna usb för ström.
  + Klarar mycket.
  + Kan överklockas.

  - Måste överklockas för att flyta på bra.
  - 1080P kan hacka ibland.
  - Menyerna kan vara lite sega.
  - Samba kan bli segt, pre mounted NFS är snabbast.

  Den får 9 av mig, kanske skulle kunna vara lite snabbare, men för en sådan liten sak så klarar den mycket, hoppas framtida versioner av denna kommer ha mer krut i sig.

  Mycket bra mediadator till sovrum/gästrum/kök, men för mediarummet kanske man vill ha mer krut i burken.
  Kan rekommendera openelec till denna, det verkar vara den som fungerar bäst.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Topp!
  Spelar 15gb filer, Full HD, utan problem.
  Kör med RaspBMC och streamar trådlöst från min NAS via en NFS share.
  Använder TP-Link TL-WN823N vilket var i princip plug and play för att få trådlös anslutning.

  Efter att ha läst på lite var allt igång på 30 minuter. Mycket lätt att ställa in.
  Rekommenderas, kommer själv köpa en till snart!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  En superkul pryl!
  Använder den med OpenElec som mediaspelare och som NAS för hela nätverket. En rejäl USB hårddisk gör att du sparar hundralappar från NAS.

  Har överklockat den något så det är inget lagg alls i XBMC. Se dock till att du köper kylfläns och lägger det nånstans svalt om du överklockar.

  Fungerar också som säkerhetskamera (webbserver + motion + billig webcam), så att man kan logga in och se med mobilen från semestern :)

  Helt klart grymt värde för pengarna. Oändliga möjligheter till den handige.
  Spelar upp 1080p utan problem. Förvänta dig dock ej att den ersätter en dyr HTPC/Mediadator.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Tillsammans med Openelec är den helt fantastiskt bra! Seg i menyerna i xbmc men inte ett dyft till lagg vid uppspelning av x264 1080p.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte den för att logga värden från tellstick temperatursensorer, och för att det är en kul pryl :D
  Har en webbserver på den, med mysql-server. Funkar riktigt bra.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Utmärkt som mediaspelare med XBMC(raspbmc), kan vara något slö i vissa lägen vid Library visningar men spelar upp 1080p utan problem

  Har även ett par stycken till då man kan göra mycket roligt med gpio portarna.

  Hoppas det kommer en ny version snart med quadcore och lite mer minne så kanske det får bli ett bygge av en arkad kabinett! :)
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Efter en hel del jobb att få ihop min Synology NAS och streamingen från den till Raspberryn så har jag äntligen fått allt att funka som mediaspelare, streamar via NFS. TV3play och SVTplay fanns som appar till den, dock har SVTs slutat funka nyligen, vet ej om det kommer att åtgärdas. Kör en trådlös wifi adapter som jag fick att funka med Network Manager, för er som inte är så kunniga. Det har varit en lång resa, men man har lärt sig en hel del. Styr med multifjärr harmony 300 kan även använda mobilen och xmbc remote free, behövde dock en IR mottagare till Harmonyn för att få det att funka tack vare att min tv inte stödjer HDMI CEC. HDMI CEC gör att man kan styra PI:n med tvns fjärrkontroll via hdmi kabeln.

  Började med denna till sovrummet för att slippa koppla upp laptopen osv. Får se hur den jobbar vidare så kanske det blir en sådan att koppla in i vardagsrummet. För dessa pengar att bygga ihop den kan jag säga att det är värt att testa!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  grym för pengarna
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt otrolig pryl. Har nog aldrig varit så nöjd och imponerad av något liknande tidigare.

  Följde guiden: http://www.raspbmc.com/wiki/user/os-x-linux-installation/ och installerade xbmc på nolltid helt utan problem.

  Alla filmer jag testat hittills har fungerat..

  Köpte till IR-sensorn och stoppade in allt i ett kassettfodral, var inga problem att konfigurera en egen fjärrkontroll mha. guider på internet.

  Och allt detta för strax över 300 kr.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Sitter f.n. på Raspbmc och kör en RPi Model 2 Rev 2 mot en NAS, Synology DS212 via nätverkskabel.
  Kört 720p/1080p och 1080p 3D utan problem. Vissa filmer har jag märkt att den behöver buffra för men de två 3D-filmer jag testat klarade den utan problem!

  Driver den av min TV:s USB-port (Samsung 46" LED 3D-Smart TV UE46F6475) så den stängs av/sätts på när jag gör motsvarande handling på TV:n.
  Styr den via min smart-touch fjärr, ibland kör jag även fjärrkontrolls-app:en som finns till iOS.

  Har faktiskt inget negativt alls att säga om den, nedladdning av undertexter via XBMC-Subtitles från t.ex. Undertexter.se etc., se på SVT-Play m.m. via tillägget XOT (som man får ladda ner och lägga in).... Finns verkligen oanade möjligheter att göra i princip vad man vill med sin RPi.

  MEN höjer ett varningens finger, Raspbmc är enkelt att installera (Installera installationsprogrammet, sätt in SD-minnet, ta ut SD-minnet, sätt in det i RPi med nätverkskontakten i enheten, starta RPi) däremot kräver just XBMC lite teknikintresse eller iaf. att man kan googla och inte är helt anti att läsa lite. Andra typer av OS/distributioner kräver mer teknisk fallenhet eller att man just är intresserad och vill/kan googla och lära sig nytt.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har sålt min HTPC för att istället köpa två styckna Pi:er. Funkar klockrent med 1080p, kollar mycket på stora filmer och har inte det problemet som några andra har sagt. Har en i vardagsrummet till min projje och en i sovrummet, båda med Openelec (XBMC). Skaffar man bara licenserna så funkar allt perfekt! Grym lite plastbit! Har även använt den i jobbet där vi har satt den i en fabrik för att styra all deras belysning.. Energibesparing på min 50%! Den betalar sig snabbt!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Hade allting hemma sedan tidigare så för mig blev den totala kostnaden 299kr (byggde eget chassi i LEGO). Kör just nu Raspbmc från USB-sticka och det flyter riktigt fint, har alltid kört 720p så har inte provat några extrema 1080p filmer men de få 1080p jag provat har flytit riktigt fint.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket nöjd med min!
  När den kostar ca ynka 300 kr är det en kul "pryl" som man kan göra mycket med. Ett måste till den som tycker om att experimentera.

  Kolla in också "berryboot" för "multiboot".

  Ps. för 300 får du "bara" Raspberry Pi Ds.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Raspberry Pi fungerar bättre än väntat. Har testat flera olika installationer, enkelt att installera något nytt då det bara är att byta minneskort och byta tillbaka för att köra en annan installation.

  Just nu kör jag Raspbmc (instoppad bakom tvn i sovrummet med WMC fjärrkontroll och WLAN) och den ansluter till min mysql server för videobiblioteket.

  Funderar på att köpa några till och sätta i flera rum samt en i köket för att spela musik via AirPlay.

  10/10 för att den kostar 300 kr... Tänk på att det blir dyrare med strömadapter, Låda, WLAN, minneskort samt frakt...

  Uppdaterat: Fungerar inte helt bra med WLAN då den troligtvis drar för mycket ström, kör med kabel och då fungerar det mycket bättre.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Grym som strömsnål webbserver. Tog 1 dag att installera och sedan dess rullar den på. Klarar allt jag kodat ihop hittills och man kan inte tro att webbsidorna ligger på en kreditkortsstor server.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fantastisk liten pryl för dig som vill experimentera eller bara få en ruskigt prisvärd Linux-dator. Är man inte fullt så experimentlysten så går det även att installera någon av de färdiga distributionerna som förvandlar Raspberry Pi till en liten smidig mediaspelare. Tillsätt bara ett SD-kort och en vanlig Micro USB-laddare och du är redo för start.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fungerar riktigt bra som mediaspelare, jag har installerat RaspBMC (XBMC) på SD kortet och det flyter på bra, har även provat en del HD filmer (men inte alla format), har inte träffat på nåt strul ännu.

  Priset är ok, men det tillkommer, skal, USB laddare 1A, SD kort, Wifi-adapter, eventuellt tangentbord.

  XBMC tillåter att du använder den vanliga TV fjärrkontrollen via HDMI-CEC och du behöver vanligtvis inte någon extra fjärr för Raspberry PI / XBMC för de vanligaste funktionerna, annars kan XBMC även styras av en App i din Mobil.

  En stjärna avdrag för att det är väldigt svårt att få SD korten att fungera i Raspberry Pi.
  Jag provade 4-5 olika SD kort och bara ett fungerade, det är 4GB Class 4. Inget av mina Class 10 kort fungerade....

  Avdrag en stjärna för att vissa premiumtjänster som Netflix, Viaplay saknas på Raspberry Pi / XBMC plattformen.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  RPi + Raspbmc funkar hur bra som helst och styrs enkelt med TV fjärris (finns även appar som kan va najs tex om man vill söka på YouTube).

  Klarar av allt jag slänger på den (även DTS-HD som inte min TV klarar av att avkoda), utom DivX och ljudformatet Dolby Digital HD (bilden hackar men det är bara att byta till annat ljudformat så funkar det). Blur Ray filmer funkar kanon, men mkv format på filmen, NFS på stream från NAS och Super överklockning i Raspbmc är några tips för att få bra flyt.

  I en Raspbmc beta med XBMC 13 funkar även SVT-Play (har varit hack i bilden innan men det är löst nu, iallafall i betavarianten).

  RPi Rev B 512M
  SanDisk Ultra SDHC 8G (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1290952)
  MPEG2(DVD) och VC1(VCI behövs för vissa BR filmer) licenser kostar några tior på RPi Store.
  Philips 37PFL5405H/12 som även levererar USB ström.
  + USB & HDMI kabel och nätverkskabel från NAS (QNAP 212)
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har nu kört Raspbmc på denna sen augusti förra sommaren, har 256mb versionen men i övrigt är det ju i stort sätt samma som Rev2. För mig fungerar Raspbmc Final release riktigt bra (efter mycket krångel med alfor och betor), även filmer på 1080p+DTS i storlekar 15GB flyter utan några som helst artefakter. VIKTIGT dock för att få det att flyta som det gör för mig är att använda en DTS kompatibel receiver som sköter avkodningen av ljudet samt att överklocka raspberryn till minst "Fast" profilen i Raspbmc. Streamar alla filer från en Synology DS212 med NFS shares vilket inte kräver lika mycket av rapberryn som SMB shares. OSet ligger på ett SanDisk Ultra 8GB sd-kort och har inte stött på några problem med detta.

  Så i min mening fungerar den alldeles utmärkt som mediaspelare, bonus är också att Raspbmc har inbyggd CEC vilket gör att jag kan styra alla funktioner med tv-kontrollen.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fantastisk liten sak för den som vill labba och lära sig mer. Prestandamässigt är den lite för vek för att fungera som HTPC. Men kan användas till så oerhört mycket. Drar cirka 3 watt och kan strömförsörjas via en vanlig usb-port. Detta betyder också att små lätta externa batteripack för några hundralappar kan strömförsörja den i timtal.

  Saknar tre saker, ingen av dem speciellt allvarliga.
  1: inbyggd WLAN-adapter. Visst kan sådan kopplas in via USB men blir en till sak som hänger och dinglar.
  2: VGA-utgång. Inte heller något större problem, men smidigt att ha.
  3: Bluetooth. Samma som med WLAN, skulle göra det enklare att styra den via tex. en mobiltelefon.

  Men detta är bara småsaker, är faktiskt väldigt nöjd.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Riktigt rolig om man är lite av en nörd som tycker om att pilla med teknik.

  Den går dock att använda enkelt även om man är nybörjare då det finns enkla och bra guider för allt du kan tänkas vilja göra med den.

  Jag använder min som server för SickBeard och Couchpotato. Funderar även på att införskaffa en för att köra NZBget och transmission så är hemmaservern fulländad för automatisk hemladdning av både serier och filmer.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  kul billig leksak!

  Har lärt mig massa om linux, python och php.
  Bra att den knappt drar nån ström så man kan ha igång sin webserver dygnet runt.

  tänk på att du måste köpa en usb-laddare också om du inte har en över.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Riktigt bra enhet. Köpt en sisådär 15 st eftersom de flesta jag demonstrerar den för vill ha en egen hemma. Jag kör XBian på denna och det fungerar hur bra som helst. AirPlay, 1080p och allt annat som ett media center bör klara av. Går lite trögare än en snabb dator, men för priset och att den är så oerhört energisnål gör den till den bästa allaroundenhet som man kan köpa idag.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Funkar hur bra som helst! Har testat OpenELEC och Raspbian, och tänkte att jag skulle testa Raspbmc också. Imponerande hastighet i navigeringen i OpenELEC faktiskt, och den har hittils klarat alla videos jag gett den. Utom Elfen Lied i 720p som ger skumma färgskiftningar i videon. Dock skulle jag rekommendera att man sätter en liten kylfläns på SoCn och en på VPUn om man planerar att överklocka eller bygga in den någonstans, chippen blir ganska varma. Det blir inte bättre för det priset!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Riktigt bra
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte för bruk som en kompletterande xbmc burk i sovrummet. Så länge man kan leva att den kan vara lite sluggish i menyerna så fungerar det överlag bra. Där finns vissa problem, som tidigare nämnt, om man låter den decodea DTS strömmar på fullhd filer(det vill säga om man kopplar direkt till tv som ej kan hantera dts ström). Efter mycket testande så kör jag nu Openelec klockad till 800 och DTS problemen är nästan helt borta nu, ej hittat någon fil än som gett mig problem.

  Inget jag skulle valt som primär htpc lösning men fungerar ypperligt som en andra burk för sovrum eller liknande, lämpligen med alla klienter då syncat mot en server. Klart värt de pengar man får betala för den.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Underbar. Jag ersatte min gamla stora HTPC med den här lilla fläktlösa saken. Fungerar utmärkt att spela upp mina filmer och serier med Raspbmc.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Använder min som mediaspelare med Raspbmc (XBMC) installerat. Fungerar riktigt bra för det. Klarar 1080p H264 utan problem, klarar även att spela upp direkt från rarade filer.

  Så pass bra att jag köpte en till som jag ska ha till annat... användningsområdet är stort. Haft lite problem men det var pga för klent nätagg (mobilladdare) och ett sd-kort som pajja.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kul produkt för den som vill bygga nåt kul eller leka med Linux.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Liten, kompact dator som kan användas till mycket t.ex. Mediaplayer.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Funkar superbra som mediaspelare! 1080p är inga problem och med en någurlunda modern TV som stöder CEC så kan man använda TV:ns fjärrkontroll. Hade en G122 Wifi-sticka som bara var att koppla in och konfigurera upp, funkar hur bra som helst. Jag kör med Raspbmc. Jag testade även att koppla in en gammal MCE RF fjärr och den fungerade också. Verkligen imponerande för en så billig och liten strömsnål dator.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Liten grym sak detta!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kanon liten mediaspelare/dator.

  Kan användas till mycket....