Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Noctua NF-A4x10 FLX 40mm

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Noctua Chassifläktar (81)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fungerar fint, och är tyst (hoppas den håller lika länge som andra Noctua fläktar jag äger). Den enda minus är att den är väldigt dyr om man genomför mot konkurrenterna. Har denna på min 3d printer CR-10 så det var väldigt stor skillnad på ljudnivån från original (kina no-brand) fläkten och denna!
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Uppdatering 2016-12-11:
  Fungerar fortfarande riktigt bra för att kyla 3D-skrivarens heatbreak, i alla fall i upp till 250 C. Använder en NetFabbmodifierad version av befintlig 30-to-40 mm-adapter från Thingiverse (länken verkar dock ha dött, så kan tyvärr inte hjälpa där).

  Originalomdöme:
  Köpt för att ersätta den 30 mm, 10 kRPM-fläkt (Xinyujie XYJ12B3010H) som kyler 3D-skrivarens heatbreak (Original Prusa i3 MK1 1.75 mm).

  Installationen gick alldeles utmärkt tack vare "OmniJoin"-satsen, vilket egentligen endast innehåller fyra medföljande skarvklämmor av Scotchlok-typ. Klippte bort den gamla fläkten, givetvis med god marginal, och monterade den medföljande 4-pin fläktanslutningen rätt snabbt. Hela proceduren tog drygt en timme, inklusive längre uppvärmningstest för att säkerställa att kylningen är tillräcklig.

  Heatbreaken verkar bli något varmare jämfört med orignalfläkten, detta har dock ej yttrat sig i printkvaliten hittills.
  (50-200 µm-lager, 190-240°C, 50-80 mm/s)

  Ljudnivån är enastående för min tillämpning, dock är fläkten långt ifrån tyst på samma sätt som en 120 mm-fläkt vid 600 RPM är tyst. Håller definitivt med KiviE att LNA-adaptern som följer med hade kunnat sänka varvtalet ytterligare, alternativt att Noctua erbjöd en version med lägre varvtal.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Inte alls så tyst som förväntat vilket drar ner betyget avsevärt. Har ställt ner varvtalet ytterligare till ~3000 men tycker ändå den låter i överkant.