Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Texas Instruments TI-Nspire CX

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Texas Instruments Kalkylatorer (32)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft både Ti-82 och Ti-84 tidigare och tänkte prova denna. Detta är ett helt nytt sätt att använda en räknare med grafiska menyer och muspekare istället för kryptiska kommandon som tidigare. Känns som att gå från DOS till Windows ungefär. Det finns mängder med lärprogram att tanka ner och hela menysystemet är uppbyggt att på ett enklare sätt förstå matematiken. Klarar allt som Ti-84 klarar och lite till samt att programvaran för PC är rejält mycket bättre än det föråldrade och buggiga Ti-Connect.

  Ska man ge kritik är det just att menyerna kan bli lite knöliga att navigera ibland och ska man bara räkna ut enkla saker är Ti-8x modellerna snabbare. Att mata in Cos och Sin kräver 3 knapptryck som exempel. Skärmen är också mindre tålig än tidigare robusta enheter som kunde tappas i golvet utan problem. Batteriet håller också mycket sämre än de tidigare AAA batterierna man bytte en gång per termin.

  Priset är sjukt högt för den uråldriga hårdvaran men ändå mer prisvärd än Ti-84 som kostar nästan lika mycket. Enda denna saknar är CAS (symbolhantering) som också kostar marginellt mer men denna är istället godkänd att användas på tentor. En klar förbättring från Ti-84 och perfekt för den som går gymnasie/högskola och vill använda den på tentor men med tanke på att det finns mer avancerade appar för Android/iOS som kostar under hundra kronor är priset svårt att motivera.