Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

TP-Link TL-WA850RE

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla TP-Link Accesspunkter, bryggor & repeatrar (62)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.95)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  2 år sedan
  Maximal hastighet oavsett avstånd till routern är 20mbit för mig med 100mbits uppkoppling.

  Efter ett års användning behöver jag starta om den dagligen för att den ska fungera annars står det "fel lösenord" vid anslutning. Detta trots uppdatering av firmware..

  Helt enkelt en pissprodukt som bara blir ett störningsmoment med tiden...

  Enda postiva är priset men eftersom den inte ens har "dual band" så är det inte värd att köpa oavsett, tycker jag.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gör sitt jobb relativt stabilt; omstart krävs efter några månaders drift då den börjar krångla. Fräscht webbgränssnitt med fina extrafunktioner, som att ställa in styrkan på WiFi-signalen. Konstigt att det inte verkar gå att köra annat än i WPA mixed mode. WPA2 går inte att ställa in. En miss är att nätverksporten sitter så dumt att den inte går att använda om eluttaget bredvid används. Klockan sackar löjligt mycket.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag använder den för att koppla ihop min förstärkare som har trådat nätverkskort och gör om signalen till trådlöst. Funkar klockrent och jag kan köra Airplay genom den. Enheten fungerar också som trådlös extender för att förlänga räckvidden på det trådlösa nätverket.

  Det var väldigt lätt att konfigurera enheten och det finns många smarta inställningar för den som vill utnyttja dem. Tex stäng av enheten schemalagt vissa timmar av dygnet och specifika dagar då man inte är hemma, stäng av dess ljus schemalagt, anpassa automatiskt efter vintertid mm. Justera signalstyrkan på extendern.

  Uppdatering: Ibland så tappar den kontakt med min router (som står 5m bort) och står och blinkar innan den får kontakt igen. Då får jag starta om tex Spotify streamingen, irriterande. Så jag sänker betyget.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Använder den i min 2a för att få wifi på balkongen då det är många betongväggare, lägenheten är 60 kvm. Här fungerar det mycket bra.

  Hade lite problem att installera den först till min apple time caupsel som inte fungerade att installera enligt standard, ringde då kundservice som guidade mig och därefter fungerar det mycket bra.

  Rekommenderas starkt!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Trots att det är en enkel och billig enhet har den ett användbart och snyggt webbgränssnitt för inställningar. Det går att ställa om läget från "Range Extender" till "Access Point", på så sätt går trafiken ut via kabel på Ethernet-porten. Då kan man placera enheten där man vill utan att den behöver ha kontakt med det andra trådlösa nätet.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag kommer inte slå några hastighetsrekord med denna manicken, men den fyller sin funktion. Ger trådad uppkoppling till en dator och trådlöst nät på ett ställe i huset som HELT saknar WIFI-åtkomst för andra enheter. Denna prylen lyckas plocka upp wifisignal och leverera och 12-22mbit (varierar lite) trådat till min stationära dator. Ger ca hälften på wifi. Tror att jag köper en till och sätter i garaget (fristående byggnad).

  OBS! Under goda förutsättningar ger den ungefär hälften av vad jag har i hastighet på huvudnätet (2.4ghz = ca 80mbit) vilket blir 35-40mbit på wifi.

  Betyget är satt med hänsyn till prislappen 200 kr inklusive frakt, vilket är ett fynd.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Funkar fint, och enkel att installera! (Lägenhet med tjocka väggar)
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Sådär. Bytte till UniFi® AP AC LITE.
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag har blandade känslor med denna smidiga lilla pryl.

  När jag kopplade upp den mot en TP-Link router så funkade det utmärkt att använda den automatiska installationen med WPS-knapparna. Nu bor jag på ett ställe med Asus-router och då får jag ställa in den manuellt. Inga konstigheter i detta.

  Den kan funka perfekt en vecka i sträck och sen plötsligt får inte min TV nån uppkoppling. Det vanliga WIFI-nätverket i lägenheten funkar alltid när problemen uppstår. Brukar dra ur enheten från elnätet då det händer, men ibland vill den inte börja funka direkt ändå. Att behöva gå till en dator och manuellt installera om den, är inget jag anser acceptabelt. Som igår var Internet helt dött på TV:n och den ville inte hoppa igång, idag funkar det utmärkt igen. Extremt enerverande och vårt Internet samt Asus router har varit fungerande hela tiden...

  Jag har min Panasonic TV inkopplad via Ethernet-kabel till TL-WA850RE. Har även testat wifi-uppkopplingen men det blir slöare då täckningen i lägenheten funkar utmärkt redan med routern (Asus RT-N66U) och repeatern har bara 2.4GHz bandet.

  Ett annat problem är att enheten lider av ett rätt så högljutt PIPANDE ljud. Jag har löst det hela genom att klä den med strumpor, 2st strumpor dämpar pipandet så man kan vara i rummet utan att få huvudvärk.

  Produkten fungerar generellt riktigt bra men dras med oacceptabla problem. Får se hur länge jag står ut med den och sen blir frågan om det ens finns en bättre motsvarande produkt som ger ethernet-anslutning?
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Efter att ha lagt ett par timmar på att försöka installera med "Quick installation guide" flera gånger utan att få nätaccess via det extendade nätverket eller komma tillbaka till tplinkrepeater.net gav jag upp. Tydligen var det så man skulle göra för någon timme senare funkade repeatern bara jag kopplade in den :p Frustrerande dålig feedback under installationen. Ev berodde problemet på att repeatern var för nära källan när jag försökte installera den, men det skulle vara lite konstigt eftersom de rekommenderar att man installerar genom att trycka på routerns och extenderns respektive WPS-knappar samtidigt.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Gör det jag önskar för en billig peng, dvs ser till att min bergvärmepump utan WiFi får kontakt med internet genom att jag kopplat in pumpens nätverkskabel i denna brygga. Önskar att det gått stänga av repeater-funktionen för WiFi.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Riktigt bra sak att ha..
  Köpte den för att slippa kabel till vardagsrummet.
  Nu kör jag trådlöst dit å kabel sista metern till boxen..
  Funkar kanon och smidig installation.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fungerar bra till bra pris. Lätt att installera.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  En riktig bra extender! Det är det första jag vill säga.
  Jag bor i en 90 kvadratmeters lägenhet vars signaler har svårt att komma fram från källan. TP-LINK TL-WA850RE gör ett utmärkt jobb att öka signalen.

  Jag har nämligen ett jobb som kräver att jag då och då arbetar hemifrån. Extendern gör det väldigt bekvämt för mig nu när trådlösa signalen når arbetsrummet (och alla andra rum).

  Enda minuset är att jag var tvungen att installera extendern på det "krångliga" sättet. Men även det tog endast 5 minuter.
  Enkla sättet hade varit att bara klicka på extenderns knapp samt WPS knappen på routern. Det "svåra" sättet är att ställa in den via datorn genom en internet browser. Egentligen hur enkelt som helst.

  Jag rekommenderar!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har hjälpt två personer att installera den här och hos båda två har det fungerat utan problem. Signalen blir ordentligt förstärkt i standard hemmamiljö. Jag har inte testat med tyngre grejer.

  Så här långt gör denna produkt precis vad den ska och jag har inte heller upplevt något av de problem de andra kunderna skriver om.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fungerar utmärkt för mina behov - sitter numera i mitt vardagsrum och täcker upp det svarta hålet i wifi-täckningen som av någon anledning uppstod där. Får ut runt 150 Mbit uplink till min huvudrouter.
  Drar av ett par stjärnor dels för att den tappade mina inställningar efter uppdatering av mjukvaran. Att den tappade inställningarna var dock inget större problem då det är så enkelt att ställa in den igen. Samt på grund av de löjligt starka blå lysdioderna (har vi inte kommit över blåa dioder?) som lyser upp halva rummet.

  Även mitt exemplar har ett lätt surrande för sig, men det är inget jag hör om jag inte lägger örat till boxen.
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Lätt att installera om du bara ska förlänga ditt trådlösa nät. Jag ville mitt trådbundna med ett extra wi-fi o det var inte lika lätt. Har tidigare haft ett Apple AirPort Express o det var hur lätt som helst att ställa in.
  Dessutom så tappar den anslutningen titt som tätt. Väldigt besviken att den inte ens klarar av de grundläggande funktioner. Har testat med olika inställningar fram o tillbaka men får samma resultat. Har läst på nätet att många andra har haft samma problem. Rekommenderar därför inte denna produkt tyvärr. Kommer att länka tillbaka denna omgående.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag har haft denna WiFi förlängare installerad hemma sedan den juli i år och har fungerat utan problem. Den är enkel att installera och både lätt att flytta och hitta rätt placering för att utöka täckningen med hjälp av LED.
  Den fungerar att förlänga WiFi täckningen både på bottenvåningen och övervåningen i huset. Det enda funktionen som saknas för att inte ge fullt betyg är att den klarar endast 2,4 GHz bandet vilket är klart en nackdel för moderna WiFi enheter.
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Testade denna för att försöka förlänga det trådlösa nätverket i huset.
  Dock hade denna ett par egenskaper som gjorde att jag inte kan rekommendera den.

  1: Den avger ett högfrekvent ljud som varierar lite i tonhöjd beroende på om den jobbar eller inte. Testade byta till en ny för att se om det var produktfel men exakt samma på extender #2.

  2: Märkbar fördröjning i signalen samt periodvis väldigt låg hastighet. Utan extendern ikopplad fungerade allt kanon i stort sett utan latens och med normal hastighet (mätt mot vår ADSL och bredbandskollen).

  3: Tappade uppkopplingen lite då och då. Detta hände när man gick omkring i huset och var antagligen när det skulle växlas mellan router/extender.

  Installationen är dock enkel och hittar man rätt placering så kanske den fungerar bättre.
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ska du maila och surfa lätt från annat rum så är detta lämplig, men inte om du ska göra tyngre saker. Förlänger signalen bra ca 10 meter. Enkelt att installera.

  Acceptabel för det priset kanske. Men kommer lämpa tillbaka den och köpa något vassare.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Vissa datorer i huset hade dålig kontakt med min routers trådlösa nätverk pga av många väggar och avståndet. Valde att köpa denna TL-WA850RE eftersom den fått OK tester och priset var lågt. Osäker på hur det skulle funka eftersom en del varit missnöjda med liknande produkter.

  Denna fungerade dock klockrent utifrån mitt behov. Jag bara satte in den i lämpligt vägguttag och klickade på denna och routerns WPS-knapp så var installationen klar (inget manuellt trots olika fabrikat på router och repeater). Eftersom de trådlösa nätverken får samma namn och lösenord så kopplar datorerna, telefonerna och surfplattorna upp sig i huset på det nätverket som har bäst signal för tillfället.

  Alla datorer i huset har nu maximal mottagning och maximal hastighet ut på internet. (Jag har 24Mbit ADSL, så jag kan inte uttala mig om hur produkten funkar om man har fiberanslutning eller riktigt höga hastigheter i interna nätverk för spel eller så, men maximal mottagning brukar vara en bra början.)