Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Fractal Design Define XL R2 (Svart)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Fractal Design Chassin (92)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kändes bra tills dess att jag insåg att det var felkonstruerat och det inte gick att ansluta några PCI-e enheter pga att bakplåten satt för långt bak. Finns fler som fått erfara detta vilket går att läsa om på diverse forum.

  Undvik att beställa detta för tillfället!

  Kan komma att ändra betyget beroende på hur ett eventuellt byte ter sig.

  ******* Uppdatering ********
  Fick hem nya distanser och en fläkt som kompensation.
  + Snyggt.
  + Känns robust.
  + Ljudisolerar ganska bra.
  + Mycket utrymme för kabeldragning.
  + Lätt att bygga i.

  - Med de nya distanserna skickade de inte med några skruvar som man kunde använda för att fästa moderkortet vilket resulterade i att jag fick ta skruvar från ett annat datorbygge.
  - Ena fläkten som följde med chassit gick ojämnt vilket gjorde att den fick emot något som framkallade ett tickande ljud. Bytte denna fläkt mot den jag fick som kompensation för allt trassel.
  - Följde inte med någon fästanordning för 3 1/2 tums läsare. När man ändå gör ett chassi med plats för 4 st 5 tums läsare tycker man att de kan skicka med något för att möjliggöra att koppla in någon 3 1/2 tums enhet.
  - Följde inte med någon instruktion hur man skulle fästa distanser. Visst detta är inga som helst problem för den rutinerade men för någon som är ny hade ett vanligt papper med instruktioner varit guld värt.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Nästintill det perfekta chassit. Det har allt man vill ha, är lättjobbat, snyggt (utan att vinna några designpriser då det i stort sett bara är en fyrkantig låda) och framför allt, oerhört tyst utan att man behöver modda det och ha sig. Det bästa chassit jag ägt och det har ändå blivit en del genom åren.

  Det enda som hindrar mig ifrån att ge full pott är att när man ändå köper ett så här högt och brett chassi, så hade det inte skadat om det var ÄNNU bredare då rymd är det man vill åt med ett full tower. Kabeldragningen bakom bakplåten är underbar, men hade mått bra av ytterligare några millimetrar till godo.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Den bästa lådan jag någonsin använt i ett bygge. Extremt flexibel med fläktar och platser för diskar. Lätt att bygga i och kabelgenomföringar på vettiga platser. Medföljande fläktar av relativt god kvalité. Ljuddämpad och välbyggd. Kan inte komma på något jag inte gillar. Har byggt närmare 100 datorer genom åren. Denna låda imponerar.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Stort.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ett fint chassi, stilrent enkelt samt gott om plats att bygga i. Riktigt bra fäste för nätaggregatet med distanser i gummi för att öka luftflödet. väldigt stabilt, inget chassi man springer runt med när man är klar.
  Det negativa var att det följde med fel distanser till moderkorts plåten, vilket många andra har anmärkt.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Grymt bra chassi,bra luftflöde och tyst med rätt fläktar i!Lätt att bygga i ,gott om utrymme har kört antec P serien förut och ville nu pröva på fractal och är jättenöjd!Har nu beställt Msi x-power moderkort som är Atx-xl och det var inga problem,numera är distansskruvs problemet borta rätt skruvar medföljer.Kör med stort agg inte heller något problem.Dubbla grafik kort msi gtx 780 lightning inte heller något problem.som sagt bra flöde =låg temp,samt att chassit är ljudisolerat och tyst!
  ända minus är den knäppa konstruktionen för att göra rent dammskyddet för front fläktarna och det i botten är oxå knepigt att få ut om man har datorn placerad under skrivbord eller dyligt, då får man dra ut hela lådan får att kunna dra ut det toklånga dammfiltret.
  En stjärna bort för det!
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  +
  Prisvärt som bara den för vad man får, relativt tyst chassi med bra ventilation.
  Underbart att bygga i, många kabelgenomföringshål och gott om plats bakom moderkortsplåten för kabeldragning.
  Flyttbara hårddisk-cages är nice för dom som vill ha in massa radiatorer etc.
  Totalt 6 st platser för 140mm-fläktar och en inbyggd fläktkontroll på framsidan, smidigt.
  Ordentligt ljudisolerat, och dom rejälaste sidnapelerna jag nånsin stött på.

  -
  enbart 2*usb2 + 2*usb3 på frontpanel kanske inte räcker till för alla.
  blå power-LED, ewww.
  chassit är högt, så du kan mycket väl behöva förlänga 8-pin cpu-kontakten om den sladden är kort på ditt nätagg.

  Fractal Design skickar numer ut ersättnings-kit med rätt sorts distanser till återförsäljarna, så det problemet verkar delvis* avlöst, glöm inte att kolla med återförsäljarn att dom fått in nya distanserna om du ska köpa.
  *) dom nya distanserna som skickades med chassit jag hjälpte en vän att bygga i hade grova gängor i honan, medans enbart fingängade moderkorts-skruvar finns med i kittet som följer med chassit, se till att köpa till grovgängade skruvar.

  sammanfattningsvis: underbart att bygga i, rejält och genomtänkt men med några svårmotiverade wtf's. Och hur dom lät första batchen komma ut med fel distanser är ju hål i huvudet. Ändå lätt att förlåta dom små felen för alla fördelar chassit har, inte minst priset; det är mycket kvalitet och utrymme man får för en tusenlapp.
 • Usel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Skickas med fel distansskruvar vilket gjorde att bygget till en kompis nu är på stopp. Fel distanser som gör att grafikkort blir svårt att trycka in utan övervåld.

  Ska lösas men för den som vill ha ett chassi idag som man kan bygga i direkt så undvik.