Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Canon EF 35/2,0 IS USM

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Canon Objektiv (134)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Det enda som saknas på detta objektiv jämfört med de bästa L-objektiven är en röd ring på utsidan och vädertätning mot kamerahuset. Foton tagna med detta objektiv på stor bländare får lite av den magiska känsla som Canon EF 135/2,0 L USM ger: Härliga färger och fin kontrast, vacker bakgrundsoskärpa. Bara detta är fantastiskt. Lägg därtill en otroligt användbar brännvidd på såväl fullformat som APS-C, snabb och tyst autofokus, samt effektiv bildstabilisering. Inga problem att ta foton handhållet på 1/4 sekund. Vad gäller användningsområden och kanske det viktigaste, hur fotona ser ut, rekommenderar jag denna sida: http://www.calebkeiter.com/canon-35mm-f2-is-usm-lens-review/

  Fördelar:

  + Mycket användbar brännvidd 35mm
  + Roligt att fota med!
  + Lätt, smidigt, ergonomiskt
  + Snabb och exakt autofokus
  + Effektiv bildstabilisering
  + Naturligtvis skarpt och utan nämnvärd distorsion
  + Fina färger och kontraster
  + Behaglig bakgrundsoskärpa
  + Ljusstarkt med bländare 2
  + Kort närgräns
  + Prisvärt (nypris ner med 1/3 sedan lansering)

  Observandum:

  +/- Vinjettering

  Nackdelar:

  - Motljusskydd (original) ingår inte och är dyrt.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Detta objektiv utgör 1/4 av min favoritsetup för APS-C kameror tillsammans med Canon EF-S 10-22/3,5-4,5. EF 50/1,4 och EF 85/1,8. Med APS-C får du då 16-35mm/56mm/80mm/136mm vilket täcker de allra flesta behov. EF 35/2,0 är en grym allround om du bara ska ha en endaste fast glugg i kameraväskan och äger en APS-C. Den tecknar skarpa bilder, har ruskigt snabb AF och IS hjälper till när du behöver lite längre slutartider (upplever att IS är vansinnigt bra på denna glugg!). Det hade blivit en fullpottare om det inte vore för att AF inte alltid prickar 100% (har dock märkt att om man ställer en AF-metod på snabbläge och kör "one shot" hjälper detta enormt mycket). Sen kan jag tycka att den ligger liiite väl högt i pris, men trots detta kan jag varmt rekommendera den till alla som funderar på en fast glugg med att (för APS-C) "allroundig" brännvidd.

  Kromatisk aberration, vinjettering och kantskärpa ligger på en sån pass nivå att jag som amatör inte kan komma på några negativa synpunkter öht.