Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Canon EF 24-70/4,0 L IS USM

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Canon Objektiv (132)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.71)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Skaffade denna glugg för att ständigt slippa bära med mig mina mest gångbara gluggar EF 24/2,8, EF 35/2,0, EF 50/1,4 och EF 85/1,8. Har länge funderat på 24-70/2,8 II men har känt att priset legat lite väl i överkant. När denna kom, till rätt pris och med IS, dock tyvärr med ljussvag optik slog jag ändå till. Den presterar såklart inte på samma nivå som de fasta gluggarna, vilket jag inte heller hade förväntat mig. Men bländar man inte ner som en galning, tycker jag ändå att skärpan ligger på mycket bra nivå. AF jobbar snabbt och tyst, IS fungerar fantastiskt bra, fokusringen är en gnutta slappare och en anings aning glappare än jag hade önskat men annars känns knapparna bra och hela objektivet känns som ett L-objektiv ska kännas: välbyggd.

  Bokeh, eller bakgrundsoskärpa blir mjuk och krämig. Färgerna känns naturliga och blir precis som jag förväntar mig hos ett L-objektiv. Dock tycker jag den kunde presterat bättre i motljus. Inte sällan blir det skumma reflektioner.

  CA och vinjettering korrigerar min 6D, så det hamnar på sån pass nivå att jag inte alls har nåt att anmärka på. Har inte testat gluggen utan korrigeringen påslagen.

  En rolig detalj som fungerar förvånansvärt bra är Macro-funktionen! Trycker man fram Lock/Macro-knappen på höger sida om gluggen, kan man zooma förbi 70mm och får då ett Macro läge som den presterar otroligt bra på (alltså inte bara en gimmick som man annars är van vid). Helt plötsligt fick man med en Macro-glugg på köpet, som faktiskt går att använda! Dock är AF lite halvdålig på att pricka 100% i detta läge, så jag rekommenderar MF.

  När jag köpte gluggen fick jag 1750kr tillbaka, då Canon körde nån kampanj. Synnerligen trevligt av Canon! :-)
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Har använt den ca 2 år nu med min 6D,och är mycket nöjd. Skarpa bilder och snabb autofokus är alltid högsta prio och här finns inget att klaga på. Valde just den här för att även kunna ersätta mitt macro objektiv som låg och samlade damm 364 dagar om året. Och macro läget funkar faktiskt helt ok men såklart inte riktigt lika bra som ett renodlat macro objektiv.

  Självklart saknar jag bländare 2.8 ibland, men det hade samtidigt inneburit en betydligt både dyrare och otympligare produkt. Tyvärr blir det alltid en kompromiss hur man än vrider och vänder på det.

  Sammanfattningsvis kan jag inte annat än rekommendera detta. Skärpa, fokus, bildstabilisering, macro lägre funkar kanon efter mina behov med min 6D.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastisk till att ha med sig var du än ska du har 24mm 70mm och en bra macro...
  allt i ett Macro läge har du en stoppknapp vilket är mycket bra
  Macro läge har du en stoppknapp vilket är mycket bra...och du kan summa
  Lätt litet ej klumpigt och mycket bra skärpa på f4 f8 f11 f16...Mycket nöjd med detta köp
  Med fina efekter i macro läge topen
  och snabb som alla L är även helt tyst i IS :) köpte ett nytt idag oxå
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Best f4 standardzomm lens.sharp,fast
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Första intryck är att den är fantastisk skarp redan från största bländare. Snabb och exakt autofokus. Bildstabiliseringen funkar klockrent och diskret.
  Macro är en kul "bonusfunktion" som är riktigt bra och användbar.
  Vikten ligger väl ungefär på hälften mot sitt ljusstarkare syskon vilket passar bra för mig då den ska sitta som allmänglugg på min 6D.
  Byggkvalitet och handhavandekänslan är på topp, som alltid när det kommer till "L" optik från Canon.
  Canons nya linsskydd med "mittklämma" som gör det enklare att få på och av med motljusskydd på följer med. Motljusskyddet har numera en spärrknapp. Visste inte att det behövdes men den är ju inte i vägen så... :-)
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En stor lins som passar mycket bra till min Canon 6D. Jag blev rekommenderad detta genom fotoaffär och jag har varit positivt överraskad. Makrofunktionen är en bra handen och fungerar bra. Man behöver inte köpa f 2,8 version. Detta håller i överflöd.