Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Corsair Hydro H55 120mm

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Corsair Vattenkylningssystem (24)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 19 dagar sedan
  Kör den här med Kraken G12 på 1080Ti. Sänkte min loadtemp från 72 till 52 grader! Kör en tyst Noctua F12 chromax på radiatorn så hur den medföljande fläkten presterar/låter vet jag inte.

  Glöm inte att köra pumpen på full patte (12v).

  Köpte på rea hos Komplett för 599 kr och för det priset känns den prisvärd. Tiden får utvisa kvaliteten.
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  OBS 1: Dog efter fyra år. Gick att "laga" hemma, men började göra massa oväsen efter det.
  OBS 2: Varning! Lång historia incoming!
  OBS 3: Måste montera en platta på undersidan av moderkortet som kylaren skruvas fast i. Jag måste skruva loss hela moderkortet om jag ska byta till/från något annat.
  OBS 4: Både pumpen och fläkten har 3-pin-kontakt. Ingen Speed Control (som behöver 4-pin kontakt) out-of-the-box alltså. Kan fortfarande reglera speed med nån sorts Voltage Control på moderkort/chassi eller annat. För dig som är nybörjare ifall det är otydligt: Corsair H55 har en sladd för att styra vattenpumpen, och så har luftfläkten en egen sladd. Två sladdar totalt med var sin 3-pin-kontakt alltså, men de syns inte på bilderna här.

  Köptes september 2014 för 450 kr. Kan inte rekommendera den för över 600 kr.
  Finns luftkylare som kyler lika bra, är tystare, och inte behöver service som vattenkylare gör.

  Här är min user experience:

  Minns inte om jag hörde bubblor inuti första gången jag satte igång den, men problemen med att luftbubblor (antar jag) hörs när pumpen kör på 100% började ganska snabbt.
  Ett ganska jobbigt oregelbundet gurglande som ingen orkar med.

  Nu i efterhand har jag läst att det är meningen att vattenpumpen ska gå på 100% alltid.
  Antar att den går på 100% när den får 12 volt. Men det visste jag inte då.
  Vattenpumpen hade först kopplats till moderkortet där den får 12 volt och går på maxhastighet hela tiden.
  Jag började snabbt leta efter ett sätt att kontrollera intensiteten på pumpen för att få ner oljudet.
  Mitt chassi (Node 304) har inbyggt tre st 3-pin-kontakter med egen volt-kontroll genom en fysisk switch som ger 5v, 7v, eller 12v. Det är meningen att man ska koppla chassits tre fläktar dit och styra hastigheten på dom med switchen. Lägre/högre volt ger lägre/högre rpm på fläktarna (woah science).
  Men eftersom vattenpumpen har 3-pin-kontakt (4-pin hade inte passat) så testade jag att koppla vattenpumpen dit. Och det gick finfint att att få ner oljudet genom att byta mellan low, medium, och high.

  Har alltså kört vattenpumpen på 7 volt i fyra år. Definitivt voided warranty där.
  Vet inte varför pumpen skulle kunna ta skada av det, men jag har läst en del varningar för att köra med lägre volt. Kanske vätskan blir stillastående på vissa platser?
  Vad gäller temperatur har den varit utmärkt. Har inte överklockat min CPU (4690K) så har inte testat några gränser. Men CPU går aldrig över 70 grader i spel.
  Rekommenderar starkt att alla installerar "Real Temp" eller liknande och låter det gå i bakgrunden alltid. Det håller bl. a. koll på din CPU temp och larmar högt när du går över en angiven temperatur.

  Nu efter fyra år började CPUn visa väldigt höga temps. Varmvattnet verkade knappt pumpas runt. Till slut gick den upp till 100 grader vid ynka 20-40% CPU load. Real Temp SKREK och levde rövare.
  När jag tog loss H55 och skakade den hördes det massa luft/skvalp inuti.

  Skruvade isär pumphuvudet och tog en titt.
  Fick se att vattenpumpen bara är en liten propeller med en cylindrisk magnet i ena änden.
  På insidan av koppar-plattan är det veckade ytor för ökad värmeöverföring. Där fanns det mycket av sand-liknande uppbyggnad. Kanske något slags salter som kristalliserats. Även en tunn kalkliknande hinna över många ytor.
  Rengjorde/skrapade bort allt och bytte kylvattnet.
  1/3 kylarvätska och 2/3 batterivatten. 1 dl vätska får plats i H55. Fyll i vätskan i det ena hålet tills det kommer upp ur det andra. Luta radiatorn så vätskan fylls på nedifrån och luften kommer upp i det andra hålet.
  Använde en spruta för att flytta vätskan ner i de små hålen. Pipett hade varit bättre. Ett metodiskt arbete.
  Glöm inte skyddsglasögon! Du vill inte skvätta glykol i ögonen.
  Skruvade ihop allt och då kylde den som ny och lät nästan ingenting. Lite vibrerande ljud från propellern fortfarande men inget gurglande eller bubblande alls.

  Det höll i några dagar. Kylningen fortsatte fungera men pump-propellern började rassla förskräckligt. Slår i väggarna av någon anledning. Öppnade upp pumpen igen och funderade om det gick att göra något. Filade ned kanterna på propellerbladen med en fil för att få dem lite rundare. Stängde igen och testade. Minns inte om det höll i några timmar eller dagar men det började rassla igen. Där gav jag upp.
  Propellern behöver hållas fast i ett läge där den inte tar i väggarna. Gissar att det som hållit den i rätt höjd under åren har slitits ut / filats bort. Det skulle kanske gå att fixa med en jätteliten icke-magnetisk washer/skruv-bricka, men det kanske gör att den fastnar istället. Så nu hamnar den i kartong i källarn i väntan på ett mirakel.

  När H55 slutade kyla installerade jag Intels stock-kylare (Intel E97378-001 ??) som kom gratis med CPU:n, och döm om min förvåning när den visade sig vara tystare än Corsair H55. (Hello 4-pin fan control)
  Testade aldrig Intel-kylaren när jag fick CPU:n. Visste inte att den skulle följa med och hade redan köpt Corsair H55. Oh well.
  Om jag skaffar en ny kylare så blir det en luftkylare eftersom jag inte vill ta risken att få luftbubblor igen. Jag orkar inte hålla på med att reklamera och skicka tillbaka en eventuellt dålig vattenkylare.
  Rekommenderar att du köper vattenkylare i en lokal butik så att du lätt kan reklamera.
  Orkar du med sånt så visst, kör på. Vattenkylare ser ju snyggare ut.
  Jag får bara plats med en 11 cm bred kylare ovanpå processorn p g a ett dumt moderkort - MSI H97I. Så för att få en riktigt bra kylare verkade vattenkylare vara bästa alternativet. Men nu finns det ett par tre stycken bra, tysta luft-alternativ under 10x10 cm.
  (Be Quiet! Pure Rock Slim för 300 kr. Noctua NH-U9S för 600 kr.)
  Riktigt trånga chassin bör väl titta på liggande luftkylare, men jag gillar inte dom eftersom de inte blåser luften mot ventilationsgallret.
  Jag köpte Be Quiet! Pure Rock Slim och är jättenöjd med den sedan nio månader. Tystnaden är lika viktig som kylningen. En luftkylare kan du reglera volt/hastighet på så mycket du vill utan några risker. Visst - en luftkylarfläkt kan säkert också slitas ut och börja låta. Men det har inte hänt någon av mina fem fläktar på fem år så det är nog sällsynt.

  Tack för att du orkade läsa!
 • Knappt godkänd
  10 mån sedan
  Höll ca 3 år, muttrarna till bakplåten var gängpaj och efter 3 bra år gick det hål på en av slangarna, kvalitén är inte på topp....
 • Perfekt
  1 år sedan
  Kompat och tyst, har funkat bra länge nu.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Vad mer kan man önska sig?

  Funkar till 775 utan extra tillbehör, men man fåt lov att ta bort skruvhålen ur bracketen och sätta skruvarna i dom när dom är lösa, vilket funkar, och då vinkla skruvarna så att de kommer i hålen för fästet.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Använder denna med kraken g12 på strix 980ti och kortet går aldrig över 58c trots full belastning. Väldigt tyst, dock använder jag 2st Noctua fläkt då jag hade extra. Nackdelen är att om man vill köra push/pull som jag gör ingår inte skruvar för detta utan fläkten på insidan av radiatorn måste man fixa skruvar till själv då det bara ingår 4st långa skruvar. Annars presterar den över förväntan på en varm gpu.

  Flexibla och rejäla slangar. 5 år garanti.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra All-In-One vattenkylning.

  Monterade på denna kylare på mitt G1 GTX970 med hjälp av en Kraken G10..

  Pumpen lät i början, men den blev snabbt tyst efter lite körning med datorn.

  Installerade en Noctua fläkt på radiatorn och då blev kylaren ännu tystare.

  Under benchmarkning kommer tempen inte över 48c med +100 extra MHZ på gpu'n kärna.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kör denna på min FX-8320 3.5Ghz @ 4.2Ghz
  PnP lösning med två noctua fläktar.
  Extremt tyst och kör 49c i Intel burn test.
  Kör fläktarna på knappa 50% så går att få ner den några grader till
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kyler min 4670k i 1.35v 4.5ghz adaptive volt.
  Enkel montering.
  tyst tycker jag.
  Bra pris/prestanda.
  5 års garanti.

  en corsair h100 eller liknande kyler bättre men kostar därefter.
  En nackdel med alla dess aio kan vara att pumpen kan leva om ifall bubblor fastnar i radiatorn.