Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Koss Porta Pro

 Lägg i lista  Jämför
En kompakt klassiker som håller än. Gång efter gång blir den testvinnare i alla kategorier. I 18 år har Porta Pro varit bästsäljare när det gäller portabla lurar. Tack vare Koss unika "comfort zone" kan man lätta på trycket mot öronen när man lyssnar länge. Stödkudden som ligger an mot huvudet ovanför öronen är anpassad för den som använder glasögon. Eftersom hörluren kan vikas ihop, tar man den lätt med sig på alla aktiviteter. Ljudmässigt är hörluren en riktig tungviktare. Med sin överlägsna ljudåtergivning har Koss Porta Pro blivit kultlur. Förvaringspåse ingår. Stäng
En kompakt klassiker som håller än. Gång efter gång blir den testvinnare i alla kategorier. I 18 år har Porta Pro varit bästsäljare när det gäller portabla lurar. Tack vare Koss u... Läs mer
Jämför pris på alla Koss Hörlurar (77)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.68)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Dessa hörlurar verkar vara som fallet med Apples iPhone, antingen hatar man dem eller så älskar man dem. Så jag ska försöka vara ärlig i mitt omdöme :)

  + Smidig konstruktion, absolut inget problem att ta med dessa på löpturer då in-ear lurar tenderar att lossna. Samtidigt gör den tunna bygeln att man kan råka trampa på dem utan att de går sönder.
  + Ljudet är helt okej, men om man jämför med dyrare lurar märks det att basen är "uppboostad" eftersom mellanregistret inte alltid hänger med.
  + Designen, som många tidningar har klagat på, tycker jag inte alls det är något fel på. I mitt fall är det snarare tvärtom, då den främjar komforten.

  - Paradnumret: kvaliteten.
  * Efter första månaden (!) med mina Porta Pro var kabeln såpass sönderslaktad så hela hörlurspluggen lossnade. Hifibutiken satte då dit en ny kabel för 60 spänn som fortfarande sitter kvar. Kabellängden är dock utmärkt, 1.2m gör att den i stort sett inte kan fastna i t.ex cykelhjul.
  * Stoppas lurarna i väska ofta tenderar de att lossna från bygeln.
  * Hår tränger alltför lätt in i luren, med följd av rasslande som ett brev på posten.
  - Ljudisoleringen. Visserligen kan lurarna ge "eargasm" med rätt sorts musik, tyvärr studsar det ut precis lika mycket ljud som man får höra själv.

  Trots detta vill jag ändå ge kossorna (lol) 8 av 10. De är bra, smidiga lurar med en generös garanti och mysigt ljud för de allra flesta typer av musik. Köpte var sitt par till mina tre yngre syskon i julas då deras gamla Skullcandylurar gett upp, och det är ingen av dem som är missnöjda med lurarna. Så tummen upp från mig!
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  4 mån sedan
  Ljud i förhållande till pris helt suveräna! Iaf som träningslurar på löprundan. Basboostade, ja! Men funkar till all musik, särskilt hårdrock där andra lurar lätt blir skrikiga.
  Men håller inte för evigt. Blivit lite bättre sista åren då kabeln ofta fick glapp problem tidigare. Har haft dessa lurar som träningslurar i snart 20 år, förbrukat över 10 par men köper gladeligen nya. Testat dyrare lurar för träning upp till 4000 kr klassen men återvänder alltid till dessa.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Väldigt prisvärda ljudmässigt. Neutralt och realistiskt ljud.

  Sitter också väldigt bekvämt. Ofta tänker man inte på att man har lurarna på sig.

  Speciellt bra för mig med glasögon då med andra lurar blir skalmarna ofta klämda bakom öronen, med stor ömhet efter ett tag.

  Sladdarna är dock lite flimsiga och kräver viss försiktighet.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Enda alternativet för mig.

  Min erfarenhet av alla olika lurar :
  - Stora klassiska lurar som man har över örat = Mitt huvud och mina öron blir kokheta, samt att öronen kläms åt om luren inte är stor nog att gå över hela örat. För stora att gå runt med på stan, ser ut som en mupp ;)

  -Små "in ears" , den lilla klassikern = Jag tror jag har väldigt små örongångar, och alla dessa små lurar ramlar ut ur mina öron. Väldigt irriterande att hela tiden trycka in dem.

  - Dessa KOSS Porta Pro är det enda som passar mig. Jag har haft dem i många år. Dessutom galet bra ljud, också med tanke på dess lilla storlek. Att de sen är skitbilliga gör ju inget. En liten nackdel, de klämmer lite på mina öron, trots att jag ställt in dem rätt. Min skalle är väl lite för stor för modellen. Men kanske jag med våld vågar böja ut dem lite.

  *Generellt, jag vill inte skaffa trådlösa, eftersom jag inte vill vara beroende av batterier, samt skönt slippa strålning.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Summering: Bättre ljud för pengarna finns inte!

  Har återupptäckt dessa efter att ha köpt och returnerat betydligt dyrare lurar från både Bose, Grado och AT. Ljudet är inte perfekt men ändå riktigt bra för priset. Saknar lite i mellanregistret och den djupaste basen, men de passar nästan all musik och blir aldrig skräniga eller påfrestande att lyssna på.

  De sitter hyfsat bekvämt och har ett smidigt format, det största nackdelen är som andra nämnt att de läcker ljud på t ex bussen eller tåget. Det är priset man betalar för den öppna konstruktionen som hjälper till att göra ljudet så bra. Rekommenderas varmt!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  +++ Man kan glömma bort att man har på sig dom ifall ljudet är av så bekväma är de.

  +Jag kan lyssna med dem i timmar utan att bli "trött". Varmt ljud med bas och mellan låter bättre än nästan alla andra i samma prisklass.

  -Sladden om man gör saker medans lyssna och tar up och ner i fickor, fastnar och sånt kommer sladden på sönder inom ett par år. Har haft sönder 2 par alltid sladden
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Perfekta som hörlurar till Oculus Rift S!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Testade med LG G7 HiFi Quad DAC.

  + Nostalgifaktorn är hög, har nog sett likadana ut sedan 80-talet, bortsett från färgen.
  + Mycket energi och bas ger kul ljud.
  + Jämnbra ljud för det mesta. Det är sällan som något låter vasst eller sticker ut och stör ljudupplevelsen.
  + Ganska mycket HiFi för priset, bortsett från lägsta bas och kanske även övre frekvenser (jag hör inte längre så bra över 15 kHz, så kan inte uttala mig).
  + För < 300 kr är de prisvärda (köpte mina för 129 kr, de är dock rosa/vita).
  + Mycket lätta.
  + Sitter ganska bra fast även på light (ställbart tryck i tre lägen).
  + Impedans 60 ohm triggar igång högimpedansläget i LG DAC:ar (= slipper krångla med adapters/förlängningssladd med mera för att få bästa ljud ur DAC).
  + Livstids garanti? (limited)

  - Det saknas en hel del detaljer, kontroll, djupbas och luftighet i ljudet.
  - Alla frekvenser saknar lite kött på benen (jag jämför dock med betydligt dyrare AKG N40 som dessutom är moddade för bättre passform och ljud).
  - Lite färgat ljud. Exempel: störde mig på att en kvinnlig sångröst lät för mycket åt det nasala hållet.
  - Isolerar dåligt (öppen design).
  - Delvis väldigt plastiga (dock är det delvis all plast som gör dem lätta).
  - Sladden ser klen ut och är lite för kort ibland.
  - Transportpåsen kanske är i minsta laget och ger dåligt skydd (jag använder en hård större väska som skyddar bättre).
  - Glasögon kan minska komforten, det blir ett tryck mot skalmen som gör ont till slut om man har skalmen på vanliga stället (går ganska bra att ha skalmarna mellan högtalarkuddarna och de mindre stödkuddarna ovanför).
  - Lite lotteri med känsligheten, verkar variera ganska mycket mellan olika exemplar.
  - Remoten/micken saknar volymknappar (OBS: finns även Koss helt utan remote/mick). Det fungerar att starta/pausa och byta låt om appen och telefonen har stöd för det. Har inte testat mick-ljudet. Remoten känns lite trög och ger ifrån sig ett klickljud.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bland det bästa ljudet i sin prisklass om inte det bästa. Kass sladd, kommer nog gå i sönder inom ramen av 1-2 månader. Spara kvitton om du ska ha dessa hörlurar. Lätt värt priset dock.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft Koss Porta Pro i några år och upptäckt att användningsområdena har blivit allt färre ju mer jag använder dem. Den dåliga ljudisoleringen gör de oanvändbara för bussen och den korta sladden och svaga panning-spektrumet gör de inte till någon höjdare för film och musik i hemmet.

  Ljudkvalitén är dock mycket god till ett förmånligt pris. Betyget sänks dock avsevärt på grund av att sladden går sönder efter två månader och de få användningsområdena.

  + Fylligt ljud
  + Bra ljud för pengarna
  + Mycket bas
  + Lång garanti
  + Sitter bra och samtidigt bekväma

  - Sladden glappar lätt vilket leder till byten ofta
  - Håret fastnar i bygeln vilket stundtals för ont
  - Basfrekvenserna överröstar övriga frekvenser något
  - Något svag konstruktion
  - Få användningsområden

  För dig om:
  ¤ Du vet att de passar för ditt användningsområde (inte någonstans med mycket bakgrundsljud)
  ¤ Är okej med att byta dem ganska ofta
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Älskar dem. Ger väldigt bra ljud för att vara så smidiga och tillåter en att höra just tillräckligt från omgivningen vilket är perfekt när man skejtar eller är på gymmet.

  Enkelt att vika ihop och tar liten plats, sitter bra på huvudet även när man hoppar hopprep eller skejtar.

  Sladden är något vek och riskerar glapp, men med livsgarantin är det inga problem att få utbyteslurar skickade till sig.

  Hade fått full pott om sladden varit lite grövre.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt bra lurar som jag haft ett tag. Designen är toppklass och ljudmässigt ganska bra. Komfort är toppklass även om det börjar värka smått om öronen efter ett tag.

  Rekommenderas!
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har använt mina 2 par i ca. 15 år och måste säga att de är väldigt sköna på. Sedan kan man ju tycka att de har ett väldigt färgat ljud med mera bas än diskant. För dagens pris (290:-) får man nog se dem som klart prisvärda (de kostade runt 400:- i början).
  Sladden är alldeles för klen och går sönder om man inte är varsam, använder bif. pung eller bara har otur. Går dock att köpa en mycket smidigare utbytes variantt på nätet (ca.40:-).Varning: Nästan omöjligt att löda om du inte är "proffs" med dito grejor!
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  + För att de är lätta, that's it.

  - Ljudet, det är bara bas bas bas, ingen klarhet i ljudet alls.
  - Muffarna gick sönder efter 6 månader.
  - Kablaget pajade på mina efter 1 år.
  - Löjligt kort kabel.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Sitter just nu och lyssnar på mina porta PRO som jag köpte för typ10!? År sedan. Funkar hur bra som helst! Har bytt ut skumgummit en gång. Har testat några kollegors 2000+ kronors lurar, men de är inte ens i närheten av att vara så bekväma som dessa. Jag vet inte om kvalitén har blivit sämre på senare år, men jag märker inte av dålig kvalité.

  Allra största nackdelen är att de läcker ut ljudet mycket, så det går inte att ösa på för fullt på typ tåget eller kontoret, om man har lite respekt för sin omgivning,

  Köp dessa, du blir inte besviken!
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  KORT SVAR:
  Vill ni ha bra ljud till en billig peng och inte bryr er om de går sönder: KÖP!
  Om ni vill kunna använda dem i mer än ett halvår: KÖP EJ

  LÅNGT SVAR:
  Helt seriöst, när ska koss lära sig att göra kablaget bättre? Jag älskar egentligen dessa lurarna då de är smidiga och har väldigt bra ljud, detta håller de flesta med mig om. Har använt de sen 2009-ish och jag är inne på mitt 8:e par eftersom de går sönder om man rör dem.... Jag har märkt i efterhand att de har livstids garanti, men vem orkar skicka in sina lurar varje gång de går sönder och vänta en månad på att de ska lagas?

  Snälla! Höj priset med 200kr? och se till att sladdarna inte går sönder efter några månader, fruktansvärt dåligt. Jag hade kunnat betala 700kr för ett par koss med normala sladdar. Detta var sista gången jag köpte, nu blir det sennheiser.
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  För låga "mids".
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kan inte få annat än full pott.
  Mina "daily driver"-lurar. Används varje dag till musik, youtube och film i både soffan, sängen och på löprundan.
  + Lätta, diskreta och smidiga som sitter bekvämt.
  + Väldigt bra garantivillkor som måste primeras!
  + Reservdelar säljes löst.
  + Bra ljud med kraftfull bas och bra mellanregister.
  + Väldigt prisvärda.
  Har säkert köpt 4 par till mig, min sambo mfl.
  - Onödigt fuskläder-fodral och 3.5mm-1/4"-adapter medföljer.
  - Det som tar slut på dom är att kabeln går av efter några års användning. Antingen vid kontakten eller uppe vid ingången till lurarna. Hade man fixat det så hade de haft väldigt lång livslängd.

  Är man audiofil så kan man säkert rada upp massa lurar som är bättre. Men knappast för detta priset.
  Rekommenderas varmt!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Koss porta pro är en väldigt bra hörlur. De spelar bra över hela registret, med fokus på bas och mellanregister. De är inte lika detaljerade och klara som dyrare heltäckande lurare, men inte långt ifrån. De är väldigt bekväma. Hållbarheten är varierande, men Koss livstidsgaranti tar hand om det.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fantastiska lurar för priset. Själv hade jag mina under 5 år med rätt mycket misshandel utan att dom gått sönder. Legat på golvet i bilen, i träningsväskan, varit med under hundratals träningspass mm.
  Ljudet är så bra att det inte hamnar på skam i jämförelse med dyrare lurar.
  Slår tex samtliga Beats jag lyssnat på. Sennheiser Momentum Over-Ear blev dock ett lyft och nuvarande B&W P7 är överlägsna, men sett till pris är Koss mycket bättre.

  9:an pga av dom läcker mycket ljud.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Sitter bra på huvudet men lagom tryck på öronen
  Bra ljud
  Lite väl klena i metallbågen = lätt att böja
  Riktigt bra pris!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  + Bra ljud.
  + Sitter bra.
  + Lätta att packa ner går bra att lägga i t.ex jackfickan.
  + Billiga.

  - Verkar vara ömtåliga (Kan ha haft otur).

  Lyssnar på mycket mangel (dödsmetal och grindcore) och ljudet är till min belåtenhet. Lurarna sitter riktigt bra på huvudet, använder dem ofta när jag är ute och springer.
  Men två gånger på mindre än tre månader har det blivit glapp vid kontakten, återförsäljaren har bytt dem vid båda tillfällena. Problemet blir väl när garantin går ut, men tycker det lätt värt pengarna igen efter två år.
  Ett tips är att spara kvittot och köpa lurarna på en affär som du har nära att gå tillbaka till.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Så otroligt sköna lurar och och bra ljud också. Jag använder de varje dag när jag är ute! Blir aldrig trött på lurarna.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft min sedan 2008 och dom håller ännu. Jag vet inte om jag bara haft tur med tanke på alla andra som har problem med dessa.

  Lyssnar mycket på rock och tittar på film med dessa lurar och till det är de alldeles utmärkt.

  Bra ljud
  Smidiga i ihopfällt läge
  Kort sladd vilket är ett plus tycker jag

  Ska du använda dom ofta kanske du ska kolla på några med lite bättre byggkvalité, men om du ska lyssna lite mer sporadiskt som jag gör då kan jag inte annat än rekommendera dessa.

  Basen kan konstigt nog bli lite övermäktig i dessa små lurar, galen bas i ett litet format (på gott och ont)

  Kvalite ++++
  Pris +++++
  Funktion +++++
  Ljud ++++
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Helt ok lurar, i synnerhet om man tänker till priset. Kvaliteten och hållbarheten känns dock under all kvalitet. "Livstidsgarantin" gjorde att jag kunde byta ut lurarna de 3 första gångerna de pajade, men den fjärde gången skulle jag visst prompt ha kvitto... vilket jag inte hade kvar. Sket då i att fixa nya, för särskilt bra, bekväma eller snygga tyckte jag aldrig att de var.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Dessa levererar högt ljud och mycket bas och dessa kriterier är bra ljud för det flesta människor. Ljudet blir ansträngande då basen tar över ganska mycket och ljudet blir kallt. Det som också drar ner betyget är den dåliga byggkvalitén men kabeln som har en kabelstrumpa är bra. Jag skulle välja Sennheiser PX100 då de har en varmare ljudbild, har kabeln bara på en sida och är bättre byggda. Koss Porta Pro känns inte rätt i mina öron helt enkelt och byggkvalitén är inte den bästa men det finns sämre lurar i den här prisklassen.
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Höll i en månad, sen blev det glapp i kontakten. Bytte dom i butiken och fick ett par nya. Nu en månad senare är det glapp i kontakten IGEN. Och det enda jag gör med dom är att vara ute och promenera.
  Grymt ljud för pengarna, sköna och smidiga, men kvaliteten är urusel. Ett riktigt skämt.
  Absolut inte värt om du inte har möjlighet att byta ut dom när dom går sönder.

  Köp INTE över internet.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Hade ett par Porta Pro på 90-talet, de var fantastiska. Höll i flera år tills jag tappade bort dom. Kostade då kring 600:- har jag för mig. Köpte ett par nya förra året som jag började använda för någon månad sedan. Måste vara tillverkade som lågprislurar (vilket dom iofs är numera). Glapp i kontakt samt att ena snäckan trillar av hela tiden och nu är plasthållaren så sliten så att den inte går att knäppa tillbaka längre. Skräp!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte mina 2006 för att ha på jobb. Har nu letat efter något att ersätta dessa med, något som är lika sköna att ha på sig en hel dag och så låter lika bra. Dock har jag inte lyckats även om jag har testat lurar för 1500kr. De är grymt sköna att ha på huvudet (har glasögon) och ger ett ljud som man inte blir trött av även om man har dem på under en längre tid. Tydlighet i röster är det som jag tycker utmärker dem mest. Kör tillsammans med en Fiio E7K och med lite extra bas EQ så presterar dessa lurar bra bas. Detta måste vara världen mest prisvärda lur.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Det man måste göra är att recensera dem efter priset som är under 300:-. Och för de pengar man får betala för dessa så kan man inte kräva så mycket mer. Funkar alldeles utmärkt som träningslurar. Som hemma hörlurar använder jag andra, B&W P7. Som sagt var, recensera efter pris och jämför inte mot dyrare alternativ, (totalt irrelevant).
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Oftast handlar ljudkvalité om att återsträva det verkliga ljudet så gott som möjligt. Detta är tyvärr inget Koss Porta Pro lyckas med alls. Det låter som att det hänger ett skynke framför mellan register och bas vilket är väldigt uppenbart direkt när dessa toner spelas.

  Ljudet är dock inte värdelöst, det går helt klart att lyssna på men jag skulle inte få för mig att använda dem för ren musiklyssning hemma.

  Fördelen är med lurarna är att de är lätta och därmed också sitter lätt på huvudet. Detta gör dem perfekta on the go men som sagt, inga lurar för att sitta o lyssna på musik med lite kvalité.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Enda lurarna som passar perfekt till mig med glasögon
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft mina i flera år och efter en olycka med klämd kabel blir jag nu tvungen att köpa ett nytt headset. Kommer att köpa ett till då jag har varit otroligt nöjd med lurarnas

  1) bekvämlighet
  2) ljudkvalité.

  Jag köpte dom för 499:- och nu när dom kostar 2-300kr är det en no brainer.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ägt mina i 2 års tid. Fungerar fortfarande prima och kan inte motivera ett inköp av nya hörlurar.

  + Riktigt bra ljud
  + Tar liten plats
  + Perfekt passform för de med glasögon
  + Behaglig även vid långvarig användning

  - Inga
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Väldigt mycket ljud för de ynka kronor de kostar! Tveksamt om det finns några lurar som är mer prisvärda. Mitt första par höll väldigt bra i några år innan kontakten började glappa men utbytesparen jag fått sen dess har bara hållit i ett par månader styck trots att jag är extremt försiktig med dem och aldrig har kontakten i trånga fickor. Det är visserligen livstidsgaranti på dem men det är ändå jäkligt tjatigt att byta ut dem gång på gång. Jag ser att det är fler som skrivit samma sak vilket nästan borde betyda att det är sämre kvalitet på ersättningslurarna man får hemskickade.

  Även jag har haft problem med att de fastnar i håret lite titt som tätt. Inte hela världen men det drar ändå ner kvalitetskänslan.

  Hade det inte varit för att de går sönder så ofta hade jag övervägt en 10a med tanke på vad de kostar. Nu är det istället en svag 7a.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket bra hörlurar, smidiga att ta med eftersom dom går att fälla ihop.
  Jag är inne på mina fjärde lurar nu, antigen är det högtalarna som pajar eller så glappar 3.5mm jacket.

  Har köpt till extra "muffar" så att man kan byta ut, för dom blir slitna i kanterna.

  .
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  I den här prisklassen klart bäst ljud för pengarna, i mina öron.
  Mjukt rundad bas, och tydligt mellanregister. Bra diskant.
  Numera okej hörlurskabel (om du har tygversionen).
  Varning för hårtrassel och enstaka smärtsamma justeringar av bygeln.
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Första paret höll i 5 år och överlevde bl.a. lumpen. Övriga par har glappat inom ett år. Skulle betala mer om de höll! Ljudet är bra (för priset)
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fantastiska, men kvaliten är ingen vidare tyvärr! Går sönder för fort!
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Självklart finns det bättre hörlurar, men de är väldigt bra för priset.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  MKT bra ljud för de pengar dem kostar.

  Helt ok kvalité och komfort (det finns en liten knapp som lättar på trycket mot öronen vilket innebär stort skillnad i komfort när det gäller långtidslyssnande..)
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  + Mycket bra ljud per kr
  + Har hållt i flera år

  - Ont i öronen efter flera timmar pga konstruktion
  - Fastnar i håret ibland vilket gör ont
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bäst lurar för det priset. Bra basåtergivning och bra diskant. Sitter skönt också.
  Det enda minus är hållbarheten, men mycket hänger också på hur de används.

  KÖP
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Förstår inte hur folk har mage att klaga på dessa hörlurar. Jag har ägt ungefär 4 st av dessa under ca 6 år så visst, hållbarheten är inte den bästa.
  Men herregud, om man inte orkar med att lösa ut nya på garantin så kostar de 199 kr.
  Och med den grymma ljudkvalitén så finns det absolut inget att gnälla på.
  Jag lyssnar mest på Death Metal och House och lurarna klarar utan problem av det.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag kan börja med att poängtera att det är mycket bra ljud för att vara i den här prisklassen. Bygeln fastnar ibland i håret, vilket kan göra ganska ont ibland och designen/kvalitén är väl inte den bästa.

  Det allra sämsta med de här hörlurarna är att kontakten glappar, är av sämsta kvalité. Har sammanlagt ägt 4 st olika porta pro hörlurar och alla har glappat i kontakten.
  Jag tror att anledningen till att det är så pass dålig kvalité är att koss hörlurar inte tillverkas av koss själva utan hörlurarna tillverkas sedan år 2000 i Kina. Billigare och sämre kvalité.

  Använder andra hörlurar idag.

  + Ljudet
  + Basen*
  + Garantin

  - Kvalitén
  - Designen
  - Kabeln
  - Hörs mycket utåt
  - Kuddarna lossnar lätt
  - lite för mycket bas ibland, överröstar andra frekvenser
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fann mitt par vid en elektronikåtervinning med trasig kontakt för några år sen, tydligen ett vanligt fel på dessa om man läser omdömena. Att löda på ny kontakt var inte så svårt - det finns en röd (höger) och en grön (vänster) koppartråd i kabeln, samt en jordtråd. Sen dess har jag lött på ny kontakt 1-2 gånger, varje gång blir kabeln lite kortare.

  Hade de varit garanti på lurarna hade jag nyttjat Koss-livstidsgarantin som ger nya membran mot porto - mycket bra service. En bekant har nyttjat denna tjänst, gick fint.

  Som lurar att ha hemma är de bra tycker jag. Levererar bra bas och fint ljud i övrigt. Vill jag höra en låt väl plockar jag fram mina Koss Porta Pro. Mången favoritlåt har diggats till dessa.

  Många har redan nämnt problemen med dessa lurar redan, dels läcker de ljud som ett såll och dels är det lite klen konstruktion. Har sett folk gå på stan med Porta Pro:s, det är inget jag rekommenderar. Visserligen är det mycket smakfull design anno 1984 (må de inte ändra den), men inte vidare kul att dela hela sin musiksmak med omgivningen.

  En klenod från 1980-talet man bör ha redo hemma, men inget att gå på stan med. Rekommenderar köp för den som uppskattar musik med bra bas.

  Viktigt! Får du dem i present så se till att få kvittot för att kunna nyttja garantitjänsten om de går sönder.
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Det hjälper inte att ljudet är bra när lurarna inte håller. Andra paret lurar har nu gått sönder och börjat glappa inom loppet av ett år och de har inte utsatts för något annat än normal användning! Hade ett annat par för några år sedan som också började glappa efter något år och uppenbarligen har kvalitén inte blivit bättre.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Generellt mycket nöjd med dessa lurar. Är ingen ljudexpert även om jag lyssnar på en hel del musik och ser på mycket film med krav på ljudet, men trivs väldigt bra med det ljud som dessa ger. Egentligen det enda som drar ner helhetsbetyget är att det senaste paret jag sliter på glappar intill kontakten.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag hittade mina Porta Pro ute på en bänk när snön hade töat bort här på gården. De har alltså legat utomhus ända sen i November förra året, upplevt ett antal nätter med -30 grader, och utan en enda skråma - inte ens lite rost på huvudbandet. Visst handlar det säkert om lite tur också, men visst borgar det för dessa lurars nästan felfria kvalitet :)

  Ljud, komfort och pris är såklart helt godkänt. En nästintill oslagbar kompromiss för den som vill ha bra lurar som inte tar nån plats.
 • Mycket bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Klockren för det priset. Rejäl bas. Är troget fan, inne på mitt tredje par (hållbarheten är 1-2 år max om man är lite klumpig)
  Betyg: 9

  EDIT:
  Ovan rekommendation är ca 4år gammal.

  2013-02-28:
  Nu är jag lite trött på att dessa alltid går sönder och sänker från 9 till 8.
  Jag köper AKG 403 och Sennheiser PX100-II för att se om jag kan hitta ngn ersättare... Se mina recensioner där för att se hur det gick.

  Ljud: 10/10 - Referensljud i denna prisklass. Det är inte för att de är fula som de vart bestsellers sen 1986

  Komfort: 9/10 - Håret fastnar ibland men de har en nice inställningsmöjlighet vid tinningarna ("Comfort Zone"). Känns knappt att de är på, går att ha på hela dagen.

  Kvalitet: 7/10 - Ett ord: Sladdbrott. Bara våga råka rycka lite i sladden eller klämma den i fickan och du går från stereo till mono (ljud i endast ena örat). En tröst är ju livstids garanti.

  Jag skulle absolut rekommendera dessa, iallafall om man är försiktig. Men att köpa nya hela tiden eller reklamera dem blir rätt tradigt.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har haft dessa nu i några veckor. Komforten är bra och dom fälls ihop smidigt. Känns som en någorlunda stadig konstruktion, men inget man ska vålda runt med hur som helst. Väldigt lätta är dom också. Kabeln känns lite i vekaste laget, kanske för att jag är van med bättre...

  Ljudet är helt okej, med tanke på att man kan få lurarna för ~150kr när dom är på rea lite då och då. Okej tryck i mellan och övre bas, lågbasen existerar dock inte. Men det duger till nästan all musik. Mellanregistret finns där, det är tur, men det är inget speciellt med det direkt och ljudbilden är ganska platt och tråkig. Diskanten känns lite väl avrullad, men det är nog bara bra om man ska spela högt.

  Kan få tag på dessa för ~150-200kr så är det helt klart ett bra köp. Perfekt för träning, promenader osv. Men om dom kostar fullpris på typ 349kr som dom kan göra på en del ställen så är det nog lika bra att avstå och kika på AKG K518 istället.