Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple iPad Mini 4G 16GB

 Lägg i lista  Jämför
Produktgeneration: Apple iPad Mini (1st Generation). 5 produkter i generationen. Inga föregångare och 4 efterföljare
Jämför pris på alla Apple Surfplattor (161)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.62)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Snabb, lätt, kvalitet, högt andrahandsvärde, denna är jag nöjd med, min senaste ipad innan denna var en ipad air, Jag är mycket nöjd. Den är lätt, liten och hög byggkvalitet och mina 2 jag har fick jag billigt,14-1800kr.
  Jag använder den i jobbet och privat, vore bra om Apple implementerade användarkonton så att t ex mina barn skulle kunna ha sitt konto och leka med, och jag som administratör kan ha mitt och ev återställa deras om de leker sönder det. Men det kommer nog.
  Överlag kan jag verkligen rekommendera den. Att köpa 16Gb versionen är att skjuta sig i benet, utrymmet kommer för 80% av alla användare ta slut VÄLDIGT fort, köp hellre versionerna med 32Gb eller mer. Men nu hade jag personligen inte råd med mer så fick bli 16Gb.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Älskar denna Ipad mini.

  Bra storlek, snabb, bra skärm
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Är inte direkt en Apple-fan när det kommer till mobiltelefoner men när det gäller surfplattor så är denna lillen är bäst i mina ögon.

  Retina eller icke retina spelar inte direkt nån roll för mig för att jag tycker ändå att skärmen är bra.

  Perfekt storlek tycker jag då man kan hålla den lätt med en hand (normal händer).
  Ser bra ut och när den kommer till kvalitén så är Apple rätt så grymma på den delen.

  Minus: Täckning, rätt dåligt att den inte stödjer 4G/LTE i Sverige
  STORT Minus: Apple begränsningar.

  Rekommenderas.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ett stort leende på läpparna! Den är kanon!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Smidig som attan, saknar dock "retina-skärm"
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Endast hunnit använda den ett par timmar men jag är supernöjd! Givetvis, det är föråldrad hårdvara, skärmupplösningen är låg och priset ganska högt i relation till vad man får för androidplatta för samma summa. IOS är begränsat som det alltid varit med filstöd, flexibilitet osv.

  Skulle även säga att integrationen med OSX inte ens är särskilt slående. Icloud som man kan tänka sig är någon sorts dropbox är kass, man kan lagra en del saker i molnet, men PDF, världens mest vedertagna dokumentformat fungerar inte ens. Itunes är skräp, som tur är så är man inte alls så beroende av det, musiken går via Spotify.

  Filstödet i övrigt är begränsat, dock fungerar FileExplorer bra och har samba-stöd vilket gör att man kan spela upp de flesta filformat över nätverket utan någon "värdmjukvara" eller konvertering.

  Men fördelarna överväger än så länge. Den känns rapp, gränssnittet flyter fint. Storleken är perfekt på bussen för att läsa dokument inför skolan, se något avsnitt av Walking Dead eller bara slösurfa på. Och just surfa är den kung på vad gäller storlek kontra kompakthet.

  Tyvärr är skärmen (som alla sufplattor) lite för slö för att kunna göra snabba anteckningar, inte alls som responsen i en blyertspenna. Detta hade jag givetvis inte förväntat mig men ska man göra riktiga anteckningar utan papper bör man skaffa sig en Boogie Board Rip eller dylikt med passiv skärm.

  Eftersom PDF-stödet inte fungerar i iCloud så använder jag dropbox mellan Macen och paddan, vilket väl också är den mest vedertagna molnlagringen idag, och PDFn visas direkt i DB-appen.

  Hårdvaran, som givetvis är gammal, fungerar fortfarande bra på den här storleken och byggkvaliteten är underbar, den svarta baksidan med matt aluminium ger bra grepp, om än ytan runt skärmen är liten vilket gör den något svår att hålla längs långsidan. Dock gör de rundade kanterna att den är mycket skönare att hålla i jämte den stora Ipaden med sin väldigt skarpa kant.

  Har tidigare haft Sony Tablet S vilken jag var nöjd med förutom att den var i jämförelse till denna klumpigare samt att hårdvaran inte klarar videouppspelning vidare bra pga dåligt nätverkskort.

  Så summan av det hela är att jag är mycket nöjd. Liten och lätt samtidigt som skärmen är nog stor för att inte kännas som någon förstorad telefon utan faktiskt ett litet anteckningsblock. Fin respons för det jag kommer att nyttja den till. Det enda nackdelen är filstödet och de begränsningar som finns med Ios.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag är väldigt nöjd med denna produkt. Det är min första iPad. Har undvikit de tidigare modellerna för de har verkat lite för klumpiga för min del. Jobbiga att släpa på. Ömtåliga.
  Denna är så liten och lätt och samtidigt så mycket större än min iPhone 4.
  Mycket snabbare än iPhone 4 också. Och AirPlay fungerar bättre på den.
  Den känns större när man använder den, sen när man lägger ifrån sig den så ser man att den är liten som en pocketbok. Skönt med 3G-anslutning så man kan ta med den överallt. Den får plats i jackfickan.
  Hur tålig den är återstår att se.
  Den största praktiska nyttan med den som jag hittills haft är att läsa pdf-filer på. Mycket smidigt. Hämtar från dropbox.
  Min sexåriga dotter älskar att spela på den.
  Skön att surfa på. Man har översikt och kan läsa. Inte segt alls.
  Minnet på 16 gb var jag orolig för först då min iPhone hade 32 gb och den är full. Men jag använder iPaden på ett annat sätt och med andra appar så de kompletterar varandra. Det känns inte för lite. Jag får plats med allt jag vill ha.