Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Plantronics Voyager Legend

 Lägg i lista  Jämför
 • Upp till sju timmars batteritid
 • Låg vikt på 18 gram
 • Stöd för Bluetooth 3.0
 • Mono-ljud
 • Svarsknapp och volymkontroll på headsetet
 • Lanserades under 2012
Stäng
 • Upp till sju timmars batteritid
 • Låg vikt på 18 gram
 • Stöd för Bluetooth 3.0
 • Mono-ljud
 • Svarsknapp och volymkontroll på headsetet
 • Lanserades under 2012
Läs mer
Jämför pris på alla Plantronics Hörlurar (296)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.81)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  2014-12-05

  JAG:
  42 år gammal (gubbe?) som vill ha funktion framför (meningslösa?) finesser. Använder detta med en Samsung S4.

  SUMMERING:
  Ja, men det är väl ett bra headset då. Inte i närheten av så bra som många här vill ge sken av men ganska bra ändå. Jättetrist att Plantronics har problem med att dessa kan koppla ifrån under samtal. Som tur är får man nytt på garantin. Men hur blir det när garantin gått ut...

  Kanske är det så att detta headset trots allt är bland det bästa marknaden har att erbjuda just nu. Kanske är denna typ av headsets inte bättre än såhär? Hade varit intressant att testa nått annat fabrikat, gärna billigare...

  ALLMÄNT INTRYCK:
  Efter att ha ägt och använt detta headset sedan (och nu tittar jag på kvittot som jag tagit fram inför reklamationen) 2013-05-05 och jämför mina upplevelser med andra betyg här så skulle jag säga att detta är otroligt överhypat.

  Visst, skitball med röstkommandon och sensorer som känner av om man har det på sig eller inte o.s.v. MEN om man ser till basfunktionerna som man väl ändå får säga är hörbarhet och batteritid och kanske robusthet/tålighet så, visst, det är väl OK men definitivt inte skitbra som man kan få uppfattningen om här. Jag upplevde ljudkvaliten på mitt gamla stenålders Jabra BT135 som mycket bättre, men visst, det användes bara inomhus med hemmatelefonen och batteritiden var betydligt sämre.

  PROBLEMET:
  Det är även så att dessa headsets kan ha problem med att de kopplar ifrån mitt under samtalet. Du märker ingenting förrän du undrar varför personen i andra änden inte svarar dig. På mitt jobb är vi flera som använder dessa headsets och det är flera som har problem med just detta. Så även jag i tilltagande grad under de senaste månaderna. I början kopplade det ner sig vid något enstaka tillfälle nån gång ibland, så där sällan att man inte tänkte mer på det. Nu får jag sitta och titta på mobilskärmen och passa bluetooth ikonen för att snabbt kunna återaktivera det varvid det omedelbart kopplar ifrån igen. Detta upprepas ett antal gånger och sedan funkar det ett tag igen. En annan temporär fix har varit att sätta det på laddaren en kort stund.

  Lösning på problemet?
  En del menar (vilket känns troligt) att det är de inbyggda sensorerna i headsettet som skall detektera om man har det på sig eller inte som inte fungerar. På Plantronics hemsida får en kund förslaget att gå in i myheadset-updater och avaktivera de smarta sensorerna (vilket naturligtvis inte hjälpte).

  Någon annan har upplevt framgång genom att stänga av telefonens WiFi som tydligen kan störa under vissa förutsättningar. Även kanalbyte på routern sägs kunna fungera.

  Personligen tänker jag inte LEKA med något av ovanstående utan kommer att lämna tillbaka det då jag, som tur är, har några månader kvar på den 2-åriga garatin.

  Plantronics känner till problemet och de jag pratat med har fått sina utbytta utan krångel.

  PLUS:
  + Det är verkligen lätt och efter några minuter tänker man inte på att man har det på sig.

  + Talar om vem som ringer och frågar om man vill svara eller inte. Berättar även hur lång batteritid som är kvar samt om headsettet är anslutet eller inte.

  + Bra batteri- och taltid.

  + Man kan para ihop det med 2 enheter samtidigt.

  MINUS:
  - Det är viktigt att det sitter bra på huvudet för att sitta kvar på ett bra sätt. Om man är lite mer aktiv och kanske skakar på huvudet så flyger det sannolikt av. Headsets skulle egentligen behöva provas precis som ex. glasögon innan man köper dem.

  - Det faktum att det är så lätt och man inte känner att man har det på sig har resulterat i att jag tappat det när jag haft det på mig utan att märka det men haft turen att hitta det igen.

  - Öronpropparna i gel är ömtåliga och blir lätt förstörda och sitter dessutom dåligt kvar på headsettet (bajonettfattning i plast). Jag har förvarat det i skjortfickan ibland och detta upptagande och nedstoppande har resulterat i att geldelen av öronproppen vridits loss och försvunnit.

  - Många lovordar detta headsets förmåga att hantera brus men jag förstår uppriktigt inte vad de menar. Det känns som om det är ett helt annat headset de pratar om. Om jag står utomhus och det blåser lite så hör varken jag eller den jag pratar med någonting. Man får försöka krypa in i nått hörn på nån byggnad, vända sig från vinden och kupa handen över headsettet för att det skall vara användbart.

  - Skulle kunna ha synpunkter på detta med magnetfäste för laddkabeln oxå. Det är helt enkelt så att det inte blir jättestort kontakttryck av denna magnet och med tiden oxiderar kontaktytorna på headsettet med följd att det inte blir ordentlig kontakt. Detta löses genom att gnugga lite med laddkontakten på headsettet. Det värsta är att det kan vara svårt att upptäcka den dåliga kontakten då headsettet blinkar mycket lånsamt under laddning. Efter en stund tänker du jaha det är redan färdigladdat när det i själva verket bara blev halvladdat...
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  14 dagar sedan
  Uppdaterat: 14 dagar sedan
  Har slitit ut tre stycken under kanske sex år. Vet ingen som kan tipsa om ett bättre headset. Sjukt att detta gamla headset är bäst än!

  Ljudet helt ok, går att höra bra i de flesta miljöer.

  Skönt att det inte är in-ear, jag uppskattar att höra omgivningen.

  Funkar hyfsat även utomhus, men blåser det mycket så blir det såklart brus.

  Bra batteritid, håller en arbetsdag med mycket samtal.

  Råkade få ett headset tappat på gatan över natten. Det regnade och headsetet blev överkört av något, men fungerade fint nästa dag ändå.

  Jag tycker om nyheter, så lite tråkigt att det i te finns något bättre, men detta är referensheadsetet för samtal.
 • Dålig
  2 mån sedan
  När de fungerar är de bra. Men kvaliteten är dålig. Vi har två stycken som bägge är sparsamt och försiktigt använda. Det ena har gått sönder i plasten. Det andra kopplar loss sig från blåtanden lite då och då. Har ett par QC35 II till samma telefon och där kopplas inget bort. Har även haft headsetet kopplat till annan telefon och det kopplas loss därifrån också. Har uppdaterat till senaste programvaran utan förbättring.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har varit ganska nöjd med denna som jag haft i 1,5 år , både på jobb o fritid. Bra ljud och bra mic.
  Dock har den nu fått för sig att ibland inte starta förrän efter ett antal försök, så den har snart gjort sitt.
  Passar på båda öronen och sitter bra, även med glasögon, hade varit önskvärt med en säkerhetslina för min del, har tappat den flera ggr på jobbet, men haft turen att hitta den igen.
  En nackdel är att den kräver en speciell magnetisk laddadapter som man måste hålla reda på. Dock räcker en laddning väldigt länge.
  Lyckades inte uppdatera programvaran som man använder på datorn för att uppdatera headsetet. Får unknown error.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  + Lätt och smidigt headset som fungerar bra när det väl fungerar
  Hade det inte varit för uppenbara problem med flertalet headset av denna modellen så hade betyget blivit ordentligt högre.
  - vi använder dessa headset på jobbet och själv har jag gått igenom två nu då ett slutade fungera och nu börjar nr 2 koppla ifrån sig när den själv vill av ingen anledning.
  Inte speciellt gammalt kan nämnas. Har kollegor som har precis samma problem.
  - Problem att koppla upp det till min egen privata telefon (Sony Xperia Z3 compact).
  - Kan vara lite svårt med passformen för vissa.
  - Problem för personen i andra änden att höra vad man säger ibland.

  Skulle inte köpa detta privat.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket nöjd!

  + Bra ljud.
  + Bra mic.
  + Bra räckvidd.
  + Sitter komfortabelt och bra.
  + Anpassningsbara med olika medföljande storlekar på gummiproppen som sitter i örat.

  - Ingen standard micro usb kontakt utan en egen unik magnetvariant. Då har man ännu en sak att komma ihåg att ta med sig. Vanlig laddare med micro usb / iphone ligger alltid färdigpackad i väskan.

  De gångerna jag ibland upplevt problem är när man varit i ryggläge och kudde eller arm stört mic:en. När man är sittande eller stående fungerar det alltid perfekt.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Är ingen storanvändare av BT-headset men avverkat en hel del olika tillverkare och modeller. Av alla jag testat så är fortfarande Plantronics den enda tillverkaren av klassiska öronbygel-BT-headset som kan göra ett som känns bra kvalitetsmässigt och som sitter bra på örat. Utan att man behöver oroa sig för att den skall trilla av hela tiden.
  Ljudkvalitén är helt okej och man kan säkert hitta något som är bättre men Plantronics vinner på helheten. Nu återstår att testa vidare men detta är min spontana utvärdering.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter att jag läst många kommentarer här inne så måste jag väll säga att jag har haft väldigt tur med mitt headset.

  Köpte den dyrare modellen som har batteridriven laddningsdosa och usb för att använda till skype/Lync m.m.

  Har fått lite problem med att laddningsdosan inte håller lika mycket laddning och har införskaffat extra silikonpluggar då dessa går sönder med tiden.

  Funktionsmässigt har de mycket bra ljud och mikrofon. Taligenkänning funkar som det gjorde för fyra år sedan. Dvs inte perfekt, men fullt dugligt. Använder själv mest funktionen "Svara/Ignorera" då man ofta har båda händerna upptagna i arbetet.

  Införskaffades till summan av 1.599kr.
  Tycker själv de varit outstanding och skulle köpa det igen om det gick sönder, till dagens pris kan jag inte annat än rekommendera!
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kopplar ur sig ofta och ibland verkar den ha lagt av helt då man kan trycka på 'svara/lägg på knappen' utan att någonting händer. Helt värdelös laddningsdock. Förstår inte varför så många företag ger sig in på denna fadäs med laddningsdockor. Går knappt att ladda i bilen med alla vibrationer från motor och väg. Ljudkvalitén är ingen höjdare, ljudnivån är låg. Röstkommandon är helt värdelöst.

  Mikrofonen verkar vara bra, folk hör vad man säger.
  Man kan ha headsetet i både höger och vänster öra.
  Batteritiden är lång (7 h).
  Väger otroligt lite. Händer ibland att jag glömmer att jag har den i örat.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Toppen headset, har dock upplevt kompabilitetsproblem med nexus 6p. Löste sig med att jag köpte 5200 istället. Har du inte nexus 6p är det här ett givet köp :)
  Ett minus är dock att man får lov att ha en laddningsdongel för att ladda den, den här dongeln fästs i telefonen med en magnet. Ibland vet man inte om den laddar eller inte, vilket kan vara störande när man tex åker bil och det kanske skumpar till och den åker av headsetet, har man trott att den laddat...
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Meh. Supersmidig, lätt att byta mellan öronen ifall man blir trött efter halva dagen.

  Ljudet från micen ut till andra är finfin. Men ljudet in är inget vidare. Det laggar ganska friskt ibland från överföringen från min Samsung S4 mini, ibland så mycket att man inte förstår konversationen.

  På det stora hela är jag nöjd, men inte imponerad. Jag använder dock detta hellre än vanliga öronsnäckor för att slippa spraket från sladd som rör sig på kläderna.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Som betygsskalan säger. Det är ganska bra
  Det finns för och nackdelar med detta headset. Men det som drar ner betyget mest för mig är att den inte har standard micro-usb kontakt för att ladda. Vilket medför att man måste komma ihåg den glappande magnetaddaptern,
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Haft min i några veckor, jag kan inte ha telefonen i fickan utan att det sprakar i headsetet när jag pratar, när jag för ut den ur fickan så slutar det spraka. 194 lång ifall det ska ha betydelse. Bytt den, samma problem med nästa headset så gissar att det inte är ett "fel", har en Samsung S6 telefon. Har verkligen enheten verkligen så kort räckvidd så jag måste ha den i bröstfickan?
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag har nu använt min Voyager Legend i drygt två år och jag har inte haft några större problem med den. Ljudkvaliteten är jag helnöjd med och mikrofonen verkar vara riktigt bra på att rensa bort oväsen från min omgivning när jag pratar i telefon.

  Min Voyager sitter på mitt högra öra från klockan 8 till 16 varje vardag och jag har aldrig upplevt att den blivit obekväm på något vis. Vanligtvis har jag den länkad till både min mobiltelefon och min fasta telefon på kontoret, vilket fungerar strålande. Ringer någon till min mobiltelefon berättar en röst i örat vem som ringer, förutsatt att jag har personen i min kontaktlista.

  Laddaren gillar jag verkligen inte. Den medföljande kabeln är löjligt kort (ca. 20cm) och det enda som håller kvar laddaren mot headsetet är en magnet. Detta kändes fräsigt första gångerna det var dags att ladda, men nu är det bara jobbigt. Min laddare sitter i ett vägguttag cirka 1m ovanför golvet, vilket innebär att headsetet måste ligga och balansera ovanpå laddaren när det laddas. Magneten är nämligen inte tillräckligt stark för att man ska kunna låta headsetet dingla fritt. Jag förstår inte riktigt hur tillverkaren tänkte. Använder man ett vanligt, lågt placerat, vägguttag antar jag att man helt enkelt får lägga headsetet på golvet när man laddar det. Hamnar det dessutom ett lite för stort dammkorn vid anslutningen mot headsetet får inte laddaren kontakt och då kommer man till kontoret dagen efter med ett urladdat headset. Detta sker förstås alltid när man ska ut och resa eller när man väntar på ett viktigt samtal. Om jag kunde betygsätta laddaren separat skulle den få två av tio stjärnor. Batteritiden är dock imponerande, tycker jag. Jag pratar vanligtvis i telefon omkring 2-3 timmar per dag och jag brukar ladda min Voyager ungefär varannan eller var tredje natt.

  Vid ett fåtal tillfällen har jag varit med om ett märkligt fenomen. Både när jag ringt och när jag blivit uppringd har samtalet inletts i headsetet för att sedan snabbt växlas över till luren i stället. Det går då att från telefonen skicka tillbaka samtalet till örat, men det är alldeles för bökigt att hålla på så. De första gångerna detta hände provade jag att köra programvaran för att ändra inställningar. Efter att jag uppdaterat några inställningar har problemet försvunnit. Senare har jag upptäckt att det räcker med att ladda headsetet i några sekunder och sedan starta det igen.

  I övrigt är jag nöjd. Headsetet gör sitt jobb och jag märker knappt att jag har det på örat.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Upptäckte att jag hade en riktigt negativ recension, det visade sig vara fel på telefonen. Riktigt bra headset efter div uppdateringar. Passform, och känsla när man har det på sig är närmast perfekt, har varit på väg att duscha med headsetet flera gånger, man känner helt enkelt inte att det sitter på örat.
  Ljudkvalitet åt båda håll är helt enkelt superbt...
  Batteri tid är över förväntan..
  Funkar att lyssna på ljudböcker större delen av dagen. Lyssnar du hela tiden lär du få ladda, eller som jag, byta mellan 2 headset.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Otroligt bra headset!

  + passformen i örat + att om man sätter den rätt känner man mikrofonens spets mot kinden
  + ljudet vid samtal + helt okej att använda enklare lyssning från mobilen, typ spel, appar, youtube eller liknande
  + bra räckvidd
  + röst säger till när headsetet kopplas från eller paras ihop
  + brusreduceringen, den man pratar med har inga problem att höra oavsett om man kör bil eller är ute i blåst
  + röststyrning på svenska
  + röststyrningen, specifikt att kunna säga "svara" eller "ignorera", suveränt när händerna är upptagna, exempelvis vid bilkörning
  + 7 timmars batteritid
  + tydlig information om hur mycket batteritid som är kvar, en röst säger det (på svenska) när man startar headsetet och om man trycker en knapp eller använder röstkommando
  + går att ställa in alla funktioner via Plantronics hemsida och headsetet kopplat till datorn, som om man vill att headsetet ska känna av att man sätter på sig headsetet och svara automatiskt om det ringer
  + går att byta språk för röststyrning
  + finns app för mobilen som hjälper till om man tappat bort headsetet, sänd en ton (inte så hög, men funkar när det är hyfsat tyst) och att backtracka när mobilen tappade kontakten med headsetet (kräver att GPS/plats är påslaget)

  Bara två minus:
  - laddas med Plantronics laddare isatt i USB-port. Hade hellre haft micro-USB, men det är troligen för att kunna gör inställningarna av enheten.
  - "öronkuddarna" som sätts över öronsnäckan tenderar att lossna ofta

  Minusen uppvägs dock med råge av alla plus.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har testat några enklare bt-headset tidigare, ofta sådan som varit kopplade till min iPod eller motsvarande. Inte använt dem så hårt, utan mer sådär...

  Nu med iPhonen fick en sådan här på jobbet.

  Sjukt nöjd. Först gillade jag inte laddkabeln. "Inte standard USB" men standard är inte alltid bra. Det som andra gör är inte alltid rätt. Laddkabel är grym, bara håll den emot och via magneter kopplar den in sig själv. Magiskt enkelt, inte in och ut med sladdar och kontakter, funkar lika bra som trådlös laddning faktiskt. Ligger bredvid mig, och en laddning räcker ofta 2-3 dagar. Stänger ofta av den i mellan. Funkar utmärkt. Så fort det ringer, så slår jag på den och den kopplar upp sig och besvarar samtalet.

  Bra ljud, verkar filtrera blåst riktigt bra.

  Känns bra att den är lite större, troligtvis bättre ljud tack vara mic-bommen. Det är gedigen och håller.

  Vad folk pratar om att ljudvolymen är för hög vet jag inte. Har den ofta på mitten, funkar perfekt.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har använt ett par Voyager Legend under ett par års tid.

  Detta är en riktigt smidig utanpåliggande hörsnäcka med professionella funktioner, men som lider av vindbrus och är svår att uppdatera.

  Fördelarna är många:
  Smidigt format
  Vändbar för att passa båda öronen
  Lättåtkomliga knappar för att styra hörsnäckan
  Hyfsat ljud
  Volymvarning för att undvika hörselskador
  Volymskalan är telefonens egen, dvs det är telefonens ljud som höjs, antingen från telefonen eller hörsnäckan
  Röstkommandon för att svara och välja bort inkommande samtal
  Batterisparsfunktion som kopplar på hörsnäckan först när det finns ett samtal och den sitter på örat
  Röstinformation om kvarvarande batteritid
  Bra batteritid
  Klarar att strömma musik
  Snabbladdad
  Bra tillhörande mjukvara för att spåra en förlorad hörsnäcka
  Snabb och bra support

  Nackdelarna är få, men vissa är tyvärr avgörande:
  Mina hörsnäckor hade grava ljudproblem och den inbyggda programvaran (firmware) behövde uppgraderas. Till detta krävdes en PC med Windows med administratörsbehörighet, dvs omöjligt för Mac-användare mfl att uppdatera firmware; Plantronics skickade efter påstötning ut en ny hörsnäcka.
  Hörsnäckan är väldigt känslig för vindbrus och bakgrundsljud, vilket gör att det ofta hänt att personen i andra änden bett mig prata från telefonen istället.

  Plantronics skickade även med ett års abonnemang på en tjänst för att få e-post och nyheter upplästa samt möjlighet till röststyrd uppringning från adressboken, något som jag aldrig fick att fungera.

  I dagsläget finns det hörsnäckor med klart bättre ljud, men det är svårt att hitta en smidigare än denna. Om det kommer en ny variant av denna hörsnäcka med aktiv brusreducering, vattentålighet och med ett skyddsfodral (verkar finnas på nyare modeller) samt om man tar bort PC-beroendet för uppdatering, då skulle den vara svårslagen.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Använder den varje dag, mitt 2a ex då min hund bet sönder den gamla.

  + bra samtalskvalite
  + passar både höger och vänster öra (regleras)
  + bekväm bygel (gummi, inte plast som hos många andra)
  + klarar blåsigt väder helt ok
  + 7h taltid och laddas på ca 40 minuter
  + voice commando (enkla, som tex. svara/ignorera, ringa tillbaka)
  + köpte Januari 2015 och fick den nyare versionen med längre laddningskabel

  - minsta volymnivån är som andra har påpekat; högt för att vara lägst
  - tappar kontakt mitt i konversation (hänt mig EN gång hittills)
  - liiite för stor
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Många som säger att jag hörs dåligt
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  + Bra ljud för både mig och lyssnaren.

  + Sitter helt okej i örat. Har fått ont i örat när den suttit inne i fyra-fem timmar men det är nog inte snäckans fel.

  + Har gått runt i min 42 kvadrat lägenhet och inte brutit kontakten med headsetet för de.

  - Några innan mig har påpekat ljudvolymen. Lägsta volym är alldeles för högt med vissa personer jag pratar med. Så fort jag ska ringa en person så sätter jag alltid på lägsta volym först (för att inte få hörselskador) och sedan höjer volymen i efterhand.

  - Är headsetet på och det ringer räcker det med att jag nuddar headsetet för att den ska svara samtalet. Vilket är irriterande då man knappt hinner sätta på sitt headset innan någon säger: är det någon där. hallå? Sen så händer det att när detta sker så kan bara jag höra personen men de kan inte höra mig. Så jag måste trycka på volymknappen i efterhand för att den ska slås på ordentligt.

  Överlag
  en stabil produkt och höll i ett halvår innan jag tappade bort den. Står vid valet om jag ska köpa en ny variant eller om jag kör på ett säkert kort.
  Hur som är det en rekommenderad produkt.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Det bästa headset jag har, har haft Sony Ericsson, Nokia och två plantronics tidigare men denna har suveränt ljud, framförallt hör den andra parten mig hur bra som helst! Många klagar på att man pratar i headset pga ljudkvaliteten men nu vill folk att jag ska använda den istället!
  Också trevligt att kunna ha både jobblur och den privata anslutna samtidigt :-)
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Lägsta volymen är åt helsike för hög, inte undra på att folk får hörselskador.
  Jag skulle vilja sänka volymen 4/5 (80%) till.

  Sen blir det en fördröjning på 0,5-1 sekunder. Vilket är lite småirriterande.

  Utöver dessa brister så är headsetet suveränt!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag köpte den för ca 3 månader sedan och jag är riktigt imponerad.

  Jag använder den i mitt jobb, där det förekommer en del bullar och både jag och de jag pratar med hör mig bra.

  Det går att ändra språket till svenska när man uppdaterar den och då blir alla röstfunktioner på svenska förutom namnet på den som ringer, vilket jag antar är skillnaden från den helsvenska version som kostar några kronor extra.

  Jag har kopplat två telefoner och det har aldrig varit några problem, utan den kopplar på headsetet på den telefonen som det ringer på.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Är mycket nöjd med denna handsfree. Man kan enkelt stänga av funktioner man inte vill använda med firmware-programmet (har inte haft problem med Plantronics mjukvara). Du kan använda svenska för röstkommandon. Bra med magnetladdare (även om den hade kunnat suga fast enheten lite bättre).

  Ljudet är bra och noise canceling-funktionaliteten fungerar klockrent. Storm ute, den man talar med märker inget. Ljudet är helt enkelt så bra man kan förvänta sig av mono-läge.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Haft den något år nu. I början var det en massa problem med dåligt ljud. Uppdaterade den nyligen och ljudet blev betydligt mycket bättre. Förmodligen tack vare Telia HD voice. Dock så har den lite dålig kontakt med min Xperia Z2 i början på samtal. Den man talar med låter som en robot. Vet inte om detta är vanligt? Hade aldrig detta fenomen med Voyager Pro HD som frugan har nu.

  +Bra standby-tid
  +Bra samtalstid
  +Tydlig röst åt båda hållen
  +Väldigt bekväm
  +Snabb uppladdning
  +App till telefonen

  -Knaster och robot-aktig röst i början på samtal.

  *föregående telefoner jag använt med den är Samsung S3 och S4.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har nu haft denna i två veckor och jag måste säga att det är den sämsta öronplugg jag haft. Jag har provat med PLT hubben och xperia bluetooth fix och försökt ändrat på en massa olika inställningar på telefonen men utan att lyckas att få ljudet att bli bättre.
  Även de jag ringer till tycker att ljudet är dåligt och blåser det lite ute så hör varken jag eller den jag talar med i andra änden.
  Nu återstår bara att gå tillbaka med den, förhoppningsvis så kanske jag har fått ett måndags exemplar. Jag återkommer om detta vore så.
  Vad är bra med den, ja den kan få två stjärnor för utseende och att den sitter skönt på örat.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Hej. Nöjd nu efter senaste firmware uppdatering 99. Nu kan man styra den med Svenska språket och diverse små problem är fixade i jämfört med version 44. Liten och snygg. Enkel att ta på och av. Man slipper trassel. Bra garanti och reklamations villkor via Plantronics hemsida.
  Nu har firmware version 103 kommit!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fantastisk ljud, både för mig och motparten, stänger av brus from omgivningen. Lång batteritid speciellt om du köper modell med batteri i förvaringsboxen. Den ända som jag saknar är kanske någon slags "extension" till andra örat.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte det i förra veckan och har använt det mer än jag först trodde. Ljudet är bra och att man kan ha det till både datorn och telefonen samtidigt är grymt för Lync & Skype. Röstkommandon är användbara och tillsammans med röststyrningen i mobilen är det guld. i övrigt bra passform, enligt mig en snygg design bra batteritid för klassen. Bra ljud både genom micken och i hörluren.

  Riktigt nöjd!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Haft detta headset i ca 6 månader och använder det varje dag.

  Är väldigt nöjd och de jag pratar med är väldigt nöjda med ljudet.

  Bakgrundsljud tas effektivt bort och mickarna.

  Sitter skönt på örat.

  Funktionen att den svarar när man tar upp den och sätter tillrätta på örat är suverän.

  Det som jag tycker är negativt är att det är en special-kontakt för laddning, jag hade absolut föredragit en micro-USB istället.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Sitter helt ok, fast ett par millimeter "åt något håll" så hade den suttit perfekt i ytterörat. Dock avsevärt enklare och bättre än Sony Ericsson´s HBH-GV435A. Stör mig en del på att det knappt går få upp volymen, blåser det rejält när jag är ute och går eller en lastbil kör förbi är en Plantronics M100 bättre, fast den sitter inte lika skönt.

  Har hört något om att en del blåtandprodukter har låg "utvolym" på grund av någon fånig EU-bestämmelse, som reglerar vilken maxvolym en dylik produkt (eller en MP3-spelare/hörlur) ger ut. Ställde min till svensk och överväger att ändra till amerikansk eller något liknande.

  Har konstaterat att man kan få sätta på den 2 gånger för att vara säker den både är "på" och kopplar ihop med mobilen. Har inte testat mute-funktionen (för man ett samtal med någon fysiskt närvarande kan det bli förvirrat om man svarar på helt olika frågor) så den låter jag vara osagd.

  Saknar en liten "rem" som den jag har till Plantronics M100. Hade känts bättre att kunna ha den runt halsen, än liggande i en byxficka om man tar av den.

  +:
  Sitter väldigt bekvämt
  Väldigt bra kontrollknappar, både utformning och placering.
  Den jag pratar med hör mig, även om det brusar omkring mig.
  Stort plus att man kan ha den både vid höger o vänster öra!
  Gillar den svenska speakerrösten som talar om hur mycket tid som finns kvar av laddning.
  Inga problem ringa upp med röststyrning, bra mycket bättre känslighet än en Plantronics M100.

  -:
  Klen volym "in" till mig. Kanske funkar med återställning?
  Inte helt perfekt fysisk passform, men det är rätt marginellt.
  Ibland funkar inte "röstlådan", ringer min sambo upp är det inte alltid jag får veta det är hon.

  Det är vad jag kan komma på efter ungefär en månads användning. Hade det varit litet mer "kräm" på volymen och en aningen bättre passform (svårt att uppnå) så hade det blivit en 10:a.

  Rekommendera köp? Ja, varför inte. Föreslår dock att den som går och funderar, provar passformen fysiskt i någon butik och kanske också köper där ifall man får juste service.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fungerar kanonbra. Verkar passa de flesta öronen. Ljudet låter bra både ut och in!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Solklart det bästa på marknaden, Plantronics Sverige har det världens bästa support. Min legend slutade ladda med win 8.1, jag ringde de och de är medvetna om problemet, samt kommer släppa en uppdatering. De skickade mig gratis en bordsladdare plus en case där jag kan ladda min headset 2 gånger full. Snyggaste casen ever. Tack Plantronics för att ni bryr er om eran kunder. Kan inte bli bättre.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bästa headsetet jag ägt! Perfekt passform, skön att bära. Sitter MYCKET bra!

  + Bra och genomtänkta funktioner samt röstkommandon
  + Batteritid
  + Passform
  + Vikt

  Dessutom mycket bra kundsupport och service hos Plantronics. Råkade vrida av en hörsnäcka i silikon (läste inte anvisningen...) och fick tre nya med posten.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bara att hålla med de personerna som skrivit innan. Jättebra produkt.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket bra ljud, bra avstörning och lång batteritid.

  Dessutom enkelt att plocka loss från laddaren på morgonen när man har bråttom till jobbet tack vare magnetfästet.

  Vid lyssning på radio (brukar streama Internetradio i tid och otid) hade jag gärna haft dubbla hörsnäckor för att få stereo, men detta är inte något man kan lasta denna modell för - jag köpte den väl medveten om denna begränsning (och jag hade faktiskt inte förväntat mig att kunna streama radio alls med så bra ljud som det trots allt är).

  Jag är mycket nöjd och rekommenderar denna produkt.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  9/10 pga uppdateringen av mjukvaran är lite knepig.
  SÅ HÄR UPPDATERAR DU HEADSETET MED WINDOWS 7

  Det finns en bugg i installationsprogrammet som man laddar ner till datorn. När ni har laddat ner så får ni gå till mappen där den laddades ner - högerklicka på filen - kör som administratör - och sen installera som vanligt. Detta är ett problem som Plantronics vet om, men nu vet ni hur ni ska göra så nu är det inget problem längre ;-)

  Annars så får jag instämma med föregående skrivare.
  Har haft Voyager Pro+ tidigare och den höll i 2år tills batteriet blev skrot efter daglig användning, dödsstöten var att bågen sprack upp så då var det lika bra att byta upp sig.

  Både jag och min lastbilskollega har haft tidigare modeller och vi kommer garanterat köpa Plantronics när det blir dags för ett inköp igen.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktigt nöjd med detta. Mycket bra ljud, även till den man pratar med.

  Jag har inte hunnit sitta något supportpass ännu med detta, så vi får se om någon klagar på ljudet, skulle dock inte tro det efter mina egna tester.

  Har den kopplad mot både min privat- och jobb-mobil.

  + Ljudet.
  + Multi peering (Flera telefoner samtidigt mot headsetet).
  + Passformen, sitter som gjuten på örat.
  + Smarta funktioner, presentation av den som ringer, batteri-status samt info om vilka telefoner som är uppkopplade.
  + A2DP, har inte provat att lyssna på musik, men jag lyssnar mycket på P1 via Sveriges Radio Play, och för det är det utmärkt.

  - Ett litet minus för specialsladden. Fast den är bara runt 15 cm lång och är usb-kontakt, så du behöver inte ta med laddaren utan bara sladden. Går ner i fickan på skjortan utan problem.

  ± Funkar inte speciellt bra med Skype för Android, men enligt min erfarenhet så är det Skype som har problem med BT-headsets. Funkar klockrent med t.ex. Google Talk.

  Jag använder den mot en Samsung Galaxy Note II och en Google Galaxy Nexus. Funkar riktigt bra med båda dessa.

  Update: Precis lika nöjd efter två veckor.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Plus:
  - bra ljud, lätt att höja/sänka
  - driftsäkert
  - röstsvarsfunktionerna fungerar som de ska
  - Lång driftstid
  - märks inte att det sitter på efter flera timmar

  Minus:
  - programvaran för att uppdatera firmware funkar inte alls! (Win 7)
  - den magnetiska uppladningskontakten har lite för klen magnetfunktion

  Mycket bra headset som inte krånglar! Själva headsetet får full pott.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Än så länge grymt nöjd!

  Mycket bättre ljud till den man pratar med, med mindre bakgrundsbrus och sådant när man är i högljudda miljöer. Även mycket bättre högtalarelement än mitt förra Voyager Pro Plus, som jämfört med detta headset spelade stenkakor.

  Positivt:
  + Sitter skönt, likt alla andra i Voyagerserien(pro, pro plus, hd).
  + Snyggt!
  + Bra batteritid.
  + Bra ljud(Både musik och tal).
  + Bra mikrofon(mikrofoner).
  + 3st olika stora gelpluppar och två muffar(som till mikrofoner ungefär) till dom.
  + Laddaren(än så länge, vill inte ha micro-usb då det pajjade på mitt voyager pro plus).
  + Appen man kan ladda ner så man ser batteristatus i displayen på min Galaxy Note 2.
  + Sköna knappar.

  +/- Vädertätningen - återstår att se. Skall enligt plantronics vara tåligare mot vatten och svett än de andra i voyager serien. Hoppas på det bästa!

  Framtiden får utvisa vad som komma skall! Men hittils verkar det lovande!
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ett bra headset till iPhone 5.

  + sitter skönt på örat
  + hyffsad batteritid
  + bra ljud(inte HD men dock bra)

  Negativt:

  - Ingen vanlig laddare såsom micro-usb eller annat utan en helt egen typ
  - bara 2 st örongel-storlekar medföljer

  Annars är jag väldigt nöjd med detta headset!
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Intressant Headset. Har använt en del andra Nokia Bluetooth headsets och är mycket nöjd med dessa.

  Headsetet används tillsammans med iPhone 5.

  + En röstfunktion som säger om olika status och funktioner som är PÅ och AV, fast på engelska.
  + Sensoren som känner av när man har headset på/av örat är mycket bra. Man kan på detta sätt skicka ljudet till mobilen eller headsetet på ett bekvämt sätt. Läs mer på deras hemsida om funktionen.
  + Sitter bekvämt runt och i örat.
  + Snygg och stilren om man gillar denna sortens headset.
  + Bra ljud och man hör vad den andra säger i luren.

  - Laddaren använder sig av egen kontakt och man kan därmed inte använda sig av Micro USB som allt annat.
  - Musik ljudet i headsetet är inte OK. Det är bara till för att prata och lyssna på samtal.
  - Kunde man gjort den mindre, så vore det bra.

  I sin helhet så får den ändå ett bra betyg. Den gör vad den ska och med bra standby tid. Jag har sällan problem med vad folk säger och tvärtom.
  Rekommenderas om man inte har ett Bluetooth Headset. Om priset avskräcker så ställ dig frågan: Hur många vanliga sladd-headsets har du inte fått slänga för att dom börjat glappa?
 • Knappt godkänd
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Är lite besviken för att det inte säger namnet på den som ringer på svenska!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har slitna minst 2-3 så under flera år genom daglig användning och förlorade ett par mer. Ja, jag har provat andra typer och modeller från Plantronics, men jag köper allt nytt eftersom det är den bästa övergripande. Det sitter väl på örat, inte försvinner så lätt, bra batteritid, bra ljud och super lätt att använda.

  Detta är inget att tänka OM att bära, bara för att få med densamma.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har använt detta varje dag för ungefär 2 år nu och är mycket nöjd. Mycket bra ljud, mycket bra ljud och överlägsen komfort. Efter 10 minuter du glömmer att det är på örat. Detta är förmodligen på grund av att proppen är belägen utanför örat och ej inuti. Rekommenderas starkt!