Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus VivoTab RT TF600T 64GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Surfplattor (2)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.78)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Det är inget fel på själva surfplattan. Däremot är Windows RT en stor besvikelse. RT delar designen med 8, men där slutar likheterna. Under huven är det ett helt annat operativsystem. Det innebär bl.a. att om inga utvecklare skriver program/appar för RT så finns det inget som helst utbud. Det är precis så det ser ut just nu. Man kan exempelvis inte köra Libre Office eller VLC i RT. Jag hittar heller inga vettiga alternativ eller det minsta utbud av bokläsare.

  I bästa fall kommer antalet appar att stiga markant framöver. I sämsta fall kommer utvecklarna tycka att operativet är ointressant. I dagsläget lutar det åt de senare.
 • Alla omdömen

 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  + Lätt och smidig.
  + Relativt lång batteritid.
  + Trevligt och enkelt gränsnitt i Windows RT.

  - Lite klen ram till plattan.
  - Lite okänslig touchskärm.
  - Windows RT App Store. Dåligt utbud. Mest hemmasnickrade appar.
  - Obligatorisk Windows update.
  - - - - Ny firmware som kom med uppdateringar i januari 2014 som har skapat S T O R A problem. Jag hoppas de skickar ut ny firmware någon gång. Asus har ingen vidare support.

  Köpte den i januari 2014 för 2300kr. Den var suverän i ett år. Nu är den mest ett skämt (p.g.a. felaktiga uppdateringar), med "spökfingrar och hoppande bild". Strömsparläget kan jag inte använda längre, utan måste stänga av den helt. (pga buggarna). Jag har provat reset mm men det hjälper inte.
  Tråkigt.
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Windows Rt är mycket trevligt, bra mycket bättre än IOS tar bara ett tag att vänja sig och sedan vill man inte gå tillbaka.
  Denna plattan är dock alldeles för slö, framför allt "hårddisken" är olidligt långsam. Skärmen har en helt ok bild men touch lämnar en hel del att önska, får ofta klicka flera gånger för att det skall bita.

  Windows RT, ja tack, på denna plattan , tveksamt.
 • Ganska dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Storleksmässigt och byggkvalitetmässigt är detta en riktigt bra platta. Bildproportionen känns dock något knepigt när man använder den stående. Processorn är också i slöaste laget. Det tar tiiiiiid att starta apparna.
  Tyvärr dras denna platta med ghost-touch problem vilket rapporterats av många användare från hela världen. Asus verkar inte ta det på allvar och försöker med diverse lösningar för att få bukt på det. Detta drabbades även jag av och efter att plattan åkt in och ut från Asus Service (i Tjeckien) under mer än fyra månader gav jag upp och krävde pengarna tillbaka.
  Synd på en annars bra platta, speciellt i kombo med tangentbordet som ger dubbel batteritid.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag är nöjd med den men saknar det man kan på windows 8 och atom tablets.
  Men det blev denna då jag fick den ny för 2490kr

  Den uppgraderas riktigt ofta, ofta flera gånger i veckan :)
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köp!
  Windowsplattor har inte varit så lättsålda som tillverkarna tänkt sig. Följaktligen så kommer de göras billigare i fortsättningen.
  Denna platta har kostat 6000:-
  I dagsläget kostar den 2990:-
  Förvänta dig inte att plattor som konstruerats för att kosta 2990:- kommer hålla samma höga kvalité.

  Nackdelar med denna platta:
  Behöver en adapter för att ansluta USB-prylar.
  Laddkabeln är inte heller den en standardkontakt.
  Kontakten som används för laddare och USB-adapter sitter på nederkanten.

  Windows 8 RT är rent av att föredra framför Windows 8 om du tänker använda den som en platta. Batteritiden blir bättre trots lägre vikt, och dessutom så ingår Office home and student.

  Många har klagat på antalet appar. Du måste se till att köra windows update tills den känner sig färdig och se om plattan vill startas om under tiden, (den är lite för snäll med att begära detta). Med ett uppdaterat OS blir långt fler appar tillgängliga. Det jag saknar hittills är Spotify, men jag tror nog att den kommer.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  En Windows 8 RT platta som känns stabil, är liten och lätt och har en klar och bra skärm.
  Poängavdrag för priset, som ligger i överkant, samt att skärmen är lite för liten för att det ska gå att använda skrivbordsprogrammen med vanliga menyer problemfritt (man pekar tyvärr ofta ofrivilligt på fel rad). Det är inte Asus fel att Windows är skapat på det viset, men det gör trots allt produkten mer svåranvänd. Med i lådan ligger en USB-adapter så att man kan ansluta en USB-enhet i Asus-kontakten. Tyvärr är denna adapter ganska klumpig och hamnar lite i vägen där den sitter på undersidan.
  Plattans prestanda är bra, skärmen svarar snabbt och precist. Att titta på strömmad film fungerar mycket bra och batteriet håller länge. Ljudet är ok med tanke på hur liten plattan är. Kamerorna ger bra bilder med god skärpa.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Windows 8 där det hör hemma.
  Apple och Android plattor känns numera tråkiga.

  Jag kan inte påstå att Win8 passa på datorer utan touch, men här har de verkligen lyckats. Man lär sig rätt snabbt genom att testa vanliga metoder att styra en platta, en del är samma som på mobilerna, men en del är nytt och bättre. Du har mer kontroll och mer möjligheter med Win8. Hela skrivbordet finns som "app" och kan växlas till blixtsnabbt.

  Jag ser inte riktigt vitsen med att köpa en Androidplatta eller iPad, det är bara mobiler med större skärm och utan telefonfunktion. Det känns lite trist. Detta är en rolig platta med hög användarvänlighet, bra multitasking, Office-paket (enklare variant), Bra kamera (till skillnad från iPad2).

  Jag kan varmt rekommendera en Win8 platta, och just denna är en mycket bra sådan. Enda negativa är kanske priset, men då konkurrenterna ligger på 6000 så gör det desamma.